Taistelukalan olosuhteista

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mileia
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 16:29, 12.08.2002
Paikkakunta: Turku

Taistelukalan olosuhteista

Viesti Kirjoittaja Mileia »

Miten taistelukalan kudetus tapahtuu käytännössä? Eivätkö ne tarvitse jonkinnäköisiä kelluskasveja? Olen tässä itsekseni jo viikon verran ihmetellyt sitä, että miten kellsukasvit ja vaahtopesän rakentaminen on mahdollista kun suodatin kierrättää vettä akvaariossa niin ettei siellä pinnalla mikään pysy paikallaan. Suodatinhan täytyy joka tapauksessa akvaariossa olla, eikö?

Taistoni on vasta viikon verran ollut meillä, onnessaan 250 litran akvaariossa kamalan puolen litran purkin jälkeen. Aluksi oli tosin vaikeuksia oppia uimaan ja syömään ruoka-aikana, sellaisiin asioihin kun ei siinä purkissa ollut tarvetta. Nyt poika viihtyy hyvin ja on alkanut puhallella kuplia vaikka naarastakaan en ole vielä ehtinyt hankkia.

Mikäli kiertävässä vedessä kuteminen on mahdotonta niin voisin kyllä perustaa 50 litran altaan ihan sitä varten... Ohjeita sen sisustukseen? Ei suodatinta ollenkaan vaan vaikka ilmastin?

Kiitos neuvoista, sitä tuntee itsensä jotensakin tyhmäksi kun joutuu miettimään että kuuluuko akvaariossa olla suodatin.. =)
dth
Senior Member
Senior Member
Viestit: 821
Liittynyt: 21:49, 17.06.2002
Paikkakunta: Helsinki/HAS

Viesti Kirjoittaja dth »

Mulla on tälläinen "ohje": (suora kopio kirjasta "Suuri Akvaariokirja" Mary Bailey & Gina Sandford)

Taistelukalan viljelemiseksi kunnosta erikoisakvaario, jonka ei tarvitse olla syvä, mutta jossa pitää olla kasvitiheikköjä naaraan suojaksi ja vaahtopesän tueksi. Aluksi on parasta eristää naaras purkkiin joka pannaan kellumaan akvaarioon. Koiras aloittaa pesän rakentamisen ja välillä käy esittäytymässä naaraalle levittäen evänsä ja värisemällä.
Noin tunnin kuluttua pesä on melko iso ja naaras on tarpeeksi kiihottunut seuratakseen koirasta sen alle.Nyt on aika päästää naaras purkista akvaarioon.
Jos kaikki sujuu hyvin, pariskunta menee pesälle, ja koiras kietoutuu naaraan ympärille siten, että sen peräaukko on naaraan peräaukon lähellä. Molempien pyöriessä hitaasti vedessä ne laskevat sukusolujaan veteen. Munat ovat vettä painavampia ja vajoavat.
Koiras irrottautuu nyt syleilystä ja napsii vajoavat munat suuhunsa ja puhaltaa ne sitten varovasti pesään. Kun naaras toipuu, se tulee auttamaan.
Kutuun kuluu useita tunteja, jonka aikana naaras laskee noin 250 munaa. Kun kutu on ohi, poista naaras mahdollisimman nopeasti mutta varo rikkomasta pesää. Jos naaras jää akvaarioon, koiras saattaa tappaa sen puolustaessaan pesää.
Seuraavat päivät koiras omistautuu jälkeläistensä vartiointiin. Koska munat ovat vettä painavampia, silloin tällöin jokin muna putoaa pesästä. Koiras ottaa ne varovasti kiinni ja puhaltaa takaisin pesään.
Poikaset kuoriutuvat kolmantena päivänä, mutta lähtevät uimaan vasta viidentenä päivänä kudusta. Poikaset ovat aika pieniä, ja tarvitsevat ensiruoakseen artemian toukkia. Kun ne ovat lähteneet uimaan, isä on poistettava, ennen kuin se ryhtyy syömään jälkeläisiään.

Se oli sellaanen ohje se.

Ja mitä olen mieltä tosta ilmastuksesta/suodatuksesta, niin ennemmin se suodatin taistoille kuin ilmastin. Koska taistothan ovat labyrintteja, niin haukkovat pinnasta ilmaa.
No itelläni ei oo taistoista mitn kokemusta, joten korjatkaa neuvojani jos meni ihan täysillä metsään!! :mrgreen:
Viimeksi muokannut dth, 17:29, 13.08.2002. Yhteensä muokattu 1 kertaa.
Life is just a big illusion, and we all believe in it...
Mileia
Starting Member
Starting Member
Viestit: 2
Liittynyt: 16:29, 12.08.2002
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja Mileia »

Kiitos vastauksesta! Jäin tässä miettimään sitä, että tarvitseeko taistelukala sitten tuohon kudetusakvaarioon ollenkaan suodatinta, sehän haittaa kuplapesän paikallaan pysymistä. Voiko vesi sitten olla ihan vain seisovaa? Niin olen nähnyt taistelukalaa pidettävän. Mutta mutta... Olisin kiitollinen mielipiteistä.
dth
Senior Member
Senior Member
Viestit: 821
Liittynyt: 21:49, 17.06.2002
Paikkakunta: Helsinki/HAS

Viesti Kirjoittaja dth »

No suodattimesta ihan sen verran vielä, että riippuu tietty mallista (merkistä), mutta noita Eheimin värkkejä (ainakin vanhempia) voi vekslailla siten, että suodattimen ulostulovirta on lasiin päin, joten virtaus ei olisi pinnassa niin voimakas. Ja kun laittaa suodattimen kokonaan veden alle ettei se siinä veden rajassa pörise, niin kai sekin voi jeesata.
Life is just a big illusion, and we all believe in it...
Jögö
Starting Member
Starting Member
Viestit: 27
Liittynyt: 11:33, 28.09.2002

Viesti Kirjoittaja Jögö »

Minun kudetusakvaariossa ei ollut suodatinta ja hyvin ne näytti voivan.
Pistää vaan kasveja naaraalle piiloksi niin kyllä varmaan kutu onnistuu. :D


Edit: Tosiaan puhekieltä ei käytetä. Älä lyhennä siis sanoja vaan kirjoita rohkeasti loppuun vaan ;) : Rääkky
aku
Member
Member
Viestit: 291
Liittynyt: 16:56, 18.10.2001
Paikkakunta: Lahti

Viesti Kirjoittaja aku »

Kyllä se ilman suodatinta pärjää. Taistis ei tarvitse paljoakaan happea, se käyttää labyrinttielintä hengitykseen. Viihtyy kyllä paremmin jos on edes vähän happea. Ja pistä altaaseen jumalattomasti kasveja jotka sitten tuottavat happea.
Meitä on moneen junaan, mutta jotkut jäävät jo asemalle.
jarvij
Elite Senior Member
Elite Senior Member
Viestit: 15316
Liittynyt: 16:24, 05.11.2001
Akvaarioseurat: HAS, Ciklidistit,
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Helsinki/HAS/Ciklidistit/TAS
Viesti:

Viesti Kirjoittaja jarvij »

aku kirjoitti:Kyllä se ilman suodatinta pärjää. Taistis ei tarvitse paljoakaan happea, se käyttää labyrinttielintä hengitykseen. Viihtyy kyllä paremmin jos on edes vähän happea. Ja pistä altaaseen jumalattomasti kasveja jotka sitten tuottavat happea.
Hei!
Ei suodatin todellakaan ole mikään välttämättömyys tai edes tarpeellinen. Edellisen vuosisadan alkupuolella oli akvaarioita, mutta kukaan ei tiennyt suodatuksesta mitään :mrgreen:

Nykyinen akvaarion ylikansoitus on mahdollista vain tehokkaiden suodattimien kanssa. Siis kun akvaariossa on runsaanpuoleisesti kasveja ja hyvin vähän kaloja, joita ei yliruokita, niin ei siinä suodatinta tarvita. :)
Sivuillani voi jo olla vastaus kysymykseesi:
http://www.aquahoito.info/suomi/sivuni.php
jo yli 15000 kirjoittamaani viestiä täällä.
Raita
Junior Member
Junior Member
Viestit: 132
Liittynyt: 10:44, 18.08.2002

Viesti Kirjoittaja Raita »

Kaverillani on taistis, joma tekikin niin, että rakensi kuplapesän suodattimen taakse, koska kelluskasveja ei ollut. Tällöin virtaus ei ottanut pesään asti kunnolla ja ainakin osa pyasyi paikallaan :)

Hanki jotakin helppoa pintakasvia, esim. limaska, joka levittäytyy nopeasti ja koeta ohjata se altaan toiseen päätyyn kuin missä suodatin on. Laita tämän limaskakasa sinnealtaan nurkkaan ja vaikak puska vedensuosikkia eteen, niin etteivät limaskat lähde lillumaan..

Kokeile, toimiiko 8O
depeche
Member
Member
Viestit: 283
Liittynyt: 13:40, 20.04.2002
Akvaarioseurat: Akvaarioharrastajien nettiseura
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kokkola

Viesti Kirjoittaja depeche »

Seuraavaksi tulee eteen se ongelma että poikaset imeytyvät suodattimen sisään... Itse myös siis sitä mieltä ettei suodatinta todellakaan kudetusaltaassa tarvita.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”