Verkkonuoliainen aiheutti päänvaivaa

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
*marika*
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 21:53, 02.05.2006
Paikkakunta: Kajaani

Verkkonuoliainen aiheutti päänvaivaa

Viesti Kirjoittaja *marika* »

Eilen tein vedenvaihtoa altaaseen, jossa mm. asustaa isohko, erakko, silmäpuoli verkonuoliainen. Kaikki joilla on tästä kyseisestä kalalajista kokemusta, tietävät millainen touhutaavi on kyseessä. :D

No. Lapposin pohjaa ja varsinkin lehtikalat tuntuivat olevan touhussa kovasti mukana, piti kauemmas hätistellä koko ajan. Sain vanhat vedet pois ja uuttakin jo kaadetttua altaaseen useamman ämpärillisen. Sitten katsoin väliaikatilannetta ja apua! Pohjalla on tosi iso juurakko ja sieltä sisältä, jonkinlaisesta railosta, pilkisti pyrstö! Ja tarkemmin tutkittuani tajusin että verkkiksen pyrstö! Eli iso kala pienessä ahtaassa raossa. Paniikki....

Luulin, että kala oli säikähtänyt lappoa tms, ja uinut suinpäin kantoon ja koloon piiloon. (Kokemusta leväbarbeista, jotka säntäilevät mihin sattuu välillä) Partamonni päivysti kaiken lisäksi sen näköisenä aukon suulla, että pyrstöön voisi tarttua kohta kiinni. Minä siinä sitten hätistelemään ensin monnin pois, ja odottelemaan, että jospa verkkis tilanteen rauhoituttua peruuttaisi (?) pois juurakosta. (Koska minun mielestäni se ei mahtuisi siellä mitenkään kääntymään!) Ei mitään, siellä oli, pyrstö vain välillä heilahti.

Nyt iski jo oikeasti hätä. Olin varma että nyt kala oli jumissa tosissaan. Ei muuta kuin kanto ylös pohjasta, ja vedessä yritin käännellä juurakkoa siten, että kala olisi vaikka valunut pois sieltä kolosta. Saahan sitä luulla..

Mikään ei auttanut. Luovuin toivosta ja olin jo henkisesti valmistautunut kohtaamaan tilanteen, että nyt käy huonosti. Laitoin juurakon takaisin ja täytin altaan loppuun. Ja surin jo valmiiksi verkkonuoliaisen karua kohtaloa tulla syödyksi elävältä, josko partamonnit tilanteen tajuavat.

Sitten, tadaa, yhtäkkia herra suvaitsee uida kaikessa rauhassa kuono edellä ulos kolostaan.. (oli ilmeisesti kotikolo, vaikka luulin toista) ja hyvin tyytyväisenä alkaa tonkia pohjaa lappoamisen jäljiltä.... 8O

Mitä tästä opimmekaan....
minimi
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 20:37, 20.07.2006
Paikkakunta: porvoo

Viesti Kirjoittaja minimi »

xD Olipas hauska pikku tarina :)
Akvaariot:83 ja 300 litraiset.
Berdie
Junior Member
Junior Member
Viestit: 190
Liittynyt: 22:18, 22.07.2005
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Berdie »

Varmaan naureskeli sinun ärsyttämiselleen. :D
129 litran tankki + kissa + kanit + marsut + akaattikotilot + lehtokotilot + sagriinikotilot + omenakotilo + jättiläistuhatjalkaiset
sasku
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 11:05, 16.02.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja sasku »

Meillä akvaarion vaihdoin yhteydessä luulin toisen verkkonuoliaisen heittäneen henkensä.. Oli uudessa akvassa ollut noin viikon. Makasi eräänä päivänä kiven päällä maha ylöspäin täysin värit haalistuneena. Hain jo haavin että kuollut se on. Haavi veteen ja koitin noukkia niin tämäpä lähti uimaan.. Siitä pitäen noin puolitoista vuotta oli värit haalistunena.. Nyt näyttää saaneen värinsä takaisin. Mikähän lienee oli ongelmana mene ja tiedä..
*marika*
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 21:53, 02.05.2006
Paikkakunta: Kajaani

Viesti Kirjoittaja *marika* »

Joo, ja tämä samainen verkkonuoliainen välillä köllöttelee (nukkuu?) pohjassa tai jossain piilopaikassa kyljellään, mikä ei mielestäni myöskään ole ihan normaalia käytöstä kaloilla... :?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”