Kultakalasivut, käykääpä katsomassa

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Kultakalasivut, käykääpä katsomassa

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Olettekos muuten koskaan käyneet tällaisilla sivuilla: http://members.aol.com/sirchin/goldfish.htm
Saa nähdä onnistuiko linkitys.

Sivuilta löytyy paljon tietoa kultakaloista ja myös paljon kuvia mm. eri kultakalamuunnoksista. Käyttökelpoisuudesta en mainitse mitään huonon kielitaitoni vuoksi. Sivut ovat siis englanninkieliset. Kun selaat etusivua alaspäin, tulee jossain vaiheessa ehkä n. 2 cm * 2 cm kokoinen kultakalan kuva, johon nuoli osoittaa - click here. Eli siitä kun klikkaat tulet sivulle missä on toinen kultakalan kuva ja sitä kun klikkaat pääset katsomaan muita kuvia ja sivun alalaidasta pääsee katsomaan lisää sivuja (1 2 3 4 5 6 7...). Jos nyt jotain selityksistäni ymmärsitte :roll:

Joistain kuvista kyllä näki miten pitkälle ihmiset noita kultakaloja ovat jalostaneet. Joissain kuvissa oli sinisiäkin kultiksia, leijonanpäitä ja muita "hirviömuotoja" löytyi tietysti näiltäkin sivuilta, hirveää katseltavaa :cry: Ja tietysti kultakaloja löytyi ties mistä hillopurnukoista ja seura-akvaarioista lehtikalojen kanssa yms. Mutta taisipa sieltä kyllä löytyä joitain lammikkokuviakin, ihan kivan kokoisia verrattuna esim. joihinkin niistä lasimaljoista.

Etusivulla myös taidettiin kirjoittaa näin: "Koska kultakalat tykkäävät leikkiä ja touhuilla kaikenlaista, kaksi kultakalaa on parempi kuin yksi. Mutta jos asuntoosi ei mahdu akvaariota kahdelle kultakalalle, voit hankkia niitä vain yhden ja silti se pysyy onnellisena" jne. *huh hu*. Korjailkaa vain jos löydätte jotain huomautettavaa, kun nuo minun kielitaitoni eivät aina ole välttämättä sieltä parhaimmasta päästä.

Käykääpäs sivuilla. Ai niin, ja hyvää joulua ja onnellista uutta vuotta kaikille AW:laisille ja muille akvaarion ystäville! Hi hii, olenkin kirjoittanut jo mahtavat 100 viestiä ja vielä näin jouluaattona :mrgreen:
Miijja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 19
Liittynyt: 16:10, 12.11.2003
Paikkakunta: Leppävirta

Viesti Kirjoittaja Miijja »

Mulla nuo sivut ei ainakaan toimineet. En päässyt etusivua pitemmälle, pitää joku toinen kerta yrittää.
höpötihöpöti
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Itsekin kun tuossa äsken käväisin ks. sivuilla eivät kaikki ennen toimineet linkit toimineet? No, toivottavasti alkaa toimimaan.
Didi
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 626
Liittynyt: 16:52, 21.10.2001
Paikkakunta: Talo

Viesti Kirjoittaja Didi »

Mainoksia ja tilpehööriä on ainakin enemmän kuin tarpeeksi. Enkä ole varma tuosta taustastakaan meneekö se oikein tällä resoluutiolla (1400*1050, selaimena Mozilla Firebird 0.7). Näyttää vähän kummalta. Sisältöön en kiinnittänyt huomiota, koska en niin paljoa tiedä kultakaloista, eikä englannin kielen tajukaan taida olla mitä parhain.
jessesa
Senior Member
Senior Member
Viestit: 536
Liittynyt: 22:33, 04.01.2003
Paikkakunta: Suomi

Viesti Kirjoittaja jessesa »

Järkytyin noista kuvista! 8O
Oli siellä pari ihan ok-kuvaakin, mutta suurin osa oli aivan kaameita...*menetti yöunensa*

Ja te Hotbarin omistajat, varoitan teitä!
Sivu saa koneen tilttaamaan ihan hyvään tahtiin ja noita Hotbarin "linkkibannereita" satelee ihan mukavasti sivun yläkulmaan...
Teitä on varoitettu!
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Kuvista pääsee myös kirjoittamaan kommentteja ks. sivuille; klikkaat haluamaasi kuvaa (jota haluat kommentoida) ja jossain sivun alalaidassa lukee "add comment", sitä klikkaamalla pääset kirjoittamaan kommentteja ks. kuvista.

Itse oli pakko joihinkin kirjoittaa, (saivatkohan englantilaiset mitään selvää kirjoituksistani, varmasti vähintään joka toinen sana oli kirjoitettu väärin), kun niin hirveitä kuvia oli; Yhdessäkin kuvassa oli ainakin viisi luonnonmuotoista kulktakalaa sellaisessa parin kymmenen litran purkissa ja varsinkin ne kaikki hirveät jalostusmuodot olivat aivan kamalia :( *menettää myöskin yöunensa*

Miten pitkälle ihmiset aikovat noita kultakaloja ja muitakin lajeja jalostaa? Esim. yhdessä kuvassa oli niitä hirveitä kuplasilmäisiä kultakaloja, joita jotkut kehuivat niin ihaniksi jms.

Eikö ihmisen ahneudella ole mitään rajaa, kehitetään vaan aina enemmän ja enemmän noita "hirviöitä", joita tuskin voi kultakalaksi edes luokitella, että saataisiin vain enemmän rahaa. Emmehän me ihmiset tästä mitenkään kärsi, mutta entä kaikki nuo ihmisten ahneuden uhreiksi joutuneet kala raukat... :cry:
jartzu65
Koi-Jari
Koi-Jari
Viestit: 3790
Liittynyt: 14:50, 09.11.2001
Paikkakunta: Suonenjoki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jartzu65 »

Kultakaloja on peukaloitu jo tuhat vuotta, ensin varmasti vain oman silmän ja uteliaisuuden "iloksi" ja sittemmin vain puhtaasti rahan ja kaupanteon vuoksi.

Näin on ollut ja näin tulee valitettavasti olemaan niin kauan kun suurta yleisöa/harrastajia kiinnostaa kaikki "erikoinen ja ihmeellinen" :cry:

Voisi helposti ajatella että olisi hyvä jos tämä peukalointi kaupallisessa mielessä olisi rajoittunut vaan ja ainoastaan yhteen maailmanhistorian väärimminkohdeltuun kalalajiin, kultakalaan, mutta valitettavasti aika moni harrastaja sen tietää mitä kaikkea tämän taivaankannen alla kaupataan rahankiilto silmissä, on kaiken maailman papukaijakirjoahventa,värjättyjä kaloja sun muuta :roll:

Ihminen on aina ollut julmin olento tällä pallolla ja tulee olemaankin, valitettavasti.
" Silikonirinnat ovat kuin jalopuuratti Ladassa: Kiva hivellä mutta kyyti ei parane"

http://koiruuksiajakissankujeita.kotisivukone.com/" onclick="window.open(this.href);return false;
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

jartzu65 kirjoitti:Näin on ollut ja näin tulee valitettavasti olemaan niin kauan kun suurta yleisöa/harrastajia kiinnostaa kaikki "erikoinen ja ihmeellinen"
Niin se taitaa valitettavasti olla, ja tuleekin olemaan. :cry:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”