Helsingin rautatieaseman akvaarion kunto

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Merri kirjoitti:Muistan joskus (vuonna miekka ja kirves) kun katselin sitä vuoroani odotellessani, oli se todella upea ilmestys.
Tämä vaihe on kyllä minulta jäänyt näkemättä. Minusta tuossa akvaariossa on aina ollut ainekset parempaan kuin millaiselta se on koskaan näyttänyt. Voihan tietysti olla etten ole osunut paikalle oikeaan aikaan vaikka mielestäni olenkin varsin usein käynyt vilkaisemassa ohimennessäni.
kirjo
Member
Member
Viestit: 332
Liittynyt: 17:00, 24.11.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja kirjo »

Samaisen firman hoidossa on erään ay-liiton yleisöakvaario. Kasvit (en tiedä mitä, lähinnä anopinkieliltä näyttivät) olivat vallanneet altaan niin, että kaloilla oli uintitilaa vain n. 0-10 cm reunoissa. Kaikki levämaton peitossa. Ei valaisinta, aurinko paistoi isoista ikkunoista suoraan altaaseen. Platyja ja mm. suurehko karpin näköinen kala, n. 200 l.
Vesi seisoi, mitään liikettä ei näkynyt missään.
Henkilökunta kirjasi ylös jokaisen luettelemani epäkohdan, ja sanoi, että ovat itsekin ihmetelleet että miten kalat mahtuvat uimaan. Huolto oli kuulemma maksettu 2 viikon välein käyväksi. Lupasivat soittaa heti tähän Akvaariopalveluun, ja luetella puutteet.
Seuraavan kerran käydessäni oli kasveista poistettu puolet, sälekaihtimet suljettu ja vesi virtasi. En laita huoltofirman ansioksi, vaan tädin, joka todella päätti tarttua asiaan kun kysyin että MISTÄ te maksatte ko. firmalle?
Elämä on sitä mitä meille tapahtuu silloin kun teemme muita suunnitelmia.
-Thomas La Manee-
tikkuhirviö
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1074
Liittynyt: 12:37, 10.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja tikkuhirviö »

Kävin juuri itsekin katsomassa ko. akvaariota ja täytyy kyllä sanoa, että en ole hirveämpää vielä nähnyt. Jollakin on vielä joku päivä todella kunnostamista siinä akvassa, sinilevääkin on koko pohja täynnä.
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Jos joku haluaisi oikein tarmokas olla, niin tuosta voisipi ilmoittaa vaikkapa eläinsuojeluvalvojalle, joka on yleisesti ottaen kiinnostuneempi puuttumaan asioihin kuin viranomaiset. Eläinsuojelumääräykset kun edellyttävät, että kalojakin hoidetaan hyvin niin että niiden lajikohtaiset tarpeet tulevat tyydytetyiksi.
Joiltakin ihmisiltä kun vaan tuppaa unohtumaan, että kalat ovat eläimiä eivätkä monimutkaisia ruukkukasveja [}:)]
Kell' monni on, se monnin kätkeköön
ReimaR
Member
Member
Viestit: 313
Liittynyt: 08:15, 27.03.2003
Paikkakunta: Kemi

Viesti Kirjoittaja ReimaR »

Behemot kirjoitti: Joiltakin ihmisiltä kun vaan tuppaa unohtumaan, että kalat ovat eläimiä eivätkä monimutkaisia ruukkukasveja [}:)]
Jeps, näin on. Eilenkin uutisissa kerrottiin siitä uudesta kaneja säästävästä testimenetelmästä. Jutun lopuksi toimittaja totesi jotenkin tähän tapaan ".. selkärankaisten käyttöä koe-eläiminä pyritään vähentämään ja käyttämään sen sijaan seeprakaloja ...". Seeprakalojen jälkeisiä elämänmuotoja en enää muista. Koskaan minulla ei ole seeprakalaa ollut, mutta uskaltaisin lyödä aikaisosta summasta vetoa että siltäkin löytyy seläranka/ruoto.
**********************
Mother nature is a bitch !
**********************
Behemot
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 11:27, 23.08.2002
Paikkakunta: Järvenpää/HAS

Viesti Kirjoittaja Behemot »

Löytyy kyllä. Sitäpaitsi jako selkärankaisiin ja -rangattomiin on filosofisesti (=eettisesti kun asiaa alkaa tarkemmin ajattelemaan) mielivaltainen. Entisenä katkaravun omistajana paheksun tätä jakoa syvästi, ja kohta myös julkisesti jahka ensimmäinen kirja-artikkelini julkaistaan :twisted:
Kell' monni on, se monnin kätkeköön
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

ReimaR kirjoitti: Jutun lopuksi toimittaja totesi jotenkin tähän tapaan ".. selkärankaisten käyttöä koe-eläiminä pyritään vähentämään ja käyttämään sen sijaan seeprakaloja ..."... uskaltaisin lyödä aikaisosta summasta vetoa että siltäkin löytyy seläranka/ruoto.
Juuh, kiinnitin itsekin huomiota tohon kymppiuutisten toimittajan sanavalintaan.

Katselin lauantaina kiireissäni sitä aseman akvaariota, oli kyllä p*skanen ja ihan levässä. Että kannattaa kyllä ottaa tuollainen yhtiö hoitamaan akvaarioittensa kunnossapitoa, jos haluaa oikein hoidetun akvaarion joka tarjoaa miellyttävän ja rauhallisen tunnelman

Ei ihme, ettei kukaan katsellut akvaariota...
Rääkky
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1416
Liittynyt: 01:42, 22.11.2001
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Rääkky »

Tuosta Peijaksen Malawitankista osaan sanoa sen verran että piileväinen ja pssskainen tapaus oli. Satuin kerran kanttiiniin samanaikaisesti kun allasta hoidettiin ja kyselin altaan hoidosta. Kerran kolmessa viikossa hoidettiin vedenvaihto, mikä nyt sinällään ei aivan karmeaa ollut koska litrojakin löytyi vallan paljon. Valkoinen sora ja kalanuloste tosin ei ollut kiva yhdistelmä. Mutta positiivista oli, että kalat näyttivät voivan kertakaikkisen mainiosti ja kutivatkin säännöllisesti. Ja joka kerta näin uusia kalanpoikasia kun kävin altaan luona.
Jos lasit raapattaisiin joskus ja pohjaa puhdistettaisiin ja vallisneriakasvustoa siistittäisiin siitä tulisi hyvä allas.

Sitten nämä muut altaat Peijaksen sairaalassa: kahdessa muussakin paikassa oli altaat ja hirveä oli näky. Osastojen aulan altaassa oli kiva tetrasoppa yhdistettynä kiilakyljillä - kasvit juuri ja juuri elossa. Allas noin 100l (villi veikkaus ja näin jälkeenpäin muisteltuna).
Erään osaston altaassa oli puolikuollut lehtikala joka makasi lettuna päivät pitkät kiven päällä. Kasvit siinäkin vetivät viimeisiään - siinä määrin missä niitä edes oli. Kaloja katoili tästä osaston altaasta. Altaan koko sata litraa.
Tässä kohdin oli kyllä selvästi kolmen viikon vedenvaihtoväli huolestuttava kun ei kalatkaan voineet hyvin.
vanne
Junior Member
Junior Member
Viestit: 65
Liittynyt: 11:42, 23.11.2001
Paikkakunta: Kontiolahti, Finland

Viesti Kirjoittaja vanne »

Behemot kirjoitti:Löytyy kyllä. Sitäpaitsi jako selkärankaisiin ja -rangattomiin on filosofisesti (=eettisesti kun asiaa alkaa tarkemmin ajattelemaan) mielivaltainen. Entisenä katkaravun omistajana paheksun tätä jakoa syvästi, ja kohta myös julkisesti jahka ensimmäinen kirja-artikkelini julkaistaan :twisted:
Mikä tahansa ihmisen pienissä aivoissaan suorittama asioiden jaottelu luokkiin on mielivaltainen. Nämä luokat luodaan subjektiivisesti tarkoituksenmukaiseksi heijastaen opittuja kulttuurisia arvoja. Esim. lapsi luokittelee samat asiat täysin eri tavoin kuin aikuinen (tämä kommentti ei ole sulle Behemot). Mielenkiintoinen ilmiö muuten. Pistähän viite vaikka yvnä - kiinnostaa!

Vähän kyllä veti suupielet hymyyn tuo kommentti seeprakalan selkärangattomuudesta! :mrgreen:
TimoV

"Pain decreases as nerve damage accumulates"
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”