Mitä muuta nuolimonnit syövät kuin levää?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
mape
Member
Member
Viestit: 326
Liittynyt: 16:59, 07.10.2002
Paikkakunta: Nurmijärvi/Klaukkala

Mitä muuta nuolimonnit syövät kuin levää?

Viesti Kirjoittaja mape »

Heippa
Ostin nuolimonneja 6 kpl. Yksi niistä menehtyi seuraavana päivänä, mutta muut ovat mitä pirteimmässä kunnossa. Huolena on se, että ne eivät tule syömään tarjolla olevaa kasvitablettia vaan jyystävät vain levää sieltä täältä. Levää taasen ei mielestäni ole paljoakaan, joten olenko huolissani turhaan? Tiputanko niille päivittäin tabun (muita monneja/monnisia ei ole) vai luotanko että saavat masunsa täyteen levistä?

:mrgreen:
Miksi pitää olla muiden kaltainen, kun heitä on jo niin paljon?
skare
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1784
Liittynyt: 13:26, 08.10.2001
Akvaarioseurat: Tampereen Akvaarioseura ry
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pirkkala / TAS

Viesti Kirjoittaja skare »

Meillä otot ovat syöneet vihanneksia (kiehautettuina altaaseen) ja muikkumixiä. Spirulina-tabletitkin ovat kelvanneet.
Jessi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 168
Liittynyt: 15:22, 24.09.2001

Viesti Kirjoittaja Jessi »

Meillä on ollut 5 ottoa pari viikkoa. Ovat tosi ronkeleita syömisistään, olen koittanut vihanneksia ja JBL:n NovoTabseja ja NovoFectejä. Ruuan pudottaminen ei saa aikaan juuri minkäänlaista reaktiota kaloissa. Joskus vasta tuntien päästä osa ruuasta on saattanut tulla syödyksi. Edes levää altaassa ei ole kovin paljoa, joten olen vähän huolestunut niistä. No aika pieniähän ne ovat, eivät ne kai niin paljoa ruokaa tarvitsekaan.
prboy
Monnispesialisti
Monnispesialisti
Viestit: 1693
Liittynyt: 09:59, 16.10.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja prboy »

Otto-akvaariossa pitää olla riittävästi kasvillisuutta sekä pintoja, joihin kertyy levää. Tällöin ne eivät tarvitse mitään muuta ruokaa.

Riittävän levänkasvun puuttuessa (ja toisinaan muutenkin) otot hakeutuvat isompien kalojen kylkiin raastamaan niistä limaa. Erityisen otollisia otoille ovat hidasliikkeiset kiekot ja lehtikalat. Samaan tarkoitukseen kelpaavat kyllä kasvien pintasolukot. Yleensä kyllä vähänkään isomman akvaarion levänkasvu riittää melkoiselle ottojoukolle..
cW
Member
Member
Viestit: 393
Liittynyt: 19:41, 04.02.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja cW »

Minun Ottoni (jotka tosin ovat asustelleet akvassani vasta pari viikkoa) ovat tähän mennessä osoittaneet jonkin verran kiinnostusta ruokkiessani kaloja TetraMin:illä. Tällöin pohjan "imurointi" kiivastuu selvästi. Eihän pohjalle kovin paljoa hiutaleiden muruja pääse - ruoan tuoksu laukaissee kaiketi etsimisrefleksin? Ainakin yksi Otto on oppinut maistelemaan JBL:n NovoTab:eja, jotka yleensä tiputan pohjalle siellä eleleviä ajatellen. Eilen yksi kävi tutustumassa pinnalla kelluvaan kiehautettuun kurkun viipaleeseen. Tarvitseekin jatkaa testejä kurkun upottamiseksi...

Jotta kukaan ei pääsisi sanomaan että lajinimet kuuluu kielessämme kirjoittaa pienellä, kerrottakoon tässä että osoitin valtaisaa omaperäisyyttä ja nimesin kaikki ottoni Otoiksi :mrgreen:
coeliac disease
sabri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 99
Liittynyt: 01:29, 01.07.2002
Paikkakunta: Kankaanpää

Viesti Kirjoittaja sabri »

Meillä otot on oleet nyt kuukaiden tai kaks ja ovat alkaneet syödä oikein innokkaasti Tetran TabiMiniä ja JBL:n Novo PlecoChipsiä.
Levääkin on kyllä riitämiin mutta onneksi sekin näkyy silti vielä maistuvan :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”