Häiriökaloja

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Häiriökaloja

Viesti Kirjoittaja MD »

Siis mulla on ollu akvaario noin 16vuotta eikä mun kohdalle ole tullu ikinä koskaan aikaisemmin seuraavaa, ns. kilttien kalojen kohdalla.

Akvaario on siis 114L jossa on nyt 2 huntupyrstökultakalaa, muutama partamonni ja miljoonakaloja. Tämä yhdistellä on ollut melkein aina. Kunnes nyt vaihdoin paikkakuntaa ja tämän takia myös eläinkauppaa.
Eteen tulee vain häirikkö kaloja. Pienempi (uusi tulokas) kultakala kiusaa kohta toisen hengiltä nyppimällä, eikä jätä tätä toista rauhaan millään....myös miljoonakalat nyppivät tätä kultsiani, mutta vain ne miljoona kalat mitä olen hommannut lisää!!!! tiedän kyllä että miljoonakaloilla, miekkapyrstöillä on tapa nyppiä mutta edelliset yksilöt ovat jättäneet kultzin rauhaan
Kämmäileekö eläinkauppa (Faunatar) kalojen hoidossa että ne ovat agressiivisimpia, onko se edes mahdollista....vai onko mulla vaan niin huono tuuri että saan kaikki "nyppijät" ???

Ongelman olen jo ratkaissut hankimalla toisen akvaarion jotta hanini voi olla rauhassa loppupäivänsä...

Laittakaa vapaasti mielipiteitä
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Ei se eläinkauppa mitään kämmäile kalojen kasvatuksessa..Pikemminkin kämmäilee siinä, että myy sinulle yhteensopimattomia kaloja ja vielä aivan liian pieneen altaaseen. Kalojen luontaista toimintoa on nahistella ja nyppiä toisiaan välillä. Ei se elämä meillä ihmisilläkään aina ruusuilla tanssimista ole.

Alkajaisiksi; Kultakala on parvikala, yleinen käsite parven minimikoosta on 6yksilöä mutta enempi parempi. Altaasi on aivan liian pieni kultakaloille, näille kaunokaisille suositellaan sellaista 300litraa ekalle yksilölle, tuolle minimiparvelle olisi sellainen 500litraa ja siitä vielä mielellään tuplaten suurempi huomattavasti parempi, varsinkin kun otetaan kalan aikuiskoko huomioon.
Bruce saanko esitellä...
Kultakaloista keskustelua jossa muutama linkki, lisää löytyy hakua tai googlea kättämällä.

Partamonnikin kaipaa tuollaista 100litraa per yksilö joten vain yksi tuon kokoiseen altaaseen ja suurempiinkin mieluiten sittenj vain ja ainoastaan sama sukupuolta, koska muuten on poikastulva odotettavissa.

Miljoonakalat eivät niin sanotusti kuulu missään määrin samaan altaaseen kultakalojen kanssa, joutuvat vain ja ainoastaan ruokalistalle ja elävän ruuan (selkärangan omaavin) syöttäminen on käsitykseni mukaan laissa kielletty.
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
TeePapu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 165
Liittynyt: 17:49, 15.08.2004
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja TeePapu »

Sanoisin ettei ongelma ole huonossa tuurissa vaan hyvässä. Hyvällä tuurilla olet aiemmin saanut purkkiisi kilttejä ja apaattisia kaloja jotka ovat tyytyneet elämäänsä ilman näkyvää häiriökäyttäytymistä. Ilmeisesti eliniässä kalojen olot ovat kuitenkin näkyneet, kun eivät ole ilmeisesti saavuttaneet erityisen suuria vuosia kun olet joutunut niitä ostamaan uusia.

Toivon että uusi altaasi on vähintään sellainen 300-litrainen, jotta sinne saisi edes pikkuisen parventyngän näitä kauniita ja väärinymmärrettyjä parvikaloja. Ja miljoonakalat ja partaminniN voit jättää sinne siille sopivan kokoiseen satalitraiseen.

Onnea jatkoon Sinulle ja kaloillesi.
Rottweiler - probably the best breed in the world
Tigeri
Member
Member
Viestit: 432
Liittynyt: 20:02, 03.04.2005
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Hämeenlinna

Viesti Kirjoittaja Tigeri »

Ei millään pahalla MD mutta on tainnut jäädä tiedot akvaarion pidosta päivittämättä sinne 16 vuoden taakse.

Uskallan sanoa näin koska itselleni pääsi näin myös käymään. Akvaarioita minulla on ollut reilusti yli 20 vuotta ja niitä olen hoidellut vanhan parikymmentä vuotta sitten opitun tavan mukaan , milloin minkinlaisen kalasopan säestyksellä aina tuonne 2003 vuoteen asti. Kunnes aloin ottamaan asioista vähän paremmin selvää. Tässä minua auttoi mm. nämä web keskustelupalstat sekä muut harrastajat. Harmittavan monen akvaario kauppiaan tiedot ovat edelleen jollain muulla vuosikymmenellä kuin pitäisi.

Nyt uskallan sanoa olevani kutakuinkin ajantasalla akvaarioitteni kanssa ja voin sanoa ettei akvaarioharrastus ole milloinkaan ennen antanut yhtäpaljon kuin nyt. Opittavaa toki löytyy edelleen ja aina :D
Tsemppiä!
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Voi olla!

Viesti Kirjoittaja MD »

Kiitois hienoista palautteista (vaikka hieman käskeviä) Kultsit kasvaa just niin isoksi ku on tilaa Tottakai ne on onnelisimpia ku on paljon lajitoverita ja tiedän kanssa et kultsi on PARVIKALA mut koittakaa tänne 25 neliöm:seen jotain tankkia laittaa.....akvaariosta en haluu luopuu, noilla on menny ihan hyvin tähän asti.

Tohon et kalat ei kestä!!! KYLLÄ KESTÄÄ vanhin kultakalani oli 6,2v. tossa samaisessa akvassa samalla panostuksella eikä koskaan kasvannu 16cm isommaksi....varmaan just sen takia ettei ollu sitä tilaa.

Monninen kesti 14v. ja paljon muita on eläny pitkään.

Täytyy ilmeisesti sitte tappaa noi kultsit ku vaan kidutan niitä pienessä tankissa (teidän mielestä ilmeisesti), ainakin ihan semmosen kuvan tommosista txt sain. Miljoonakaloja ostin uusia 2 kun muuten tulee liikaa sisäsiittoisuutta!!!!!

ja kultakalan ostin uuden kun kissa joka oli minulla hoidossa oli kauppa reissun aikana napannut sen akvaariosta ja päällys lasi oli päreinä lattialla

Ja kun kultakalat on parvikaloja ja niitä pitäis olla ainakin 4 niin vaikka nyt ostaisinkin isomman tankin ni ja lisää kavereita ne tappais ton vanhimman EIKÖ NIIN??? Ne kiusais sitä joukolla eli tässä ei nyt oo mitään ulos pääsyä??? Tällä hetkellä???
Majqua
Senior Member
Senior Member
Viestit: 937
Liittynyt: 00:01, 06.08.2003
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Majqua »

Eikös kultakalat elä monta kymmentä vuotta? Eikös joku juuri kirjoittanut että ennätys (Guiness) olisi ollut 42 vuotta? 6-vuotias ei silloin liene edes vanha millään lailla.

Voisiko kiusaamisen sijasta kyse olla toisen kalan kutuhalukkuudesta?

Pienessä akvaariossa kala ns. kääpiöityy kun ei pääse kasvamaan oikeaan kokoonsa, se ei tietenkään ole hyväksi. :(
ap79
Junior Member
Junior Member
Viestit: 179
Liittynyt: 16:03, 30.11.2004
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja ap79 »

No voisithan etsiä pikkuhiljaa uutta kotia kultakaloillesi esimerkiksi täältä aqua-webin kautta. Kyllä 16 cm mittainen kultakalan möllikkä on vähän liikaa satalitraseen, varsinkin jos niitä on kaksi. On paljon kalalajeja, joille sata litraa riittää vallan mainiosti.
HillaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 218
Liittynyt: 13:36, 12.09.2005
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja HillaR »

Kääpiöitymisestä löytyy tietoa varmaan paljonkin...
Saattaa aiheuttaa kasvaimia, jotka puolestaan saattavat aiheuttaa häiriökäyttäytymistä yms.
Eikö 16 senttiset kultakalat ole aika isoja siihen n.100-litraiseen...?
Mitkäs olivat altaan mitat...? Niinku pituus, leveys, korkeus?
willie
Junior Member
Junior Member
Viestit: 54
Liittynyt: 16:11, 30.12.2003
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja willie »

Tohon et kalat ei kestä!!! KYLLÄ KESTÄÄ vanhin kultakalani oli 6,2v.
Kultakala on yksi akvaariokaloista kestävämmistä, eli ei kovin helposti edes huonossa pidossa kuole. 6v on kuitenkin vauva ikä kultsulle, joka hyvässä hoidossa elää nelkyt vuotta. Ja tosta koosta, omat kultsuni ovat nyt kolme vuotta ja nyt jo yli 15cm jokainen, tajuaahan tuosta kuka vain että jos niitten kasvu olisi pysähtynyt pienessä akvassa olisi tulos vääntyneitä ja kääntyneitä puristukseen jääneitä sisäelimiä. Ei kovin kadehdittava kohtalo...
Liian pienessä akvaariossa myös häiriökäyttäytymiset lisääntyvät. Jos et halua isompaa akvaa ostaa suosittelen että luovut kultseista (joko annat ne pois tai lopetat ne). On sitä pienemmissäkin kämpissä suurempiakin akvoja nähty - kaikki on kiinni siitä mihin rahansa/tilansa/aikansa päättää käyttää, ei mistään muusta.
memma
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2151
Liittynyt: 21:11, 25.03.2004
Akvaarioseurat: HAS
Paikkakunta: Helsinki

Re: Voi olla!

Viesti Kirjoittaja memma »

MD kirjoitti: Tohon et kalat ei kestä!!! KYLLÄ KESTÄÄ vanhin kultakalani oli 6,2v.

Monninen kesti 14v. ja paljon muita on eläny pitkään.
Kalojen, kuten muidenkin lemmikkien kohdalla, tulisi keskittyä siihen, että vastuulleen ottamansa eläimet eivät paitsi pysy hengissä, vaan viihtyvät. Että niillä niin sanotusti on arvoisensa elämä. Kalat ovat sitkeitä elukoita, ja monet lajit kestävät usein lähestulkoon mitä vain. Hengissä sinnittely ei kuitenkaan välttämättä ole merkki niiden viihtymisestä, ja lajikohtaisten tarpeiden täyttämisestä.
528 l: Corydoras sterbai, L-134, Liosomadoras oncinus, Platydoras costatus, Megalechis thoracata, Moenkhausia pittieri
125 l: Corydoras pygmaeus, Neocaridina davidi var. red, Poecilia wingei
120l: L. oncinus, P. wingei
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Re: Voi olla!

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

MD kirjoitti:tiedän kanssa et kultsi on PARVIKALA mut koittakaa tänne 25 neliöm:seen jotain tankkia laittaa.....akvaariosta en haluu luopuu, noilla on menny ihan hyvin tähän asti.
Hmm, jos ei ole tilaa ei oteta niitä lemmikkejä? Sen sijaan että valitetaan että tässä tää nyt on ja parempaa sille en voi tarjota? Suosittaisin että joko a) hankit sen uuden altaan, 1000l soluasunnossa ei ole mikään uusi ilmiö ja solut on jopa pienempiä kuin tuo sinun neliömääräsi tai b) hankit kaloille uudet ja riittävän kokoiset kodit, ja hankit uusia kultsuja sitten kun sinulla on mahdollisuus taata niille iso koti.

Ei ole tarkoitus olla ilkeä mutta tuo "mullei oo resursseja muttaku mie haluuun" vetää minulta niskakarvat pystyyn [}:)] . Jos ymmärsin kuitenkin tekstisi väärin niin pahoittelen vääriä syytöksiä.
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Voi olla!

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

MD kirjoitti:koittakaa tänne 25 neliöm:seen jotain tankkia laittaa....
Täällä 30 neliössä kahden ihmisen (ja tavaroiden) lisäksi 3 akvaariota, joissa noin 500 litran verran tilaa (+ karanteeniallas), hyvin mahtuu. 8-)
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Re: Voi olla!

Viesti Kirjoittaja MD »

kylpyankka kirjoitti:
MD kirjoitti:koittakaa tänne 25 neliöm:seen jotain tankkia laittaa....
Täällä 30 neliössä kahden ihmisen (ja tavaroiden) lisäksi 3 akvaariota, joissa noin 500 litran verran tilaa (+ karanteeniallas), hyvin mahtuu. 8-)
juu se on teillä tää on meillä.....Koiraa lelua ja noita pirun kaappeja pitää olla ja tietokonetta kolmea kappalet ym. get the point
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Viesti Kirjoittaja MD »

Ööh mä häivyn nyt teidän sivustolta kokonaan. Ymmärän nää on kaloja JA NIILLÄKIN ON "TUNTEET"!! Jooo-o mut rajansa kaikella kala on onnellinen ku sillä on hyvät lajitoverit, oikea pH ym. se tyytyy siihen ja vanhin kultakala taitaa olla 60v. ja se muistaakseen eli mummolla pienessä pyöreässä jenkkimallin kulhossa tämmönen kuva oli ainakin sielä guinesinkirjassa valkonen aivan kuolleen näkönen tönkkis....

Ai ai......
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Viesti Kirjoittaja MD »

Hei jos joku tahtoo noi kulta kalat pelastaa ni täälä on saapahan ison kodi sitte....tehkää vaikka pihalle lampi että on vielä ilosempia!!!!.....
HillaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 218
Liittynyt: 13:36, 12.09.2005
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja HillaR »

Hei, AW on hyvä saitti ja kaikki täällä tahtoo vain auttaa ja neuvoa!
Kaikesta ei kannata ottaa itteensä, jokainen tekee virheitä.
Jos sun mielestä sun kaloilla on hyvä elämä, ni OK. Niin jokainen ajattelee omista kaloistaan! Jos ottaisit ihan iisisti ja miettisit realistisesti kalojesi ja itsesi tilannetta, hermostuminen ei auta ketään!
Me kaikki tiedetään että sä oot parhaasi mukaan hoitanut sun rakkaita lemmikkejä ja me toivotaan että sun harrastukses jatkuu ja annetaan sulle joitain vinkkejä ja tietoa, kuka milläkin tavalla. Ei me ketään tuomita, päin vastoin! Takuulla on joku, joka on ollut samassa tilanteessa, kuin sä.

Pohdi rauhassa akvaarioharrastustasi ja kysele. Mikään kysymys ei ole turha. ONNEA harrastuksellesi!
crisse_83
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 4720
Liittynyt: 04:42, 17.04.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kullaa, altaita vielä Harjavallassa
Viesti:

Viesti Kirjoittaja crisse_83 »

Hermostuminen ei tosiaan kannata. Täällä koitetaan neuvoa ja auttaa, välillä todella ankarillakin "säännöillä" kuten esim. nämä kultakala jutut mutta loppujen lopuksi niissä on aika suuri osa sitä totuutta vaikka kuinka utopialta tuntuisikin osa vaatimuksista ja palstalaisten touhuista.

Se mainitsemasi kultakalavanhus löytynee tuolta ja oli 43v. kuollessaan. Ja kuten voit linkistä lukea kala oli voitettu vuonna 1956 ja sieltä on pitkä matka nykypäivään ja tällä tarkoitan sitä että linkin kala näyttäisi olevan tuota ns. alkukantaa, ei näitä nykypäivän jalostettuja; huntupyrstö, teleskooppisilmä, leijonanpää...etc jotka eivät yleensäkään kasva ihan niin suuriksi kuin "luonnonkanta", eivätkä ole myöskään yhtä pitkä ikäisiä. Tästäkin puhuttiin jo jossain muualla...KLIK

Tässä mielestäni yksi hyvä kirjoitus kultakaloista.

Minusta ainakin olisi hauska auttaa sinua saamaan akvaarioosi tasapainoinen kalasto, joka sinne sopii. Samoin luulen että moni muukin auttaisi auliisti, kertoisi ehdotuksia. Mutta tähän tarvitaan sitten molemminpuolista yhteistyökykyä, eikä vänkäämistä että kun se on tuossa ennenkin pärjännyt. Vai laittaisitko leijonanharjakanin elämään hiirenhäkkiin?

Kyllä itseään saa ja pitääkin puolustaa, eikä vain nyökytellä joka asiaan että "kyllä, noinhan se on". Mutta joskus on myös osattava myöntää omat virheensä ja olla hiljaa/ kuunnella muita jotka saattavat tietää asiasta enemmän. Ja jos jostain haluat oikeasti apua akvaarion suhteen niin silloin olet jo löytänyt tiesi oikeaan paikkaan, nimittäin tänne.

Mieti ihan rauhassa että haluatko niille lemmikeillesi sen onnellisen elämän jonka ne oikeasti ansaitsevat vai et...
Ketuttaa kuin pikkuoravaa pakkasella. Käpy on jäässä, hammas katki ja oksakin niin himskatin liukas. (Siistitty versio.)
maketzu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2408
Liittynyt: 09:35, 26.09.2001
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Loppi, Kormu City
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maketzu »

Myös tässä vähän kultakalasta:
http://makevaario.makenet.org/kultakala.php
Makevaario Tuossa uudistettua sivustoa. Käykääpä äänestämässä galluppiin ja laittamassa palautettakin :) Toivottavasti olet vakiokävijä. Käy vastaamassa kyselyyn.
Makevaario esittää Youtube-kanavani, jossa akvaariovideoitani. Käy katsomassa.
kylpyankka
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1565
Liittynyt: 11:38, 21.07.2004
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Re: Voi olla!

Viesti Kirjoittaja kylpyankka »

MD kirjoitti:juu se on teillä tää on meillä.....Koiraa lelua ja noita pirun kaappeja pitää olla ja tietokonetta kolmea kappalet ym. get the point
Juu, I get the point. Se hymiö oli kommentissani siitä merkkinä, että ei ollut tarkoitus ilkeillä.

Kuten sanottu, täällä voi tulla jyrkkiäkin kommentteja mutta myös tosi hyviä neuvoja, joten mietihän vielä josko kuitenkin a-w:n juttuja lueskelisit. :)
Tuntematon
Senior Member
Senior Member
Viestit: 588
Liittynyt: 13:26, 11.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lappeenranta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Tuntematon »

Voi olla ikävää luopua kaloista, joista pitää ja on luullut niiden viihtyvän hyvin luonaan, mutta aina kaikki ei mene niin kuin luulisi asioiden olevan. Ja myös pärjääminen, ja viihtyminen ovat kaksi aivan eri asiaa.

Kyllä kultakalat pärjäävät pienemmässäkin altaassa vielä pikkuisina, mutta vähintään silloin kun kalat alkavat olla jo lähempänä sitä 8-10 senttiä, olisi aika siirtää kalat uuteen, suurempaan altaaseen. Tällaisessa kalat viihtyvät, eivät vain selviä hengissä, vaan todella viihtyvät ja iloitsevat elämästään. Suurempaan altaaseen mahtuu myös enemmän lajitovereita, ja miniminä muutamalle kultakalalle (huntupyrstölle, jotka yleensä pienempiä) kannattaa pitää 200-300 litraa.

Ja kultakaloille lajiakvaario, jotta tuota kiusaamista muilta kaloilta ei tulisi. Tietenkin jos tietää jonkun sopivan yhdistelmän, vesiarvoiltaan ja käytökseltään sopivan, voi kultiksien kanssa hyvinkin pitää muita kaloja, esim. monnisia tai partamonneja. Mutta aina nämäkään yhdistelmät eivät toimi.

Tiedän itsekin, miltä tuntuu kun yhtäkkiä selviääkin, että se itselleen suurelta tuntuva allas ei olekaan enää tarpeeksi hyvä, tai suuri, vaan sen täytyisikin olla kaksi kertaa suurempi! Itse olen ollut saman tilanteen edessä aikoinaan, mutta kalatkin ovat eläviä olentoja - eivät vain vedessä uiskentelevia, tunteettomia mökkyköitä - nekin tarvitsevat oikeaa hoitoa ja huolenpitoa. Tuntui aluksi kauhealta, että se 120 litrainen allas ei ollutkaan tarpeeksi suuri, tai hyvä, tai mitä vain, mutta pitää vain ajatella kalojen - lemmikkiesi - parasta ja tyytyä siihen tietoon, että kaloille olisi parempi asustaa suuremmassa altaassa.

Joskus se ei ole mahdollista omalla kohdalla, mutta kalat voi lahjoittaa toisille kultakala harrastajille joilla olisi oikeanlainen asumus kaloille, tai sitten ns pahimmassa tapauksessa päästää kalat paremmille uimavesille. Joskus sekin on parempi vaihtoehto, kuin että elää liian pienessä akvaariossa.

Ja kultiksethan elävät hyvinkin 20 vuotiaksikin, ja vanhemmiksikin. [;)]
Tittis
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1307
Liittynyt: 19:55, 25.12.2003
Paikkakunta: Järvelä

Viesti Kirjoittaja Tittis »

Ei pida kysya neuvoa, jos ei kuitenkaan halua niita. Tassakin ketjussa harvinaisen siistia kielenkayttoa ja silkaa asiapuhetta. Ja ihan takuulla jokaisella taalla on ollut joskus vaaria kaloja silkasta innostuksesta ja alun tietamattoyydesta.
Mutta kun asia selviaa, kalat annetaan tietenkin parempaan akvaan, eika yriteta sinnitella niita omassa lotjussa, kun ne on aiemminkin siina olleet. Kotia tuskin heti loytyy, mutta jossain vaiheessa varmasti. Parempi sekin, varsinkin kun isot kalat tuppaa elamaan melkosen vanhoiksi.

Kylla itselle tuli paha mieli jalkeenpain, kun tyhmana vuosia vuosia sitten otettiin meitinkin akvaarioon (128l.)kultakaloja, helmirihmoja ja pusukala.
Nama olivat siis eriaikaan, mutta kun viisastuneena tuli luettua mita ne kalat tarvii, harmitti kun ei tajunnut aiemmin lukea. Ei nuo elaneet kuin muutamia vuosia, sairastuivt ja kuolivat. Pusukala eli sen 5v kunnes saatiin se isoon altaaseen tutun tuttaville(monen mutkan kautta ja vuoden kodin etsinnan jalkeen).

Itse en oikein ymmarra miten joku viitsii katsoa isoa kalaa vuosikausia pienessa pytyssa hyvilla mielin. Omaan silmaan tuo 13cm pusukala oli kamala jotkale 80cm akvaariossa. Ihan liian iso eika pystynyt tekemaan sellasia kunnon pyrahdyksia ollenkaan. Puhumattakaan jostakin kultakalan jollikoista.

Onhan se toki joo vaan kala, mutta elava elain sekin.
*laa la laa*
Taistelu.kala
Senior Member
Senior Member
Viestit: 595
Liittynyt: 20:04, 28.01.2004
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja Taistelu.kala »

Haluaisitko itse asua vaatekomerossa? Kyllähän sinäkin vaatekomerossa hengissä pysyt, vaikka et siellä VARMASTI viihdy. Sama on kaloilla, kyllä kultakalatkin lasimaljassa/pienessä akvaariossa hengissä pysyy, mutta eivät viihdy siellä.
Sanoit että laittakaa vapaasti kommenttia ja kun sitä tulee hienovaraisesti alat vinkumaan ettet käy täällä enää. Olisitko halunnut että akvaariosi kehutaan maasta taivaaseen ilman mitään syytä ja ollut sitten tyytyväinen? Luulitko että haukkuisimme käyttämäsi eläinkaupan pystyyn vain sen takia että he myyvät sinulle käyttäytymisen perusteella parempia kaloja?

Partamonnit ja miljoonakalat kuuluvat eri akvaarioon kultakalojen kanssa. Partamonnit ja miljoonakalat saattavan nyppiä kultsujen kylkilimoja ja on sitä nähty kuinka partis imeskelee kultsun silmänkin pois....

:roll:

Anteeksi, jos viestini järkytti jotenkin Sinua, mutta kultakalojen huono pitäminen vain on minulle erittäin niskakarvat pystyyn nostattava asia. Toivottavasti kuuntelet mitä sinulle on täällä sanottu ja hankkiudut eroon kultiksistasi. Eläinkaupat ottavat vastaan kaloja ja voisit vaikka vaihtaa ne pariin miljoonakalaan?

Ja niin kyllä täälläkin elellään kahden ison koiran kanssa ja kolmen akvaarion kanssa samassa talossa pienissä tiloissa. Ja hyvin me mahdutaan. Se tosiaan on kiinni siitä miten tilan ja aikansa haluaa käyttää.
MD
Starting Member
Starting Member
Viestit: 15
Liittynyt: 19:15, 31.10.2005

Re: Häiriökaloja

Viesti Kirjoittaja MD »

Että on ihminen osannu olla tyhmä!!!!

onneksi on jotain virheistä tajuttu
Inhotus
Junior Member
Junior Member
Viestit: 129
Liittynyt: 15:25, 08.02.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Saarijärvi

Re: Häiriökaloja

Viesti Kirjoittaja Inhotus »

Minulla 600l allas ja joukkoon mahtuisi vielä muutama kultakala lisää. Yv:llä lisää.
1 x 30l, 2 x 60l, 2 x 100l, 6 x 120l, 1 x 132l, 2 x 180l, 1 x 300l, 1 x 320l, 1 x 325l, 2 x 450l 2 x 600l, 1 x 670l, 1 x 900l
2 islanninhevosta, isovillakoira ja mopsi
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”