Mikä on parvi kaloja?

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
timetu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 13:08, 15.01.2005
Paikkakunta: Kauhajoki (Etelä-Pohjanmaa)

Mikä on parvi kaloja?

Viesti Kirjoittaja timetu »

Jos sulla on 600 litrainen akvaario ja sielä 5 ehkä 6 kultakalaa, muodostavatko ne parven? Oman logiikan mukaan niiden pitäisi myös pystyä käyttäytymään kuin parvi, eikä vain uiskennella sielä omiaan.

Joten mielestäni on turha puhua että akvaariossa pitäisi olla parvi. Hyvä että yhdellä pitkälle jalostetulla huntupyrstöllä on edes kaveri.

Kultakaloista vain huntupyrstöt ja pallomahat on jalostettu akvaariokäyttöön, muiden kuten komeettojen tai luonnonmuotojen kohdalla niiden oikea paikka on tarpeeksi iso lammikko joka ei jäädy pohjaan asti.
*Maalla on mukavaa*
Mimos
Member
Member
Viestit: 473
Liittynyt: 15:24, 19.04.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kausala, Iitti

Viesti Kirjoittaja Mimos »

No minulla on kultakaloja ja karppeja niin kyllä ne muodostavat parven. :)
Taistelu.kala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 20:04, 28.01.2004
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja Taistelu.kala »

Kultakala on mielestäni parvikala (tai ainakin se viihtyy paremmin parvessa) - monien muidenkin parvikalojen tapaan kultikset uiskentelevat ympäri akvaariota kun on rauhallista, mutta kun "vaara" uhkaa, niin kaikki kalat syöksyvät parveen.
Pahimpaan "kutuaikaan" viime keväänä jouduin eristämään pojat toiselle puolelle akvaariota kun meno kävi liian kovaksi. Huomasin varsinkin silloin että kun akvaarion lähistöllä kolahti enemmän joku (tässä tapauksessa akvaarion vieressä särkyi iso savinen kukkaruukku), niin koska kalat eivät päässeet kunnon "parveen", niin ne säntäilivät hädissään ympäri akvaariota.
Olen siis sitä mieltä että kultakalat viihtyvät paremmin parvessa, joka muodostuu mielestäni vähintään viidestä kalasta.

Lammikko on kyllä kultakaloille oikea paikka kesällä, mutta talvella en uskalla ainakaan omia kalojani lammikossa pitää. Toisaalta se voi osaksi myös johtua siitä että lammikkoni ei tasan ja tarkkaan pysy edes pohjasta sulana (syvyyttä kyllä löytyy mutta siinä on kallio pohjalla...), ei sillä vaikka pysyisikin sulana, en silti pitäisi niitä välttämättä lammikossa, koska siellä niistä saisi vain olla huolissaan (tai ainakin minä olisin, olipa niillä hätää eli ei).
OV miljoonakaloja & kasveja
Kastanya
Junior Member
Junior Member
Viestit: 137
Liittynyt: 10:50, 04.04.2006
Paikkakunta: Kerava

Viesti Kirjoittaja Kastanya »

Olen mietiskellyt vähän samantyylisiä asioita. Itsellä kolme huntupyrstöä "parvessa" ja ihan yhtä lailla ne peuhaavat keskenään ja erikseen. En kyllä ole niitä koskaan säikkyinä nähnyt vaan aina kun havaitsevat liikettä tulevat ruoka-aukoille. Pienin tosin oli hieman arka kun tuli meille siskonsa kanssa, olivat ikänsä olleet kahdestaan, mutta silti hakeutui kasvien taakse, eikä lajikumppaninsa seuraan... Nyt käyttäytyy samalla tavalla kuin muutkin.

Ainoa seikka, miksi saattaisin isomman altaan ja enemmän kaloja ottaa on ihan oma ahneus. Kauniita ja sosiaalisia kun ovat niin olisihan mukavaa, jos niitä enemmän olisi :roll:
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”