Papukaijoja näytille

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
jnordi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 102
Liittynyt: 20:05, 26.09.2006

Papukaijoja näytille

Viesti Kirjoittaja jnordi »

Hei vaan!

Uskalsin rekisteröityä tälle foorumille ja heti olisin apua kinuamassa. Olen toki soittanut akvaarioliikkeeseen asiasta, mutta tuossa viikko takaperin ostin akvaariooni (n.250l) ensimmäiset kalat (papukaijakirjoahvenia 2 kpl, sekä lehtikaloja 2 kpl). Nyt toiseen kaijaan on alkanut ilmestyä tummia laikkuja melkeinpä jokapuolelle kroppaa. Huomenna käyn ostamassa droppia mikäli se on tarpeen, mutta onko teillä arvon kalaihmisillä kokemuksia vastaavasta? Olisin kuvan laittanut, mutta ei kaiketi saa liitettyä kuvia tänne?
Kiitoksia jo etukäteen jos joku jotain vastailee.

Jani
0 l
Nani
Junior Member
Junior Member
Viestit: 228
Liittynyt: 22:12, 31.08.2004
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Nani »

Kyseessä ilmeisesti on Black Spot Disease, joka on papukaijoilla melko "tavallinen" tauti. Omilla papukaijoilla saattoi olla välillä pilkku siellä, pilkku täällä (ilmeisesti stressin johdosta), mutta aina läikät hävisivät ennen pitkää, kunnes niitä ei enää ilmestynyt koskaan. Itse en lähtisi tätä lääkitsemään, enkä näin koskaan tehnytkään. Käsittääkseni tauti ei myöskään tartu muihin kaloihin.
Tässä asiaa aiheesta, jos englanti taittuu: klik.
Altaat: 720L, 207L, 40L
Miranja
Starting Member
Starting Member
Viestit: 17
Liittynyt: 13:06, 29.10.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Miranja »

Tummat laikut papukaijakirjoahvenessa on usein merkki vesiarvojen huonontumisesta. Kannattaa tarkkailla varsinkin nitraattiarvoja (NO3) ja tietenkin nitriittiä (NO2) Vasta perustetussa akvaariossa vesiarvot saattavat heitellä, joten uskoisin että runsas ja säännöllinen veden vaihto auttaa tilanteeseen. Lääkkeitä ei kannata käyttää, mikäli muut kalat eivät oirehdi.
Wunderbaum ei ole ratkaisu kodin väsyneeseen ilmapiiriin.

(Naisen opas)
cabl804s
Junior Member
Junior Member
Viestit: 146
Liittynyt: 20:54, 29.12.2002
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja cabl804s »

Noi on ihan normaaleja juttuja parukaijoilla, eikä aina liity edes vesiarvoihin. Meillä ainakin juuri ennen kuin kutevat on väritys aika pilkkunen ja "fiilikset katossa" eli onko noi sitten jotain tunne puolen juttuja :roll: ?!

Meillä muuten on kanssa pari papukaijaa ja pari lehtikalaa samassa akvassa, lehtikalat ovat ihan luonnonmuotoja...tuleepahan ainakin kontrastia.. :mrgreen:
Olen blondi...
...kirjoita hitaasti
loistobarbi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 175
Liittynyt: 16:50, 03.09.2006
Paikkakunta: Järvenpää

Viesti Kirjoittaja loistobarbi »

Lisäämpä tähän oman kysymykseni perään: Mikä on minimiallaskoko papukaijoille? :D
Myynnissä kuusikulmainen 135l ja 300l
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Eipäs hätäillä. :) Kuvailepa laikkuja tarkemmin, miltä ne näyttävät? Kuva olisi myös ihan kiva. Jos tulee tummia laikkuja hybridifisuun, niin vaihtoehtoja on useita, muutama jo mainittiinkin.

loistobarbi: Papukaijan luomiseen on käytetty ainakin sitruunakirjoahventa ja vannekirjoahventa. Olen kuullut puhuttavan yli 20 senttisistä papukaijoista. Tuskin ne kuitenkaan yhtä suureksi kasvavat kuin sitruunat, mutta eivätpä varmasti jää sitä pienemmäksi, mitä vannekirjoahven on. (siis yleistettyä arvailua, en ole perillä papukaijojen yksilöeroista aikuiskoon suhteen). Sanoisin, että 300 litraa voisi olla alkuun minimi... Tietenkin riippuen fisun koosta. :)
Fishy fella.
jnordi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 102
Liittynyt: 20:05, 26.09.2006

Viesti Kirjoittaja jnordi »

Laikut hävisivät noin kahden viikon kuluttua kun ne huomasin. Alkoi kyllä mietityttää kun kaikki vaan sanoivat, että ne lähtee itsestään. Kannatti kuitenkin odottaa. Akvaariokaupan setä sanoin tuota pigmenttihäiriöksi. Nyt kaijat ovat kauniin oransseja :D
Kiitos kaikille neuvojille!

Jani
0 l
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”