Hiilaripullosta

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Ahvenainen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 86
Liittynyt: 19:03, 08.10.2005
Paikkakunta: Vuorentausta/TAS

Hiilaripullosta

Viesti Kirjoittaja Ahvenainen »

Meillä on Nutrafin Natural System CO2-levitin ja nyt on miehen kanssa kina siitä, että pitääkö se hiilidioksidituotanto lopettaa yöksi vai ei. Liikkeessä sanoivat että saa olla yölläkin, täältä luin että ei yöllä hiilidioksidia altaaseen. Kuinka on?

Suodatus:Eheim professional 2 nro:2028 ulkosuodatin
ja sisäsuodattimena Eheim 2252.

Jos joku nopee vastaisi että päästään lauantai-saunaan :P
Mikä ei tapa se vahvistaa.
L-81
Junior Member
Junior Member
Viestit: 57
Liittynyt: 22:28, 25.09.2005

Viesti Kirjoittaja L-81 »

Meillä on siis samanlainen allas kuin teillä ja sama levitin. Teillä on ilmeisesti vielä kypsytys menossa, joten ei ole mitään haittaa, vaikka levitin on koko ajan päällä. Meidän allas tuli kypsäksi jo tiistaina, ja meillä on laitettu altaaseen hapetin, jotta hiilidioksidin määrä ei nouse yöllä liiaksi.
memma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2151
Liittynyt: 21:11, 25.03.2004
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Re: Hiilaripullosta

Viesti Kirjoittaja memma »

Ahvenainen kirjoitti:Meillä on Nutrafin Natural System CO2-levitin ja nyt on miehen kanssa kina siitä, että pitääkö se hiilidioksidituotanto lopettaa yöksi vai ei. Liikkeessä sanoivat että saa olla yölläkin, täältä luin että ei yöllä hiilidioksidia altaaseen. Kuinka on?

Suodatus:Eheim professional 2 nro:2028 ulkosuodatin
ja sisäsuodattimena Eheim 2252.
Meillä sama levitin (ja itse asiassa myös samat suodattimet) 325-litraisessa. Eikä ole otettu hiilaria pois yöksi. Eikä pienemmästäkään (200 l) altaasta, jossa tosin on diffuusori. Meillä nuo hiilaripöntöt nököttävät tyylikkäästi valaisinkansien päällä ja öisin kun valot on pois, myös pullon käyminen hidastuu/loppuu.

Voisiko olla, että tuo öisin poisotto-kehotus liittyy aktiivilevittimiin tms.? Tuo flipperikin on toki ihan tehokas, mutta tosiaan en näe tarpeelliseksi ottaa yöksi pois. Riippunee toki osaltaan myös karbonaattikovuudesta: jos KH olisi 0, olisin ehkä varovaisempi. Tai jos allas on hyvin reippaasti ylikansoitettu ja pintavesi liikkuu huonosti. Kasvithan myös tuottavat hiilidioksidia öisin veteen, eli jos niitä olisi ihan todella runsaasti, voisivat kai myös vaikuttaa..?

Muistaakseni lisäksi tuo levitin on "tarkoitettu" alle parisataalitraiseen altaaseen, joten liian tehokas se ei kai teidän altaanne kokoisessa oikein voi olla.
528 l: Corydoras sterbai, L-134, Liosomadoras oncinus, Platydoras costatus, Megalechis thoracata, Moenkhausia pittieri
125 l: Corydoras pygmaeus, Neocaridina davidi var. red, Poecilia wingei
120l: L. oncinus, P. wingei
Thompson
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1081
Liittynyt: 07:19, 09.06.2004
Akvaarioseurat: TAS, Ciklidistit
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja Thompson »

Meillä on JBL Vario levitin jonne CO2 tuupataan paineastiasta, eikä sitä ole koskaan suljettu yöksi tai minkään muun vuoksi. pH vain ei tahdo laskea alle seitsemän vaikka levittimessä on jatkopala ja kuplia vilisee melkoiseen tahtiin. Kovuus meilläkin on yhden luokkaa, mikäli tippatesteihin on uskominen. Altaalla on kokoa se reilut 500l.

Magneettiventtiili voisi olla tietty kiva, mutta en ole vielä löytänyt sopivan hintaista. Silloin voisi kokeilla vaikutusta, mutta venttiilin ruuvaaminen on liian työlästä.
Liinanen
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1273
Liittynyt: 18:18, 26.08.2004
Paikkakunta: Vantaa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liinanen »

Eikös hiilidioksidin yliannostuksen vaara ole silloin suurin jos kansilasit ovat hyvin tiiviit, näin olen lukemistani viesteistä käsittänyt.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”