Virtausnopeus

Valaisimet, suodattimet, lämmittimet ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Katjuska
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 13:51, 11.11.2003
Paikkakunta: Oulu

Virtausnopeus

Viesti Kirjoittaja Katjuska »

Minulla on Juwel Rekordsin 120 -litrainen akvapaketti, jossa siis tuli mukana Compact-suodatin. Nyt ihmettelen, että onkohan virtaus liian nopea, kun tetrat viihtyvät enimmäkseen nokka vasten virtaa, ja näyttää siltä, että joutuvat ponnistelemaan pysyäkseen paikoillaan (siis jos haluavat pysyä paikoillaan).

Etsin jo ongelmaan vastausta lukemalla palstaa, mutta meni tämmöiselle valmispakettiharrastajalle yli hilseen, kun alettiin puhua jostain virtauksesta/tunti. Miten sen voi laskea?

Eipä silti, vaikka virtaus olisi liian voimakas, voinko tehdä asialle mitään, kun ei tuossa uskomattomassa suodattimessa ole minkäänlaista säätömahdollisuutta, vain ulostulovirtausta voi suunnata? Jos suuntaaminen auttaa, tulisiko nokka suunnata takaseinään ylä- vai alaviistoon?
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

Voithan tuota suuntailla. Löytyy kaikenlaisia mutkaputkia, joita voi itsekin vaikka pleksiputkesta taivutella. Voi myös porailla reikiä putkiin tai ostaa valmiin suihkuputken. Sellaisilla voi sitten ohjailla virtausta mielin määrin. Y- ja T-kappaleilla voi virtausta jakaa. Mahdollisuuksia on runsaasti.
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Tiitu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1234
Liittynyt: 18:22, 21.06.2001
Paikkakunta: Espoo

suuntausvinkki

Viesti Kirjoittaja Tiitu »

Laita suodatin toiseen päähän akvaariota puhaltamaan lähes suoraan takalasista etulasiinpäin, niin akvaarion toinen pää tarjoaa kaloille lepopaikan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tekniikka”