Punakirjoahven

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Allu68
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 14:37, 14.12.2005
Paikkakunta: Hämeenlinna

Punakirjoahven

Viesti Kirjoittaja Allu68 »

Etsiskelin isompaa ahvenparia 240 litraiseen seura-akvaarioon, josta nykyisin puuttuu "isot kalat". Törmäsin Punakirjoahveneeseen ja yritin löytää lisää tietoa, turhaan! Saatavilla olisi kolme noin 6-7 senttistä yksilöä, mutta sukupuolesta ei saa selvää.
Onko kellään kotona ko. kaloja ja lisätietoa lajista.

Altaassani kolme "partispoikaa", kolme leväbarbia, kuusi inkkaria ja neljä musta-aavetetraa. iso heinikko takana ja juurakoita.

Kaikki informaatio punakirjoista kiinnostaa!
Jani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1196
Liittynyt: 09:07, 26.09.2001
Akvaarioseurat: Oulun akvaarioseura
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Oulu

Aika sähäkkä

Viesti Kirjoittaja Jani »

Punatimanttiahven on aika sähäkkä ahven. 240 L akvaario käy äkkiä pieneksi, etenkin jos kutuintoa alkaa löytymään. Siinä joutuu kolmas pyörä ahtaalle ja muutkin asukit aika helposti. En suosittele 3 punatimanttiahventa 240 litran akvaarioon. Kyseinen ahven myös kasvaa ihan suht isokokoiseksi kalaksi. Olen nähnyt n. 15 cm yksilöitä ja siinä on leikki kaukana kun moinen hermostuu :)
Ahvenainen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 19:03, 08.10.2005
Paikkakunta: Vuorentausta/TAS

Viesti Kirjoittaja Ahvenainen »

Meillä 390 litraisessa 2 punakirjoahventa sekä 3 vannekirjoahventa. Oikein luonteikkaita kaloja ja ehdottomasti elävöittävät akvaariota mukavasti, sillä liikkuvat aktiivisesti ja vilkkaammin kuin esim. vannekirjoahvenet.

Punakirjoilla tuntuu olevan pohjaton ruokahalu [;)] ,niinkuin kai kaikilla ahvenilla. Kasvit ovat saaneet olla rauhassa mutta kiinankaalin ja lehtisalaatin lehdet ne natustavat hetkessä riekaleiksi. Kurkkua ne syövät melkein kädestä, eli kun käden laittaa altaaseen, että upottaa kurkun lusikassa pohjaan ovat jo ystävämme syömässä.

Melkoisen "kesyjä" sikäli että uivat ihan käteen kiinni ja pyörivät siinä sitten seurustelemassa ja heti tulevat altaan etureunan lähelle kun vain altaan ohi kulkee.

Meillä helmivampyyriplekon takia lämpötila 28 astetta, mutta optimi kai 26 astetta. Ovat kuulemma sopeutuvaisia lämpötilan suhteen.

Tarvitsevat ison altaan.
Kokemukseni mukaan kasvavat melko nopeaan tahtiin.

Minulla on pelkkää hyvää sanottavaaa näistä todella kauniista kirjoahvenista. Suosittelen!

Ps) Halleri Epilässä Tampereella myy punakirjoahvenia hintaan 2 e/kpl.
Mikä ei tapa se vahvistaa.
JukkaV
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3249
Liittynyt: 13:24, 06.11.2003
Akvaarioseurat: Turun akvaarioystävät
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tuusula ja Turku
Viesti:

Viesti Kirjoittaja JukkaV »

Tetrasi saattavat joutua tappolistalle. Parempi ratkaisu olisi timanttikirjoahven tai lippukirjoahven, mieluummin jopa ruostekirjoahven.
Erityiskiinnostuksen kohteena harvinaisemmat synnyttävät hammaskarpit (tällä hetkellä kääpiö-, metalli- ja sirppihammaskarppeja ja seepralimioita) ja monniset (tällä hetkellä mustaselkä-, panda-, pikku-, sihti- ja somamonnisia).
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”