Eettisyys akvaarioliikkeissä

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5535
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Eettisyys akvaarioliikkeissä

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Kuinka paljon vaikuttaa etiikka kalojen ostopäätöstä tehdessä? Eli miten liike hoitaa myynnissä olevia kaloja. Nyt mua ei kiinnosta se myydäänkö neontetra ja kultakala samaan 100l:n akvaarioon vaan ylipäätään liikkeen sisällä akvaarioiden hoito, koko yms.

Itseäni jurppii suunnattomasti akvaarioiden survominen liian täyteen kaloja. Puolustukseksi ei voi sanoa, että kierto on nopeaa. Mielestäni about 100 platyä 60l:n akvaariossa on jo liikaa. Samaten jurppii myyntiakvaarioiden koko. Eräässäkin liikkeesä 95% altaista alittaa eläinsuojeluasetuksen minimikoon...
aquamarina
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1451
Liittynyt: 18:46, 28.07.2005
Paikkakunta: oulu/Kempele

Viesti Kirjoittaja aquamarina »

En ajattele sitä, minkä kokoisista altaista kalat myydään. Kalat on vaan käymässä siellä, tarkoitushan on myydä ne eteenpäin. Mutta en ole nähnyt muistaakseni koskaan, että altaissa nyt niin hirveän paljon ylimääräisiä kaloja olisi, että kyllä ne niissä on mahtuneet liikkumaan ja kääntymään.
elisa83
Member
Member
Viestit: 294
Liittynyt: 22:04, 06.09.2006
Akvaarioseurat: has
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja elisa83 »

Kävin jokin aika sitten siellä Sellon "katolla" olevassa akvaariokaupassa ja siellä oli ihan oikeasti jotain 100 kalaa niissä pienissä altaissa..

Ainahan kauppojen altaissa on liikaa kaloja, mutta en ole vielä koskaan nähnyt missään noin paljon kuin tuolla näin..
Ei tehnyt mieli ostaa mitään.. Ai niin, lisäksi tuliliskot ja kalat oli samassa akvaariossa.. :roll:
Kaksinkertainen rapula( 67l & 27l) :D ja kaksi seropia

-Kasveja ei voi ikinä olla liikaa-
g.rosea
Senior Member
Senior Member
Viestit: 793
Liittynyt: 10:08, 27.08.2006
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja g.rosea »

Ei häiritse minuakaan, ei liikkeillä ole varaa, eikä tilaa ostaa tarpeeksi isoja altaita.
kami82
Senior Member
Senior Member
Viestit: 670
Liittynyt: 13:02, 12.12.2006
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja kami82 »

Pirkkalassa yhdessä akvaariokaupassa oli tosi pienessä n. 40 (ehkä allekin) litrasessa altaassa niin paljon neontetroja, että se oli siis pohjia myöten täynnä. Jokaisella kalalla oli ehkä 1-2 cm vettä ympärillä. :( No eipä siinä kohtaa vaikuttanut ostoihin... Mutta jälkeen päin aateltuna ois voinut kyllä mainita. Muissa altaissa ei ollut näin paljon kaloja, olisi voinut muutaman parven siirtää niihin. :?
Derri
Starting Member
Starting Member
Viestit: 46
Liittynyt: 12:22, 04.02.2007
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Derri »

Luulen että oikeasti se vaikuttaa paljon, esim. jos kauppa sekaisin, siivoton, altaat täynnä paskaa tai kalat ovat tungettu aivan liian pieniin tiloihin.
Mutta jos paikat ovat siivommat ja kaloja liiaksiin parissa altaassa, ei se kaupankäyntiä häiritse.
pikku-tatti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 545
Liittynyt: 14:27, 01.10.2006
Akvaarioseurat: tas
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja pikku-tatti »

Minua häiritsee heti kauppaan astuessani jos kauppa haisee (tälläisia kauppoja tulee eteen koht. usein..), silloin ei viitsi katsoa kunnolla edes kaloja..
540l, 180l ja Minttu-koira <3
Chrystal
Member
Member
Viestit: 369
Liittynyt: 11:07, 17.01.2007
Akvaarioseurat: -
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: H-vesi

Viesti Kirjoittaja Chrystal »

Eräässä nimeltä mainitsemattomassa akvaariokaupassa on noin 40-60 l kippoon pantu ainakin kolmekymmentä lehtisparkaa. Ja joka kerta niitä on melkein yhtä paljon. Jos ajatellaan että jotkin kalat saattavat elää koko ikänsä kauppa-akvaariossa, niin on se aika paha. Tässä samaisessa akvaliikkeessä on tummaleväpleko laitettu noin sadan litran purkkiin pelkän(kiinteän) juurakon kanssa. Eli toisin sanoen kalalla ei ole YHTÄÄN MITÄÄN piilopaikkoja. No, en tiedä tarvitseeko plekoille ollakaan kun en ole ikinä ollut niiden harrastaja. Toisinaan plekon seurana on muutama partispoikanen. Pleko on asustellut nyt tuossa akvassa jo useamman vuoden. Eikä kukaan tietysti halua ostaa sitä. Akvatkin ovat yleensä sameita ja pinnallaan niissä on bakteerikalvo. :frown:
Kuka sanoikaan akvaarioita rentouttavaksi ja huolettomaksi harrastukseksi?
Kalakaverit
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2102
Liittynyt: 11:59, 01.09.2006
Akvaarioseurat: HAS, SMAS, @#merivesi.fi
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Kalakaverit »

elisa83 kirjoitti:Kävin jokin aika sitten siellä Sellon "katolla" olevassa akvaariokaupassa ja siellä oli ihan oikeasti jotain 100 kalaa niissä pienissä altaissa..

Ainahan kauppojen altaissa on liikaa kaloja, mutta en ole vielä koskaan nähnyt missään noin paljon kuin tuolla näin..
Ei tehnyt mieli ostaa mitään.. Ai niin, lisäksi tuliliskot ja kalat oli samassa akvaariossa.. :roll:
Vaikka tuolla liikkeessä kasvitarjonta on aikas laaja, niin itseä jäi harmittamaan kasvialtaan poisto ja kasvien levittäminen kala-altaisiin.
Nyt kaloilla on entistä pienemmät olot, eikä kasvitkaan saa riittävää kasvutilaa.
Kyseisessä liikkeessä ei myöskään tuoksu puhtaus (jyrsijät liikkeen tiloissa).
ikp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 116
Liittynyt: 20:38, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja ikp »

Jyrsijät itsessäänhän eivät haise, vaan niissä myös se, jos ei pidetä puhtaana. Harmillista siis, jos eivät nekään ole puhtaissa tiloissa.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

Kalojen kunto, akvaario puhtaus ja reaktio ilmoitukseen kuolleesta kalasta myyntiakvassa painavat meikäläisen vaa'assa. Kauppiaan asiantuntemus on tietysti kanssa plussaa. Enkä tarkoita tällä edes sitä, että kauppiaan kuluu olla kanssani samaa mieltä parhaasta kypsytystavasta tai kalan tilavaatimuksista, mutta tosiaan on huomattavan mukava kuulla, että akvaariokauppias ilmoittaa esim. kääpiöpallokalaa ostettaessa, että on opettanut näitä syömään kuivattua, mutta homma vielä hiukan kesken ("eli ethän yritä ruokkia näitä pelkällä kuivamuonalla..") tai osaa ehdottaa vesiarvoihin sopivampaa kalaa, kun ostaja aikoo ostaa akvaarioonsa sopimattomia kaloja. Minulle on neuvottu, enkä tosiaankaan pahastunut, päin vastoin. :mrgreen:
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
ansu75
Senior Member
Senior Member
Viestit: 830
Liittynyt: 01:07, 19.09.2005
Paikkakunta: Vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ansu75 »

Muuten, noi jyrsijät ja kanitkin "haisee" tottumattomaan nenään, sillä se kuivike haisee.. Naureskelin tuossa yks päivä kun menin meidän autotalliin (jossa asuu kaneja), että ihan haisee hevostallille (Puput oli saanut just uudet kuivikkeet, purua ja kuivaa heinää syötäväksi), oli ihan samat heinän ja kuivikkeen tuoksut vastassa. Vain hepanhaju puuttui..

Mulla on tiedossa yksi sellainen liike, josta en kuuna päivänä kaloja ostaisi, siellä myyntitankeissa vesi ruskeaa, hyvä jos läpi näkyy. Kalat miten sattuu jne. tästä liikkestä on täälläkin tainnut olla keskustelua. Melkolailla kaikki muut liikkeet, joissa oon käynyt ovat olleet suht siistejä ja kaloja voisin ostaa hyvällä omallatunnolla...
Akvaariot 40l, 180l, 243l, 252l ja 760l
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa.
kuvia
akvasivuni
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

Noista jyrsijöistä tosiaan vielä. Puhdas ja hyvinhoidettu urosrotta tuoksuu hiukan hevoselle. :mrgreen: Koska noille ihanille, ihanille mini-ihmisille (rotille) tulin hirvittävän allergiseksi, meillä on nyt kaksi venäjänkääpiöhamsteria. Toinen uros, toinen naaras. Asuvat kumpikin omassa dunaboxissaan, ja jo seuraavana päivänä kuivikkeiden vaihdosta voi haistaa ihan selkeästi kummassa asuu uros, kummassa naaras. Ei haise mielestäni pahalle, mutta aika voimakkaasti sellaiselle myskille tuo uroksen koppi. Naaraan kopista ei tule muuta kuin leppähakkeen tuoksu. Kaneja harrastanut ystäväni taas kertoi, että uroskanit tuoksuvat myös myskiltä. Eli koska kanit ja jyrsijät merkkaavat reviirejä tuoksuillaan, jyrskät voivat todellakin "haista", vaikka puhdasta olisikin. Eri asia tietenkin, jos pissan ja ammoniakin voi haistaa suoriksi ovesta sisään kävellessään.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Chrystal kirjoitti:Tässä samaisessa akvaliikkeessä on tummaleväpleko laitettu noin sadan litran purkkiin pelkän(kiinteän) juurakon kanssa. Eli toisin sanoen kalalla ei ole YHTÄÄN MITÄÄN piilopaikkoja.
Mikä ihme on kiinteä juurakko?
ansu75 kirjoitti:Mulla on tiedossa yksi sellainen liike, josta en kuuna päivänä kaloja ostaisi, siellä myyntitankeissa vesi ruskeaa, hyvä jos läpi näkyy.
Tämähän on sitten aivan kuten minulla vedenvaihtopäivänä ja muutama päivä siitä eteenpäin. 8-) Ruskea vesihän ei mitenkään itsestäänselvästi ole merkki huonosta hoidosta vaan saattaa myös kieliä huolehtivaisesta turpeen käytöstä. Esimerkiksi kotipolttoista käyttävät altaat näyttävät tottumattoman silmään helposti siltä kuin niissä olisi letaali bakteerisamennus erittäin kakkaisessa vedessä. Tämä on myös syytä pitää mielessä tulevassa jättihuutokaupassa jottei tarvitse kuulla mistään kiertoteitse että sillä ja silläkin oli myyntikalat niin ja niin likaisessa vedessä. :roll:
Wyrda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 725
Liittynyt: 17:14, 28.08.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Wyrda »

maisu kirjoitti:
Chrystal kirjoitti:Tässä samaisessa akvaliikkeessä on tummaleväpleko laitettu noin sadan litran purkkiin pelkän(kiinteän) juurakon kanssa. Eli toisin sanoen kalalla ei ole YHTÄÄN MITÄÄN piilopaikkoja.
Mikä ihme on kiinteä juurakko?
Juurakko joka ei ole nestemäisessä muodossa tai kaasua? :D
ansu75
Senior Member
Senior Member
Viestit: 830
Liittynyt: 01:07, 19.09.2005
Paikkakunta: Vihti
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ansu75 »

maisu kirjoitti:
ansu75 kirjoitti:Mulla on tiedossa yksi sellainen liike, josta en kuuna päivänä kaloja ostaisi, siellä myyntitankeissa vesi ruskeaa, hyvä jos läpi näkyy.
Tämähän on sitten aivan kuten minulla vedenvaihtopäivänä ja muutama päivä siitä eteenpäin. 8-) Ruskea vesihän ei mitenkään itsestäänselvästi ole merkki huonosta hoidosta vaan saattaa myös kieliä huolehtivaisesta turpeen käytöstä.
Joo, mut tuolla kyseisessä paikassa vesi oli oikeasti likaista, lasitkin sellaisen kerroksen peitossa et huh huh. Ja tilanne siis sama kaikissa altaissa, oli niissä sit tetroja ja/tai kultakaloja ja/tai miljoonakaloja.. Jossain altaassa oli kai jotain liskoja ja kaloja sekaisin, Ja lisäksi myyvät kaloja tyyliin: mitä vaan asiakas haluaa.. Jos vesiarvoja kysyy, vastaus on: joo, kyl nää kaikki menee täs ihan tavallisessa kraanavedessä...*tai siis tilanne oli tuo kun siellä olen käynyt viimeksi, voihan olla että tilanne on parantunut?

Siskon poikakaverin perhe sielt aikanaan ostanut mm. haimonneja ja haibarbeja ja isoja plekoja (yksi jotain 30cm ja toinen oli vielä isompi,olisko ollut muita pienempiä vielä lisäksi) sekä montaa lajia eri ahvenia (keskikokoisia ja isoja, en tunnistanut lajeja) ja pari yksittäistä monnista, "monnia" niinkuin he niitä kutsuvat. Ne kaikki oli ängetty yhteen noin 500 litraiseen akvaan.. Sit ne on joutunut luopumaan osasta kaloja, kun "eivät tulleet toimeen", "Repivät toisiaan" ja "Ei mahtunut uimaan" Tietääksini tuo perhe ei siis ottanut pahemmin selvää kaloista itse vaan sinisilmäisesti uskoivat myyjään... :roll:
Akvaariot 40l, 180l, 243l, 252l ja 760l
Asukkaina kaloja ja sukarapuja. Perheessä myös kissa.
kuvia
akvasivuni
ikp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 116
Liittynyt: 20:38, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja ikp »

Pakko vielä puuttua, että jos puhutaan kuivikkeen hajusta, ei kyse ole silloin se, että eläimet haisisi [;)] Ja tiedoksi tottumattomille, että kuivikkeita on niin montaa sorttia, että hajuttomiakin löytyy varmasti. Näin hevos- ja pieneläinihmisenä on pakko korjata, anteeksi off-topic :roll: Juu, toki uroseläimen tuoksusta erottaa, mutta en minäkään hajusta puhuisi (toki tottumaton voi olla eri mieltä).
Trinket
Junior Member
Junior Member
Viestit: 199
Liittynyt: 14:06, 12.04.2006
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Trinket »

Kalakaverit kirjoitti:
elisa83 kirjoitti:Kävin jokin aika sitten siellä Sellon "katolla" olevassa akvaariokaupassa ja siellä oli ihan oikeasti jotain 100 kalaa niissä pienissä altaissa..

Ainahan kauppojen altaissa on liikaa kaloja, mutta en ole vielä koskaan nähnyt missään noin paljon kuin tuolla näin..
Ei tehnyt mieli ostaa mitään.. Ai niin, lisäksi tuliliskot ja kalat oli samassa akvaariossa.. :roll:
Vaikka tuolla liikkeessä kasvitarjonta on aikas laaja, niin itseä jäi harmittamaan kasvialtaan poisto ja kasvien levittäminen kala-altaisiin.
Nyt kaloilla on entistä pienemmät olot, eikä kasvitkaan saa riittävää kasvutilaa.
Kyseisessä liikkeessä ei myöskään tuoksu puhtaus (jyrsijät liikkeen tiloissa).
Ja itse en tuolta liikkeestä kyllä ostaisi kasvin kasvia, sen verran huonossa kunnossa ne ovat. Joskus katselin silmät pyöreinä niitä kasvinippuja niissä altaissa ja ajattelin että onko nuo oikeasti myynnissä ja kehtaako ne pyytää rahaa noista. Ihastelemani nippu sisälsi siis about 5 nypittyä ja syötyä, alle 10cm:n korkuista vesiruton vartta... :roll: Lisäksi osa kasveista on tosi leväisiä.

Liikkeen toimintaa tulee kuitenkin tuettua, koska käytän Lemmikkiexpressiä ja sehän on saman omistajan juttuja.
Pihka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 61
Liittynyt: 19:11, 03.01.2007
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Pihka »

Pääasiassa katson, että altaat on puhtaita, kalat hyvävointisen näköisiä ja käyttäytyvät reippaasti. Ylikansoitusta saa olla, kunhan ei ihan tolkutonta ole. Ei kai yhdelläkään kauppiaalla ole mahdollisuutta pitää esim. suuria plekoja tuhannen litran altaissa, kyllä ne väliaikaisesti voi olla pienessäkin.

Tärkeämpää on siis yleinen hoidon taso ja myyjän asiantuntemus. Parempi on myöntää ettei tiedä, kuin myydä täysin sopimattomia kaloja kenelle tahansa joka pyytää.

Jotain rajaa tietysti, enpä osta kaloja paikallisesta liikkeestä, jossa n. sadan litran altaassa oli useita isoja oskareita muutaman timanttitonkijan ja yhden hillittömän plekon kanssa pelkällä sorapohjalla. Ja myyjä yritti saada mua ostamaan noita oskareita mun 300-litraiseen seura-akvaarioon :roll:
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

Viesti Kirjoittaja Cory »

Noista hajuista; akvaariotkin "haisevat". Puuta ja kasveja sisältävä oma akvaarioni ainakin tuoksuu, vähän samalle kuin eräs lapsuusvuosien järvenranta, jossa mulla oli tapana tutkailla/nostella kiviä, oksia, tyhjiä simpukankuoria yms.
Taju
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1225
Liittynyt: 16:42, 20.05.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Taju »

ikp kirjoitti:Pakko vielä puuttua, että jos puhutaan kuivikkeen hajusta, ei kyse ole silloin se, että eläimet haisisi [;)] Ja tiedoksi tottumattomille, että kuivikkeita on niin montaa sorttia, että hajuttomiakin löytyy varmasti. Näin hevos- ja pieneläinihmisenä on pakko korjata, anteeksi off-topic :roll: Juu, toki uroseläimen tuoksusta erottaa, mutta en minäkään hajusta puhuisi (toki tottumaton voi olla eri mieltä).
Tuota minäkin tarkoitin; mikä on yhden mielestä ihanin tuoksu maailmassa, saattaa olla toisen mielestä epämiellyttävää. Omasta mielestäni urosjyrskät tuoksuvat järjestään kovin ihanalta, mutta jos ajatellaan allergikkoa eläinkaupassa, jossa kuivikkeen, heinän ja eläinten tuoksut/hajut sekaisin. Kyllähän monet parfyymitkin tuoksuvat todella ihanilta (sanoo suurkuluttaja), mutta kävelehän Stockmannin hajuvesiosaston läpi Hulluilla päivillä... Kyllä siinä vesi kihoaa silmiin ja migreeni pukkaa päälle raskaamman sarjan läträäjälläkin.

Ja kyllähän ne akvaariotkin hvälle tuoksuu, mutta jos liikkeessä tyyliin sinileväinvaasion haistaa jo ovelta, kannattaa jättää varmaan kalat ja kasvit ostamatta. Nämä hajut ja tuoksut ovat hiukan mielipideasioita ja tulkinnanvaraisia juttuja, mutta pointti tosiaan siinä, että varmasti jokainen, joka joutuu sellaisen tilanteen eteen, että joutuu arvioimaan liikettä nenällään, erottaa sieltä normaaleista tuoksuista/hajuista ne, joiden ei kuulu hyvinhoidetussa eläinkaupassa haista.
Se mikä ei tapa, traumatisoi.
aquamarina
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1451
Liittynyt: 18:46, 28.07.2005
Paikkakunta: oulu/Kempele

Viesti Kirjoittaja aquamarina »

No voin itse sanoa, ettenkö kestäisi liikkeessä käydessä jyrsijöitten hajua. Mutta kävin eräässä paikassa kylässä ja siellä oli hiiriä, haju oli kamala ja ihmeellisen pistävä, ei ollut tainnut kuivikkeita (vai mitä ne nyt on ?) vaihtaa. No lääkärireissu siitä tuli, nokka oli ihan tukossa, ikinä ennen en ole ollut niin tukossa, lääkärikin sanoi, ettei ole ennen nähnyt niin pahaa allergista reaktiota, eli limakalvot olivat turvonneet umpeen. No olipahan sekin taas yksi kokemus lisää. Muutenkaan yleensäkään en ole haistanut liikkeissä, mitään pahaa hajua. Kyllä meilläkin nuo akvaariot "haisee".

Mutta en osta jos kasvit on ihan leväisiä tai ruumita altaassa on useampikin, varsinkaan jos ovat pitkäänkin kelluneet. Olen nähnyt melkein kuolemaa tekeviä kaloja liikkeissä, tosin just tukusta tulleita eli matkasta järkkyttyneitä. Mutta tuo on totta, ettei liikkeillä olisi mitään mahdollisuutta alkaa altaita pitämään joihin kalat oikeasti kuuluisivat, siinä nousisi jo vuokratkin sitten ja se näkyisi hinnoissa, eikä kukaan ostaisi mitään kun kaikki on eettisesti oikein.
Teemu Salonen
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5535
Liittynyt: 19:54, 02.10.2005
Akvaarioseurat: Suomen meriakvaarioseura facebook
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Teemu Salonen »

Aika mielenkiintoisia pointteja sinänsä tullu.

Mutta kuinka pitkä aika mielestänne on lyhyt aika? Kuuluuko tähän kastiin vaikka tälläinen esimerkki 100 nuorta platya 70l:n akvaariossa. Arvioitu kiertoaika n. 3kk.

Kalathan siis vielä nuoria ja kasvuiässä. Myyjien on täysin mahdoton seurata saavatko kaikki kalat tasapuolisesti ruokaa sekä ovatko kaikki yksilöt täysin kunnossa. Ja tuossa pienessä tilassa kalojen pitäminen parhaassa kasvuiässä tarkoittaa käytönnössä kalojen kääpiöitymistä.

Siis kysymys: Onko tämä mielestänne hyväksyttävää?
Jakulaari
Senior Member
Senior Member
Viestit: 761
Liittynyt: 22:27, 23.03.2006

Viesti Kirjoittaja Jakulaari »

Vaikuttaa ja ei vaikuta. Eihän noita akvaarioliikkeitä ole usein tilalla pilattu joten altaat ei voi olla kovin suuria.

Mutta jostain syystä ole koskaan ostanut kaloja muualta kuin akvaarioliikeistä, johtunee varmaan siitä että ns. seka-eläinliikkeissä on usein liikaa kalaa myyntialtaissa. Määrällisesti niissä voi olla ihan samanverran kuin akvaario liikkeessä, mutta kyseessä onkin laatu.

Jotenkin vaan ei tunnu mielekkäältä ostaa tetroja altaasta jossa ui miljoonakaloja, erilaisia rihmakaloja, monnisia, kourallinen partiksia ja kahta eri tetra-lajia.
Liian täysi sekameteli-soppa ei kiitos!

Ja sitten se yksi liike jossa on sammakot ja monniset samassa altaassa, en ikuna ostaisi sieltä mitään. Tosin asiaan vaikuttanee sekin että liike on niin täyteen ahdettu, ettei siellä uskalla aivastaa ettei hyllyt sorru niskaan...

Se tetysti vaikkuttaa onko altaat asian mukaisesti hoidettuja ja kalat terveen näköisiä. Palaan myös mielelläni liikkeeseen jossa ei myydä ihan mitä vaan ihan kelle vaan, myyjän pitää osoittaa kiinnostusta myymiensä kalojen hyvinvointiin.

Myöskin nykyinen kanta kauppani voitti minut asiakkaakseen rehellisellä asenteella. Menin ostamaan tuotetta joka ei kuulu liikkeen valikoimaan, myyjä ehdotti vastaavaa toisen valmistajan tuotetta. Kun kysyin myyjältä onko ko. tuote yhtä hyvä myyjä sanoi suoraan, että etsimäni tuote on oikeasti paras eikä heillä myytävät tuotteet pysty samaan.

Tuote jäi sillä kertaa ostamatta mutta olen tämän jälkkeen kaikki muut tarvitsemani tuotteet ja kalat ostanut ko. liikkeestä.

Ja olen aina ollut erittäin tyytyväinen ostoksiini!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”