Sitruunatetrojen kuteminen

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kishimoto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 20:35, 12.11.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: järvenpää

Sitruunatetrojen kuteminen

Viesti Kirjoittaja kishimoto »

Ällistys oli suuri kun katselin tuossa illan suussa akvaariotani ja piskuinen sitruunatetran poikanen uiskenteli ujon oloisesti rehujen seassa. Sitä en voi varmuudella sanoa, olisiko niitä useampia kun kasvillisuus rehottaa.
Olen kuvitellut, että tetroja olisi jotenkin hankala saada lisääntymään tai ainakin muut kalat syövät jälkikasvun. Minulla sittikset ovat kiekkojen seurana ja kiekot ovat tunnetusti ahmatteja, varmaan osa poikasista on mennyt niiden suuhun. Tosin on siellä yksi keltarihma "Fredi" joka myös syö kaiken eteen sattuvan.
Onko kokemuksia sitruuna- tahi muiden tetrojen kudettamisesta ja kuinka on onnistunut?
Sutinaa kyllä löytyy "lakanoiden" välissä meidän akvaariossa. Olisi hauska saada jatkossakin useampi mukula säilymään hengissä.
Kertokaa kokemuksia!
TanTan
Member
Member
Viestit: 308
Liittynyt: 12:33, 05.03.2002
Paikkakunta: Vantaa

Viesti Kirjoittaja TanTan »

Mulla on sitruunoilla vähän sama vika, jatkuvalla syötöllä tulee poikasia esiin karvalehtipuskasta. Mitään erikoista en tee, allas on vain sata litraa, vesi pehmeää, neutraalia ja lämmintä (n.27 astetta). Koskaan en kutua näe, mutta puolen vuoden aikana on ahneilta aikuisilta säästynyt reilu kymmenkunta poikasta. Kasvavat julmettua vauhtia parveen ja heti on uusia pikkuisia puskassa jo ennen kuin edellisiä ei enää erota muista aikuisista.

Eipä näyttänyt olevan sitruunatetra kuin pronssimerkin kala, joten luulisi olevan helppo kudettaa ihan asioikseenkin erillisessä altaassa.
Parasta ihmisessä on koira.
kishimoto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 20:35, 12.11.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: järvenpää

Viesti Kirjoittaja kishimoto »

Hieno homma!Kiitos tiedosta.En vain ole tosiaan koskaan ajtellut että tetrat lisääntyisivät helposti kotiakvaariossa.
Nyt ei muuta kun viidakon raivausta hieman ja josko sieltä löytyisi lisää sittisrääpäleitä. :D
Ja eikun tuijottamaan 8O !
kendau
Senior Member
Senior Member
Viestit: 838
Liittynyt: 11:34, 12.02.2003
Paikkakunta: Häme

Viesti Kirjoittaja kendau »

Tetroista myös esim. kolumbiantetra (syn. safiiritetra) on niitä jotka lisääntyvät akvaariossa suhteellisen helposti.
AnneMa
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:16, 11.11.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja AnneMa »

Jatkanpa tähän samaan aiheeseen, kun meilläkin oli päässyt tapahtumaan samanlainen ihme kuin kishimotolla, eli harvoista pusikoistamme luikahti esiin n. 1 cm mittainen sitruunatetran poikanen :D .
Nyt on meillä on sitten kova huoli vieläkö nuo sitruunaiset pystyisivät syömään tämän pikkuisen vai onko 1 cm jo "niin suuri" ettei mahdu suuhun?

Muina kavereina on kardinaalitetroja, nuolimonneja sekä lentotetra Musti, joka syö tulokkaan varmasti jos pääsee tämän alapuolelle haukkausetäisyydelle. Onneksi pieni näyttää viihtyvän pohjalla ja väistelee isompia varjoja. :?

Entä pitäisikö nyt kipinkapin mennä kauppaan ostamaan poikasruokaa vai pärjääkö jo nyt (ilmisesti on siis pärjännyt tähänkin asti) hiutaleilla, pelleteillä ja pakastehyönteisillä? Millä lienee raukka kasvanut noinkin isoksi?
Anne
kishimoto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 10
Liittynyt: 20:35, 12.11.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: järvenpää

Viesti Kirjoittaja kishimoto »

Eilen bongasin jo kolmannen sittispoikasen,kaksi edellistä jo lähes aikuisen kokoisia.Uusin tulokas on n.sentin mittainen.Mitään poikasruokia en ole altaaseen heitellyt vaan samaa tavaraa syövät kuin aikuisetkin.Siinä ruokailun tuoksinnassa irtoilee kyllä sen verran pientä ruokahöttöstä joka mahtuu rääpäleen suuhun ja kasvaa kyllä julmettua kyytiä :mrgreen:
rähkä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 54
Liittynyt: 17:22, 24.04.2005
Paikkakunta: Karkkila

Viesti Kirjoittaja rähkä »

veden vaihtoja enemmän.
Yksinkertaista eikö totta.
AnneMa
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:16, 11.11.2004
Paikkakunta: Kirkkonummi

Viesti Kirjoittaja AnneMa »

Eilen bongasin jo kolmannen sittispoikasen
Onnea kishimoto! Olet onnistunut kasvattamaan poikaset isoiksi allaskavereista huolimatta. Ja kiitokset ruokinta "vinkistä" [;)] . Meidän sinttiä ei ole näkynyt ensihavainnon jälkeen. Täytyy vain toivoa, että tajusi sittenkin mennä takaisin pusikoihin isoja piiloon eikä joutunut herkkupalaksi :(. Kiva kuitenkin tietää, että kasvaminen kudusta kalaksi saakka on mahdollista.
Anne
SpeedyGame
Junior Member
Junior Member
Viestit: 149
Liittynyt: 16:06, 23.04.2005
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja SpeedyGame »

Onneks olkoon. Mulla joskus vuonna elvis teki neontetrat saman tempun. Ei ollu akvaliikkeen omistaja kuulemma kuullu pahemmin tapahtuneen. Vai onko kokemuksia?
Johis
Member
Member
Viestit: 268
Liittynyt: 18:03, 30.06.2005
Paikkakunta: Espoo, HAS

Viesti Kirjoittaja Johis »

Uusi isompi akvaario tulossa ja sitruunatetraparvea pitäisi kasvattaa. Nuukana ihmisenä ajattelin, että olisi mukava koittaa tetrojen kudettamista. Nähtävästi sitruunatetrat kutevat seura-akvaariossani aika ajoin, koska vahinkolapsia on selvinnyt 2 kpl. Itse en oikein erota kututapahtumaa normaalista koheltamisesta, jossa sitruunatetrat ovat ihan ylivetoja.

Nytpä siis ajattelin, että kun joudun joka tapauksessa haavimaan kalat, voisin siirtää tetraparven pieneen 40-litraiseen muutamaksi päiväksi. Tuohon pikkupurkkiiin tekisin jaavansaniais-kannoista kutupaikkoja.

Enää ei tarvitsisi muuta kuin tietää, kuinka tetrat saadaan kutemaan :? Varmasti eivät kude käskemällä (lehtikalatkaan eivät ota lukua, vaikka heitä kuinka komentaa...), mutta uskoisin, että on konsteja, joilla kututapahtuman saa laukeamaan.

Elävä ruoka on tietysti yksi. Artemiaa olenkin kokannut muille kalalapsilleni (myös aikuiset sittarit syövät artemiaa, testattu on), joten sitä on automaattisesti tarjolla. Surviaistakin syövät mieluusti, joten sitä myös. Olisko jotain muita vinkkejä ruoan suhteen?

Vesiarvot taitavat olla toinen laukaiseva tekijä. Varjon akvaariokirja (Akvaariomaailma vuodelta 1989) ei tunne sitruunatetraa lainkaan, joten sieltä en saa vinkkejä vesiarvoille. Googletin ja joitain linkkejä löytyi. Sain käsityksen, että hapan ja humuspitoinen vesi olisi ideaali. Jaavansaniaiskannoilla se on helppo järjestää.

Ko. 40-litraisessa asustavat tällä hetkellä nuo 2 pikkusittistä ja ovat huomattavasti paremman värisiä kuin vanhempansa seura-akvassa. Tästä voisi siis päätellä, että tuo vesi voisi on sitruunatetroille parempaa kuin seura-akvan vesi.

Mahtaakohan täältä foorumilta löytyä muita tetrojen kudettamisesta kiinnostuneita tai siinä jo onnistuneita? Kaikki käytännön vinkit otetaan ilolla vastaan!
40l. tyhjänä ja 40l. viljakäärmeen kotina. Niin se harrastus pikkuhiljaa hiipuu...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”