Rasistiset kultsut

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
läsi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 19:21, 05.01.2005

Rasistiset kultsut

Viesti Kirjoittaja läsi »

Omistan neljä kultakalaa. Kolme on normaalimuotoa, joista kaksi noin vuoden ikäisiä "babyja" yksi jo vanhempi ja isompi ja sit tämä murheenkryyni musta kultsu.. Tai se ei ole ongelma vaan nämä kaksi sisarrusta jotka ajaa mustaa, joka on puolestaan aivan väsynyt, kun ei jaksa spurtata niinkuin lajitoverinsa. Siirsin nyt mustan yksin toiseen akvaan ja ei se sielläkään kovin onnelliselta yksin vaikuta...
Onko kokemuksia, että kultsut noin kohtelee toisiaan??? :cry: :cry:
jezzie
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 01:04, 20.12.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jezzie »

Olisko mahdollista että musta kultsu olis tyttö ja takaa-ajajat poikia??
Mulla oli vielä muutama päivä sitten sama tilanne että 4poikaa jahtas 2tyttöä aivan uuvuksiin, jonka jälkeen siirsin tytöt toiseen altaaseen. Tilanne rauhottui poikien kesken ja tytöt muutti toisen harrastajan luo parveen, jossa on suhteessa enemmän uroksia kuin naaraita.
tetranen_
Member
Member
Viestit: 260
Liittynyt: 14:05, 29.12.2005
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tetranen_ »

Ja minkäköhän kokoinen allas on kyseessä? :roll:
läsi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 19:21, 05.01.2005

Viesti Kirjoittaja läsi »

Allas on 380 litranen...voi olla et sisarrukset on tosiaankin poikia??...mutta mustan vauhti ei tosiaankaan riitä noiden vauhti leikkiin...Toi takaaajo on vähän semmosta kausiluonteista ja kun teleskooppi ei noilla huntuevillä pääse vauhtiin ollenkaan verrattavissa noihin muihin niin...
Mistä muuten voi erottaa sukupuolet??
jezzie
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 01:04, 20.12.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jezzie »

Käsittääkseni ainoastaan(?) kutupilkuista jotka tulevat urosten kiduksiin, voi varmasti tunnistaa sukupuolet. Pilkut ovat pieniä, valkoisia pisteitä jotka voivat nopealla vilkaisulla näyttää aivan homeelta, joten ei kannata säikähtää.. 8O :D ..
Silloin kun itselläni oli vielä 2tyttöä tuolla altaassa, niin pojat ajoivat porukalla aina toista takaa ja ahdistivat sen nurkkaan jonka jälkeen puutuin peliin ja lahjoitin tytöt pois..
läsi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 19:21, 05.01.2005

Viesti Kirjoittaja läsi »

Kiitos tiedosta! Tutkin just kalojani ja totta tosiaan urhoja ovat tuntomerkkiesi perusteella. Minkähänlainen suhde uros/naaras kaloja tulisi olla? En ole ikinä ajatellut niittä sellaiseni kalana ku esim.rihmat, millit ym. joita täytyisi olla naaraita aina suhteessa uroksiin monta.
Ja pystyiskö esim eläinkaupassa kattoon sukupuolta...vai onko niitten nystyröiden esiin tulo kokoaikaista vai vain silloin kun on kosiskelu päällä? :roll: :roll:
jezzie
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 01:04, 20.12.2005
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja jezzie »

En osaa sanoa tuosta suhteesta muutakun että itse laittaisin esim. 2u+4n, niin ei ainakaan liikaa pääsisi kosiskelemaan... :roll:
Monesta paikasta olen lukenut, että pilkut ilmestyisivät vaan kutuaikana, kuten esim. keväällä tai jos altaan vesi lämpenee, mutta kaikilla omillani on kyllä jo toistakuukautta pilkut poskissa vaikkei tyttöjä ole enää mailla eikä halmeilla... :roll: :mrgreen:
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

jezzie kirjoitti:En osaa sanoa tuosta suhteesta muutakun että itse laittaisin esim. 2u+4n
Siihen 500-600l altaaseen, ei 380l.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Taistelu.kala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 20:04, 28.01.2004
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja Taistelu.kala »

Luonnonmuotoja/komeettoja ja huntueviä ei suositella pidettävän yhdessä, koska luonnonmuodot/komeetat voivat nyppiä hunnun "kylkilimoja" ja eviä.

Itselläni on 2 urosta ja 3 naarasta akvaariossa ja hyvin on mennyt. Tosin urokset näyttävät mieluiten valitsevan kosiskelun kohteeksi isoimman kultakalan, mutta saa se kumminkin välillä levätäkin.
En ottaisi vähän yli 300-litran akvaarioon kuin ihan korkeintaan kolme kultakalaa ja silloinkin ollaan mielestäni minimikoon rajoilla. Ja koska kultakala on parvikala ja parvi on mielestäni vähintään viisi kalaa, niin ostaisin kultsuille isomman akvaarion, jos olisi mahdollista (n. 500-600litraa).

Ja noista pilkuista sen verran että mun pojilla on nyt ollut koko vuoden ne.Eläinkaupassa voi olla hyvin vaikeaa erottaa sukupuolet, mutta sen pitäisi onnistua jotenkin. Jossain englanninkielisellä sivulla oli asiasta lisää, mutta en muista missä se sivu on.
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Meille tuli tuossa viime vuonna altaaseen viiden muun kultiksen joukkoon pikkuinen valkoinen huntupyrstö, joka hämmästyksekseni alkoikin heti jahdata muita kaloja - tämä uusi oli huomattavasti nopeampi kuin muut ja aikaisemmat hitaammat asukit alkoivatkin jo väsyä tämän uuden asukin vauhdissa. Epäilinkin että tämä pikkuinen oli koiras ja altaan muut kultikset varmastikin naaraita.

Illalla löysin altaasta yhden aikaisemmista kultiksistamme makaamasta kyljellään akvaarion pohjalta uuden kalan näykkiessä ja töniessä sitä - kala oli vielä hengissä, mutta uuden asukin siirsin altaasta pois ja aloin heti etsimään sille uutta kotia, jossa olisi vain nopeita kultakalakavereita ja mieluiten vain niitä koiraita. Kotia ei sitten kuitenkaan löytynyt otukselle, vaan päädyimme lopulta sen lopettamaan, turha laittaa kiertoonkaan kalaa joka ei anna muiden olla rauhassa.

Näin meidän tapauksessamme. : /

Kyseessä voi olla siis koiraat, jotka jahtaavat naarasta, jolloin ei luultavasti ole muuta vaihtoehtoa kuin erottaa kalat toisistaan tyttö kalan ollessa hitaampi toisia. Usein myös liian pieni allas voi aiheuttaa "agressiivisuutta" muita kaloja kohtaan, vaikka kultikset yleensä sopuisia kaloja ovatkin.
läsi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 19:21, 05.01.2005

Viesti Kirjoittaja läsi »

:P :P Jep totta tosiaan takaaajon tulos näkyi tänään pikkuakvassa mihin laitoin mustan kultsuni huilimaan...eli kutua oli siellä täällä... Siirsin muutaman munan toiseen purkkiin. Eli kyselisin teiltä nyt että voiko noi teleskooppikultakalat saada ihan normaalisti poikasia? Joskus nuorena mulla oli neljä kultsua(2mustaa, 1 perushuntu ja vika oli naaras joka oli semmonen valkonen pun. pääläiskällä) Ne tosiaan teki kudun ja muutama kasvoi ihan isoksi, jotka oli taas oransseja ihan perusmallisia. Onkohan noitten eri "rotujen" kultsujen risteytymistä tutkittu tarkemmin? :? :?
7330
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5990
Liittynyt: 16:45, 25.08.2002
Akvaarioseurat: JAS, CorydoradinaeFinland
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja 7330 »

Kultakalojen perinnöllisyydestä on luultavasti kirjoitettu useampikin kirja, mutta lähinnä kiinaksi. Tottakai eri muunnokset lisääntyvät keskenään, aivan niin kuin eri koirarodutkin lisääntyvät keskenään. Poikasten ulkonäkö onkin sitten arvailun varassa. :mrgreen:

Siis tarkoititko, että laitoit mustan kultakalan yksin pikkuakvaarioon ja sieltä löytyi mätimunia? Silloin niistä ei kyllä kuoriudu mitään, kun ei ole koirasta niitä hedelmöittämässä.
520- ja 110-litraiset, erinäisiä projekteja tulilla ja paljon kasveja.
Pieni akvaariotietopankki.
Kirjoitan Erään planeetan ihmeitä -tiedeblogia ja Viidakkokirjeet-huonekasviblogia. Tervetuloa lukemaan!
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”