Diplomaattista apua tarvitaan

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
srd
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2010
Liittynyt: 13:11, 28.09.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Diplomaattista apua tarvitaan

Viesti Kirjoittaja srd »

Miten sanoa sukulaiselle että 5 kultakalaa, platyja, neontetroja ja partamonneja 80 litraisessa akvaariossa on suuri vääryys..? :(

Ja oikeasti, antakaa hyviä neuvoja eikä mitään 'sanot suoraan että suksii kuseen' juttuja. Kyse on kuitenkin MINUN sukulaisestani jota en halua loukata, ainakaan kovin paljon.
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

Sori, veikkaanpa että ennuste on huono.

Itse yritin vuosia sitten kertoa tätini perheelle, että heidän altaansa kalakuolemat johtuivat liian vähistä vedenvaihdoista ja liikakansoituksesta. Olivat joutuneet muutaman kuukauden välein hankkimaan uudet kalat, lääkitsemään jatkuvasti jne (paikallisen akvaarioliikkeen ohjein, tietty).

Ja allastahan hoidettiin tietysti "ihan nappiin". Vaihtoivat vettä ja siivosivat altaan läpikotaisin suunnilleen vain silloin, kun oli vieraita tulossa ja akvaarion piti näyttää hyvältä... Samaan konkurssiin hankittiin sitten aina myös liuta uusia kaloja, kun huomasivat että vanhoista oli 2/3 huvennut johonkin.

Pidin mielestäni perustellun, mutta hyväntahtoisen esitelmän kalojen vaatimuksista, veden laadusta ja sen vaikutuksista jne sekä siitä, miten akvaarioliikkeen kaikkiin neuvoihin ei voi luottaa. No, puhuttiin siinä lopuksi sitten eri kalalajeista, tyrmäsin mm. lehtikalatoiveen (allas joku 60-80l), perustelin ja tulin mielestäni ymmärretyksi.

Paria kuukautta myöhemmin oli seuraavat kissanristiäiset heidän luonaan... Allas oli taas laitettu uuteen uskoon, ja siellä oli liuta jotain uusia tetroja sekä - heh - kolme lehtikalaa.

Kerran, kun ilmeisesti osuin hermoon kommentoidessani akvaarion tilaa, täti ja miehensä väistivät sanomalla, että "allashan on oikeasti poikien", eli serkkujeni. Hohhoijaa, aikuiset ihmiset hankkivat eläviä eläimiä lapsilleen, eivätkä ole valmiit kantamaan niistä vastuuta, kun lasten kiinnostus ei riitä. Sen sijaan kantavat kaupasta aina vaan uudet kalat...

Onneksi pistivät sen akvaarion lopulta pois, mä en enää jaksanut tohon puuttua. Olin selittänyt useampaan kertaan, kuinka kaloista pitäisi pitää hyvää huolta, ovathan ne tuntevia eläimiä siinä missä kyseisen perheen kissatkin, joita kyllä paapotaan viimeisen päälle. En todella tiedä, mitä asialle olisin enää voinut tehdä.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Tuolla liinan linkissä olikin hyvin jo juttua. Muista näyttää big fish Brucen kuva sukulaisille [;)] . Vähän o-t: Avo oli työasioissa ollut juttusilla erään kännykkäliittymäfirman miehen kanssa. Jotain kautta oli tullut puhetta harrastuksista ja akvaarioista. Mies sanoi että heillä on vaan kuusi kalaa. Eivät voi kuulemma hyvin. Mieheni arveli jo vastauksen ja kysyi että mitä kaloja? Kultakaloja tietenkin. Piti sitten kysyä että minkäs kokoisessa altaassa kalat asuvat? No neljäkymmentä litraa... Avomieheni oli revennyt nauramaan ja toivottanut miehelle hyvää jatkoa altaansa kanssa :roll: .
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
srd
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2010
Liittynyt: 13:11, 28.09.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja srd »

Kiitos liina linkistä.

Toivon todella että ennuste ei olisi noin huono kati. 8O

Tulostan juuri kuvaa, Adrianna. :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”