Vihertävä vesi ja uusi akva?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
anniriikka
Starting Member
Starting Member
Viestit: 12
Liittynyt: 17:55, 20.01.2003
Paikkakunta: Joensuu

Vihertävä vesi ja uusi akva?

Viesti Kirjoittaja anniriikka »

Sunnuntaina laitoimme veden 200 litraseen akvaan, eilen lisäsimme sinne 3 miekkakasvia ja tänään vesiruttoa, jaavansaniaista ja intianvesitähdikkiä. Suodatin ollut päällä koko ajan sunnuntaista lähtien ja kaloja ei siis vielä ole. Suodatin on tarkoitettu 200-litraiseen akvaan. Lisäsin tänään myös kasveille ravinne liuosta, jota akvaariokauppias suositteli.

Akva sijaitsee huoneen peräseinällä, joten auringonvalo ei sinne pääse. Valaisimena oli ensin yksi 30 W valaisin ja tänään lisäsin aamusta toisen valaisimen, joka tosin ei ole ihan akvan pituinen (2/3 akvan pituudesta). Valaisin on ostettu akvaarioliikkeestä, joten värisävy on varmaankin oikea. Ja nyt ikään kuin vihertäisi?! tai sitten olen jotenkin värisokea..ja muutenkin vesi näyttää aika "samealta" ja happikuulia (?) on paljon, eikä kaloja vielä (onneksi) ole. Mitä siis olen tehnyt väärin?

masentaa :x
Ilpo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 74
Liittynyt: 21:53, 24.07.2002
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Ilpo »

Jos vesi on lisätty sunnuntaina niin pohjamateriaalista riippuen saattaa kotvasen kestää, ennekuin vesi on kristallinkirkasta. Anna akvaarion kypsyä rauhassa, kestää aikansa ennenkuin pönttö pääsee biologiseen rytmiinsä ja tomu laskeutuu. Aina voi tietty "fuskata" ja lisätä Clearolia tms. mutta se ei kyllä auta muuta kuin kosmetiikkaan ja pääsemään pikkurahoista eroon ;-)

Mikäli tästä mattofiltteri teoriasta ja sen johdannaisesta olen oikein käsittänyt niin vasta kypsynyt aktiiviliete alkaa luonnollisesti "kirkastamaan" vettä. Sen kypsymiseen meneekin sitten jo pitempi tovi. Viisaammat voi korjata tätä teoreemaa ;-)
Irene
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 16:02, 14.12.2002
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Irene »

Tuli nyt mieleen tuosta että se uuden lampun lisäyskö vasta teki tuon "vihertämis" efektin? Eli onko kyse nyt siis vain valon tuomasta väristä vai ihan oikeasta vihersamennuksesta? Sen voi testata vaikka valkoiseen ämpäriin laittamalla akvasta vettä ,puoleen väliinkin riittää antamaan "tuloksen" eli vihertääkö se vesi oikeasti vai valoko sen tekee. Onko sinulla mitään testejä että mitenkä siellä akvassa ne vesiarvot? (nitriittiä pitäisi seurata) Sameus kestää hetken uudessa akvassa kunhan kaikki alkaa toimimaan niin sekin asia korjaantuu. Kannattaa käyttää tuota hakua ja laittaa vaikka hakuun akvaarion kypsyttäminen niin eiköhän tietoa tule ja voit huoletta alkaa odottelemaan sen kypsymistä.
sillä akvasi tarvitsee kyllä nyt muutakin kun vain vettä ja kasveja jotta se käynnistyisi kunnolla :mrgreen:
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jos sekään nyt niin kovin tärkeää..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”