Jäseneksi Helsingin akvaarioseuraan?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Jäseneksi Helsingin akvaarioseuraan?

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Miten pääsee? Kaksi- kolme viikkoa sitten kävin nettisivuilla, toimin ohjeitten mukaan ja laitoin viestiä ko. henkilölle. Tähän päivään mennessä ei ole vastattu. Onko ymmärrettävä niin, että jäsen määrä on jo täysi, vai mikä voi mättää, ettei uudet jäsenet kelpaa? En viitsi itseäni nöyryytää ja toistuvasti jäsenyyttä rukoilla, joten antaa olla. Kiinnostaisi vaan tuo politiikka, millä saa edes jonkun ottamaan yhteyttä. Aika raakaa on karsinta, jos se on pelkän nimen perusteella, niin kuin tuntuu nyt omalla kohdalla käyneen. Ei todellakaan tarvitse ihmetellä, jos seuraan ei liity uusia jäseniä. Ei minun elämäni tähän lopu, mutta en voi muuta kuin ihmetellä....
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Re: Jäseneksi Helsingin akvaarioseuraan?

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Fakkenoo kirjoitti:Kiinnostaisi vaan tuo politiikka, millä saa edes jonkun ottamaan yhteyttä.
Ymmärtäähän parahin Fakkenoo, että kyseisestä asiasta huolehtiva henkilö voi olla vaikka lomalla tai peräti sairaana, eikä pääsekkään vastaamaan mailiin? Seuratoiminta toimii vapaaehtoistoiminnan pohjalta, joten joskus kaikki eivät rullaa kuten toivotaan. Vähän inhimillisyyttä peliin, jookos, eikä aleta heti paasaamaan kun MINÄ ensaa mitä MINÄ haluan nythetikaikkitännemulle?

T: Anna Rikkinen, Kymenlaakson Akvaarioseuran puheenjohtaja kauden 05-06, nykyinen KLAS ry tiedottaja [;)]
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
Zessu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 592
Liittynyt: 20:47, 01.06.2005
Paikkakunta: Maksjoki (Lohja)

Viesti Kirjoittaja Zessu »

En usko että kyse on niinkään siitä, etteikö uusia jäseniä haluta, vaan ihan ajan puutteesta.
Itsekin laitoin HAS:lle kolmisen viikkoa sitten sähköpostia jäseneksi liittymisen vuoksi. Kärsivällisesti ajattelin odotella, koska yhdistyksen "työntekijät" tekevät hommaa vapaaehtoisesti vapaa-ajallaan ja ovat usein leipätyössä ja monet vielä perheellisiäkin. Vapaaehtoiseksi työntekijäksi varmaan pääsee HAS:iinkin, jos halua löytyy [;)] Jossain vaiheessa kyllä meinaan tarkistaa, onko jäsenanomukseni tullut perille :)
-Ansku
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Laita Fakkenoo vaikka Tuirelle yv (nm. ylläripylläri, Tuire), jospa sähköpostisi ei olekaan mennyt perille.
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Minusta 2-3 viikkoa on aika kohtuullinen aika odottaa, jollei kysymyksessä ole todella vakava sairaus. Jos näin on, niin luulisi noin isosta seurasta, kun on kysymys, vaikka kuinka toimisi vapaaehtois voimin, löytyvän sijaishenkilö, joka voisi ilmoittaa: Emme pysty ottamaan teihin yhteyttä sairastapauksen vuoksi" Tai jotain vastaavaa. Tuntuu hieman hassulta, jos koko seuran toiminta on yhden henkilön vastuulla. Etenkin, kun olen käsittänyt, ettei ko. oleva seura ole pienimmästä päästä. Toisekseen, olen luullut, että jäsenhankinta on oleellinen osa seurojen toimintaa. Nämä ovat omia mielipiteitäni ja käsityksiäni, miten tietyt asiat voisi hoitaa, pyydän toki anteeksi, jos arvosteluni on aiheetonta.

Osoitin yhteydenotto pyyntöni juuri tuolle Tuirelle.
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Vesihiisi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1012
Liittynyt: 21:32, 27.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Viesti Kirjoittaja Vesihiisi »

Minä olen odottanut vasta viikon verran palautetta jäsenanomus-sähköpostiini. :) (Ei kyllä allaskaan ole vielä kypsä....)
Se että toimii vapaaehtoisena yhdistyksessä ei oikeuta vastuuttomuuteen ja välinpitämättömyyteen. Jos homman on ottanut hoitaakseen niin se hoisetaan, jos ei jaksa/viitsi, niin silloin täytyy delegoida homma muille hallituksen jäsenille.
Kyllä tuollainen kertoo jotain yhdistyksen jäsenpolitiikasta; jotkut yhdistykset vaan viihtyvät parhaiten omiensa joukossa. Aina uusien jäsenten myötä on vaara että joku saatta keikuttaa venettä tai tässä tapauksessa hämmentää liejut pintaan 8-)

-Tuomas-

(Kohta kolmenkymmenen vuoden eri koirayhdistyksissä toimimisen tuoman kokemuksen syvällä rintaäänellä sanottuna :twisted: )
- Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin -
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Se oli helppoa 1979. Sen kuin soitti Siltamaalle ja kysyi missä ja milloin on kuukausikokous. :P Kokouksissa oli aina kymmeniä ihmisiä, sekä vierailijoita, esitelmiä. Huutokauppa oli myös varsin vilkas.

Lisättäköön vielä ettei vain tule väärinkäsityksiä, etten tiedä HASin toiminnasta sitten 80-luvun alun.
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Käsittääkseni seuran toiminta on vilkasta tänäkin päivänä. Tarkoitukseni oli mennä edelliseen kuukausikokoukseen ja hoitaa asia siellä, mutta perhe syistä en sitten päässyt. Tiedä, olisiko naamakaan miellyttänyt [}:)] Näiden viestien jälkeen tuskin kannattaa enää jäsenyydestä haaveilla :roll:
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Jouko
Member
Member
Viestit: 362
Liittynyt: 19:44, 12.08.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Imatra

Viesti Kirjoittaja Jouko »

Fakkenoo kirjoitti: Näiden viestien jälkeen tuskin kannattaa enää jäsenyydestä haaveilla :roll:
Höpö höpö! Kyllä niille jäsenmaksut kelpaa. :mrgreen:


Jouko
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2881
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kaizu »

Tuotanoin... Eikös homma mene suurinpiirtein niin, että Tuire kerää halukkaiden jäsenien tiedot. Toimittaa ne HAS:n johtokunnalle. Joka sitten seuraavassa kokouksessaan hyväksyy/hylkää jäsenanomukset, jonka jälkeen Tuire laittaa jäsenmaksukupongin ja uusimman kalalehden postiin.

Ymmärrättehän varmaan myös sen, että isossa seurassa jäsenasioiden hoitaminen on iso urakka? Lisäksi kohta on taas tulossa tuo HAS:n huutokauppa, eli toimihenkilöillä saattaa olla juuri nyt kovasti muutakin tekemistä.

Maltti on valttia, eiköhän se Marikin anna tuon HAS:n alennuksen putiikistaan jos oikein kovasti valittaa kuinka hitaasti HAS hoitaa hommansa. ;) (Muuta syytä kamalaan kiireeseen tuossa liittymisessä en keksinyt).
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Tuosta alennus asiasta en ole tiennyt, eikä muutenkaan kiirettä ole. Minusta vain tuo kahden kolmen viikon aika tuntuu pitkältä,ilman yhteydenottoa. Tuo käytäntö: Tuire-johtokunta-Tuire, selvensi vähän systeemiä, eli nyt en niin kauheasti enää ihmettele, jos kestää. Kiitos tiedoista, Kaizu :) Byrokratia tunkee itsensä näköjään jopa akvaarioon :twisted: Toivottavasti hukkuu sinne :twisted:
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Kati
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1423
Liittynyt: 13:42, 22.01.2002
Paikkakunta: Helsinki; TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kati »

Tähän nyt voisin entisenä HAS:n hallituksen jäsenenä vielä huomauttaa, että kokouksiin, retkille ja muuhunkin toimintaan saa varmasti mennä mukaan ilman leimattua jäsenkirjaa. Enpä muista koskaan nähneeni tai kuulleeni, että ketään olisi koskaan estetty osallistumasta sen vuoksi, että jäsenyys vielä roikkuu.
Tuire
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 11:17, 29.10.2001
Paikkakunta: Helsinki / HAS

Syyllinen ilmoittautuu

Viesti Kirjoittaja Tuire »

Hei!

Kiitoksia kaikille jäsenyhteydenotoista. Vastaan niihin hetimiten. Missään nimessä kyse ei ole siitä ettette olisi tervetulleita, päinvastoin. Seura toivottaa innolla kaikki uudet jäsenet tervetulleiksi. Tästä viivästyksestä voi syyttää vain ja ainoastaan minua, muu HAS ja hallitus ovat siihen täysin syyttömiä. Kiireisessä aikataulussa, jos ei heti sähköpostiin vastaa, se voi valitettavasti unohtua. Ja jos ei heti vastaa, ei ihan heti valitettavasti muista /ehdi. Selittelyä kaikki, eikä syillä väliä.

Laitan vastausta kaikille yhteytta ottaneille viikon loppuun mennessä. Nyt en enää pysty, kun on yli 15 tuntinen työpäivä takana (enkä edes liioittele). Kaikki jäsenasiaa kyselleet (ja muutkin kiinnostuneet) ovat tervetulleita myös seuraavaan kokoukseen, jonka tarkemmat speksit löytyvät www.has.fi. Ja tosiaan tuo jäsenmaksun maksaminen ja jäsenrekisteriin liittäminen ovat muodollisuuksia. Seuran toimintaan kaikki uudet jäsenet ovat tervetulleita jo ennen näiden byrokratian kukkasten hoitamista.

Eli kaikesta huolimatta tervetuloa Helsingin akvaarioseuraan!

Hyvää yötä ja anteeksi!

Tuire
impi
Starting Member
Starting Member
Viestit: 39
Liittynyt: 22:23, 11.11.2005

Viesti Kirjoittaja impi »

Kaizu kirjoitti:Tuotanoin... Eikös homma mene suurinpiirtein niin, että Tuire kerää halukkaiden jäsenien tiedot. Toimittaa ne HAS:n johtokunnalle. Joka sitten seuraavassa kokouksessaan hyväksyy/hylkää jäsenanomukset, jonka jälkeen Tuire laittaa jäsenmaksukupongin ja uusimman kalalehden postiin.
Siis seura valitsee kuitenkin jäsenensä? Jos niin tekee, niin millä perusteella? Ihan vain mielenkiinnosta kyselen, itse aiemmin yhdistysaktiivina toimineena.
Vesihiisi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1012
Liittynyt: 21:32, 27.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies

Viesti Kirjoittaja Vesihiisi »

^^Olipa huojentavaa kuulla; hetken jo ehdin ajatella, että olin väkisin tunkeutumassa itseäni parempaan seuraan 8-)
- Kerran luulin olevani väärässä, mutta erehdyin -
Tuire
Junior Member
Junior Member
Viestit: 114
Liittynyt: 11:17, 29.10.2001
Paikkakunta: Helsinki / HAS

Viesti Kirjoittaja Tuire »

impi kirjoitti:
Kaizu kirjoitti:Tuotanoin... Eikös homma mene suurinpiirtein niin, että Tuire kerää halukkaiden jäsenien tiedot. Toimittaa ne HAS:n johtokunnalle. Joka sitten seuraavassa kokouksessaan hyväksyy/hylkää jäsenanomukset, jonka jälkeen Tuire laittaa jäsenmaksukupongin ja uusimman kalalehden postiin.
Siis seura valitsee kuitenkin jäsenensä? Jos niin tekee, niin millä perusteella? Ihan vain mielenkiinnosta kyselen, itse aiemmin yhdistysaktiivina toimineena.
Hei!

Seura ei valitse jäseniään, vaan kaikki halukkaat ovat toimintaan tervetulleita.

Tuire
viivis
Senior Member
Senior Member
Viestit: 774
Liittynyt: 12:04, 16.08.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Sipoo

Viesti Kirjoittaja viivis »

"..että kokouksiin, retkille ja muuhunkin toimintaan saa varmasti mennä mukaan ilman leimattua jäsenkirjaa."

Leimattu jäsenkirja? Sellaista en vielä ole saanutkaan, mietinkin jo, että mitenkä ihmeessä ( ei pitäisi miettiä, ellei ole tarvittavia välineitä ) sen jäsenyyden tarvittaessa voi todistaa.

Mutta, se sieltä aikanaan saapuu. Hätäkös tässä, valmiissa maalimassa.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

HAS on ehkä muihin akvaarioseuroihin verrattuna suuri, mutta aktiivijoukko ei käsitä kymmeniä ihmisiä. Se, että seurassa on sata tai tuhat jäsentä ei kerro yhtään mitään siitä, kuinka moni istuu ja odottaa valmista palvelua ja kuinka moni ovat sitä tarjoamassa [;)] Itseni puolesta voin sanoa, että seurassa toimiminen on hauskaa puuhaa ja uusia kasvoja ja ideoita tietenkin kaivataan lisää koko ajan, etenkin siihen aktiiviharrastajaryhmään [;)]

Ja tosiaan, saa ihan vapaasti tulla tutustumaan seuran toimintaan jos pohtii liittymistä tai jos on lähettänyt liittymismeilin. Muu on vaan paperityötä (jota me kaikki rakastamme yli kaiken - not :roll: ).

Mitä enemmän jäsenet tulevat aktiivitoimintaan mukaan, sen enemmän ideoita, toteuttajia ja tapahtumaa seuralla on tarjota. Mitään ideoita ei väheksytä, oli jäsen upouusi tai vanha konkari, etenkin jos ideoitsija on itse valmis tekemään ideansa eteen jotain konkreettista. Ei tarvitse olla akvaariotietäjä keksiäkseen hyvän retkikohteen tai luentoaiheen tai vaikkapa puuhapäivän, aloitteentekokyky ja osallistuminen järjestelyihin on se tärkein asia.

Aikaisemminkin olemme muistaakseni muistuttaneet, että johtokunnan kokiuksiinkin saa tulla mukaan, se ei ole mikään salaseura joka yksinäään päättää mitä muut saavat/joutuvat tekemään, vaan enemmänkin aivoriihi/työryhmä joka miettii kuka ehtisi tehdä mitä ja mitä yhteistä puuhaa vielä voisi keksiä. Ideanikkareita ja toteuttajia ei ikinä ole liikaa! Itse asiassa tänään on seuraava johtokunnan kokous, joten minulle YV:tä tulemaan neljään mennessä jos kiinnostaa tulla ideoimaan tai vaan kuuntelemaan johtokunnan päänrapsutusta :mrgreen:
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Fakkenoo
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1555
Liittynyt: 18:30, 05.01.2006
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Fakkenoo »

Nyt sitten kävi niin, että kun maksoin jäsenmaksun, niin tuli mieleen, että olisiko vaatinut minulta vielä omakohtaista toimintaa? [:I] Meinaan vaan, kun tuo saatekirje ei ole enää tallessa. Mieleen on jäänyt jotain; sitten kun olet maksanut niin....? Niin, mitä sitten? Säästäisi ainakin 2€, jos olisi ollut jäsenkirja huutokaupassa. Arvatkaa nolottaako, kun ensin vinkuu, ettei pääse jäseneksi, niin sitten kun pääsee, niin ei itse(?) tee mitä pitäisi.... [:I]
"Elä elämäsi hymyillen, hymyillen läpi kyynelten"
Zessu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 592
Liittynyt: 20:47, 01.06.2005
Paikkakunta: Maksjoki (Lohja)

Viesti Kirjoittaja Zessu »

Jos oikein muistan, niin kirjeessä luki suurin piirtein näin omine sanankäänteineni: Kun olet maksanut jäsenmaksusi ja se on kirjautunut järjestelmäämme, saat jäsenkirjan..
-Ansku
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

Huutokauppapaikalla on HASin tuore jäsenlista, joten jäsenkirjattomat mutta maksaneet jäsenet pääsevät kyllä sisälle ilmaiseksi. Muut seurat tekevät samoin omien jäseniensä kanssa eli joko toimittavat jäsenlistan, tai tulevat porukalla jolloin joku HASilaisille entuudestaan tuttu kaveri näyttää, että tämä, tämä ja tämä ovat Kuukkelivaaran Akvaarioseuran jäseniä.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Yleensä kaikki inkvisition keinot akvaarioseuralaisten paljastamiseksi on käytetty, ts. ovella kysytään kuuluuko johonkin seuraan ja jos sanoo kuuluvansa niin asia varmistetaan joltain sen seuran tunnetulta jäseneltä jos nimilistaa ei ole toimitettu.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”