Mistä biotooppitietoa?

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Siltsu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 938
Liittynyt: 21:32, 10.02.2012
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Tuusula

Mistä biotooppitietoa?

Viesti Kirjoittaja Siltsu »

Kaikille asioihin vihkiytyneille akvaristeille anova pyyntö; mistä ihmeestä löydän tietoja biotoopeista?

Meinaan sitä, että toki kalojen osalta tietää mistäpäin ovat lähtöisin, (ennen viljelylaitoksia ym.) mutta jos haluan laittaa altaaseen olosuhteet mahdollisimman lähelle oikein, niin en ole löytänyt kaipaamaani infoa. Esimerkkinä vaikkapa 100 litrainen allas jossa plekoja ja perhoskirjoahven Rio Orinoco joesta Amazonilta. Kaikenlaista karttainfoa ja sademetsäkuvaa googlella löytää, mutta miltä siellä pinnan alla näyttää? Mitkä kasvit kuuluvat tuonne? Altaassa on myös Rio Xingu joesta seepraplekoja L046. Onko noiden "maisemat" saman tyyppiset? :D
450L kiipiät, teräkalat, norsukala, L75, L128, L201
180L L199, L-411, tetroja ><((((º> ><((((º> ><((((º>
100L L046, tetroja
Wyrda
Senior Member
Senior Member
Viestit: 725
Liittynyt: 17:14, 28.08.2006
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Mistä biotooppitietoa?

Viesti Kirjoittaja Wyrda »

Venezuelan joista on paljon hyvää materiaalia Ivan Mikoljin videoimana ja valokuvaamana. Esimerkiksi tähän dokumenttiin on valikoitunut juuri erityisen kirkasvetisiä ja runsaskasvisia jokia joista voi hakea inspiraatiota, jos tavalliset joenpohjamaisemat eivät ole sitä mitä haluaa kotiakvaariossaan jäljitellä.

Eri alueiden kasveista on yleensä tarjolla aika huonosti tietoa, ja toisaalta monet Etelä-Amerikan joet ovat myös varsin vähäkasvisia (ks. edellinen linkki). Jos siis tavoitteena ei ole muutenkaan varsinainen biotooppiakvaario, niin ehdottomasti helpoimmalla pääsee jos ottaa kriteeriksi vaan sen että kasvit ovat oikeasta maanosasta. Kuitenkin niin kauan kun ei ole saatavilla yksityiskohtaista tietoa jostain tietystä habitaatista jota jäljitellään, niin tarkempi kasvilajien valinta on aikamoista hakuammuntaa.

Mutta jos se Orinocon seutu kiinnostaa erityisesti, niin nopealla googlauksella löytyi tällainen kirja Venezuelan vesikasveista, josta voi vaikka hakutoiminnolla etsiä tuttujen kasvisukujen nimillä ja katsoa että mitä löytyy. Pikaisella vilkaisulla pistää silmään mm. Eicchornia diversifolia, Ludwigia perennis, Myriophyllum brasiliense = M. aquatica (?), koko joukko tutun kuuloisia vesimiekkoja... Mutta tähän nyt disclaimer: en ymmärrä espanjaa, enkä tajua kasveista oikein mitään. [;)]
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1270
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Re: Mistä biotooppitietoa?

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Yksi nettilähde jolla olen itse päässyt vähän vaihtelevasti eteenpäin, on Mongabay:n biotooppiosasto: http://fish.mongabay.com/biotope.htm .
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”