Silikoonien vaihto, vara-altaan järjestelyt

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
Kukkis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 10:16, 18.02.2004
Paikkakunta: Lappeenranta, HAS

Silikoonien vaihto, vara-altaan järjestelyt

Viesti Kirjoittaja Kukkis »

Silikoonien vaihto edessä ja sain hommattu toisen altaan kalojen turvapaikaksi, ongelma onkin siinä että allas on täysin eri mallinen kuin oma eikä mukana tule jalustaa. Allas 60*60*60, minkälainen jalusta tuolle kannattaisi virittää? Riittääkö vaneri+solumuovi, jos tuon laittaisi olohuonene lattialle? Muutenkin hieman mietityttää kun ei ole kokemusta silikoonien vaihdosta, paljon olen hakua käyttänyt ja lukenut juttuja/kokemuksia kyseisestä puuhasta. :roll:
Mietiskelin tässä että pitäisiköhän kysyä paikallisista liikkeistä vaihtavatko silikoonejaja jos vaihtavat niin mihin hintaan. Onko jollakin mahdollisesti kyseisestä asiasta jo tietoa?
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Jos on kehys akvaario, niin ei tarvii ees sitä solumuovia kunhan on tasainen pinta. Eli vaneri ois hyvä olla.
Meillä meni hermot silikonien raapimiseen ja laatikko lähti liikkeeseen hintaa tulee n. 55 e. standardi kokoiselle 250 l. kehys-akvaariolle (meillä ei kyllä ollu standardi joten voi heittää kympin verran tai jtn.).
Kannattaa kysellä eri liikkeistä vaihtaako ja mitä maksaa. Ei se kai ole mikään ylitse pääsemätön projekti itsekkään tehdä, jos ei ole niin heikkohermoinen kun eräät... :roll:
Kiiki74
Senior Member
Senior Member
Viestit: 581
Liittynyt: 23:09, 26.05.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Kiiki74 »

Minä suunnittelin itse silikonien vaihtamista. Hommasin jopa silikoninkin (huom! akvaariolle, ei siis kylpyhuonesilikonia). Lueskelin asiasta, että kuinka homma tapahtuu ja tuumin ettei se varmaan nyt aivan älytön homma ole. Tarkoitus oli poistaa sisäsilikonit.
http://www.aqua-web.org/aponogeton/Apono7_05.pdf
Olisi ollut ohjeeni. Sitten sain lähi liikkeestä tietää, että vaihtaa silikonit 35 euroon ja sinne vein. Aikapula alkoi tulla ja aattelin, että ammattilainen sen varmaan osaa paremmin. Nyt tuo akva tuolla iloisesti pulputtelee ja odottelee kaloja. :)
Kukkis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 10:16, 18.02.2004
Paikkakunta: Lappeenranta, HAS

Viesti Kirjoittaja Kukkis »

Imatralta löytyi http://www.jukanlasi.com/ joka vaihtaa akvaarioon silikoonit ja ilmeiseti siis tekee terraarioita ja akvaarioita. Olin jo varma että joudun itse siikoonien vaihtoon. Hinnasta ei ole tarkkaa tietoa, pitää ensi viikolla allas viedä ja sitten selviä, ei kuulemma mikään maata mulistava summa ole kyseessä...
Kukkis
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 10:16, 18.02.2004
Paikkakunta: Lappeenranta, HAS

Viesti Kirjoittaja Kukkis »

Rupesin tässä miettimään miten tuo vara-allas järjestelmä käytänössä toteutetaan. Kasvit pesuvateihin, kannot saaviin, kalat ämpäreihin, hiekka ämpäreihin, ulkosuodattimesta vedet pois, sisäsuodattimen huuhtelu ja molemmat ämpäriin. Allas silikoonin vaihtoon, suodattimet vara-altaaseen, kalat perässä. Mites hiekka ja kasvit? Kannattaako osa hiekasta mättää vara-altaaseen? Mitä kannattaa kasvien kanssa tehdä, jotta hengissä säilyisivät? Sitten kun on silikoonit vaihdettu ja kuivuneet, allas paikalleen, ja hiekat pohjalle, kasvit ja kannot paikalleen, vettä täyteen suodattimet vara-altaasta tähän ja kalat viimeisenä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”