Mistä hiekkaa Turussa?

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Meeja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 5
Liittynyt: 20:02, 02.03.2009
Sukupuoli: Nainen

Mistä hiekkaa Turussa?

Viesti Kirjoittaja Meeja »

Olen käynyt läpi Raision Bilteman, K-Raudan ja Bauhausin sekä Piispanristin Bilteman. Lähinnä päästiin Bauhausissa, jossa oli myynnissä lasten hiekkalaatikolle tarkoitettua hiekkaa. Kyseinen hiekka oli kuitenkin kooltaan hyvin epätasaista (pussin mukaan 0,0-2,0 mm), ja nuo isommat muruset tuntuivat sormiini terävähköiltä, joten en uskaltanut sitä ostaa. Lisäksi Piispanristin Biltemassa oli myynnissä monista paikoista loppunutta hiekkapuhallushiekkaa, mutta kun mainitsin sen tulevan akvaarioon, myyjä kertoi, että sitä ei saisi sinne enää laittaa. Ilmeisesti hiekkaan oli lisätty jotain myrkkyjä, sillä sinne pussin alalaitaan oli liimattu tarra, jossa kiellettiin käyttö missään muualla kuin suljetuissa puhaltimissa. Myyjän mukaan kyseessä oli joku uusi EU-direktiivi. Akvaarioihin sopivaa hiekkaa Biltemoihin on tulossa kuulemma huhtikuussa, mutta siihen asti en ehdi odottaa.

Aqua-Webin lahjoitetaan-palstalla vastasin yhteen ilmoitukseen, mutta en haluaisi sen varaan kovin paljon luottaa. Onko kenelläkään antaa neuvoa, mistä hiekkaa kannattaisi lähteä seuraavaksi etsimään? Myös se Maxitin moneen kertaan pestävä kelpaisi, jos sitä jostain vain löytyisi. Olen sen verran pihi, että akvaariokaupasta en haluaisi hiekkaani ostaa varsin kovan hinnan takia. Kohta on kyllä varmaan mennyt bensoissa enemmän rahaa kuin jos olisin vain suosiolla käynyt alan liikkeessä. :roll:
Muffe
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1216
Liittynyt: 20:12, 12.06.2005
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Turku

Re: Mistä hiekkaa Turussa?

Viesti Kirjoittaja Muffe »

Itäharjun K-Raudan noutopihasta hain tuossa kesällä Kauniaisten Soran hiekkaa, en kyllä tiedä tämänhetkisestä tilanteesta mitään. Eikös sen akvaarioon soveltuvan hiekan olisi pitänyt jo olla Biltemassa?
bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Re: Mistä hiekkaa Turussa?

Viesti Kirjoittaja bj »

Piispanristin K-raudasta löytyy Kaunistoa myös, että kumpi osunnee matkasi varteen.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”