Mikä sai sinut kiinnostumaan akvaarioista?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Lukittu
Rihmis
Member
Member
Viestit: 445
Liittynyt: 17:40, 02.10.2006
Paikkakunta: Turku

Mikä sai sinut kiinnostumaan akvaarioista?

Viesti Kirjoittaja Rihmis »

Niin tuossahan tuo kysymys ^

Itseäni kiinnostaa vedenalaisen maailman seuraaminen ja kauniisti sisustettu ja hyvin hoidettu akvaario on upea ja rauhoittava katseltava.
Kalojen elämän seuraaminen on mukavaa puuhaa :)
warblow
Starting Member
Starting Member
Viestit: 37
Liittynyt: 04:22, 24.08.2006
Paikkakunta: Veteli

heh

Viesti Kirjoittaja warblow »

Omani käynnisti hullu idea kun kalareissun jälkeen huomattiin että pari kalaa vielä elossa. Ja siinä sitten välähti et hei meillähän on vintillä vanha akvaario 60l. Elossa olevat kalat sinne ja tutkailemaan.

Siellä ne ui makuhuoneessa vieläkin 3kk jälkeen kylläkin 325l akvassa.
janne anttila
lehtis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1560
Liittynyt: 16:35, 04.01.2005

Viesti Kirjoittaja lehtis »

Itselläni oli kani ja koska se jouduttiin antamaan eteenpäin siskoni allergian takia, sain akvaario vähän niin kuin korvaukseksi. Voi olla että kun muuta ensivuonna opiskelemaan saattaa kämppään asettua myös tällainen karvakorva, joka saa vapaasti juoksennella kämpässä. [;)] Tosin nykyään harrastuksen pitää hengissä kauniit akvaario maisemat, joita yritän luoda omiin akvaarioihini netin kuvien pohjalta ja tietenkin eri kasvilajeja on mielenkiintoista haalia.
cosmo21
Junior Member
Junior Member
Viestit: 122
Liittynyt: 18:59, 28.10.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja cosmo21 »

Isäni kanssa innostuttiin alunperin ja hankittiin 160 litrainen akvaario. Nyt meillä on sitten avomiehen kanssa tuo 92 litranen allas. Kalat on niin ihania ja kiehtovia eläimiä. Ja vesikasvit on ainoat kasvit jotka saan pysymään hengissä. :mrgreen:
92 litrainen akva ja ihana mies
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

Oli alkuvuosi 1994. Luokkakaverilla oli pieni akvaario, jossa oli lehtikaloja ja ties mitä. Hän sitten kertoi, että meidän paikkakunnalle oli tullut liike, joka möi kaloja ja vähän muuta akvarompetta. Olin allerginen, niin en muuta lemmikkiä voinut saada, joten olin jossain vaiheessa kiinnostunut akvaariosta, mahdollisesti muutamaa vuotta aikaisemmin, kun serkulla oli myös pieni akvaario ja olin sitä kerran siivoamassa. Isäni sitten vinguin mukaan katsomaan liikettä. Sinne mennessä isä sanoi, että mitään ei sitten osteta, mutta sielläpä hän alkoi sitten kysellä hintoja. :mrgreen: Seuraavalla viikolla tulikin 128 litran allas kotiin. En tiedä mitä tein, mutta siinä altaassa sain kasvatettua kerralla kaksi jättiläismiekkakasvia 50 sentin korkuisiksi todella komeiksi puskiksi. Toisen möin ja toinen siirtyi myöhemmin toiseen altaaseen eikä ole sen jälkeen enää yhtä isoksi kasvanut. :roll:
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Isälläni oli lapsuudessa akvaarioita. Lehtikaloja ja pusukaloja noin 150 litraisessa. 70-lukua. :roll:
Sisko myi noin 8 vuotta oman 128 litraisensa kaloneen päivineen, puoli ilmaiseksi. Aina ovat kiinnostaneet. Tuosta se sitten lähti. Mainittakoon, että äidin serkku on harrastanut yli 40 vuotta. Istuu akvaarioliiton(vai mikä se on) hallituksessa. Taitaa oll minulla geeneissä molemmin puolin. :D
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Jacke
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 1380
Liittynyt: 14:44, 16.11.2004
Paikkakunta: Pornainen

Viesti Kirjoittaja Jacke »

Mulla tuo veden alainen elämä on ollut aina verissä, opin nimittäin pikku poikana sukeltamaan ja senpä jälkeen on pinnalla ollut pirun vaikea pysyä. [;)] .

Ensimmäisen "akvaarion" sain serkuiltani jo ennen kouluikää. Akvaario oli kymmenen litran purkki, jossa mulla oli miljoonakalojen luonnonkantaa. Ne lisäänty kuin kanit, kesti todella rankan akvaarion hoidon, eli kerran kuussa purkki tyhjäksi, hiekkojen pesu, uudet vedet jne.

Muutamia vuosia tuossa harrastuksessa oli taukoa, mutta nyt kun olen löytänyt paikkani on talo alkanut taas täyttyä altaista. :mrgreen:
lättänä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 59
Liittynyt: 17:31, 06.11.2005
Paikkakunta: Hirvensalmi

Viesti Kirjoittaja lättänä »

Mulla akvainnostus alkoi kun yläasteella bilsanluokassa oli 2x 500L allasta, joitten hoitoon sai osallistua. Ja eipä menny kauaa kun olinkin jo omalla tavallan altaitten hoidossa mukana päivittäin.
Sieltä sain ekat kalani; milliksiä ja platyja, jotka pienen taipaleen jälkeen saivat kodikseen 100L pytyn seuralaisina mitä ihmeimpiä kaloja
:roll:
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Täältä löytyy vanha, samanlainen aihe, jossa viimeisin vastaus on syyskuulta, joten josko jatkettaisiin sieltä, niin saataisiin kaikki kokemukset samaan aiheeseen:
http://www.aqua-web.org/forum/viewtopic.php?t=3423
Lukittu

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”