Kehysaltaiden vedonpoistajat

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kattes
Junior Member
Junior Member
Viestit: 53
Liittynyt: 11:48, 12.02.2005
Paikkakunta: Helsinki

Kehysaltaiden vedonpoistajat

Viesti Kirjoittaja Kattes »

Enpä onnistunut aiheesta löytämään keskustelua..

Eli minua on ruvennut mietityttämään näiden yleisimpien kehysaltaiden kehysten väliset vedonpoistajat. Siis ne kehyksestä kehykseen menevät alumiinilistat. Melkein jokaisessa näkemässäni altaassa ne lerpattavat eivätkä taatusti estä lasin vääntymistä halkeamispisteeseen. Tätä on esiintynyt jokaisen yleisimmän merkin altaissa. Ovatko ne ihan puhtaasti silmän lumeeksi tarkoitettuja vai onko niistä oikeasti jotain hyötyä? Varmaan ihan sama jollain alle 120 cm altailla mutta mietityttää että pitäiskö kuitenkin omiin isoihin pömpeleihin askarrella ihan lasiset vedonpoistajat... Kasassa ovat pysyneet mutta parimetriset altaat ilman kunnon vedonpoistoa vähän kuumottavat.
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Siis tarkoitatko sä keskitukea, alumiinilistaa etulasista taakse tai päissä olevia listoja? Kyllä ne on toimivat ihan käytännössäkin, ja vakuutusyhtiö ei korvaa yli metrin pituisia altaista, joissa sitä ylimääräistä tukea ei ole. Itse olen nähnyt useita metrisiä ja siitä yli olevia altaita, joissa ilman keskituke (eli "vedonpoistajaa") lasi pullistuu ulospäin silminnähden, ja on välittömässä hajoamisvaarassa, ja kun tuen poraa paikalleen, pullistuma katoaa. Eivät ne siinä turhaan ole.
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
Juhis90
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1294
Liittynyt: 18:47, 15.04.2004
Paikkakunta: Joensuu, LAS

Viesti Kirjoittaja Juhis90 »

Itselläni tuli tuossa 180 litran giantin altaassa(100x40x45(korkeus)) poikkilista ja se on kireä. Kyllä siitä apua on :)
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Monessa altaassa listat poikkitukineen ovat täyttä silmänlumetta. Muutenkin ovat usein kasattu pohjalasin päälle eikä ympärille ja silikonit on vedetty vähän sinne päin ja listat ainoastaan peittävät rumat saumat. Poikkeuksia toki on, esim mainittu Giant joka kuuleman mukaan on oikein päin kasattu (kyseisen merkin silikoneja en ole vielä koskaan repinyt) ja kehys oikeasti tukee.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”