Naaraslehtikala nirsoilee

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Kirsey
Junior Member
Junior Member
Viestit: 197
Liittynyt: 21:27, 10.03.2005
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Naaraslehtikala nirsoilee

Viesti Kirjoittaja Kirsey »

....mutta koiras kyllä syö, kaikkea mitä tarjotaan: ns. perusruokahiutaleita, pakastekuivattuja öttiäisiä eri laatuja, pohjalle putoavia perus-,viher- ja katkaraputabletteja.
Mutta naaras on nirppanokka, sille ei kelpaa kuin pakastetut surviaiset. Tuota herkkua en kuitenkaan tarjoa kuin pari-kolme kertaa viikossa, joten jos sillä sitten meinasi selvitä...?
Lehtikalat ovat olleet minulla kylläkin vasta reilun viikon, että olisiko se vielä jotain kotiutumiseen liittyvää? Koiras kyllä söi heti samana päivänä kun tuli :roll:

Eli....odottelenko vain sitkeästi, milloin alkaa ruoka maistumaan vai pitäisikö vaihtaa merkkiä (nyt on kaikki seraa) ? Kyllähän kala voi paastota pitkäänkin, mutta ärsyttää kun se ei syö (muuta kuin niitä survareita) [}:)]
Korva
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1053
Liittynyt: 07:18, 22.12.2003
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja Korva »

Joku mahaloinen saattaisi olla, mutta veikkaan enemmän nirsoilua, jos vesiarvot ym. on kunnossa. Eli samaa hiutaletta syöttää niille, niin kyllä se alkaa varmaankin kelpaamaan kunhan vatsaa kurnii riittävästi :)
" Peurat ovat huomattavasti kookkaampia kuin myyrät.
Silti molemmat mahtuvat samaan metsään ja vielä samaan aikaan.
- Onkohan niillä ikinä kiistoja? "
Anzku
Senior Member
Senior Member
Viestit: 774
Liittynyt: 17:16, 29.07.2003
Akvaarioseurat: OAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Anzku »

Saattaisi neiti olla vielä muutosta hämillään. Sinuna odottelisin vielä ja seurailisin tilannetta, merkinvaihtoa kannattaa miettiä vasta jos kala ei kunnolla kotiuduttuaankaan syö. Kaloissa on yksilöitä, jotka eivät tunnu piittaavan muutosta tai mistään ollenkaan, ja sitten on niitä jotka mököttävät loukkaantuneena nurkassa viikkokaupalla jo pelkästään siitä syystä että lempijuurakko on vaihtanut paikkaa (nimim. varsinaisen drama queen-partiksen omistaja :roll: ). Onhan sekin aina mahdollista, että neiti on päättänyt vakaasti ettei puutu muuhun sapuskaan kuin survareihin ollenkaan, näitäkin on nähty. Seuraile nyt kuitenkin tilannetta, ei se tuolla tahdilla ihan heti nälkään kuole [;)]
The difficult is done at once, the impossible takes a little longer.
dsl
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1387
Liittynyt: 11:41, 22.12.2001
Paikkakunta: Oulu

Re: Naaraslehtikala nirsoilee

Viesti Kirjoittaja dsl »

Kirsey kirjoitti:Mutta naaras on nirppanokka, sille ei kelpaa kuin pakastetut surviaiset.
Naaras kaipaa selvästi koulutusta sisäsiisteyteen ja tavoille. Nälän tullen alkaa muukin sapuska maistumaan, kunhan vain ensin tulee maistaneeksi. Laita herkut pannaan siksi, kunnes muukin ruoka alkaa maistumaan.
hmm. aw on kyllä aika lailla hölmö paikka.
Inneremont
Senior Member
Senior Member
Viestit: 608
Liittynyt: 11:48, 24.09.2004
Paikkakunta: Helsinki, HAS/Ciklidistit

Viesti Kirjoittaja Inneremont »

Veikkaan että kyseessä on "kotiutumisvaihe". Minun lehtikalat kotiutuivat hyvin, mutta parinmuodostuksen yhteydessä ilmeni ruokahaluttomuutta. Surviaiset maistuivat joskus mutta muuten syöminen oli mitä sattui. Reilu viikko, pari, meni nirsoilessa ja sitten yhtäkkiä ruoka taas maistui. Pari oli muodostettu ja kaikki hyvin...

Jos ei onnistu, kokeile lääkettä/"lääkeruokaa" suolistoloisia vastaan, mutta älä hätäile. Turha lääkintä ei ole hyvästä.
Biotooppiharrastaja
Miikku
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1156
Liittynyt: 17:18, 18.02.2004
Paikkakunta: Jyväskylä, JAS

Viesti Kirjoittaja Miikku »

Täällä kanssa kokemuksia lehtikalan syömalakosta. Kyseessä on muinaisen kutuparini koiras, joka uuden tyttöystävän saatuaan ja lisääntymisestä innostuttuaan unohti syömisen varmaan viikoksi. Persoonia nämäkin :D Nykyisiä ei sitten taas varmaan mikään estäisi syömästä kaikkea mikä suuhun mahtuu :roll:
ap79
Junior Member
Junior Member
Viestit: 179
Liittynyt: 16:03, 30.11.2004
Paikkakunta: Hyvinkää

Viesti Kirjoittaja ap79 »

Jos olisi jotain loisia, ei varmaan söisi sitä surviaistakaan. Uskoisin niin. Kun kalat ovat uusia ja edellisessä paikassa on todennäköisesti syötetty jotain muuta ruokaa, saattavat nirsoilla pitkäänkin. Kyllä lehtikala on niin kaikkiruokainen kala että tyttösesi alkaa nälissään syömään kyllä kuivamuonaakin kun on tarpeeksi nälkä. :)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”