Waterlife Haloex Kukaan kokeillut?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
SnowBear*
Senior Member
Senior Member
Viestit: 621
Liittynyt: 22:07, 01.03.2004
Paikkakunta: Porvoo

Waterlife Haloex Kukaan kokeillut?

Viesti Kirjoittaja SnowBear* »

Niin, onko kukaan kokeillut kyseessä olevaa vedenparannus ainetta?

Olis aika iso säästö hinnan suhteen jos vertaa Tetran AquaSafeen kun aquasafea laitetaan 10ml/10litraa (vai oliko 5ml/10litraa) ja tota vaan 1ml/45 litraa
TeePapu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 165
Liittynyt: 17:49, 15.08.2004
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TeePapu »

Itse ainakin käytän ja tyytyväinen olen ollut. Ainakin isot pullot ovat riittoisia jopa isoihin altaisiin, joskaan mitään tarkempaa arviota en ole tehnyt. Ymmärtääkseni Suomessa myytävä Tetran vedenparannusaine ei poista/sido kloramiinia, mutta Haloex taas toimisi niidenkin suhteen. Onko kenelläkään tarkempaa tietoa, itselläni kun on vain tätä mutua? [;)]
Rottweiler - probably the best breed in the world
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5539
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Muistaakseni käytettiin töissä just ton edullisuuden takia takavuosina jonkun aikaa. Samoihin aikoihin käytettiin myös ko valmistajan lääkkeitä kun kalat vielä tuli sellaisista tukuista, joissa taudit sai kaupan päälle. Haloexia käytettäessä taudit vaan lisäänty. Varsinkin bakteeri -sellaiset joten oletettavasti se ei kovin hyvää limakalvonsuojaa anna.
Nyt käytössä jbl:n biotopol ollu jo vuosia, eikä moitteen sijaa ole. Sekin aquasafee verrattuna edullista tavaraa.
Mymmeli81
Senior Member
Senior Member
Viestit: 611
Liittynyt: 17:27, 06.12.2004
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Mymmeli81 »

Meillä on käytetty Waterlifen Haloexia sekä erinäisiä lääkkeitä (pilkku 2x, bakteeri 1x) jo useamman vuoden ajan eikä ole moitittavaa.
iekku
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1313
Liittynyt: 12:38, 06.11.2001
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja iekku »

Meillä on käytössä Haloex lähinnä kiekkoaltaassa ja jos jotain häikkää näyttää vedessä / kaloissa olevan. Etiketin mukaan poistaa kloramiinia ym. Isommassa purkissa myytävä litku on tujumpaa kamaa kuin pikkupurkissa, ja myös suhteessa halvempaa.

Hyvä aine on ollut, yhden villin kiekon vedenvaihdoissa (lähinnä silloin kun vesilaitos käyttää vuodenajasta tms. johtuen pintavettä) lisääntynyt liman eritys on haloexia käytettäessä poissa. Toisinaan hanavesi haiskahtaa siinä määrin kloorille, että mielellään tuota käyttää ihan jo varmuuden vuoksi.
m.n
Junior Member
Junior Member
Viestit: 136
Liittynyt: 22:30, 23.07.2003
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja m.n »

Itsellä ollut käytössä myös jo vuosia juuri ison purkin halvan hinnan vuoksi. Tuntuu ajavan asiansa, koska ilman sitä lehtikalojen (ja joidenkin muiden kalojen myös) kyljet alkavat limoittua ja selvästi kutiamaan välittömästi veden vaihtojen jälkeen. Lisäksi lehtikalojen evärihmat alkavat "sulaa". Haloexia käytettäessä tätä ei tapahdu.
Inia
Akvaariosisustaja 2005
Akvaariosisustaja 2005
Viestit: 1133
Liittynyt: 11:54, 07.02.2003
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Inia »

Käytin Haloexia pitkään, mutta mitään selvää vaikutusta en huomannut kaloilla. Kerran olin ostamassa kyseistä ainetta akvaariokeskuksesta ja siellä sanottiin että tuo on ihan turhaa litkua joka ei toimi juuri ollenkaan. Olivat kuulemma testanneet aineita ja todenneet että Tetran Aqua safe oli tehokkain ja paras kloorin ja kloramiinin suhteen. Tiedä sitten oliko kyse rahanhimosta vai oikeasta tutkimustuloksesta. Kiekkojen kanssa olen nyt käyttänyt Aqua safea, en ole kyllä huomannut sen käytön yhteydessäkään mitään erityistä.
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Kaikenlaisia juttuja eri asiakkaille. Mistähän keksivät että se kloramiiniin vaikuttaa?

Tällä en tahdo alentaa ko. liikettä mitenkään, vaan totean vain että yhtäläinen tiedonlähteenä se on kuin suurin osa liikkeistä.
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2881
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kaizu »

Inia kirjoitti:Kerran olin ostamassa kyseistä ainetta akvaariokeskuksesta ja siellä sanottiin että tuo on ihan turhaa litkua joka ei toimi juuri ollenkaan. Olivat kuulemma testanneet aineita ja todenneet että Tetran Aqua safe oli tehokkain ja paras kloorin ja kloramiinin suhteen. Tiedä sitten oliko kyse rahanhimosta vai oikeasta tutkimustuloksesta. Kiekkojen kanssa olen nyt käyttänyt Aqua safea, en ole kyllä huomannut sen käytön yhteydessäkään mitään erityistä.
Voihan tuo Aqua safe olla "tehokkainta ja parasta", mutta kun huomattavasti halvempi ja riittoisampi ainekin on riittävä. ;)

Mitään näkyvää ei tietenkään vedenparannusaineella saa aikaan, mikäli vesijohdosta tuleva vesi on kunnossa. Esimerkiksi täällä Kuopiossa käytetään pintavettä silloin, kun päävedenottamossa on vuosihuolto (muistaakseni keväällä) ja tuona aikana vedessä on huomattavasti enemmän ylimääräistä kuin normaalisti.
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
-Ilona-
Starting Member
Starting Member
Viestit: 32
Liittynyt: 07:35, 13.05.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Forssa

Viesti Kirjoittaja -Ilona- »

Olen käyttänyt Haloexia vuoden ja ollut tyytyväinen siihen. Sitä ennen käytin useita vuosia Aquasafea. Välillä kokeilin vedenparannusaineen poisjättämistä, mutta kalat tuntuivat kärsivän vedenvaihdoissa.

Siis mielestäni Haloex on toimivaa ja myös riittoisaa.
SnowBear*
Senior Member
Senior Member
Viestit: 621
Liittynyt: 22:07, 01.03.2004
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja SnowBear* »

Eli suurin osa antaisi kyseiselle aineelle hyvää palautetta?

Tuli vaan mieleen kun noita akvaarioita on muutama tuossa ja mikäli rupeaisin aquasafea jokaiseen akvaarioon laittamaan niin saisin ostaa 500ml pullon ja käyttää sellaisen kerralla joka kerta kun vaihdan vettä.

Itse olen tosi huono käyttämään noita vedenparannus aineita. Hyvin harvoin käytän ja sitäkin vain sen takia että kaloille tulisi sitä limaa kylkiin.

Meillä kun on porakaivo ja hyvänlaatuista vettä niin en näe kemiallisista syistä tarvetta käyttää kyseisiä aineita.

Tietenkin olisi hyvä jos viitsisin vaivautua aina ostamaan jotain vedenparannusainetta mutta minkäs teet kun ei ole käytännössä tarvetta tai varaa sellaiseen.
m.n
Junior Member
Junior Member
Viestit: 136
Liittynyt: 22:30, 23.07.2003
Akvaarioseurat: TAY
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Raisio

Viesti Kirjoittaja m.n »

Jos käyttövedessä ei ole klooria (jota omassa porakaivossa ei tietenkään ole) niin eipä noiden vedenparannusaineiden käytölle oikein mitään järkevää syytä ole. Itselläkin olisi kaikkein paras ratkaisu kierrättää aktiivihiilen läpi uusi vesi ennen akvaarioon laittoa. Tulee vaan turhaan työlääksi. Poikasaltaisiin sen vielä viitsii suodattaa hiilen läpi.

Luulenpa että kaikkien valmistajien vedenparannusaineet ovat aika pitkälle samaa ainetta. Laimennokset vain vaihtelevat (ja tietenkin hinta).
viki
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 12:09, 26.11.2004
Paikkakunta: eteläsuomi

Viesti Kirjoittaja viki »

Aqua safe ei poista kloramiinia, nyt on helsinki pistänyt vähän omiaan :twisted:

Haloex iso pullo 120ml. riittää 5400 litraan kun taas aqua safe iso pullo(500 ml) riittää 1000 litraan vettä ja hinta noin sama.

Tästä voit päätellä kumman kauppias mielummin myy, mutta miksi vääristellä asioita?

Reilun kaupan puolesta... onneksi saa äänestää jaloillaan [;)]
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”