Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
pemperton
Member
Member
Viestit: 319
Liittynyt: 10:39, 23.02.2002
Paikkakunta: Finland uusikaupunki

Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Viesti Kirjoittaja pemperton »

Millä tavalla olette saaneet akvaariostanne näyttävämmän olohuoneeseen? Oletteko tehneet jotkut puiset kehykset vaiko puisen jalustan, vaiko millä tavalla akvaariota saisi upeaksi sisustuselementiksi tekemällä. Kertokaa.
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Se korjaantuu sillä, että ostaa Juwelin akvaario 8) http://www.juwel-aquarium.com

Minkälainen akva sulla mahtaapi olla, se roikkuu vähän siitäkin?
Taika-Jim
Senior Member
Senior Member
Viestit: 792
Liittynyt: 22:07, 09.08.2001

...

Viesti Kirjoittaja Taika-Jim »

Eiköhän se mitä akvaarion sisällä on, ole se tärkein elementti, kun sisustuksesta puhutaan.

Jos akvaario on levän vallassa, kuolleita kaloja pinnalla ja loput kuolemassa huomenna niin ei varmasti ole viihtyisää katseltavaa?

Jos taas sisältö on kunnossa niin eipä nuo ulkoiset puitteet niin tärkeitä ole. Ei tule ihan heti mieleen akvaariota joka sisällön ollessa kunnossa olisi ikävän näköinen...

Itse ainakin huomaan telkkua katsellessa, että katse kääntyy viiden minuutin välein akvaarion suuntaan ja jää sinne. Joskus jopa jää ohjelman katselu sikseen ja menen lähemmäksi katselemaan kaloja...tai ne katselee minua?

Harvempi ihminen sitä kuitenkaan rupeaa hivelemään akvaarion jalustaa ja ihastelemaan, että "ai, tää on oikein kirsikkipuuta".

Yleensä se katse kiinnittyy sisältöön. Tosin on noita kirsikkapuun tyyppisiä ihastelijoitakin.
kiltsi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 656
Liittynyt: 09:57, 17.09.2002
Paikkakunta: Lieksan Akvaarioseura ry

Viesti Kirjoittaja kiltsi »

Olohuoneessa on 360l. allas joka oli muutaman kuukauden harkkojen päällä ja siellä väliköissä säilytin sankot, letkut yms. rekvisiittaa, ei ollut koreaa katseltavaa 8) ! Kun oli vieraita tulossa muistui mieleen, että on julkisivu laittamatta, oma silmä oli jo tottunut. Nyt mieheni teki laudasta kehikon, vale kaapin, harkkojen ympärille ja värjäsi ruskeaksi kuin muutkin olohuoneen huonekalut. Nyt on iloa silmälle itsellekkin. Sitä jotenkin kiinittää huomion enemmän altaaseen kuin rötäkasaan joka oli ennen sen alla [;)] !
*Kukaan ei vielä ole pilannut silmiään katsomalla elämän valoisaa puolta*
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Täällä päin maailmaa on yritetty verhoilla jalustoja sisustukseen sopivin kankain, piilotettu sähköjohtoja ja yritetty hankkia kehysten värisiä valaisinkoteloita. Myös taustapaperin rooli alkaa vahvistua pikkuhiljaa ja vettä yritetään heti kantaa altaaseen kun vesiraja alkaa näkyä kehyksen takaa. Levät pidetään mahdollisimman poissa ja kasvit mielummin yliampuvina määrältään kuin liian vähäisinä. Oikeastaan olen rasittavan perfektionistinen altaideni kanssa vaikka se ei aina muille ihmisille näykään :mrgreen:
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

Kun hankimme 540ltr akvaariomme, sen mukana tuli iso ja matala valkoinen pöytä. Tukeva kyllä, mutta ei juuri silmää viehättävä. Ennen tankin käyttöönottoa ensimmäinen askel oli rakentaa sille siistimpi taso. Nyt allas nököttää vanerisen petsatun ja lakatun tyylikkään kaapiston päällä. Ovet kun vain saisin vielä joskus siihen aikaiseksi :mrgreen: ...

Muutama päivä sitten vaihdoimme elohopealamput monimetalliin. Värilämpötila on molemmissa sama 4200K, mutta ero altaan värisävyissä on aivan hillitön. Toisaalta, Ra-indeksi jotakuinkin tuplaantui ollen nyt yli 90. Värillä on väliä (vaikka muuten käytänkin lähes ainoastaan mustaa). Ikävä kyllä pistimme tilapäisesti (saa nähdä, kuinka kauan) pelkät karut spotit sellaisenaan altaan päälle. Kunhan saan taas sahausvaihteen päälle, rakennan niille sirolinjaisen kaarevapintaisen valokannen.

Myös altaan taustan väri merkitsee. Joku puhui kauniisti mustan puolesta aikoinaan ja minun ei ollut vaikea valita sitä ensimmäiseksi yritykseksi. Vaan aika hailakalta näyttää. Taidan ostaa tummansinisen tilalle.

Itse tankin hoidossa on tietysti monta asiaa. Jos vedenpinta laskee paljon kehyksien alle, se antaa helposti kuvan akvaariosta, jota ei jakseta hoitaa. Kalojen pitää voida hyvin. Samoin kasvien, joita saa olla mieluummin hyvinkin runsaasti.

Ainakin meillä kaikki altaat ovat selviä sisustuselementtejä joten harkkokasan tai putkihässäkän päällä letkusopan joukossa oleva purkki - vaikka kuinka hyvin hoidettu - ei istu silmään. Sitä johtosoppaa meilläkin tosin on valitettavan paljon vielä näkyvillä kun kahdesta tehdystä kaapistosta puuttuvat edelleen ovet. Some day...
Cory
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1055
Liittynyt: 10:30, 10.08.2001
Akvaarioseurat: HAS

huonekasveja

Viesti Kirjoittaja Cory »

Noissa olkkarin akvoissa itseäni eniten häiritsee akvojen kehysten "terävyys" ja näitä olen pehmentänyt laittamalla huonekasveja akvojen päätyihin ja myös valaisinkotelon päälle. Akvaan tökätyn kultaköynnöksen on myös tarkoitus osallistua tähän maastoutumispuuhaan, kunhan se ensin kasvattaa itselleen lisää pituutta. Vihreät, rehevät akvat menevät oikein mukavasti näiden huoneplattujen kanssa. Viitseliäisyyttä toki vaatii jonkin verran, sillä huonekasvitkin vaativat hoitamista.

Molempien olkkarin akvojen kaapit ovat ihan siistejä sellaisinaan, joten en ole ruvennut naamioimaan niitä sen kummemmin. Toinen on tosin väriltään tummanruskea (vanhempien olkkarin väri) eikä semmoisenaan oikein sovi meikäläisten olkkarin vaalearuskeaan, joten tuo pitäisi jossain vaiheessa maalata uusiksi. Isomman altaan alla on "virallinen" akvakaappi, semmoinen putkihärveli vaalean puunvärisillä ovilla. Letkut pysyvät piilossa kaappien takana, sähköjohdot kulkevat noiden rehupuskien takana.

Todellisuutta on myös se, ettei koko olkkarimme ole yleensäkään missään sisustuslehtikunnossa. Joten pari haavia ja kippoa akvan päällä ei mitään epäkohtaa aiheuta.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

saurama kirjoitti:Myös altaan taustan väri merkitsee. Joku puhui kauniisti mustan puolesta aikoinaan ja minun ei ollut vaikea valita sitä ensimmäiseksi yritykseksi. Vaan aika hailakalta näyttää. Taidan ostaa tummansinisen tilalle.

Itse tankin hoidossa on tietysti monta asiaa. Jos vedenpinta laskee paljon kehyksien alle, se antaa helposti kuvan akvaariosta, jota ei jakseta hoitaa. Kalojen pitää voida hyvin. Samoin kasvien, joita saa olla mieluummin hyvinkin runsaasti.
Hetkinen, siis miten kummassa musta voi näyttää hailakalta?

Minustakin tuo ahkera altaan täyttäminen on yksi perusasioista, enkä myöskään pidä kokolasiakvaarioita kovin olohuonekelpoisina koska ne jäävät väistämättä hiukan vajaiksi. Kehyksen ja valaisimen välistä pilkottava valojuova on ikävän näköinen. Tämän ajan sisustusmuodista on helppo löytää metallikehyksiin sointuvia pikkuesineitä, esim. jalkalamppuja, jotka sitovat kovan näköiset kehyksetkin suhteellisen luontevasti muuhun sisustukseen, joten minä olen päätynyt pitämään metallikehyksiä ihan hyvän näköisinä. Valaisinten suhteen itselleni riittää että ne ovat kaikissa akvaarioissa samanlaiset, samoin kuin kehyksetkin, eli kaikki "olohuoneakvaarioni" muodostavat tavallaan kokonaisuuden.

Valon ja hiekan sävy ovat huomioitavia tekijöitä, sama akvaario voi näyttää joko kauhealta tai onnistuneelta erisävyisillä valoilla. Kattovalo koko huoneessa on omiaan latistamaan minkä näköisen akvaarion tahansa.
ovalo
Junior Member
Junior Member
Viestit: 55
Liittynyt: 07:34, 13.03.2002
Paikkakunta: Espoo
Viesti:

Viesti Kirjoittaja ovalo »

Ostettiin suoraan mahongin värinen jalusta ja messingin väiriser listat kiertää lootaa. Sopii oikein hyvin sisustukseemme :)
Ötökkä ötimys, trilobiitti monsteri.
Wille
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 11:25, 20.01.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Wille »

Hmm... Tämä on hieman offtopic, mutta ei kai haittaa [;)]
Onko kenelläkään niin matalaa jalustaa että ulkosuodatin ei mahdu sen alle/sisään? Miten olette "piilottanut" ulkosuodattimen?
Minusta tuo sacemi on tuossa altaan vieressä aika ruma kun se ei mahdu tuonne kaappiin, mutta en ole keksinyt sille parempaakaan paikkaa.
Varmaan joku huonekasvi voisi olla ihan hyvä, mutta mikä on 1.5 metriä korkea ja tuuhea? :o
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Wille kirjoitti:Varmaan joku huonekasvi voisi olla ihan hyvä, mutta mikä on 1.5 metriä korkea ja tuuhea? :o
- pensaspalmu (teehuonepalmu)
- kastanjaviiniköynnös
- jättiviirivehka (ei ole 1,5 m korkea, mutta peittää taatusti isommankin ulkosuotimen)
- kultaköynnös
- peikonlehti
- lohikäärmepuut rykelmänä ruukkuun istutettuna
Tai sitten jos näistä ei löydy, niin silkkikasvi voisi olla myös ihan kokeilemisen arvoinen juttu.
Nuo kaikki mainitsemani vaihtoehdot ovat kohtuullisen helppohoitoisia ja pärjäävät melko hämärässäkin.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Wille
Starting Member
Starting Member
Viestit: 28
Liittynyt: 11:25, 20.01.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Joensuu

Viesti Kirjoittaja Wille »

Mari kirjoitti:- pensaspalmu (teehuonepalmu)
- kastanjaviiniköynnös
- jättiviirivehka (ei ole 1,5 m korkea, mutta peittää taatusti isommankin ulkosuotimen)
- kultaköynnös
- peikonlehti
- lohikäärmepuut rykelmänä ruukkuun istutettuna
Tai sitten jos näistä ei löydy, niin silkkikasvi voisi olla myös ihan kokeilemisen arvoinen juttu.
Nuo kaikki mainitsemani vaihtoehdot ovat kohtuullisen helppohoitoisia ja pärjäävät melko hämärässäkin.
Ooh. Kiitos nopeasta vastauksesta. :D
Onhan tuossa iso lista, pitäämä miettiä mitä siihen nyt laittaa...
Mutta eikös kaikki noista ole myrkyllisiä? Kun siskon lapset käy joskus kylässä niin ei ne myrkylliset kasvit oikein miellyttäisi. :|
Mari Kurki
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6450
Liittynyt: 23:09, 10.01.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Mari Kurki »

Wille kirjoitti:Ooh. Kiitos nopeasta vastauksesta. :D
Onhan tuossa iso lista, pitäämä miettiä mitä siihen nyt laittaa...
Mutta eikös kaikki noista ole myrkyllisiä? Kun siskon lapset käy joskus kylässä niin ei ne myrkylliset kasvit oikein miellyttäisi. :|
Myrkyllisyydestä en mene sanomaan mitään varmaa. Useat huonekasvit ovat sitä jollain tasolla (ja kaikki vehkat ainakin), mutta todella vaarallisia on kuitenkin aika vähän. Minulla on itsellänikin lapsia ja näitä kaikkia on huoneistosta löytynyt, myös silloin kun kaikki piti työntää suuhun.
Pensaspalmu voisi olla (heti silkkikasvien jälkeen) kaikkein turvallisin valinta, sillä sen lehdet tuntuvat käteen aika kovilta ja tuskin houkuttelevat maistamaan. Ja jos hiukan vilkuilee muksujen perään, etteivät ihan salaattina niitä rehuja vedä, niin tuskinpa siskon vierailuista mitään painajaista muodostuu.
En käy enää juurikaan foorumilla. Yhteydenotot tärkeissä asioissa: riesale@hotmail.com En vastaile yksityisesti tuleviin kalasto-, tauti- ymv. kyselyihin.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Willeä tämä ei auta, hänellä kun oli ikkunan viereinen paikka suodattimellaan, mutta koska eräs toinen kiitteli neuvosta IRCin puolella niin laitanpa tännekin mitä siellä kirjoitin aiheesta. Eli jos nurkka on liian pimeä viherkasveille niin ulkosuodattimen naamiointiin voisi ostaa/tehdä jakkaran tai pienen pöydän joka väljästi peittää suodattimen, ja tämän päälle sitten laittaa pöytäliinan tai muun kankaan joka yltää lattiaan asti. Pöydän päälle voi laittaa mitä ikinä haluaa, miksei sen viherkasvinkin jos valoa riittää.
saurama
Valopää
Valopää
Viestit: 1880
Liittynyt: 13:54, 12.06.2002
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja saurama »

maisu kirjoitti:
saurama kirjoitti:Myös altaan taustan väri merkitsee. Joku puhui kauniisti mustan puolesta aikoinaan ja minun ei ollut vaikea valita sitä ensimmäiseksi yritykseksi. Vaan aika hailakalta näyttää. Taidan ostaa tummansinisen tilalle.
Hetkinen, siis miten kummassa musta voi näyttää hailakalta?
Kyllä se hieman yllätys oli meillekin, mutta niin vain on. Akateemisesta haetut mustat kartongit eivät tee taustasta syvän mustaa vaan haalistuneen näköisen sekä elohopealamppujen että nykyisten monimetallien kanssa. Meillä ei ole loisteputkia yhdessäkään altaassa lukuunottamatta enemmän tai vähemmän tilapäiseksi perustettua kasvivarastoa työhuoneessani. En tiedä, muuttuisiko efekti, jos 30cm altaan yläpuolella killuvan valon tilalla olisi loisteputkilla tehty valokansi.

Valojen paikka syvyyssuunnassa ei sekään vaikuta, sitä kokeilimme kun mietimme, kannattaisiko uudet valot laittaa eri kohtaan kuin aikaisemmat. Yhdestä pois myydystä altaasta revin mustan tausta pois ja ei se itse paperi kuitenkaan ollut haalistunut. Tiedä sitten, olisiko kiiltävän musta toiminut paremmin kuin mattapintainen.
Chyental
Senior Member
Senior Member
Viestit: 738
Liittynyt: 13:06, 21.01.2002
Paikkakunta: Pori

Viesti Kirjoittaja Chyental »

Itselläni on kaksi kultaköynnöstä, ja varsinkin mummulta peritty on kyllä niin runsas ja iso, että sillä peittäisi kyllä pöntön kuin pöntön. tyyliin että joko suodatin kasvijakkaran alle, tai vaikka kasvi altaan päälle niin, että köynnökset peittävät suodattimen.
-Chyental-
Mja
Member
Member
Viestit: 255
Liittynyt: 17:54, 19.03.2004
Paikkakunta: Rovaniemi

Re: Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Viesti Kirjoittaja Mja »

Kyllä musta kartonki näytti harmaalta loisteputkivalossakin, mutta jos sen kädellä painoi lasiin kiinni, ettei valo päässyt heijastelemaan lasin ja pahvin välissä, se näytti mustalta. Ilmeisesti, jos mustan taustan haluaa, se pitäisi liimata kiinni takalasiin.
009
Senior Member
Senior Member
Viestit: 541
Liittynyt: 19:27, 18.08.2009
Akvaarioseurat: Porin Akvaariokerho
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Satakunta

Re: Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Viesti Kirjoittaja 009 »

Tehtiin väliseinä akvaarion ympärille, joten näkösälle ei jäänyt kuin etulasi. Taakse jätettiin 60cm leveä huoltokäytävä.
tankki.jpg
tankki.jpg (57.39 KiB) Katsottu 7318 kertaa
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Re: Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Olohuonekelpoisen akvaariosta saa laadukkaalla altaalla, kauniilla sisutuksella, sopusuhtaisella kalastolla(terveet fisut), runsailla vedenvaihdoilla ja kunnollisilla suodattimilla(puhdas vesi), sekä etulasin raappauksella sisältä, että pesemällä lasi ulkoa(näkyvyys). Jalusta on hyvä verhoilla ja ulkosuodattimet ym vempaimet piilottaa. Ei välttämättä tarvitse olla kalusteallas että se olisi komea. :)

Tässä puolestaan meidän olohuoneen komistus;

Kuva
piraja
Junior Member
Junior Member
Viestit: 248
Liittynyt: 13:58, 05.02.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Re: Akvaariosta enemmän olohuonekelpoinen

Viesti Kirjoittaja piraja »

VesiEläin kirjoitti: Tässä puolestaan meidän olohuoneen komistus;
Ärsyttävän kaunis!!! :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”