Siivottiin ulkosuodatin (rapuja)

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Riinuli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 65
Liittynyt: 20:33, 02.01.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Siivottiin ulkosuodatin (rapuja)

Viesti Kirjoittaja Riinuli »

Onneksi sitä ei tarvitse tehdä kovin usein... Suodatin oli puhdistettu viimeksi muuton yhteydessä toukokuussa ja nyt virtauksen heikkenemisen takia ajateltiin vähän huuhdella massoja. Suodatin on Eheimin 2028. Ensimmäinen kori oli OK, likaa tietysti paljon, mutta suihkulla huuhtelemallahan se lähtee. Toista koria huuhdellessa massojen seassa alkoi näkyä liikettä ja sieltä löytyi rapu. Ei mikään kuollut kaveri vaan kaunis sinertävä noin 4 senttinen rapu. Rapu oli varsin hyvä voimainen ja kkipitti karkuun pitkin kylppärin lattiaa josta sen metsästimme altaaseen polskimaan.

Eheimissähän on noiden kahden korin alla sellainen sininen suodatuslevy, josta tämä rapu oli siis jossain vaiheessa mennyt läpi. Levyn alla oli vielä yksi kori, jossa on makarooneja. Näiden makaroonien seasta löytyi sitten toinen rapu. Vähän suurempi ja ruskeampi kuin edellinen. Nyt jo kokeneina ravunmetsästäjinä saimme ravun helpommin kiinni ja altaaseen. Odottelimmekin, että suodattimen pohjalietteen seasta saattaisi löytyä vielä jotain kiinnostavaa ja löytyihän sieltä. Kolmas rapu oli kaikista ruskein ja suurin. Pituutta varmaan reilut viisi senttiä ja tuntosarvet siihen päälle.

No kaikista hauskin puoli tässä on se, että altaassamme ei ole ollut rapuja heinääkuun jälkeen. Silloin kaksi marmorirapuamme kuolivat, kun altaan lämpö nousi helteellä kohtuuttoman korkealle. Eli poikaset ovat ilmeisesti sinnitelleet puoli vuotta pimeässä suodattimessa. Mahtaa niille nyt olla aikamoinen shokki kun joutuvat valoisaan altaaseen ja taistelemaan elintilastaan muiden elävien kanssa.

Suodatin putsattiin ja kasattiin ja tiivisteet voideltiin ohjeen mukaan huollon jälkeen. Letkujen takaisinlaittovaiheessa vaan tapahtui jokin pieni häikkä ja yht äkkiä lattialla lainehti parikymmentä litraa vettä :P Onneksi tästä selvittiin ja lattiat on nyt kuivattu ja suodatin pulputtaa tyytyväisenä. Virtauskin parani huomattavasti. Saas nähdä mitä sieltä sitten syksymmällä löytyy, kun avaamme sen seuraavan kerran :D
Kalakaverit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2102
Liittynyt: 11:59, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS, SMAS, @#merivesi.fi
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kalakaverit »

Onko tuon mallin suodattimessa sitten jotain vapaata tilaa / lokeroa?
Omat suodattimet ovat niin mahdottoman ahtaita minun mielestä.
Uskomattomalta kuulostaa, että sinne kolme tuon kokoista rapua mahtuisi. Tai että pienestä kasvaisivat noin isoiksi.
Riinuli
Junior Member
Junior Member
Viestit: 65
Liittynyt: 20:33, 02.01.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Riinuli »

Ei siinä varsinaisesti mitään vapaata tilaa ole. Korit ovat toki hieman vajaita kun raksut ovat jo jonkin verran kuluneita. Ei mekään voitu uskoa ja ymmärtää mitä nähtiin. Mitä ne rapuparat on siellä syöneetkin... Yksi rapu oli ilmeisesti vast ikään vaihtanut kuorta, kun samassa korissa ravun kanssa oli sellaisia kuoren rippeen näköisiä juttuja. Saas nähdä, tavataanko noita pikkurapuja enää koskaan tuolta 350 litraisesta :roll:
SonjaSelena
Member
Member
Viestit: 428
Liittynyt: 23:42, 21.10.2004
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja SonjaSelena »

Hih! Suodatinrapuja. :D Nykyään meillä ei enää ole marmorirapuja, mutta silloin kun oli, meidän 2028:sta löytyi joka kerta vähintäänkin vastaava määrä rapuja, kun suodatin avattiin. Sitkeitä kavereita ne on, välillä ihmeteltiin, että kuinka kummassa ne ovatkaan selvinneet niin hyvin suodattimessa..

Luulen, että niitä imeytyy enemmän ja ne tekevät samaa siellä suodattimen sisällä, kuin altaassakin, että listiivät toisiaan, sillä yleensä jos ne ovat isompia ja olleet kauemmin, niitä löytyy se noin yksi per lokero. Olemme epäilleet, että siellä on käyty last-man-standingia. Jos suodatin avattiin pikemmin ravunpoikasajan jälkeen, pieniä rapuja saattoi löytyä yli puolentusinaa per kori.
Yrittäkää ymmärtää yli-innokkuutta, jotkut meistä elävät hukattuja vuosiaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”