Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja GTX »

Otin tästä keskustelusta http://aqua-web.fi/forum/viewtopic.php?f=27&t=223348 Teemu Salosen kirjoitusta pohjustamaan uutta keskustelua.
Teemu Salonen kirjoitti:Sillä eheim-lauseella viittasin eheimin laatuun tänäpäivänä. Eheim oli vielä kymmenen, puhumattakaan kaksikymmentä vuotta sitten alan huippumerkki. Niitä laitteita jonka kyljessä luki made in west germany on käytössä vielä tänäkin päivänä.

Sen sijaan nykyiset vehkeet, joita eheim tuo markkinoille on melkoisia susia ja käyttöikä lyhyt. Laitteet on kehitetty vaan kasvattamaan varaosakauppaa. En tiedä mitään muuta laitevalmistajaa, jonka suodattimen tiivisteisiin pitäisi suihkutella kalliita vaseliineja ja tiivisteitä uusia tämäntästä. Yritys toimii suunnilleen samalla samalla tekniikalla ku microsoft: tuupataan puolivalmis tuote markkinoille ja annetaan asiakkaiden etsiä sieltä ne viat. Ja maksaa niistä. Silti jostain täysin käsittämättömästä syystä suomessa on joku ihmeellinen eheim hypetys päällä. Tosin se on jo alkanut pikkuhiljaa osoittamaan laantumisen merkkejä kun ihmiset on huomannu mitä eheim tänään on. Jalansijaa on saanut Fluval joka esimerkiksi jenkkilässä taitaa olla myydyin tuotemerkki. Samoin JBL on kasvattanut merkittävästi suosiotaan.
Olen lukenut Aqua-Webiä reilun vuoden verran ja silmiinpistävänä asiana suodatinkeskusteluissa on Teemun ylikorostunut negatiivinen suhtautuminen Eheimiin. Suodatinaiheisen kysymyksen vakiovastaus on "Eheim on kasa p*skaa, osta Fluval tai JBL".

Onko sinulla Teemu jotain tutkittua puolueetonta faktaa suodatinvalmistajien laatueroista?

Parempia faktoja odotellessa julkaisen Google-tutkimukseni, joka perustuu hakusanojen osumatuloksiin.

fluval canister filter leaking: 24800 tulosta
eheim canister filter leaking: 44300 tulosta
jbl canister filter leaking: 1230000 tulosta

Mitä ihmettä, vuotavien suodattimien ehdoton ykkönen onkin JBL. :twisted:
yepp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 184
Liittynyt: 18:51, 30.10.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Vantaa

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja yepp »

Eipä nuo hakutulosten määrät mitään kerro, lue vähän niitä juttuja mihin ne on. Siinähän etusivulla heti yks osuma jbl hakusanalla, et proffa III alkanu vuotaan, et kannattaisko tilalle ostaa jbl vai fluval :D

Eiköhän eheimi oo vetäny itsensä huonoon maineeseen noilla proffa II ja proffa III sarjoilla. Classicit edelleen hyviä pelejä ja vähääkä hoidettuina kestäviä.
40+140+530 litraa
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Itselläni on akvaarioissa ollut aina Eheimiä ja hyvin ovat pelittäneet. Enemmänkin noi Teemun jutut naurattaa ja mietityttää saako se provikkaa mainostamalla muiden firmojen tuotteita.
Hedelmiina
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1291
Liittynyt: 09:55, 18.04.2012
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lohja

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Hedelmiina »

Taika-Jim kirjoitti:Itselläni on akvaarioissa ollut aina Eheimiä ja hyvin ovat pelittäneet. Enemmänkin noi Teemun jutut naurattaa ja mietityttää saako se provikkaa mainostamalla muiden firmojen tuotteita.
Mulla myös ollu proffa kakkosia iät ja ajat sekä muita eheimejä eikä ole huonoa sanottavaa ko. suodattimista mistään.
Nyt elämäni ensimmäinen JBL cristalprofi e900 ja toimii sekin ihan ok ilman pahaa sanottavaa.
Harrastus vähän katkolla, 30l ja 400l.
GTX
Senior Member
Senior Member
Viestit: 561
Liittynyt: 23:14, 01.01.2014

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja GTX »

yepp kirjoitti:Eipä nuo hakutulosten määrät mitään kerro, lue vähän niitä juttuja mihin ne on. Siinähän etusivulla heti yks osuma jbl hakusanalla, et proffa III alkanu vuotaan, et kannattaisko tilalle ostaa jbl vai fluval :D
Kyllä noi hakutulosten määrät kertoo erittäin paljon. Mainitsemallasi yksittäisellä tuloksella ei ole merkitystä, kun katsot hakutulosten kokonaismäärää. Ja vaikka niitä olisi muutama lisää puoleen tai toiseen, niin ei ne kokonaisuuteen vaikuta. Vuotavasta JBL:stä löytyy 50 kertaa enemmän hakuosumia kuin Fluvalista ja 28 kertaa enemmän kuin Eheimistä. Melko hurjat suhdeluvut.
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

Mulla on ollut Eheimin ulkosuodatin käytössä toistakymmentä vuotta. Hyvin se on toiminut vaikka ei ole edes tiivistettä vaidettu eikä mitään muutakaan. Jokusen kuukauden akvaariossa on ollut myös Eheim Powerline 2252 sisäsuodatin eikä siitäkään ole pahaa sanottavaa. Lisäksi pintavettä kierrättää Eheim Skim 350 ja sekin on toiminut hyvin. Jos jotain huonoa Eheimistä pitää sanoa niin imukupit ovat aivan luokattoman huonoja nykyään. Myös sähköjohdot muuttuvat vedessä tosi nopeasti jäykiksi. Johdot ovat kuin rautalankaa eikä niitä uskalla paljon käännellä etteivät murru. Toisaalta jos sähköjohto murtuu on laite käyttökelvoton eli vois Ehein panostaa myös näihinkin asioihin. Vähän sama kuin Defan tekemät 50€ johdot jotka ei taivu pakkasella mihinkään. Johto on kuin rautakanki. Tarvike johto pysyy notkeana 30 asteen pakkasessa ja maksaa 20€. Toisena ulkosuodattimena mulla on JBL Cristal Profi e1501 jonka materiaali ei tunnu oikein hyvältä. JBL pitää pientä ropellusta eikä puhdistuskaan ole auttanut asiaa. Onko kyse laadusta vai mistä kun JBL alkaa vuoden käytön jälkeen pitämään ylimääräistä ääntä. Niin se vaan nykyään on ettei enään kannata tehdä kestävää vaan sellaisia tuotteita joita kuluttaja joutuu uusimaan muutaman vuoden välein.

Toi on vähän turhaa Googlen hakutulosten perusteella alkaa selvittämään mikä on huono merkki ja mikä hyvä. Annettu hakusana vaikuttaa tulokseen ja tunnetusti Google antaa monesti vastauksia ei kysyttyyn. Mulle Google antoi aloitusviestissä käytetyille hakusanoille vähän toiset vastaukset, Fluval 6260 Eheim 8330 JBL 1380 eli vuotavien suodattimien ykköseksi pomppasikin Eheim. Mut turha mihinkään hakutuloksiin tai testeihin luottaa. Usein Aqua-Webissä puhutaan omista kokemuksista ja pitkistä sellaisista. Annan arvoa käyttäjien mielipiteille enemmän kuin virallisille lyhyille testeille.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Platva
Member
Member
Viestit: 258
Liittynyt: 17:01, 02.10.2013

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Platva »

Minä uskoin tietämättömyyttäni tällä foorumilla olleeseen JBL e1501 Greenline -hypetykseen ja hankin sellaisen. Aluksi huomasin vain JBL:n putkiston surkeuden ja käytin Eheimin Installation-sarjaa, mutta edelleen luulin ja uskottelin itselleni tehneeni hyvät kaupat. Niinhän se on, että harva autonostajakaan tunnustaa itselleen, muista puhumattakaan, tehneensa huonot kaupat. Nyt on tullut seuratuksi ja vertailluksi oman JBL:n ja kavereiden Eheimien toimintaa. Seuraava suodatin on aivan varmasti Eheim, mallista en vielä ole varma. Eikä tässä ole ollenkaan kysymys siitä, että syyttäisin laitetta vaikka vika on itsessäni. En kumminkaan viitsi ryhtyä tässä asioita sen enemmän erittelemään tai JBL:ää moittimaan ja Eheimiä kehumaan, koska kumminkin JBL:n nimeen vannovat väittäisivät minun olevan väärässä. Jokainen olkoon suodatinuskossaan autuas.
Koomikko
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2235
Liittynyt: 13:14, 20.04.2012
Akvaarioseurat: Kalasoppa
Sukupuoli: Mies

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Koomikko »

JBL e1501 Greenline maksaa 100€ kotiovelle tuotuna sisältäen massat ja kaikki. Sitä ei voi eikä pidäkkään vertailla kalliimpiin suodattimiin. Kyllä tuo suodatin on 100€ ulkosuodattimista yksi parhaimmista ellei paras tuossa teho ja kokoluokassa.
Kirjoituksistani ei pidä loukkaantua.
Joonakainen
Starting Member
Starting Member
Viestit: 22
Liittynyt: 12:09, 29.12.2012
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Joonakainen »

En pitänyt näitä tähän mennessä tehtyjä hakutulosten määrien vertailuja luotettava kertomaan parasta suodatinta, koska niissä ei ole otettu huomioon kyseisistä suodattimista kirjoitettujen juttujen kokonaismäärää. Suhdeluku näiden hakutulosten välillä kertoisi enemmän.

Tein siis hakuja googlella:

eheim canister filter 540 000
eheim canister filter leaking 44 400
suhde 8 %

jbl canister filter 55 600
jbl canister filter leaking 1 230 000
suhde 2212 %

fluval canister filter 555 000
fluval canister filter leaking 24 800
suhde 4 %

Noh, näiden tulosten pohjalta totean, että ei näilläkään tee mitään :)
Platva
Member
Member
Viestit: 258
Liittynyt: 17:01, 02.10.2013

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Platva »

Täydennän vielä omaa vastaustani. Vähän off-topicia, mutta Eheimistä ja Fluvalista kumminkin on kysymys.
Roskankerääjäsisäsuodattimena kolmesatasessa minulla on ollut ensin Eheim Aquaball ja nyt Fluval U4. Viimemainitun hyvä puoli on siinä, että valmistajankin mukaan sen voi asettaa makaamaan pohjalle. Muuten Eheim on ehdottomasti hiljaisempi, tehokkaampi eli parempi suodattamaan hiukkasia vedestä, hiljaisempi (oikeastaan äänetön), käyttökelpoisempi ulostuloputken suunnattavuuden takia ja kaikin puolin parempaa tekoa.
Minulla on ja on ollut sekä JBL:n harmaata että Eheimin vihreää 12/16 ja 16/22 letkua. Eheimin letkua on ehdottomasti parempaa: tiukempaa, paremmin pyöreyden säilyttävää niin kiepissä kuin mutkissa ja muovi tuntuu joustavammalta. JBL taitaa väittää, ettei heidän harmaassa letkussaan kasvaisi levää ainakaan yhtä paljon kuin vihreässä letkussa. En ole huomannut tässä suhteessa mitään eroa. Onko JBL:llä tutkimustietoa mainostekstinsä tueksi?
samara
Senior Member
Senior Member
Viestit: 900
Liittynyt: 18:00, 12.08.2004
Paikkakunta: Jyväskylä(Vaajakosken vieressä) Las/Lohikosken akvarioseuran Perustaja/Presidentti ;)

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja samara »

Mulla tuossa on hurissut n. 9 vuotta 2080. Eli äkkiä laskettuna pönttö on ollut käynnissä n.78000 tuntia ja vettä virrannut läpi n.13 miljoonaa litraa ilman ongelmia. Tiivisteitä ei ole koskaan vaihdettu/rasvattu. Joten ääni Eheimille [;)]
"Eiku rytkyjä."
(Seppo Rädyn vastaus lentokentällä Ylen haastattelijan kysymykseen "Onko laukku nyt täynnä kisamieltä?" ennen Atlantan kesäolympialaisia 1996)
http://s1.fi.gladiatus.com/game/c.php?uid=20066
tanjakemp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 235
Liittynyt: 13:30, 03.11.2007
Paikkakunta: Paltamo

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja tanjakemp »

Meillä on edelleen käytössä 4 eheimiä, joista 3 on classic- mallia. Neljäs sitten onkin se tällä forumilla hyvin tunnettu ja analysoitu 3-malli... Kävi niin kuin aqua webissä oli profetiaalisesti ennustettu. Hiukka yli 2-vuotias suodatin alkoi eräänä yönä vuotaa vettä virtajohdon läpivientiaukosta. Ja tottakai yöllä, kuinkas muuten :) Parkettilattia pelastui, joten sisukas sissi osti uuden samanlaisen ulkopöntön ihan mielenkiinnosta. Pakkohan mallienkin on kehittyä! Ai niin! Ne classicit toimivat tuplahanoilla kuin vr:n sinisten vaunujen vessat. Puhallus ja imu eivät ole ihan taifuunin luokkaa, mutta toimivat ja ovat hiljaisia. Kahdessa on sisällä makaronit ja yhdessä suodatuslevyt. Putsaus on helppoa ja kun kanisterin esitäyttää vedellä, suodattimen ilmakuplien kurnutus kestää vain lyhyen aikaa. Komppaan siis edelleenkin Eheimin tuotteita. P.s. Altaiden sisällä taas voimasuhteet ovat meilla fluvalin puolella.
317, 240, 128, 100 ja 80 litraa akvaarioissa, sängyssä ja ammeessa hiukan lisää
Shadowman
Junior Member
Junior Member
Viestit: 227
Liittynyt: 11:15, 16.06.2006
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Raahe

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Shadowman »

Moittimaan en osaa itsekään Eheimin suodattimia käydä, paitsi ehkä imukuppien osalta. Kokemuspohjalta seuraavaa:

Eheim 2217 otettu käyttöön v.2000, ostin suodattimen 6 vuotta sitten, jolloin uusin samalla roottorin ääntämisen takia.
Muuta osia ei ole tarvinnut koskaan uusia, ilmeisesti tiivistekin on alkuperäinen. Reilussa 13 vuodessa suodattanut n. 114 miljoonaa litraa vettä ja sähköä on kulunut n. 2300 kWh (nykyisellä sähkönhinnalla n. 250 euroa)

Professional 2 2028 on ollut käytössä vasta 6 vuotta, mutta siihen uusin varalta kannentiivisteen pari vuotta sitten.
Korien välisiä tiivisterenkaita näissä joutuu uusimaan n. 2 vuoden välein. Muuten toiminut täydellisesti.

Molemmat ovat kuitenkin palvelleet niin hyvin, etten ainakaan itse osaa enää tuon kestävämpiä tuotteita olla vailla. En toki väitä, etteikö muiltakin valmistajalta hyviä tuotteita löytyisi, mutta todennäköisesti ei ainakaan itse tule kokeiltua onnea niiden parissa.
Ruma mies
Senior Member
Senior Member
Viestit: 746
Liittynyt: 13:44, 23.02.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki

Re: Parhaan ulkosuodattimen valmistaja on ...

Viesti Kirjoittaja Ruma mies »

JBL:n suodattimia minulla ei ole ollut, joten niitä en voi kehua enkä haukkua. Eheimeja minulla on ollut ja on edelleen, ja niitä voin sekä kehua että haukkua.

On ilmiselvää, että Eheimin Professionel-suodattimien joissakin valmistussarjoissa on ollut valmistusvikoja, jotka aiheuttavat vuotamista. Itselläni sellainen laite alkoi ruikkimaan vettä lattialle vähän ennen kolmivuotispäiväänsä. Eheim korjasi laitteen takuutyönä, mikä todistanee, että kyse oli valmistusviasta.

Keskusteluissa http://aqua-web.fi/forum/viewtopic.php? ... u#p7172043 ja http://aqua-web.fi/forum/viewtopic.php? ... u#p7172495 olen kertonut tapauksesta tarkemmin. Toisessa jutussa on käännös tanskalaisen akvaariokauppiaan Akvarie West kokemuksista näiden laitteiden kanssa. Alkuperäinen artikkeli näyttää kadonneen netistä, ilmeisesti Eheim ja kyseinen kauppias ovat päässeet sopuun.

Suodattimen vuotaminen on sen verran vakava juttu, että entinen Eheimin ihailija voi muuttua hetkessä Eheimin vihailijaksi. Näin kävi minullekin. Lievennän arvostelua kertomalla, että minulla on käytössä myös ehkä 30-35 vuotta vanha Eheimin suodatin (tosin sisäsuodatin), joka ei ole tarvinnut kertaakaan muuta huoltoa kuin putsauksen.

Ja vielä: Minuakin ennen naurattivat Teemun Eheim-jutut, kunnes yhtenä päivänä huomasin olevani samaa mieltä hänen kanssaan.

Hyvin toimiva ulkosuodatin on ihana asia ja yleensähän ne toimivat hyvin. Riskienhallinnan neljännesammattilaisena olen kuitenkin päättänyt, että kunhan tulen isoksi ja muutan seuraavaan asuntoon, uudistan koko akvaariokaluston. Uuteen kalustoon ei tule yhtään laitetta, joka kierrättää vettä akvaarion ulkopuolella.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”