Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu

Etusivulla näkyvät uutiset. Käyttäjät voivat kommentoida aiheita, mutta eivät lähettää uusia viestejä.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Yanna
Senior Member
Senior Member
Viestit: 618
Liittynyt: 00:24, 21.06.2001
Paikkakunta: Sipoo, Keravan kupeessa
Viesti:

Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu

Viesti Kirjoittaja Yanna »

Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu!

Säännöt:
1. Kilpailuun voi osallistua jokainen rekisteröitynyt käyttäjä.
2. Aihepiirinä on akvaario.
3. Voit osallistua vain omilla kuvillasi.
4. Voit osallistua kilpailuun jopa kuudella (6) kuvalla.
5. Kuvien on oltava ennen julkaisemattomia.
6. Sallittuja kuvankäsittelyjä ovat rajaus, terävyyden säätö ja värien täsmääminen vastaamaan todellisuutta. Kuvien pitää olla mahdollisimman totuudenmukaisia.

Kilpailu käydään anonyymisti, eli kuvien omistajien nimiä ei julkaista ennen kuin kilpailu on päättynyt. Äänestetään siis vain parasta kuvaa, eikä parasta kaveria foorumilla ;). Kuviin ei saa laittaa copyright-merkintöjä paljastamaan kuvien omistajaa. Lisäämme copyright-merkinnän kaikkiin kuviin kilpailun päätyttyä. Tekijänoikeus kuviin säilyy luonnollisestikin kilpailijalla, mutta Aponogeton cf. AW pidättää oikeuden käyttää kaikkia kuvia myöhemmin lehdessä.

Kilpailuun voi lähettää kuvia 17.11. - 15.12. välisenä aikana. Liitä mukaan nimesi, foorumin käyttäjätunnuksesi, myöhemmin lisättävä copyright-merkintä ja mitä kuva esittää (esim. Olli Objektiivi, Ollimolli, ©Ollimolli, kuparimonninen Corydoras aeneus).

Kilpailuun voi osallistua vain sähköpostitse. Kilpailukuvat tulee lähettää osoitteeseen aponogeton@aqua-web.org. Lähetä kuvat niin suurina kuin mahdollista. Kaikista kilpailuun lähetetyistä kuvista toimituksen kokoama esiraati valitsee 12 kuvaa loppukilpailuun, jossa jokainen foorumin käyttäjä pääsee äänestämään vuoden 2005 akvaariokuvaa. Loppukilpailun kuvat ovat nähtävillä ja äänestettävissä 22.12. - 31.12.05.

Vinkkejä:
* Lähetä vain hyvälaatuisia, tarkkoja kuvia. Akvaarion kuvaamisesta löytyy useita vinkkiketjuja hakua käyttämällä.
* Kuvan ei tarvitse olla tuore, ainoastaan ennen julkaisematon.
* Kuvien aihe on vapaa, kunhan se on akvaariosta. Voit siis kuvata koko allasta tai yksityiskohtia, esim. kasvia, rapuja, kaloja, kotiloita jne.
* Kaikki kuvat kilpailevat samassa sarjassa. Upeasta merialtaasta otettu tärähtänyt kuva häviää varmasti kauniisti sommitellulle tarkalle neontetran kuvalle [;)] .
* Älä lähetä keskenään samanlaisia kuvia vaan valitse itse mikä oli se paras otos.

Valokuvauskilpailun voittaja saa foorumin käyttäjätietoihinsa tittelin ”Vuoden 2005 Akvaariokuvaaja” sekä 100 euron lahjakortin Helsingin Akvaariokeskukseen sekä ihan älyttömästi mainetta ja kunniaa ;). Kiitokseksi kannustuksesta ja hurjimmat haaveetkin ylittävistä lehden latausluvuista Aponogeton cf. AW julkaisee 1.1.06. kalenterin. Kalenterin kuvituksena ovat kaikki loppukilpailuun päässeet 12 kuvaa. Kalenteri julkaistaan vain sähköisessä muodossa, josta sen voi halutessaan tulostaa.

Esiraadin jäsenet saavat osallistua kilpailuun. Kuvien lähettäjän henkilöllisyys on vain päätoimittajan tiedossa koko kilpailun ajan. Raatiin osallistuu n. 15 henkilöä, mikä riittänee takaamaan reilun pelin myös tässäkin vaiheessa.

Aponogeton cf. AW pidättää oikeuden muuttaa sääntöjä tarvittaessa.

Onnea kilpailuun!
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu

Viesti Kirjoittaja jusa »

Yanna kirjoitti: Tekijänoikeus kuviin säilyy luonnollisestikin kilpailijalla, mutta Aponogeton cf. AW pidättää oikeuden käyttää kaikkia kuvia myöhemmin lehdessä.

Kiitokseksi kannustuksesta ja hurjimmat haaveetkin ylittävistä lehden latausluvuista Aponogeton cf. AW julkaisee 1.1.06. kalenterin. Kalenterin kuvituksena ovat kaikki loppukilpailuun päässeet 12 kuvaa. Kalenteri julkaistaan vain sähköisessä muodossa, josta sen voi halutessaan tulostaa.

Aponogeton cf. AW pidättää oikeuden muuttaa sääntöjä tarvittaessa.
Eli kilpailuun osallistuessaan antaa kuvilleen käyttöoikeuden tohon kalenterijulkaisuun plus muihin mahdollisiin lehden numeroihin tästä ikuisuuteen korvauksetta (muttei kiitoksetta).
lehtis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1560
Liittynyt: 16:35, 04.01.2005

Viesti Kirjoittaja lehtis »

No ei nyt yks kuva niin paljon maksa. [;)] Kiva että idea otettiin vakavasti, kun tuossa toisessa ketjussa ehdoteltiin, vai oliko tämä idea kytenyt ennen tätä keskustelua. Taidanpa itsekkin harkita osallistumista. [;)]
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Kalenteri kuulostaa hyvälle.
Minusta siitä voisi painattaa valmiita painoksia ja kaupitella sitten..
Täällä ei ainakaan ole sellaista tulostinta että kuvista tulisi täydellisiä. :(

Niin ja mitä tarkoitaa tarkalleenottaen "ennen julkaisematon"?
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

VesiEläin kirjoitti:mitä tarkoitaa tarkalleenottaen "ennen julkaisematon"?
Siis saako olla nettikuva-albumissa edes esillä? Vaiko vain AW:ssa ennen julkaisematon?

Ps. Tämäkin ilmoittautuisi vapaaehtoiseksi ostamaan kalenterin, kun tulostusjälki on rumaa... 8-)
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Periaatepäätös on tehty sen puolesta, että kalenteri ei ole kaupallinen tuote. Jos kalenteria myytäisiin, pitäisi ruveta maksamaan korvauksia kuvaajille ja tekijöille (vaikka kalenterin hinta olisikin omakustanteinen). Jos haluaa hyvää tulostusjälkeä niin voi kiikuttaa tiedoston valokuvaliikkeeseen, palvelevaan paperiliikkeeseen tai vaikka pikapainoon. Monesta paikasta saa halvalla hyviä tulosteita [;)] Se on sitten han eri asia jos joku porukka tulostuttaa yhdessä itselleen kalenterinsa.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Re: Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu

Viesti Kirjoittaja 111na »

Jee tämä on hyvä! (Olenko ennustaja vai vain esittänyt ääneen hyvän idean. =)

"Tekijänoikeus kuviin säilyy luonnollisestikin kilpailijalla, mutta Aponogeton cf. AW pidättää oikeuden käyttää kaikkia kuvia myöhemmin lehdessä."

Tarkoittaako tämä nykyistä lehtimallia, joka on vain verkossa ja ilmainen? Jos mahdollinen käyttö rajataan siihen ja kertaluonteiseen käyttöön (kilpailun aiheissa), haluan osallistua.


Edit (2) olinpa hätäinen , kalenteristakin näköjään puhetta. Kalenteri on siis myös ilmainen. Hienoa! Laitattehan siihen muistutuksen ettei sitä saa kopioida eikä tulostaa kuin ns. omaan käyttöön eli kotikäyttöön. Ei myyntiin.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Ylläolevaan viestiini viitaten, kaikki on ilmaista, niin myös työvoima [;)] Kukin tulostanee sen parhaimmaksi näkemällään tavalla. Lehden ollessa ilmainen mitään korvauksia ei siis makseta kenellekään. Jotkut kuvan/tiedon luovuttajat ovat myös pitäneet materiaalin luovuttamisen ehtona sen, että aineisto ei joudu kaupalliseen käyttöön. Aponogetonilla ei ole mitään aspiraatioita muuttua kaupalliseksi lehdeksi, niitä on jo pari tässä maassa.

Kuvakilpailun satoa olisi toimituksen mielestä tylsä työntää roskapönttöön kun luultavasti toimitukseen saapuu paljon enemmän kuin 12 hyvää kuvaa, joten katsoimme asian sopivaksi että kyseisiä kuvia voitaisiin käyttää lehdessä tulevaisuudessa. Lehteen tulee tietenkin aina merkintä siitä, kuka on valokuvaaja.

"Ennen julkaisematon" tarkoittaa, että kuva ei ole esimerkiksi ollut kuukauden allas -kilpailussa tai jossain muussa hyvin tunnetussa yhteydessä saatikka muissa lehdissä.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
Yanna
Senior Member
Senior Member
Viestit: 618
Liittynyt: 00:24, 21.06.2001
Paikkakunta: Sipoo, Keravan kupeessa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yanna »

Jusa kirjoitti:Eli kilpailuun osallistuessaan antaa kuvilleen käyttöoikeuden tohon kalenterijulkaisuun plus muihin mahdollisiin lehden numeroihin tästä ikuisuuteen korvauksetta (muttei kiitoksetta).
Olet ymmärtänyt aivan oikein. Kilpailussa on taka-ajatuksena kartuttaa lehden kuvavarastoa. Toisesta ketjusta lainattuna:
dsl kirjoitti:Koska tuota lehteä ei kai voi tilata, kertokaas joku muu tapa, millä voisin joko tukea lehden ilmestymistä tai palkita sen tekijöitä? Isot kehut siis täältä päin. Niiden antaminen vain tuntuu niin pieneltä verrattuna siihen, että teette noin hyvää, hyvännäköistä, superlatiivi, superlatiivi, superlatiivi lehteä.
Lehden kuvavaraston kartuttaminen on mitä mainioin tapa avittaa lehden tekemistä [;)] Jos kuvasi julkaistaan lehdessä, liitetään siihen copyright -merkintä jotta kreditit menevät oikeaan osoitteeseen.
Muutoin tyytyminen on siihen samaan kuin mitä muutkin lehdentekoon osallistuvat saavat. Ämpärillinen hyvää mieltä siitä että epäitsekkäästi antaa jotain yhteisen harrastuksen hyväksi 8-)

Adrianna kirjoitti:Siis saako olla nettikuva-albumissa edes esillä? Vaiko vain AW:ssa ennen julkaisematon?
Kilpailun tarkoitus on julkaista kuvia joita ei olisi jo katseltu puhki ja toisaalla esillä oleva kuva saattaa paljastaa kuvaajan. Myöskin kuvan oikeudet saattavat olla kyseenalaisia jos kuva on julkaistu jossain muualla. Vain missään ennen julkaisemattomia kuvia kilpailuun.

Yanna
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Ehdottomasti nykyistä lehden mallia haluan tukea ja siihen näin osallistua, mutta en ehkä halua antaa julkaisuoikeuksia ihan sentään hamaan tulevaisuuteen tässä osallistumisen yhteydessä. No ehkä kyselen yksityisestikin näistä vielä. Tai täällä. Hieno juttu kumminkin. Oli vain heti pari kuvaa mielessä. =)
Yanna
Senior Member
Senior Member
Viestit: 618
Liittynyt: 00:24, 21.06.2001
Paikkakunta: Sipoo, Keravan kupeessa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Yanna »

111na kirjoitti:Joo kyllä nykyistä lehden mallia haluan tukea, mutta en halua antaa julkaisuoikeuksia ihan sentään hamaan tulevaisuuteen tässä osallistumisen yhteydessä.
Ehkä sitten kannattaa pitää arvokkaat kuvansa visusti piilossa. Uskon että kilpailuun löytyy talkoo -henkisiä kilpailijoitakin joille ei tuota ongelmaa laittaa hyvää kiertämään. Aponogetonhan on täysin rahaton ja perustuu vain tekijöittensä hyvään tahtoon edistää yhteistä harrastusta.
Myös sadan euron lahjakortti on minusta ihan tavoittelemisen arvoinen ;)

Yanna
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

Jep jep, en kuvillani usko voittavani sentään, mutta kuvittelen niillä mahdollisesti olevan käyttöä. Voinhan niitä tarjota lehteen muutenkin! Tai osallistun sitten kuitenkin näillä säännöillä. Anteeksi innostumiseni, tämähän meni ihan henkilökohtaiseksi.
jusa
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 20:58, 17.09.2001
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jusa »

Yanna kirjoitti:
Jusa kirjoitti:Eli kilpailuun osallistuessaan antaa kuvilleen käyttöoikeuden tohon kalenterijulkaisuun plus muihin mahdollisiin lehden numeroihin tästä ikuisuuteen korvauksetta (muttei kiitoksetta).
Olet ymmärtänyt aivan oikein. Kilpailussa on taka-ajatuksena kartuttaa lehden kuvavarastoa. Toisesta ketjusta lainattuna:
dsl kirjoitti:Koska tuota lehteä ei kai voi tilata, kertokaas joku muu tapa, millä voisin joko tukea lehden ilmestymistä tai palkita sen tekijöitä? Isot kehut siis täältä päin. Niiden antaminen vain tuntuu niin pieneltä verrattuna siihen, että teette noin hyvää, hyvännäköistä, superlatiivi, superlatiivi, superlatiivi lehteä.
Lehden kuvavaraston kartuttaminen on mitä mainioin tapa avittaa lehden tekemistä [;)] Jos kuvasi julkaistaan lehdessä, liitetään siihen copyright -merkintä jotta kreditit menevät oikeaan osoitteeseen.
Muutoin tyytyminen on siihen samaan kuin mitä muutkin lehdentekoon osallistuvat saavat. Ämpärillinen hyvää mieltä siitä että epäitsekkäästi antaa jotain yhteisen harrastuksen hyväksi 8-)
Ymmärsin kyllä taka-ajatuksen ja ei minulla kyllä mitään tän tapaista toimintaa vastaan ole. Milläs resoluutiolla meinasitte pukata kalenterikuvat jakoon?
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

jusa kirjoitti:Ymmärsin kyllä taka-ajatuksen ja ei minulla kyllä mitään tän tapaista toimintaa vastaan ole. Milläs resoluutiolla meinasitte pukata kalenterikuvat jakoon?
Mahdollisimman suurella. Jos pääsisi 300 dpi kokoon kalenterin ollessa A4 kokoinen niin olisin onnesta soikeana, mutta käytäntö kertonee mihin päästään. Tulostuskelpoista matskua olisi kuitenkin tarkoitus saada aikaan. Toisin sanoen kännykuvat sun muut pikkukuvat ovat aika heikoilla...

Muttamutta. Lähettäkää ihmeessä muutenkin kuvia Aponogetoniin. Joko kilpailuosoitteeseen tai jos haluatte varmistaa että ette missään nimessä ole mukana kilpailussa vaan ainoastaan Aponogetonin kuvamateriaalin kartuttamisessa niin lähettäkää kuvat suoraan minulle, alix@aqua-web.org . En lupaa että kaikkia kuvia julkaistaan, mutta mitä enemmän kuvia on käytössä, sen monipuolisempi lehdestä tulee. Eipä tarvitse pyöritellä samoja vanhoja kuvia niinkuin muualla on joskus tullut nähtyä. Ja jos joku haluaa ehdottaa hyvää artikkeli-ideaa tai vaikka kirjoittaa itse jotain, niin ottakaa ihmeessä yhteyttä päätoimittajaan niin asiasta voidaan toki keskustella. Hyvät jutut eivät kasva puussa [;)]
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
maspe
Senior Member
Senior Member
Viestit: 969
Liittynyt: 15:17, 18.08.2003
Paikkakunta: Oulu, Uleåborg

Viesti Kirjoittaja maspe »

Tuleeko noista kalenterikuvista sellaisia, että ne saa taustakuvaksi, eli näkyykö jossakin kuvan reunassa päiväykset? Eli vähän tällaiseen tyyliin?
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Kalenteri tehdään pdf -muotoon ja A4 kokoon, eikä ulkoasusta olla vielä päästy lopputulokseen (se muotoutunee tulevien kuvien mukaan).
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Re: Vuoden 2005 Akvaariokuvakilpailu

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Yanna kirjoitti:5. Kuvien on oltava ennen julkaisemattomia.
Mitähän tämä tarkemmin tarkoittaa? Julkaistuja lehdessä vai vaikka kotisivuillaan? :)
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Yanna kirjoitti:
Adrianna kirjoitti:Siis saako olla nettikuva-albumissa edes esillä? Vaiko vain AW:ssa ennen julkaisematon?
Kilpailun tarkoitus on julkaista kuvia joita ei olisi jo katseltu puhki ja toisaalla esillä oleva kuva saattaa paljastaa kuvaajan. Myöskin kuvan oikeudet saattavat olla kyseenalaisia jos kuva on julkaistu jossain muualla. Vain missään ennen julkaisemattomia kuvia kilpailuun.

Yanna
Jos nyt oikein ymmärsin...[;)]
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

-Alix- kirjoitti:"Ennen julkaisematon" tarkoittaa, että kuva ei ole esimerkiksi ollut kuukauden allas -kilpailussa tai jossain muussa hyvin tunnetussa yhteydessä saatikka muissa lehdissä.
Koko viestiketjun lukeminen yleensä auttaa [;)] Jos kuva on ollut jossain muussa julkaisussa tai muuten jossain hyvin tunnetussa paikassa niin se on "ennen julkaistu".
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
thapsus
Senior Member
Senior Member
Viestit: 616
Liittynyt: 15:38, 03.04.2004
Paikkakunta: Hyvinkää
Viesti:

Viesti Kirjoittaja thapsus »

Täytyykö kuvan olla tietyn mallinen vai saako kuva olla esim. matala ja pitkä tai kapea ja korkea?
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Kuva saa olla minkämallinen tahansa. Sovitetaan sitten taitto kuvien mukaan.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
VilleJ
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4745
Liittynyt: 19:55, 17.02.2002
Paikkakunta: hki

Viesti Kirjoittaja VilleJ »

Yanna kirjoitti:
111na kirjoitti:Joo kyllä nykyistä lehden mallia haluan tukea, mutta en halua antaa julkaisuoikeuksia ihan sentään hamaan tulevaisuuteen tässä osallistumisen yhteydessä.
Ehkä sitten kannattaa pitää arvokkaat kuvansa visusti piilossa.
Yanna
En usko, että tuosta oli kysymys, kuka jättää kuvansa piirongin laatikkoon homehtumaan. Taisi olla kysymys siitä, että otetaan aika suhteettoman suuret oikeudet kuviin jatkoa ajatellen.

Minusta tuota pitäisi rajata esim. "Kuvaa on oikeus käyttää kolme (3) kertaa osana ilmaisjulkaisua..." tai "Kuvaa on oikeus käyttää kerran vuoden aikana" tms. Rajaton käyttöoikeus kun ei ole jokaisen mieleen ja siitä tuskin Yannan tai kenenkään muunkaan pitää vetää herneitä nenään, jos joku on toista mieltä.
-Alix-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 4264
Liittynyt: 09:49, 30.05.2002
Akvaarioseurat: HAF, HAS, SMAS, ja Ciklidistit
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja -Alix- »

Olemme koittaneet pitää linjana sitä, ettei kuvaa käytetä kuin yhden kerran. Erikoistapauksia tietenkin on, mutta lehden edunmukaista on että se pysyy raikkaana kuvatarjonnan ollessa mahdollisimman vaihteleva. Voin täten luvata, että aniharvaa kuvaa käytetään kertaa useammin.
Koralli- ja kasvinisti. Minkäs sille voi.
111na
Elite Member
Elite Member
Viestit: 9127
Liittynyt: 16:21, 27.12.2003

Viesti Kirjoittaja 111na »

-Alix- kirjoitti:Lehden ollessa ilmainen mitään korvauksia ei siis makseta kenellekään. Jotkut kuvan/tiedon luovuttajat ovat myös pitäneet materiaalin luovuttamisen ehtona sen, että aineisto ei joudu kaupalliseen käyttöön. Aponogetonilla ei ole mitään aspiraatioita muuttua kaupalliseksi lehdeksi, niitä on jo pari tässä maassa.
Piti oikein kaivaa sivistysanakirja esille. Kuitenkin kävi niin ettei lauseen merkitys selvinnyt. Onko kaupalliseksi muuttuminen mahdollista tai estettyä, tai se, päteekö kilpailussa yllä mainittu luovuttamisen ehto. "Aponogeton cf. AW on Aqua-Webin oma verkkolehti joka ilmestyy kerran kuukaudessa. Lehti toteutetaan vapaaehtoisvoimin ja kaikki artikkelit ovat harrastajien kirjoittamia." http://www.aqua-web.org/aponogeton/ Koska kaikella maailmassa tapaa olla alkunsa ja loppunsa, onko selvää mikä aineiston kohtalo on siinä tulevaisuudessa, mihin tällä hetkellä ei voi edes nähdä?

(Kysymys on tietenkin laajempi kuin tämä kilpailu: Onko mahdollista että nykyisessä lehdessä jo julkaistua julkaistaisiin myöhemmin uudestaan toisella tavoin? Kuka voi päättää lehden muuttumisesta? Kenelle tai mille annan julkaisuoikeuden, kun annan sen tähän vapaaehtoisvoimin toimitettavaan lehteen? Aqua-webille? Nykyiselle toimitukselle? Toimitukselle?)

-Alix- kirjoitti:Olemme koittaneet pitää linjana sitä, ettei kuvaa käytetä kuin yhden kerran. Erikoistapauksia tietenkin on, mutta lehden edunmukaista on että se pysyy raikkaana kuvatarjonnan ollessa mahdollisimman vaihteleva. Voin täten luvata, että aniharvaa kuvaa käytetään kertaa useammin.
Tämä on kuitenkin selventävää. [;)] Kilpailuja yleisimmin järjestetään siten, että siitä jää lehdelle jotakin, varsinkin "kaupallisessa maailmassa". Tässä vapaaehtoisjulkaisun tapauksessa se on kokonaan kannatettavaa.
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

-Alix- kirjoitti:Olemme koittaneet pitää linjana sitä, ettei kuvaa käytetä kuin yhden kerran.
Eli se yksi (1) kerta on siis se, kun kuva ilmestyy kilpailun tulosten yhteydessä? Luulin, että suunnittelitte julkaisua myös kalenterissa (2) ja keräsitte kuvamateriaalia lehdessä (3) julkaistavaksi. En ymmärrä.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Etusivun uutiset”