Ricciaa "kuiville"

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Asko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 03:31, 30.09.2005
Paikkakunta: Joensuu

Ricciaa "kuiville"

Viesti Kirjoittaja Asko »

Kasvaako riccia ollenkaan esim akvaarion reunalla ns. melkein kuivilla? Vai pitääkö olla upoksissa? Jos ei kasva niin mikä olisi menestyvä vastaavanlainen kasvi paludaariokäyttöön?
uggi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 136
Liittynyt: 16:53, 21.02.2006
Akvaarioseurat: LAS
Paikkakunta: Kangasala

Viesti Kirjoittaja uggi »

Kasvaa, jos kosteutta piisaa. Mulla sitä kasvaa mattosuodattimen reunalla/päällä reilut 2 cm vedenpinnan yläpuolella.
247 + 128 + 88 + 54 l
cichlid
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 17:04, 08.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kajaani / Oulu

Viesti Kirjoittaja cichlid »

Ja minulla 3d-taustan yläosassa, vedenpinnan yläpuolella.
720 + 125 litraa (ja tyhjillään 240 + 40 litraa)
Asko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 03:31, 30.09.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Asko »

Tuommoseen 3D-taustan reunalle vedenpinnan yläpuolelle olisi ajatus laittaa. Mahdollisesti useamman kymmenen sentin korkeudelle veden pinnasta jos saan kasvamaan. Ainaskin akvaarion reunalle. Tausta nousee vedestä melkein kattoon paludaariomaisesti "jokipenkaksi". Penkassa on "taskuja", jotka toimivat kukkaruukkuina ja niihin on tarkoitus istuttaa mm. köynnöstäviä kasveja, ym., jolla saa sademetsämäisen vaikutelman. Lisäksi tulee puro, jonka reunoille voisi laittaa ricciaa. Ajattelin laittaa myös omenapuun oksia ja niiden ympärille kasvamaan kultaköynnöstä, tms. ja niihin voisi laittaa ricciaa tai jotain sen tapaista "sammaltavaa" kasvia. :mrgreen: Onko kokemusta saniaisista sisällä? Saako niitä kasvamaan? Olen joskus lukenut, että ainakin kotkansiipisaniainen kaipaa talven välillä kasvaakseen. Mutta saniaisiakin näkyy monenlaisia...
g.rosea
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 10:08, 27.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja g.rosea »

Kokeile jaavansaniaista, takuuvarma selviytyjä.
Kalallinen
Senior Member
Senior Member
Viestit: 552
Liittynyt: 07:58, 10.02.2007
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Nokia
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kalallinen »

Asko: Tästä täytyy saada kuvia! :P
Asko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 03:31, 30.09.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Asko »

Jep...Laitan kun saan projektia eteenpäin. Tällä hetkellä tausta on laminoitu kolmeen kertaan ja tasaiset osat ovat valmiina. Taskut ja niiden reunat vaativat vielä ainakin yhden tai kaksi kerrosta kun niihin en ole laittanut kuin yhden kerroksen. Laittelen kuvia kunhan kerkiän.... [;)]
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Hienon kuuloinen projekti. :)
Itsekin olen samantyylistä haaveillut, mutta taitaa jäädä sitten joskus oman talon projektiksi. Tai siihen, että jonkin uskomattoman onnenpotkun myötä yllätysrikastun.
Asko kirjoitti: Onko kokemusta saniaisista sisällä? Saako niitä kasvamaan? Olen joskus lukenut, että ainakin kotkansiipisaniainen kaipaa talven välillä kasvaakseen. Mutta saniaisiakin näkyy monenlaisia...
Totta kai lauhkean vyöhykkeen kasvit tarvitsevat viileän ajan kasvaakseen, mutta onhan kukkakaupoissa noita trooppisia saniaisia joka lähtöön, sieltä vain kyselemään. On hiussaniaisia (Adiantum), sulkasaniaisia (Nephrolepis), hirvensarvisaniaisia (Platycerium), pesäraunioisia (Asplenium) ja niin edelleen. Hyvin näyttävät ainakin purkissa pärjäilevän läpi vuoden. Ja tietysti tuo jaavansaniainen, jos vain kosteutta riittää. Vesikasveista olisi vielä tarjolla afrikansaniainen, mutta en tiedä kuinka se viihtyisi kuivilla.
Hirvensarvisaniainen olisi muuten aito epifyytti ja saattaisi viihtyä sopivasti viriteltynä ilman multaakin. Sama pätee erilaisiin ananaskasveihin (Tillandsia). Tuli mieleen, että Tillandsia usneoides (mikä se sitten lieneekään suomeksi) olisi hieno kasvi roikkumaan tuolta rantapenkalta. Se on siis oikeasti ananaskasvi, mutta näyttää ihan naavalta. Kasvaa ilman juuria, multaa tai mitään sen kummempaa kiinnitystä, Viherlandiassa ne oli laitettu metallikoukuista roikkumaan seinään ja näyttivät viihtyvän ihan hyvin. Tässä hieno kuva.

Jos sammalia haluaa saada kasvamaan korkeallekin vedenpinnan yläpuolelle, olisi kyllä parempi saada jostain käsiinsä oikeita trooppisia maasammalia. Niiden saatavuus mahtaa kyllä olla aika olematon. :| Vesikasvien viihtyminen kuivilla on kuitenkin vähän niin ja näin.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Asko
Junior Member
Junior Member
Viestit: 207
Liittynyt: 03:31, 30.09.2005
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Asko »

Pitää kysellä niitä saniaisia...ja vaikka jotain tuon kuvan tyylistä sammalta. Kattoony mitä täältä sattuu kukkakaupasta löytymään. :roll: Kokeilin eilen vähän seinän pinnoitusta kun jäi hartsia vähän purkin pohjalle. Vetelin pensselillä hartsia paksulti taustaan ja heittelin hiekkasta multaa päälle. Tänään sitten harjasin karkealla katuharjalla ylimääräiset pois...ja lopputulos hämmästyttävä. Aivan mahtavan aidon näköinen. Mullan seassa oli pieniä juuria, ym. kaikkea "roskaa".
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Iso osa akvaariosammalista on ihan luonnossa pinnan yllä kasvavia, eivätkä mitään vesisammalia, joten sellaisten löytyminen ei ole ollenkaan hankalaa.

Ensimmäiset mieleen tulevat täysin vesisammalet ovat isonäkinsammal ja vellamonsammal, mutta esimerkiksi jaavansammal, itkusammal, liekkisammal, pystysammal, singaporensammal, joulusammal, kelluhankasammal, hentojatulinsammal, lehtoritvasammal, lehtolehväsammal ja kaverinsa kasvavat myös siellä pinnan yllä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”