Kultaköynnös kokonaan veden alle?

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Matias
Junior Member
Junior Member
Viestit: 79
Liittynyt: 13:17, 06.11.2004

Kultaköynnös kokonaan veden alle?

Viesti Kirjoittaja Matias »

Siis voiko kultaköynnöksen laittaa kokonaan veden alle? Entä voiko mitään muita huonekasveja laittaa veden alle kokonaan?
250l ja 125l
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Re: voiko kultaköynnöksen...

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Matias kirjoitti:Siis voiko kultaköynnöksen laittaa kokonaan veden alle? Entä voiko mitään muita huonekasveja laittaa veden alle kokonaan?
Ei kannata laittaa mitään viherkasveja vedenalle, kokonaan. Märäntyvät kun eivät saa happea. Vain juuret veteen, lehdet pinnan yläpuolelle. Eikö akvaariokaupoista muka löydy kiinnostavia vesikasveja? :roll:
-Ansku-
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 12:04, 08.12.2004
Paikkakunta: P-Karjala

Viesti Kirjoittaja -Ansku- »

Mulla on kultaköynöstä akvassa. Hyvin on pärjännyt pohjaan istutettuna ja uusia lehtiäkin kasvaa! Rönsylilja kestää kans jonkin aikaa..
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Yksi vesikasviksi muuntautuva puutarhakasvi kyllä löytyy, Suikeroalpi. Sitä on myytävänä myös akvaarioliikkeissä. Sen uskaltaisin laittaa umpsukkeluksiin veden alle. [;)]
Irene
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 16:02, 14.12.2002
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Irene »

En suosittele laittamaan ihan heti sitä kultaköynöstä veden alle vaan jos mahdollista juurruta ensin jotta saat muutamia vesioloihin kehittyneitä juuria ja siirrä sitten akvaan ja jos vain suinkin mahdollista reunojen yli menemään tai jos on jotakin vieressä missä voi kiipeillä niin menee itse siitä sitten veteen jos tykkää :mrgreen: . Katso tuolta alhaalta kotisivuiltani aiheesta lisää on kuvia ja vinkkejä!
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jos sekään nyt niin kovin tärkeää..
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Aika monen huonekasvin suhteen (pitsilehti, piilokukka, rönsylilja...) tuo pinnan alle laittaminen on sama kuin heittäisi sinne akvaarioon vaikka samankokoisen palan kaalia. Ajan kanssa se mädäntyy.

En usko että kultaköynnöskään selviäisi loputtomiin kokonaan pinnan alla. Sitten on noita paremmin vesielämään sopeutuvia kuten juuri se suikeroalpi. Mutta parhaiten ne kasvavat jos saavat kasvaa pinnan ylle, niin ne on tarkoitettu luonnossakin.

Jos joku on tarpeeksi pököpää riskeeratakseen (varsinkin pikkuisen) akvaarionsa tasapainon noilla jonkin ajan kuluttua mädäntyvillä kasveilla, niin kannattaa ainakin a, antaa hirmuisesti valoa ja b, vaihtaa vettä riittävän usein ja heittää se mädäntyvä rehu sitten pois ajoissa. Mutta en näe siinä kyllä mitään järkeä enkä suosittele kellekään. Ajatelkaapas kuinka väkeviä nesteitä noitten kasvien sisuksissa on, kuvitelkaa mitä ne tekevät sille akvaariolle kun kasvi kuolee...

Ja minun mielestäni näyttää myös äärettömän rumalta (ja surulliselta) jos jotakin huonekasvia kidutetaan pinnan alla. Paljon kauniimpia ne ovat kun roikkuvat akvaariosta ulos tai vaikkapa kasvavat jotain tukea pitkin. Ja silloin ne ovat oikeasti hyödyllisiäkin ja pitkäikäisiä.

Pitäkää kunnon huoli niistä huonekasveistanne älkääkä hukuttako niitä niin saatte aikaan kauniin paludaariotyyppisen altaan.

http://showcase.aquatic-gardeners.org/I ... 00/229.jpg
AGA:n 2004 kilpailun paludaario-osuus
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”