Jälleen kerran akvaarion sijoittamisesta

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Ei tarvitse kysellä isännöitsijältä tai uteliaalta naapurilta lupia akvaarion pitoon tai sijoittamiseen. Kalat on tavanomaisia lemmikkieläimiä ja niitten pitoa ei kerrostalossa kiellä minkään valtakunnan lait.
Kyllä muuten saattaa tarvita kysyä. Äitini asuu Tampereella kerrostalossa jossa on lemmikkienpito kielletty. Kaverini rivitalossa jossa sama homma. Siskoni joutui aikanaan muuttamaan koska kämpässä johon otti koiran olikin lemmikkien pito kielletty, avioerokin siitä tuli kun ei suostunut koirasta luopumaan ja mies ei halunnut muuttaa pois työpaikkansa yläkerrasta... No parempi niin. Ja varsinkin kyseessä ollessa vuokrakämpän tulee tarkistaa asia-> jos kyseessä kaupungin asunto tms. niin parhaiten vastauksen saa isännöitsijältä.

Itse en pidä akvaariota täysin verrattavana esim. koiraan, juurikin sen painon ja vesivahinkovaaran takia.
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
Demi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 189
Liittynyt: 08:54, 04.05.2004
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Demi »

Viilataan nyt sitten sitä kuuluisaa :)
Mutta edelleenkään se ei kuulu isännöitsijälle, vaan ko. tapauksessa on tullut allekirjoitettua sellainen vuokrasopimus, jossa vuokralainen on sitoutunut noudattaamaan sääntöä, en pidä lemmikkieläimiä. Vuokranantaja ja vuokralainen voivat tehdä millaisia sopimuksia keskenään vain haluavat. Ja sitten loppupeleissä jos tuntuu siltä, niin oikeusasteet katsovat mikä on sopiva rangaistus jos rikkoo sopimusta, tai tarvitseeko sopimusta edes noudattaa.
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Jep, viilataan.
Ihan vain siksi mainitsin koska vuokrakämppiä ja vuokranantajia, samaten kuin vuokralaisia on useita erilaisia. Sama kuin omistusasuntoja niin kerros,- kuin rivitaloissakin saattaa koskea mitä omituisemmat säännöt.

Aikanaan olen asunut erään omakotitalon päätyhuoneistoa, asiat olivat ok. niin kauan kuin minulla oli vain yksi koira. Vaihdoin kämppää kun en jaksanut alkaa tappelemaan vuokraajan kanssa asiasta miten eroaa omistaa yksi tai kaksi koiraa...

Olipa muuten pakko pirauttaa siskolle kun muistin että sillä oli 90-luvun alussa nokialla asuessaan vuokrakämpässä kissa, hamsteri, kilppariakvaario ja kala-akvaario. Eläintenpito ei ollut asunnossa kielletty, vuokraajan mielestä akvaarioita ei olisi saanut tuoda asuntoon puhumatta ensin hänen kanssaan. Yrittipä tuo rahastaa "kosteusvaurioista" jälkeenpäin (boordi alkanut repsottaa... :roll: ) Eipä sisko kuulemma moista maksanut.
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
Save
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1236
Liittynyt: 12:13, 26.03.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Save »

Keskustelin poikaystäväni kanssa eilen asiasta ja päätimme, ettemme aio mainita isännöitsijälle. Olisi aika hassua, jos tällainen allas yht´äkkiä aiheuttaisi kauheita vaurioita kun monen pienemmän altaan paino jakaantuu vielä suurempana pienemmälle alalle (jos siis puhutaan metreistä). Talossa on lemmikkien pito sallittu, järjestyssäännöissä mainitaan vaan, että omistaja on vastuussa niiden edesottamuksista. Akvaarioista ei siis ole mainintaa. Saimme muuten myös aikoinaan laajan kotivakuutuksen tuosta altaasta riippumatta.
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Eiköhän se ole lainkin mukaan niin, että jos vuokrasopimuksessa ei erikseen kielletä lemmikkien(luen niihín myös kalat) pitämistä, niin se on sallittu.
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Save kirjoitti:Keskustelin poikaystäväni kanssa eilen asiasta ja päätimme, ettemme aio mainita isännöitsijälle.
Vähän on offtopiccia mutta kerronpa silti. Muutimme viime vuoden elokuussa ensimmäiseen virallisen yhteiseen asuntoon ja kaksi allasta muutti mukana. Mieheni on kovasti allerginen eläimille ja vuokraisäntä vannoin ettei kämpässä ole ollut elukoita eikä täällä ole tupakoitu. Mukava mies kun tämä (sanotaan vaikka) Pekka on niin tuli rupateltua sitä sun tätä tuntikaupalla kun vuokrasopimusta kirjoitettiin. Selvisi siinä sitten että olen (siis olin) paikallisen akvaarioseuran puheenjohtaja ja omistan akvaarioita. Asiasta ei rupateltu enempää. Noin 2kk sitten astianpesukone levisi ja jouduin soittamaan Pekan katsomaan sitä. Ovi olkkariin oli auki ja molemmat altaat siellä. Pois lähtiessään Pekka tallusti olkkariin ja kysyi että mitäs nämä täällä tekevät? Sanoin että ovat kalojen koteja. Hetken aikaa mielessä välähti kaikki maailman kauhuskenariot kodittomuudesta yms. kunnes Pekka totesi että ompahan vaan komeat kasvit ja nättejä kaloja :D . Juteltiin pikaisesti ennen Pekan lähtöä akvaarioiden hoidosta ja turvallisuudesta ja sain kehut siitä kun "kaikkea onkin jo ajateltu" (uudet altaat, hyvät jalustat jne). Jälkeenpäin hävettää ettei suoraan kerrottu altaista vuokraisännälle, onneksi ei salailusta suuttunut.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Save
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1236
Liittynyt: 12:13, 26.03.2003
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Save »

Niin, eihän sen kertomisen tarvitse välttämättä tarkoittaa sitä, ettei lupaa akvaarionpitoon heru. Nyt on vaan sellainen tilanne, että emme asiaa ajatelleet riittävän aikaisin ja tässä vaiheessa on hieman myöhäistä mielestämme enää kertoa. Mutta toisaalta, miksi sitä pitäisi hävetäkään, jos se ei ole kiellettyä? Onhan se kyllä ihan mielenkiintoista nähdä, miten nykyisen vuokranantajamme välittäjä reagoi, kun hän tulee esittelemään nykyistä asuntoamme. Silloin meillä on vielä luultavasti altaat täällä. Kyllä se vähän jännittää :roll: .
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”