1. http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=122905
2. http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=124494
12.3 klo 1.00
ämpärit pesty ja desinfioitu, sinol
puoli litraa hienoa soraa, pesty ja desinfioitu, keitetty
vettä 7 litraa, lämmintä hanasta
hohkakivet, puuta, edellisestä kokeesta, pyyhitty sinolilla, letkut myös
1 ml ruokasoodaa
1 ml kalanruokaa (raetta)
5 mg/l ammoniumia
ymppi ensimmäisestä kokeesta, joka on siirretty 30 litraiseen altaaseen ja jota on edelleen kuormitettu
Ymppiä laitoin tähän selkeästi vähemmän kuin edelliseen kokeeseen, vain 1/5 siitä.
Hanaveden KH on <1 dH°.
Alkuarvot
1. allas
nitriitti 0 mg/l
KH 5-6 dH°
lämpötila 22 C°
2. allas
nitraatti 0-3 mg/l
lämpötila 22 C°
13.3 klo 0.15
molemmissa bakteerisamennus kalanruuasta
1. allas
lämpötila 22 C°
nitriitti 0,2 mg/l
nitraatti 0-3
2. allas
lämpötila 22 C°
nitriitti 0,2 mg/l
lisätty 2,5 mg/l ammoniumia - summa 7,5 mg/l
Olen tässä vasta miettinyt, mitä oikein vertaisin!

13.3 klo 9
molemmissa:
bakteerisamennus
nitriitti 0,3 - 0,4 mg/l
lämpötila 22 C° (jätän mainitsematta jatkossa, jos sama)
13. 3 klo 20.30 - noin kaksi vuorokautta alusta
bakteerisamennus ei niin sakea enää altaissa
1. allas
nitriitti 0,5 mg/l
nitraatti 5 - 7 mg/l
lisätty 1 mg/l ammoniumia - summa 6 mg/l
2. allas
nitriitti 0,3 - 0,4 mg/l
nitraatti 4 - 6 mg/l
lisätty 2,5 mg/l ammoniumia - summa 10 mg/l
Hyvin mielenkiintoisen eron antoi tämä koe heti alkajaisiksi!

14.3 klo 9
bakteerisamennus selvästi vähentynyt
1. allas
nitriitti 0,8 - 1 mg/l
nitraatti 8 - 10 mg/l
2. allas
nitriitti 0,6 - 0,7 mg/l
nitraatti 7 - 9 mg/l