500l --> altaan hankinnasta...

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Sinfonia
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 18:32, 05.07.2005

500l --> altaan hankinnasta...

Viesti Kirjoittaja Sinfonia »

En tätä nyt vielä ostetaan -ilmoituksiin laita, kun mikään ei ole vielä 100% varmaa, vaan en oiken löytänyt tälle parempaakaan paikkaa :roll:

Se isompi, 500l --> allas on suunnitteilla, mutta vain jos sellaisen saa kohtuullisen halvalla :( Eli alustavasti kyselisin, että olisikos jollain sellaista mahdollisesti myynnissä tai tulossa myyntiin ja millä hinnalla? Mitä mahtaa maksaa jos teettää liikkeessä? *Haluaa pelastaa tummaleväplekon* Altaan pitäisi olla ns. "tavallisen" mallinen, eli korkeus ja syvyys ovat paljon pituutta pienemmät... Tajusitte kai :mrgreen:

Mitä tekniikkaa tuollaiseen oikein tarvitaan? Että riittääkö pelkkä mattosuodatin ja mikäköhän sellaisen hinta mahtaa olla? Onko mattosuodatin paras suodatinvaihtoehto? Pitäisikö silti olla myös joku sisäsuodatin? Kuinka tehokas lämmitin tarvitaan? On kai kuitenkin välttämätön?

Avoallas kiinnostaisi kovasti, sillä akvaariokasvit ovat yksi "intohimoistani". Valaisimien pitää kai silloin olla seinillä tai katossa... Hintaa n. suurinpiirtein? Entäs kuuvalolle? Se kiinnostaisi myös kovasti... Tai joku muu öinen valaistus.

Mikä tuollaiselle altaalle olisi paras vaihtoehto jalustaksi? Tukeva pitäisi olla, porukat vainoharhaisia vesivahinkojen suhteen :roll: Menenkö vain hätistelemään tätini miestä, joka omistaa metallipajan, että tarvitsisin alustan akvaariolleni? *ajatus ilmaisesta alustasta*

Hiekaksi halvin vaihtoehto tai ainakin paras taitaa olla se pieni hiekkapuhallushiekka, eikö?

-----------

Kertokaa nyt jotain noista hinnoista n. suurinpiirtein... Ei ole kauheasti kokemusta tuolta alalta... Ainoa mitä olen itse ostanut on Eheimin sisäsuodatin joka maksoi n. 50e, joten en osaa oikein muusta sanoa :roll:
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Hienoa, että vanhempasi ovat hieman heltyneet plekon isommalle asumukselle! Nyt kannattaa rakentaa halpa peruspaketti ilman lisävermeitä, niitä pikkuisia lisäjuttuja voi sitten ajan kanssa ostella lisää, niin ei tuo hankintahinta tunnu niin kovalta [;)]

- Allas: Kun aikansa bongailee esim. huuto.net -palstaa tai keltaista pörssiä, tai miksipä ei AW:n omaa myyntipalstaa niin löytää ennemmin tai myöhemmin oikein halvan altaan, etenkin jos hieman tinkii sen olohuonekelpoisuudesta (eli jos ei ole väliä ovatko lasit hieman naarmuiset). Uusi allas maksanee kyllä muutamia satasia... Fiksuin koko lienee 150x60x60 = 540 litraa, se on standardikokoinen allas.

Tekniikka, mitä tuo kaipaa on vähintään:
- Suodatin; halvin lienee mattosuodatin tai saksasta tilattu vanhemman tyyppinen suhteellisen kookas ulkosuodatin. Lisäksi olisi ihan hyvä olla sisäsuodatin keräämässä hitulaa ja kierrättämässä pintavettä, mutta sellaisen voi hankkia myöhemminkin. Kurkkaa hintoja esim. www.aquaristic.net (eheim 2217 = 109€)
- Ehdottomasti lämmitin (säädettävä!!), tummalevä kaipaa lämmintä vettä. 300W lienee hyvä eikä sellainen maksa montaa kymppiä.
- Valaisin, käytettynä ostettu loisteputkirunko lienee halvin, tai sitten itse rakennettu valaisin (esim. Bauhausista saa runkoja superhalvalla, mutta sitten pitää olla hieman sorminäppäryyttä pelissä). Los kasveja himoitset niin monimetallit lisi hyvä juttu, mutta käytetyt versiot, mitkä palstalla ovat olleet myynnissä ovat muistaakseni maksaneet 70 euroa kpl (lisäksi polttimo ei ole aivan ilmainen). Nämä ovat ehkä "sitku - ostoksia..?

Jalusta: olisi erinomaista, jos saisit hitsatun jalustan, ne ovat parasta kamaa! Sen pitää vaan olla ehdottoman hyvin tehty vaateriin, etä se tulee allasta hyvin eikä väännä laseja rikki ajan kanssa. Altaan ja jalustan väliin vaneri ja solumuovi, maksanevat joitain kymppejä, mutta ovat ehdottomia kapistuksia turvallisuuden kannalta.

Hiekaksi KaunistonSoran, Bilteman tms hiekkapuhallushiekkaa, menee pari-kolme säkkiä ja säkki ei montaa euroa maksa. Lisäksi kiviä ja oksia/juurakoita ulkoa.

Kaikki lisävermeet kannattaa tosiaan hankkia vasta kun allas on ollut jonkun aikaa, ettei tunnu liian kalliilta kertaostokselta [;)]
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Sinfonia
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 18:32, 05.07.2005

Viesti Kirjoittaja Sinfonia »

Osaiskohan joku kertoa tarkemmin mitä oman yli 500l akvaarion teettäminen on maksanut? Siis pelkkä allas. Tai saa toki pakettihintojakin kertoa :D
Waltteri
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 23:56, 25.03.2003

Viesti Kirjoittaja Waltteri »

Riippuu varmaan aika paljon koosta ja lasin paksuudesta, mutta omien kokemusten mukaan noin euron per litra, kun lasit on kymmenen millisiä - oma 476 litrainen Giant -akvaario taisi olla joku 450 euroa. Tämä koskee siis pelkkää allasta eli kaikki muut päälle.
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Itsellä suunnilleen samankokoinen kuin edellisellä kirjoittaneella, lasi 12mm. Pakettihinta meni muistaakseni n. 1300 euroon, pelkkä allas oli n. 400 euroa. Plus sitten kaikki muu, meni kyllä kustannukset yli 2000 euron. Luulen, että saat uuden pelkän altaan noin 500 eurolla, riippuen tietty kuinka paljon isompaa kuin 500 litraista tuo nuolesi tarkoittaa ;). Suosittelen silti ostamaan käytettynä! Itse tein suuren virheen ostaessani tuon yhden kokonaisuuden ihan uutena. Lähes uusia käytettyjä ja loistokuntoisia on useaan otteeseen näkynyt tuolla myyntipalstalla ja sopivaan hintaan.
Fishy fella.
Sinfonia
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 18:32, 05.07.2005

Viesti Kirjoittaja Sinfonia »

isukki vaan on vähän vainoharhainen noiden käytettyjenakvaarioiden suhteen, kun ne kuulemma ovat naarmuisia ja hajoavat heti :roll:
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Maksatko itse akvan, vai maksaako isukki? Kerrohan isukille, että hyviäkin käytettyjä myydään. :D Vanhemmat kyllä osaavat pistää vastaan tämän harrastuksen kanssa.
Fishy fella.
Sinfonia
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 18:32, 05.07.2005

Viesti Kirjoittaja Sinfonia »

Enpä tiedä vielä :D
Pakke
Senior Member
Senior Member
Viestit: 505
Liittynyt: 12:58, 14.03.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja Pakke »

Tällaisilla hinnoilla Helsingin Akvaariokeskukselta (09-586 5861 ):

-Juta 400 litrainen 160*50*50, 330 euroa
-Jalusta 8:lla säätöjalalla 170 euroa
-Tuplavalaisin putkilla 165 euroa
-Eheim 2028 massoineen 285 euroa
---------------------------------------------
yhteensä 950 €

Ei mikään paha hinta mielestäni. Tietysti ei ole 500 litrainen, mutta eipä se paljoa enempää maksa.
hannu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 508
Liittynyt: 18:00, 18.02.2002
Akvaarioseurat: Oulun Akvaarioseura, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja hannu »

Oma pakettini maksoi 2003 marraskuussa n. 1000 euroa.

Allas 540l 150x60x60 cm^3 Porin Akvaariosta (12mm lasia)
Eheim 2252 sisäsuodatin Saksasta
Eheim 1250 kiertovesipumppu Saksasta
50x100 cm^3 suodatinlevy Saksasta
2 kpl 2x36W loisteputkivalaisimia + heijastimet Porin Akvaariosta
12 kpl Lecaharkkoja, 75kg hiekkaa ja palanen vesivaneria paikallisesta rautakaupasta.

Lämmitintä en ole vielä tarvinnut, vesi on liian lämmintä muutenkin. Talvella 27 astetta, kesällä yli 30.

Hannu
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”