Riittämätön suodatus?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Tittis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1307
Liittynyt: 19:55, 25.12.2003
Paikkakunta: Järvelä

Viesti Kirjoittaja Tittis »

Lähinnä mietin sitä, kun vedenvaihtokin suositellaan tehtäväksi 1/3 tai 1/4 tyyliin. Periaatteessa tuosta ei siis ole mitään hyötyä, vaan saman voisi tehdä vaihtamalla lähes kaiken ja laittamalla parannusainetta..?ko?kö?

Itsellä on ollut se käsitys, että kalat on tottuneet niihin tiettyihin "likoihin"joita vedessä on, ja sitten puhdas kranavesi on aika äkkinäinen muutos.
*laa la laa*
Liinanen
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1273
Liittynyt: 18:18, 26.08.2004
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liinanen »

Jos palataan takaisin tähän alkuperäiseen ongelmaan, niin mielestäni suodatinmateriaalin karkeudella on merkittävä vaikutus sen suodatustehoon.

Tein JJärven ohjeilla biologisen suodattimen 450 litraiseen akvaariooni keskikarkeasta suodatinmatosta ja vedessä uiskenteli jatkuvasti pientä roskaa ja se oli melkein sameaakin. Tein toisen samanlaisen suodattimen hienosta matosta, ja ongelma hävisi. Vesi on aivan kirkasta vaikka akvaariota katsoo toisesta päädystä 190 cm toiseen päätyyn.

Olen myös huomannut 140 litraiseni kanssa että kun puhdistan Fluval-sisäsuodattimen kunnolla, niin se ei suodata vettä niin kirkkaaksi kuin oltuaan toiminnassa vähän aikaa.

Eli sisäsuodatinta ei kannata pestä ennenkuin sen virtausteho selkeästi heikkenee ja se alkaa olla tukossa. Jos materiaali on kovin karkeaa se kannattaa ehkä vaihtaa vähän hienompaan, tai laittaa lisäksi toinen suodatin.
seia
Member
Member
Viestit: 298
Liittynyt: 00:55, 04.06.2004
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja seia »

Tittis kirjoitti:Lähinnä mietin sitä, kun vedenvaihtokin suositellaan tehtäväksi 1/3 tai 1/4 tyyliin. Periaatteessa tuosta ei siis ole mitään hyötyä, vaan saman voisi tehdä vaihtamalla lähes kaiken ja laittamalla parannusainetta..?ko?kö?

Saiko sanomisistani tämän käsityksen [:I] . Suosittelin mielestäni itsekin pientä vedenvaihtoa ison sijaan, juuri tuosta syystä että muutos pysyy pienenä. Mutta muutto on eri asia. Kalojen kannalta vähiten stressaavaa olisi toki pysyä omassa altaassa ja olla muuttamatta ollenkaan, mutta jos ja kun muuttaa, veden muuttaminen on hyötyynsä eli veden muutoksen tuoman stressin minimointiin (vrt. kiinnotto, pussitus, matkustus...) nähden tarpeettoman hankalaa. Ja kun ei se vesikään pysy välttämättä niin "samana" matkalla, Kunhan vain siis valmistelee "tuoreen" veden huolellisesti oikeaan lämpötilaan, happamuuteen jne.
Kaikkihan olisi hyvin helppoa, ellei jotkut asiat olisi niin vaikeita.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”