Onko tämä kovin yleistä?

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Eenokki-setä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 90
Liittynyt: 21:59, 24.03.2004
Paikkakunta: Tampere

Onko tämä kovin yleistä?

Viesti Kirjoittaja Eenokki-setä »

Usein kun luonani on kylässä joku, jolla ei ole kokemusta akvaarioista ja kalojen hoidosta, niin he akvaariotani katsoessani puhuvat isoon ääneen, että kuinka akvaariosta täytyy olla VALTAVASTI työtä ja kuinka hirveän raskasta ja vaikeaa sen ylläpito täytyy olla. Sitten he ihmettelevät sitä, että miten voi olla mahdollista, että akvaarioni vesi on niin kirkasta, kuinka hyvin kalani ja kasvini voivat. Ja sitäkin ihmetellään, miten vilkkaita
kalani (esim. keltabarbit ja punapääbarbit) ovat. Ajattelin vain, että onkohan tämä kovin yleistä, siis se, että akvaarioharrastuksesta tietämättömät puhuvat tyyliin "Kuinka tuo vesi voi olla noin kirkasta, kalat ja kasvit voivat noin hyvin ja tuosta akvaariosta täytyy olla ihan HIRVITTÄVÄ vaiva" katsellessaan akvaariota.

Ps. anteeksi mahdolliset kielioppivirheet ja kirjoitusvirheet, mutta minulla on lievä lukihäiriö, jonka vuoksi en aina huomaa tekstissäni olevia virheitä).
Hetki tulee ja nyt jo on että kuolleet saavat kuulla Jumalan Pojan äänen ja jotka sen kuulevat ne saavat elää
Untu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 20:09, 21.02.2004
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Untu »

Kyllä vain..aina sitä jaksetaan päivitellä, kuinka kauhea työ ja tuska tuossa altaassa täytyy olla..

Sitten yrität siinä selittää..että ei se nyt niinkään..jne..Hyvä tapa saada paheksuvia katseita.. :twisted:
Ihanan kallista...-Elämä on!
laarukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 21:34, 20.10.2004
Paikkakunta: pohjois-pohjanmaa

Viesti Kirjoittaja laarukka »

"Muuten niin ihania ja kivoja ja kyllä meillekin MUUTEN tulisi akvaario mutta kun siinä on NIIIIIIN kova homma.." "Mihin laitat ne kalat vedenvaihdon ajaksi?"
Siinä viikonlopun saldo kommenteista joita sain kyläilijöiltä. Aika tiukassa on näköjään se käsitys että akvan hoito on ihan kauhea urakka... 8O
SnowBear*
Senior Member
Senior Member
Viestit: 621
Liittynyt: 22:07, 01.03.2004
Paikkakunta: Porvoo

Viesti Kirjoittaja SnowBear* »

Kyllähän noita kommentteja siitä että akvaario olisi työläs tulee aina.

Mutta onko asia sitten todellsuudessa niin, että kun noita akvaarioita hoitaa tarpeeksi kauan niin ei huomaa kuinka työlästä se on?
Se menee vähän niinkun rutiinina?

Voisin kuvitella että jos joku kaveri tai tuttu tulisi käymään ja hänen tarvitsisi vaihtaa esim vettä... siinä menisi ainakin 3 tuntia.
Meillä kun toistaiseksi tarvitsee kantaa vedet toisesta päästä taloa kun en ole saanut aikaiseksi hankia liitintä vessan kraanaan (ns. likavesi menee kyllä suoraan vessaan).

Toisaalta, jos ei kerro kenellekään kuinka helpolla pääsee akvaarioiden kanssa (antaa muiden siis elää uskossaan hankalasta hoidosta) niin saa aika ihmeellistä kunnioitusta.

Samaten se että jos omistaa ison akvaarion niin on monen mielestä kokeneempi ja enemmän tietäväinen kaloista ja kasveista kuin joku muu jolla on ollut akvaario pidemmän aikaa.

Esim. veljeni vaimolla on ollut akvaario muistaakseni 4 vuotta. Heillä on 140 litrainen ja 85 litrainen akvaario (huono sanamuoto). Hän kysyy aina kaiken minulta kun on kyse akvaarioista, koska minulla on isompi allas kuin heillä ja itse olen harrastanut akvaarioita vasta vuoden verran.
Heidi_80
Junior Member
Junior Member
Viestit: 198
Liittynyt: 14:35, 09.01.2003
Paikkakunta: Mikkeli

Viesti Kirjoittaja Heidi_80 »

Juu kyllä meilläkin on moni vierailija ihmetellyt allasta ja todennut samaan putkeen altaan olevan varmaan hirmuisen työläs. Moni on kuitenkin ymmärtänyt sen miten vähän työtä allas loppujen lopuksi vaatii, kun on verrannut akvaariota esim. koiran hoitoon. Akvaariosta vaihdetaan vettä kerran viikossa ja koko ruljanssiin menee maksimissaan tunti + päivittäiset ruokinnat. Koira vaatii huomiota, ulkoilua yms. päivittäin. :D Toki myös akvaario vaatii huomiota päivittäin, mutta ei samalla tavalla kuin koiruudet.
Kala_
Member
Member
Viestit: 390
Liittynyt: 14:38, 03.02.2004
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Kala_ »

Eipä oikeastaan ole kauhistelleet, pikemminkin toisinpäin: Ensin päätti serkkupoika (24-v) kaivaa vanhempiensa varastosta akvaarion esiin sen jälkeen, kun itselleni tuli hommattua akvaario. Nyt jo hänkin hankkimassa isompaa [;)]
Samoin, toinenkin kaverini on hankkimassa akvaariota 8-)
Eli lienee siis aika tarttuva harrastus? :mrgreen:
Ainoat, jotka ovat sanoneet että akvaariosta on kauheasti hommaa, ovat olleet omat vanhemmat :roll: Mutta hehän nyt eivät ole ikinä nähneetkään vedenvaihtoa tms. Luulevat, että akvaario pestään joka kuukausi jne [;)]
kirjoplaty
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1687
Liittynyt: 15:57, 13.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kirjoplaty »

Kyllä meilläkin vieraat sanoivat kerran, että eikö tuossa ole kauheasti hoitamista. Pitihän siihen sitten kommentoida, että taitaapa tämä akvaario olla helppohoitoisin kotieläin ja lemmikki!

Vanhempien suunnalta on välillä tullut suunmutristuksia asiasta, ts. "Miks sun täytyy just tänään vaihtaa vettä, just ku mä siivosin vessan!"
Ja siihen minä: "no jos sul olis koira, niin et sä sanois et en mä jaksa mennä tänään sitä lenkkeilyttämään, menenkin huomenna"

Ja vielä lisäkommenttia: ei se vedenvaihto roskaa vessaa. Ennen sotkikin kun piti ämpäreillä sähläillä, mutta nykyään letkulla homma hoituu helposti ja vaivattomasti ja mikä parasta, ilman sotkuja. Jostain vaan jäänyt käsitys noille, että se olis jotenkin sottaavaa, :roll:
Reetu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 176
Liittynyt: 03:49, 28.12.2001
Paikkakunta: Helsinki, Has

Viesti Kirjoittaja Reetu »

Valitettavasti akvaarionhoidosta on edelleen paljon vääriä käsityksiä liikeellä. Usein kuulen etenkin varttuneemmalta väeltä, kuinka työlästä oli, kun hiekka piti pestä ja kiehauttaa kuukausittain, mutta vesi piti kuitenkin säilyttää, että bakteerit säilyisivät 8O . Ja sitten päivitellään, kuinka kova homma tuon 500-litraiseni hiekan peseminen on :mrgreen: .
Ei auta selitykset että kun ei se enää nykyisin tuollaista ole... asiahan on niin, että hekin ovat omistaneet akvaarion ja tietävät kyllä miten asiat ovat :roll: .

Toisaalta moni on myös oppinut (jos on halunnut) meillä käydessään, kuinka akvaarion hoito voi myös olla äärettömän helppoa, oikeilla välineillä (niin, ne välineet jotka usein jätetään sinne kauppaan akvaarion oston yhteydessä, kun maksavat muka liikaa). Ei leväty, kun on riittävästi valoa, suodatinta ei tarvitse joka viikko pestä, kun on ulkosuodattimet pääasiallisena suodattimena, tai mattosuodatin. Vedenvaihtokin sujuu kuin itsestään tarpeeksi pitkillä letkuilla. Jopa pohjan hoidon voi unohtaa, kun on hiekkapohjassa noita mukavia kierteissarvikotiloita. Voi pojat, näin helppoa harrastusta ei minulla vielä koskaan ole ollutkaan :D . Osakiitos siitä aquawebille, jossa opin ennen akvaarion ostoa, miten pääsee helpolla, osakiitos minulle, joka löysin tänne 8-) .
MarjaR
Junior Member
Junior Member
Viestit: 161
Liittynyt: 09:11, 21.09.2003
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja MarjaR »

Meillä jotkut kauhistelevat ja ihmettelevät akvaarioiden suuruutta ja paljoutta (mielestäni ne on ihan sopivan kokoisia ja niitä on ihan liian vähän [;)] ). Myös sitä, että "niissä on paljon työtä ja vaivaa" päivitellään jatkuvasti. Jotkut kyselevät myös, että montako kalaa on kuollut (tarkoittaen viime kyläilystä). Mutta onneksi kaveripiiristä löytyy myös näitä akvaristi tai muuten vaan harrastusta ymmärtäviä kaverita, joille ei tarvitse selitellä.
Elämää eivät ole ne päivät, jotka ovat menneet vaan ne, jotka ovat jääneet mieleen.
SonjaSelena
Member
Member
Viestit: 428
Liittynyt: 23:42, 21.10.2004
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja SonjaSelena »

Kyllä minäkin olen kuullut kauhisteluja, että eikö nuo vaadi Valtavasti työtä, kun nuita on vielä nuin paljon ja isoja ((eikä ole)), mutta minä olen, ihmisestä riippuen, joko ottanut asenteen ''kyllä! nämä vaativat aivan HIRVEÄSTI työtä, joka päivä, aina ja ikuisesti, kamalasti työtä, ihan kamalasti!'' tai sitten muistuttanut, että on paljon ihmisiä, jotka pitävät esmes useampaa näyttelykoiraa tai kissaa ja ravaavat kaikki tokot ja agilityt jne ja minun muutama akvaario vie varmasti paljon vähemmän aikaa ja vaivaa. Siis niinkuin että yleensä lemmikit tarvitsee paljon hoitoa ja huolenpitoa. Ihmisille ei varmaan juolahda mieleen, että ne kalatkin ovat lemmikkejä, eikä akvaario ole vain sisustuselementti.

Ensinmainitulla saan ihmiset kauhistumaan, toisella vaihtoehdolla moni myöntää, että akvaario on varmaan siitä helpoimmasta päästä... :mrgreen:
Yrittäkää ymmärtää yli-innokkuutta, jotkut meistä elävät hukattuja vuosiaan.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Viesti Kirjoittaja millia »

Eiköhän niitä taivastelijoita riittä jokaiselle akvaarioharrastajalle. Se on juuri ensimmäinen kommentti harrastamattomilta tai niiltä joilla on ollut joskus vuonna kivi&miekka akvaario, että hui kauhistus, kuinka sinä jaksat ja ehdit pestä nämä kaikki akvaariot? Sitten tyypit näyttävät tältä, 8O, kun kerron, että itse asiassa hoitoon menee parhaimmillaan vain tunti viikossa (7 akvaarion huoltoon). Jos putsailee paljon pumppuja ja istuttelee kasveja uudelleen voi mennä jopa kaksi tuntia. Sillä aikaa kun isommasta akvasta vaihtuu vesi näpsästi letkua pitkin viemäriin ja hanasta altaaseen, ehdin hyvin karsia kasveja ja samalla myös vaihtaa pienempiin altaisiin letku+ämpärimenetelmällä vettä.
Sen jälkeen eivät kysele enää mitään. Ajattelevat varmaan, että hullu, ei pidä kaloistaan huolta tai sitten se juksaa. :roll:
tiiksu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 41
Liittynyt: 15:10, 13.12.2004
Paikkakunta: Satakunta

Viesti Kirjoittaja tiiksu »

Heh, taivastelijoita riittää kyllä luultavasti joka puolella [;)] ! Huvittavaa kuunnella toisinaan.. sen lisäksi, että "on niiiiiin kova homma", niin sitten kyseinen harrastus on vielä "niiiiiiiin kallista", että ostetaan mieluummin meidän pikku liisalle koira.. Joo, justiinsa. Haloo, kummassakohan on enemmän vaivaa ja rahanmenoa, koirassa vai akvassa?? Nooh, ei kaikkea voi vaatia ihmiseltä joka ei ole akvaristi :roll: .. No joo.
Untu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 25
Liittynyt: 20:09, 21.02.2004
Paikkakunta: Nurmijärvi

Viesti Kirjoittaja Untu »

No mulla on sekä 2 koiraa että kolme allasta... :roll: :mrgreen:

AKVAARIO ON HELPOMPI!!!!
Ihanan kallista...-Elämä on!
Maisu
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5469
Liittynyt: 15:10, 30.07.2001
Akvaarioseurat: Ciklidistit, HAS, NCS, TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja Maisu »

Aika vähän teillä kuluukin aikaa useamman akvaarion kanssa. Kyllä minulta menee pelkästään 257-litraisen miekkakasvi- ja rusolehtiviidakon karsimiseen n. 2h viikossa ja muihin altaisiin sitten vaihtelevasti, kuitenkin keskimäärin 1h/vko/akvaario. En viitsi kuvitella mikä olisi tuntimäärä jos laittaisiin kaikkiin altaisiin hiilidioksidinlevittimet, toistaiseksi kun hiilaria ei ole missään näistä.
maximoves
Senior Member
Senior Member
Viestit: 620
Liittynyt: 07:52, 20.01.2004
Paikkakunta: Pukkila
Viesti:

Viesti Kirjoittaja maximoves »

Ja akvaario hoituu lomaviikon ajan ruokinta-automaatilla ja valot ajastimella (tosin kyllä muutenkin valot sillä). Koiran- ja kissanhoitoautomaattia ei vielä tietääkseni ole keksitty tai kehitetty. Enkä tarkoita sitä henkilöä, joka sen koiran loman ajan hoitaa.
Ratsastan auringonlaskuun....

http://community.webshots.com/user/maximove
iiputti
Senior Member
Senior Member
Viestit: 672
Liittynyt: 16:05, 24.08.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo, Niipperi

Viesti Kirjoittaja iiputti »

Kun noita koiria ruvettiin vetelemään tähän ketjuun, niin itse sain juuri niistä tuollaisen "kamalasti työtä" -kommentin; tuttava, jota en aikoihin ole nähnyt kävi kylässä ja kauhistuneena katseli mastiffia. Kysyi sitten, että "eikö ton kokoisessa koirassa ole jo ihan hirveästi hommaa?"...Öööh, ei? Kovin paljon helpompaa lemmikkiä ei heti löydy, elelee tuossa vaan siivellä eikä sille juuri muuta tarvitse tehdä kuin avata ovia ja ruokkia :mrgreen:

Taitaa sama päteä noissa akvaarioissakin, että mitä isompi, sen enemmän siinä täytyy olla työtä :D
Suojele mastiffia pienenä, niin se suojelee sinua suurena.
tellie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 20:12, 11.01.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja tellie »

Koiran ja akvaarion hoito on kuitenkin aika erilaista puuhaa, vaikka aika havainnollisia koiraesimerkkejä saakin kehitettyä :)

Erilaisella tarkoitan sitä, että koiran hoito on tavallaan persoonallisempaa, sen haukun kanssa peuhaamista yms. kun taas akvaarion hoitamisessa kyse on ei-elävistä kohteista kuten suodattimista. Siksi se saattaa tuntua työläämmältä kuin koiran hoito. Vähän sama kuin leikkiikö lapsen kanssa (myös silloin kun on kiukuttelupäivä) vai siivoaako ipanan sotkuja [;)]

edit: Ei niin että kuvittelisin koiran hoidon olevan pelkkää ulkoilua ja leikkimistä... Silti useimmissa hoitopuuhissa koira on keskipisteenä.
Kissan nimi on Naunau, koiran Hauhau, kalan Pulpul, Tippi tai Sergei.
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Minulla on nyt 3 akvaa ja 2 koiraa (ja pian niitäkin 3kpl). Eivät minusta koirat ole työläämpiä kuin akvaario. Oman terveyden takia happihyppelyitä on hyvä tehdä ja koiran kanssa ne tulee tehtyä automaattisesti! Koirat saavat ruokaa silloin kun syön itsekin (eikä niiden kuolemaa tarvitse pelätä samalla tavalla kuin esim. erittäin työläiden huonekasvien, jotka eivät muistuta olemassaolostaan ennenkuin lehdet varisevat lattialle roskaamaan) ja niiden turkkia tarvitsee pestä ja trimmata huomattavasti harvemmin kuin akvaariosta karsia kasveja ja imuroida pohja ja vaihtaa vettä. Jos harrastus on kiinnostava ja saa ihmisen iloiseksi niin eihän siitä ole vaivaa, oli se sit koira tai akva. Koira on oikeastaan paljon helpompi siinä mielessä kun sen voi ottaa työmatkoille ja lomamatkoille mukaan, mutta akvaariota ei voi.

Ylipäätänsäkin, koiran/akvan hoidon työläys asuu vain ihmisten väärissä asenteissa ja omassa päässä. Ongelman ja vaikeuden saa luotua asiasta kuin asiasta jos vain haluaa. Esim. naapurit ja sukulaiset kotosuomessa ovat päivitelleet suureen ääneen. "eiii mutta herranen aika, raahaatko sinä noita koiria suomen ja ruotsin väliä, eikö se ole hiiirveän monimutkaista ja ongelmallista matkustaa noitten koirien kanssa"??? 8O 8O 8O .

Monimutkaista ja vaikeaa? Mitä ihmettä 8O . Koirien kanssahan on mukava matkustaa! On samalla matkaseuraa ja päivastoin kuin matkalaukkuni ja rinkkani nämä ovat huomattavasti helpommat "matkatavarat", koska ne kävelevät ihan omilla jaloillaan ja jopa vetävät matkasta väsynyttä emäntäänsä perässään innokkaasti.
Lisäksi koirien kanssa matkustessa ihmiset tulevat juttelemaan ja saa uusia kivoja tuttavuuksia. Minusta on ankeaa ja yksinäistä matkustaa ilman koiria!

Ja tottahan akvaariokin on helppohoitoinen. Se luo rauhallisen tunnelman huoneeseen eikä suinkaan vie tilaa vaan oikeastaan avartaa maisemaa huoneessa omalla pienellä maailmallaan. Lisäksi akvaariokasveja ei tarvitse kastella :mrgreen: . Veden lirinä tuo luonnonläheisen tunnelman ilmaan ja toimii kivana univirtenä illalla nukumaan mennessä :D
Tikruliini93
Junior Member
Junior Member
Viestit: 203
Liittynyt: 11:36, 01.12.2004
Paikkakunta: Joutseno

Viesti Kirjoittaja Tikruliini93 »

Meilläkin mummi valittelee:

"Miten jaksat aina tuota vettä vaihtaa,eikö tuossa mene jo hermot kun pitää vessan ja akvaarion väliä ämpäreitä vesineen raahata?

Ja isäni kaveri sanoi tällaista:

"Kyllä meillekkin akvaario tulisi,mutta kun.....siinä on niin paljon hommaa,kalatkin varmaan kuolevat koko ajan."

Eihän ne kalat kuole jos niitä hoitaa!

Ja tässä serkkuni kommenntti , jolla oli aikoinaan keltabarbeja (!!!!!20l pytyssä!!!!! 8O :frown: ):

"Sinähän voit sitten ottaa nämä meidän kalat kun omasi kuolee."


Hän itse shoppaili kerran viikossa ostamassa uusia kaloja kun entiset olivat kuulemma kuolleet! :cry:
Lahjoitetaan tummaleväpleko Joutsenossa. Kiire! Ota yhteyttä yv:nä
kirjoplaty
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1687
Liittynyt: 15:57, 13.11.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kaarina
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kirjoplaty »

Tikruliini93 kirjoitti:Meilläkin mummi valittelee:

"Miten jaksat aina tuota vettä vaihtaa,eikö tuossa mene jo hermot kun pitää vessan ja akvaarion väliä ämpäreitä vesineen raahata?

Ja isäni kaveri sanoi tällaista:

"Kyllä meillekkin akvaario tulisi,mutta kun.....siinä on niin paljon hommaa,kalatkin varmaan kuolevat koko ajan."

Eihän ne kalat kuole jos niitä hoitaa!

Ja tässä serkkuni kommenntti , jolla oli aikoinaan keltabarbeja (!!!!!20l pytyssä!!!!! 8O :frown: ):

"Sinähän voit sitten ottaa nämä meidän kalat kun omasi kuolee."


Hän itse shoppaili kerran viikossa ostamassa uusia kaloja kun entiset olivat kuulemma kuolleet! :cry:
Ja juuri se on ärsyttävää kun kaikki kuvittelevat että hoito on niin vaikeaa...

Ja tuo asenne kaloihin... [}:)]
Eivät ne kalat niin pian kuole...
Eihän koiraakaan osteta heti uutta tilalle kun ups, sehän pääsi kuolemaan kun oli asunut meillä viikon, nyt pitää ostaa uusi... 8O
Tikruliini93
Junior Member
Junior Member
Viestit: 203
Liittynyt: 11:36, 01.12.2004
Paikkakunta: Joutseno

Viesti Kirjoittaja Tikruliini93 »

Niinpä......onneksi serkkuni luopui altaastaan viime syksynä.
Lahjoitetaan tummaleväpleko Joutsenossa. Kiire! Ota yhteyttä yv:nä
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Mukavaa tässä nykymallisessa harrastuksessa on, että vedenvaihto on niin helppoa. 80-90-luvulla kun veden piti ensin "mahia" saavissa viikko, ennenkuin se voitiin akvaarioon laittaa. Jo yksistään tämä rajasi akvaarioiden määrää. Eihän hirmuinen pataljoona mahitussankoja mahdu moneenkaan talouteen. Rasittavaa oli myös se sankorumba sitten sieltä kylppäristä. Miten näppärää kun nykyään voi vaan tökätä letkun akvaan ja vesi vaihtuu kuin itsestään ja samalla voi vaikka pestä pyykkiä tai ulkoiluttaa koiran tai ihan mitä vain :D
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Eipä oo raskas homma vaihtaa vesiä edes ämpäripelillä, kun miesystävä kantaa kaikki vedet :mrgreen:
Ei tarvitse edes käskeä, suorastaan pyytää saada tehdä sen(kin) puolestani. Onkohan sen jatkuvan salillakäynnin oikea syy se että jaksaisi hoitaa mun akvaarioita? Hih.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Johannavee
Member
Member
Viestit: 474
Liittynyt: 02:06, 09.09.2003
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja Johannavee »

Pallokala kirjoitti:Eipä oo raskas homma vaihtaa vesiä edes ämpäripelillä, kun miesystävä kantaa kaikki vedet :mrgreen:
Ei tarvitse edes käskeä, suorastaan pyytää saada tehdä sen(kin) puolestani. Onkohan sen jatkuvan salillakäynnin oikea syy se että jaksaisi hoitaa mun akvaarioita? Hih.
Tai sitten mihellä on kuntoilumania ja se haluaa käyttää huolella jokaisen tarjoutuvan kalorinpolttotilaisuuden hyväkseen :mrgreen:
Pallokala
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1700
Liittynyt: 00:31, 02.07.2002
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tampere

Viesti Kirjoittaja Pallokala »

Johannavee kirjoitti:
Pallokala kirjoitti:Eipä oo raskas homma vaihtaa vesiä edes ämpäripelillä, kun miesystävä kantaa kaikki vedet :mrgreen:
Ei tarvitse edes käskeä, suorastaan pyytää saada tehdä sen(kin) puolestani. Onkohan sen jatkuvan salillakäynnin oikea syy se että jaksaisi hoitaa mun akvaarioita? Hih.
Tai sitten mihellä on kuntoilumania ja se haluaa käyttää huolella jokaisen tarjoutuvan kalorinpolttotilaisuuden hyväkseen :mrgreen:
Nääh, en usko.Ei se liho vaikka söisi mitä, ja sen täytyykin olla hyvässä kunnossa kun opiskelee maanpuolustuskorkeakoulussa. Ehkäpä jokaisen muskelinkasvatustilaisuuden? :) Itse olen huomannut, että oikea käteni on paljon vasenta vahvempi, ja syyttäisin siitä niitä satoja tai tuhansia vesiämpäreitä, joita olen vuosien aikana sillä kantanut. Eli vedenvaihdon voi myös ajatella terveellisenä liikuntamuotona! Eikä tarvitse mennä ulos tai edes poistua talostaan!

Koirista vielä: Minun mielestäni niissä on kyllä hirveästi hoitamista, näin viikon koiranomistajan näkökulmasta. Yllättävän paljon. Akvaariot ja kissat ovat huomattavasti helpompia, eivät vaadi seuraa ja ohjattua tekemistä samalla lailla. Akvaarion voi sentään jättää yksin kotiin! Sen kanssa ei tarvitse matkustaa.
P.A.L.L.O.K.A.L.A
Patalaiska Ahmatti, Lempeän Lattajalkainen Oliivinpoimija ja Kengurunkesyttäjä sekä Arvaamattoman Levoton Auringonpalvoja
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”