Särkänniemen Akvaario nykyisellään

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Särkänniemen Akvaario nykyisellään

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Tuli tuossa poikaystävän kanssa käytyä viime viikolla Särkässä fisustoa katsastamassa. Näky oli suurilta osin järkyttävä! Loista löytyi jos jonkinlaista, levät kukoistivat ja useat fisut olivat hyvin apaattisia. Lähes jokaisessa akvassa näkyi samentuneita silmiä ja ihoa, vesihomekasvustoa, jne jne. Apaattisuus ja sameat silmät/iho veivät voiton! Näitä näkyi lähes joka akvaariossa!

Järkyttävin näky oli ehkä kirjoahvenakvaario, jossa kolme sitruunakirjoahventa makasi pohjalla apaattisena evääkään räväyttämättä. Yksi naaras, yksi koiras, kolmannesta näin vaan pyrstön. Todella huolestuttavaa katsella tuollaisia, kotona kun ne muistuttavat lähinnä ikiliikkujia. Samassa sopassa oli laumallinen oskuja: ehkä nelisen tiikerioskaria. Arvatkaapa mitä ne tekivät? No tietty makasivat apaattisena eräällä tasanteella puolikuolleen näköisinä. Sameita silmiä ja vaaleapeitteistä ihoa näkyi myös tässä akvassa. Oskujen ja sitruunoiden lisäksi siellä oli myös jonkinsorttisia timanttitonkijoita, tulisuita, reikätautinen ja vesihomeinen seepratonkija, jne.

Viereisessä altaassa oli taasen sairaan oloisia fisuja. Sameaa silmissä ja reikää siellätäällä, puolet fisuista möllöttivät paikoillaan. Olipa sellä yksi kuolleen näköinen silmätön ainakin puolimetrinen peilikarppikin.
Alakerran kiekkoaltaan kiekkojen kunto ällötti, yök. Niin huonokuntoisen näköisiä kiekkoja en ole nähnyt missään. Samoin se rihmalevä inhotti, joka oli vallannut koko akvaarion.

Tuossa nyt muutamia esimerkkejä. Lähes joka altaassa ilmenivät samat ongelmat. Osa oli ihan hyvässä kunnossa, ainakin tämä uusi murtovesiallas ja se rauskuallas uloskäynnin luona.

Mitenhän näin on päässyt käymään? Aikaisempina vuosina altaat ovat olleet jopa lähes moitteettomassa kunnossa. Itse en moisia altaita kehtaisi esitellä kenellekään. En kyllä keksi minkä taikatempun he ovat siellä noille sitruunoille ja oskuille suorittaneet, ne kun normaalisti tuntuisivat pörräävän jatkuvasti. Sama useiden muiden fisujen kohdalla.
Ei todellakaan kaunista katseltavaa. Mielummin pitäisivät vähemmän altaita, kunhan vain olisivat hyväkuntoisia ja kalat terveitä. Jälkikäteen ajateltuna olisi voinut säästää sen 5 euroa ja jäädä kotiin ilmaiseksi tuijjottamaan omia terveitä fisujaan! :D
Muilla kokemuksia tämänhetkisestä?
Fishy fella.
Trinket
Junior Member
Junior Member
Viestit: 199
Liittynyt: 14:06, 12.04.2006
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trinket »

Eipä ole kokemuksia, mutta toivon mukaan otit hetimmiten yhteyttä Särkänniemen akvaariopuolen vastaavaan ja selvitit asiaa?
solina
Starting Member
Starting Member
Viestit: 8
Liittynyt: 19:40, 27.06.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja solina »

Keväällä kävin katsomassa Särkän akvaariot useampaan kertaan, silloin ei onneksi näyttänyt noin pahalta. Mainittu kirjoahvenallaskin oli mielestäni verrattain hyvässä kunnossa, oskarit ainakin hyvin kauniita. Kiekkoaltaassa tosin oli silloinkin vähän jotain töhkää. Omituista, että akvaariot on juuri nyt jätetty huonommalle hoidolle, kesä on kuitenkin Särkälle sesonkikausi. Harmi. Toivottavasti asia korjaantuu pian, tykkään käydä katsomassa isoja kaloja isoissa tankeissa. (Erityisesti murtovesiallas on ihana.)

Solina
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5539
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Itse poikkesin siellä kaverin kanssa juhannuspäivänä. Altaista ei löytynyt mitään moitittavaa. Noh, mitä nyt ne kotimaiset kalat jotka jo vuodesta toiseen ovat siellä polskineet vaikka näyttävätkin aika hurjilta:)
Mainitsemasi oskut ja sitrukset olivat ainakin nyt loistavassa kunnossa. Olisikohan mahdollista, että kalat olivat juuri silloin syöneet ja olivat ikäänkuin ruokalevolla?
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja dsl »

Teemu Salonen kirjoitti:Olisikohan mahdollista, että kalat olivat juuri silloin syöneet ja olivat ikäänkuin ruokalevolla?
Oletkos nähnyt kalojen useinkin kasvattavan karvapeitteen (alkuperäisen viestin kuvailun vesihomeen) päälleen ruokalepojen ajaksi? Ei kuulosta mahdolliselta, mutta mistä sitä ikinä tietää.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
Elme
Junior Member
Junior Member
Viestit: 190
Liittynyt: 12:53, 21.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elme »

Itsekin käväisin ekaa kertaa ko. paikassa viime viikolla, eikä ollut välttämättä hirveän kiva paikka. Itsekin bongasin useissa akvaarioissa epämääräisiä kasvustoja kaloissa, sameita silmiä ja syöpyneitä eviä. Monet akvaariot olivat todella täyteenpakattuja. Joissain akvaarioissa näkyi kaloja, jotka eivät sopineet toistensa kanssa yhteen (valitettavasti olen jo niin vanha etten enää jälkikäteen muista yhtään esimerkkiä). Monniset asuivat sorapohjalla. Osassa akvaarioista oli kaloja, jotka kokoluokkansa puolesta eivät olisi kuuluneet akvaarioon ensinkään, mutta tämä onkin vaan mun oma viherhippinäkemys. Mun henk. koht. katselunautintoa häiritsi myös paska ja töhkä, josta lähes jokainen akvaario oli sameana.

Paikalla ei silloin ollut yhtään Särkänniemen työntekijää, mutta aion lähettää paikan akvaariovastaavalle mailia tai soitella sinne ja vähän kysellä.

Mutta se Suomi-akvaario oli komea ja kalat hyvinvoivan näköisiä, samoin rausku-akvaario :) Ja upeita plekoja ja ripsimonneja siellä oli.
"There are many things that we would throw away if we were not afraid that others might pick them up."
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

dsl kirjoitti:
Teemu Salonen kirjoitti:Olisikohan mahdollista, että kalat olivat juuri silloin syöneet ja olivat ikäänkuin ruokalevolla?
Oletkos nähnyt kalojen useinkin kasvattavan karvapeitteen (alkuperäisen viestin kuvailun vesihomeen) päälleen ruokalepojen ajaksi? Ei kuulosta mahdolliselta, mutta mistä sitä ikinä tietää.


Samaa mieltä dsl kanssa, ei se normaalia lepäilyä ollut. Kaikki sitruunoiden omistajat tietävät ettei ole normaalia jos ne lepäilevät muutamaa sekunttia pidempään, etenkään silloin, jos ympärillä on liikettä. Sitruunaihmisenä vietin tämän akvan edessä vähän pidemmän ajan ja voin sanoa, että käytös oli hyvin kaukana normaalista. Eivät ne meillä koskaan noin ole makoilleet paitsi nukkuessaan. Heräävät pienestäkin äänestä ja tulevat lasiin pällistelemään, että mitä nyt taas. :D Nämä särkän kaverit näyttivät siltä, kuin olisivat joutuneet kokemaan lobotomialeikkauksen.

Ainiin! Unohdin mainita, että kyseisen ahvenakvan isopurjeplekon massu oli todella pahasti kuopalla.

Elme: Joo, taitavat olla työntekijät vähän pidemmällä lomalla.
Fishy fella.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Menen nyt hieman eri suuntaan, mutta kun viime kesänä kävin Korkeasaaressa niin inhotuin niiden akvaarioista. Etenkin kun juuri oli saanut kierroksen upealla hyönteis- ja matelijapuolella... Kirjoitin Korkeasaareen tästä kirjeen, asiallisen sellaisen. Kysyin mitä järkeä on esittää suoranaisesti väärää tietoa kaloista (alkaen vääristä lajinimistä), puhua biotoopeista kun kalasto on aivan mitä sattuu ja pitää eläinlajia aivan liian pienessä altaassa (yhdessä altaassa oli sorapohjalla rausku joka hädin tuskin mahtui kääntymään...).

Viime viikolla käydessäni olin suhteellisen tyytyväinen siihen, että melkein kaikki kalat olivat hävinneet. En tiedä onko syynä Korkeasaaren päätös vai ulkopuolisen palveluntarjoajan palvelun lopettaminen, mutta tyytyväinen olen. Kuolleet riutat ja sekametelisoppa-leväaltaat ja liikauuret rauskut olivat poissa. Vanhat akvaariot olivat nyt muussa käytössä, sääli kyllä yhdessä lillui sinilevän seassa kolme aksolotlia. No, sinilevän kanssa kamppailee moni. Enää korkeasaaressa on jäljellä Amazoniatalon suurten ahventen surullinen leväpesäke jossa uiskentelee erinäinen määrä apaattisia oskuja, tonkijoita, plekoja jne joita ei edes kunnolla näevalaistuksen puutteessa... Kyseisestä altaasta saisi oikein hauskan jos sen joku jaksaisi sisustaa, valaista ja säätää suodatus/vedenvaihdot kohdalleen. Kyseisessä altaassa mikään kala ei näytä suoranaisesti sairaalta, mutta kaukana ovat niistä pulleista ja iloisista kaloista mitä niiden voisi olettaa olevan.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5539
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Äkkiä on särkänniemessä mennyt asiat huonoon kuntoon. Tosiaan sillon juhannuksena ei paljon muuta moitittavaa ollut, kuin pentujen ja niiden vanhempien käytös.
Ottakaa vaan ihmeessä sinne yhteyksiä ja kertokaa, missä altaissa niitä ongelmia oli.

Ps. Moniko tiesi, että vaikka yläkerran altaiden ikkunat ovat kaikki saman kokoisia on niiden koossa eroa pienimmän ja suurimman välillä muistaakseni 10 000l.
Liinanen
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1273
Liittynyt: 18:18, 26.08.2004
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liinanen »

10.6 kävin Särkänniemessä, enkä mitään moitittavaa löytänyt akvaarioiden kunnossa. Aika isoja kaloja oli tosin aika pienissä altaissa, mutta muuten oli kyllä erittäin mielenkiintoista katseltavaa. Varsinkin merihevoset hämmästyttivät, niitähän ei ole enää Linnanmäelläkään vai onko? Koralleja olisin kaivannut, niitä oli aika vähän merivesialtaissa.
siruli
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 16:21, 19.09.2004

Viesti Kirjoittaja siruli »

http://www.sarkanniemi.fi/yrityksena/palaute.php

Palaute menisi varmaan tuotakin kautta perille.
tetranen_
Member
Member
Viestit: 260
Liittynyt: 14:05, 29.12.2005
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tetranen_ »

Hmm, kävin 15. päivä Särkänniemessä, eikä altaissa ollut mielestäni mitään vikaa :o

Kiekkoaltaassa oli jotain levää, muuten ok.

Sitruunakirjoahvenet oleskelivat pinta-ja keskivedessä. Huomattava määrä oskareita siinä altaassa kyllä oli 8O

Sameita silmiä eikä repaleisia eviä näkynyt...

Taidan sitten varmaan olla sokea tai jtn, tai ehkä en kattonut niin tarkkaan [:I]
Elme
Junior Member
Junior Member
Viestit: 190
Liittynyt: 12:53, 21.12.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Elme »

Omituista, että ihan lähekkäisinä ajankohtina Särkänniemen Akvaariossa käyneillä on näin erilaisia kokemuksia 8O
"There are many things that we would throw away if we were not afraid that others might pick them up."
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja dsl »

Teemu Salonen kirjoitti:Äkkiä on särkänniemessä mennyt asiat huonoon kuntoon.
Muistikuvani muutamien vuosien takaa vastaa nyt kuvailtua huonouden tilaa. En tiedä kuinka tarkasti, mutta ihmetytti, miksei altaita pidetty paremmassa kunnossa. En muista, oliko täällä asiasta silloinkin juttua. Muistain vain miettineeni, että pitäisikö kirjoittaa, enkä sitten tainnut lopulta jaksaa.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
Maaliskyy
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1201
Liittynyt: 21:21, 09.08.2003
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Maaliskyy »

Kävin Särkänniemessä tänään (7 tuntia Tornadoa 11-vuotiaan sukulaistytön kanssa, jihuu) eikä altaissa mielestäni mitään erityistä ollut verrattuna aikaisempaan. Kiekot nyt oli huonossa kunnossa, mutta niistäkin vain osa. Uudet altaat maanpäällisine osineen on kivoja ja kalat niissä ihan hyväkuntoisen näköisiä. Kasvejakin oli altaisiin lisätty, vanhoihinkin.

Merivesialtaita katselisin innokkaana, sillä makeanveden kalojahan minulla on kotona ja monet altaiden asukkaat jo tuttuja. Särkänniemen merialtaat vaan on kasvaneet täyteensä hiukan ikävännäköisiä beigejä "kanttarelleja" ja "suteja", eivätkä altaat ole niin kauniita kuin mitä jossain näkee. En kyllä tiedä onko tarkoituskaan olla vai ovatko siellä vaan kalat pääosassa.
tetranen_
Member
Member
Viestit: 260
Liittynyt: 14:05, 29.12.2005
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tetranen_ »

Olen Maaliskyyn kanssa samoilla linjoilla...

Merivesialtaat olivat mielestäni huonomman näköisiä kuin esim. aqua-webissä nähdyt harrastajien altaat :mrgreen:

Kuitenkin hyvässä kunnossa altaat ja kalat, kiekot nyt ehkä eivät olleet parhaassa mahdollisessa kunnossa... :|
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

Lauantaina tuli vietettyä 9 tuntia laitteissa :D ja akvaariokin pikaisesti tsekattua. Piraijat olivat muuttaneet eri altaaseen viime kesästä ja parven kokokin pienentynyt, kannibalismia? 8O

Mielenkiintoisin allas mielestäni oli se allas,missä oli isoja Puikkokaloja, tosi metkan näköistä kun kyttäsivät pinnan suuntaan ruoan toivossa :)

Se tukkijoen vieressä oleva karppilammikko oli nyt hieman siistimmässä kunnossa kuin joku täällä aw,ssä oli aiemmin keväällä sen nähnyt, mutta veden pinta oli vissiin laskenut helteiden johdosta yli puoli metriä. Itse bongasin ainakin kuusi karppia.
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
partis<3
Senior Member
Senior Member
Viestit: 673
Liittynyt: 14:08, 24.03.2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja partis<3 »

Jartzu65: se olin minä.

Tiedä olisiko niillä sitten karanteeni pettänyt tms. jos siellä on ollut kesälomittajia varsinaisten hoitajien lomaillessa. Olen käynyt siellä nyt tänä kesänä kahdesti. Ensimmäisellä kerralla (ennen kesäkauden avajaisia) siellä oli hirmuinen kotilo-ongelma kahdessa altaassa, yksi niistä yläkerran hiton isoista kaloista oli kolhinut itseään ja suomalaisten kalojen altaassa joillakin oli valkoista homeen tapaista joissakin kohdissa. Toisella kerralla juhannuksen tienoilla merihevosetkin olivat jo tulleet sinne. Se iso itseään telonut kala oli siirretty sinne isoon ulkoaltaaseen. Mukana ollut perehtyneempi osasi sanoa ettei siinä altaassa ole parvikaloilla parvia, mutta muuten en mitään omituisempaa bongannut. Kotilo-ongelmakin oli näemmä voitettu.
40l, 65l, 128l (80x40x40) ja 300l (120x50x50)
Blogi
minnakoo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 213
Liittynyt: 21:38, 29.10.2004
Akvaarioseurat: OAS
Paikkakunta: Oulu

särkänniemi

Viesti Kirjoittaja minnakoo »

Itse kävin kyseisessä paikassa toissa päivänä ja kyllä altaat olivat hoidetun näköisiä, ehkä pari kiekkoa oli hiukan "tummissa väreissään", mutta esim. sitruunatetrat uivat ihan normaalisti.
Salse
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 09:22, 27.09.2004
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Salse »

jartzu65 kirjoitti:Lauantaina tuli vietettyä 9 tuntia laitteissa :D ja akvaariokin pikaisesti tsekattua.


Istuin lauantaina särkässä eräällä penkillä ja viereen tuli nainen, joka puhui puhelimessa ja sanoi Jarin olevan lasten kanssa laitteissa.

Ei mulla sitten muuta :mrgreen:
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

Salse kirjoitti:
jartzu65 kirjoitti:Lauantaina tuli vietettyä 9 tuntia laitteissa :D ja akvaariokin pikaisesti tsekattua.


Istuin lauantaina särkässä eräällä penkillä ja viereen tuli nainen, joka puhui puhelimessa ja sanoi Jarin olevan lasten kanssa laitteissa.

Ei mulla sitten muuta :mrgreen:
Joo, se oli minun "salarakas" oma avokki oli kyllä kotona :mrgreen:
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
tellu73
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 16:39, 03.04.2006

Viesti Kirjoittaja tellu73 »

Mä olin Särkänniemessä 17.7. ja musta sielä näytti melko normaalilta.Tosin kolmea asiaa ihmettelin itekseni sielä :

1. Joissakin altaissa oli tosiaankin liikaa jotain,joko kaloja tai kasveja +muuta sisustusta tai sitten molempia.

2. Yhdessä altaassa oli kasvien ja juurakoiden juuressa jotain kumman näköistä: näytti siltä kuin sieltä olisi pilkottanut ainakin 3:n kalan pyrstö.Ne ei liikkunut yhtään.En tiedä sit oliko ne kuolleita,kun ne näytti niin oudoilta...vai olisko ne ollu jotain monneja.Kun en sitten siitä taulusta kattonu et mitä fisuja siinä pitäs olla.Mutta kuitenkin oudoilta ne näytti.

3. Kivikalalla oli aika pieni asunto.

Muutoin se oli ihan mukava elämys.Vaikka kaikkein parasta antia olivat DELFIINIT.Siinä vasta taitavia veden eläviä!!!!
minimi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 20:37, 20.07.2006
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja minimi »

Mulla tulee särkänniemessä noista delfiineitä sääli kun no on pienessä altaassa verrataan joitain meriä :frown:
Ei sillä että se olisi niin pieni ettei kotiin kelpais :mrgreen:
Akvaariot:83 ja 300 litraiset.
tellu73
Junior Member
Junior Member
Viestit: 82
Liittynyt: 16:39, 03.04.2006

Viesti Kirjoittaja tellu73 »

Ai niin..ja yksi asia viel jäi kertomatta.Kun siel oli ainakin yhdessä akvassa Peikonlehti,joka siis on huonekasvi ja myrkyllinen.Ja sen juuret ja ilmajuuret oli vedessä.Mitäköhän vaikutusta sillä on pitemmän päälle?Kyllä mä ainakin tyydyn siihen ,että mun Peikonlehti on vain ja ainoastaan kukkaruukussa.Olihan siel joitain muitakin huonekasveja vedessä.Mutta toi oli kyllä kaiken huippu.
Mikään ei ole niin varmaa kuin epävarma.
tetranen_
Member
Member
Viestit: 260
Liittynyt: 14:05, 29.12.2005
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tetranen_ »

tellu73 kirjoitti:Yhdessä altaassa oli kasvien ja juurakoiden juuressa jotain kumman näköistä: näytti siltä kuin sieltä olisi pilkottanut ainakin 3:n kalan pyrstö.Ne ei liikkunut yhtään.En tiedä sit oliko ne kuolleita,kun ne näytti niin oudoilta...vai olisko ne ollu jotain monneja.Kun en sitten siitä taulusta kattonu et mitä fisuja siinä pitäs olla.Mutta kuitenkin oudoilta ne näytti.
Tarkotit varmaan veitsikaloja? Vai teräkaloja,muisti pätkii [:I]

Noihan on yölläliikkujia, en usko että kauheasti päivällä vaeltelevat... :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”