Täplätilapia-kriisi

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
turska
Junior Member
Junior Member
Viestit: 201
Liittynyt: 20:36, 03.01.2004
Paikkakunta: Länsi-Uudenmaa
Viesti:

Täplätilapia-kriisi

Viesti Kirjoittaja turska »

Ties miten monta kuukautta on koitettu eri tavoilla lahjoittaa tuota täplätilapian poikastamme (1) parempaan kotiin, kun elää 300L akvaariossa mm. 4 lehtikalan, 5 leväbarbin, 8 seeprakalan ym. (monnit, piikkisilmät) kanssa - kasvaa varmastikin niin isoksi että ei paljoa naurata kun on täysikasvuinen, repii kasvit maasta ja kiusaa muita kaloja. (?)

Mitään mielenkiintoa ei ole kalaa kohtaan ollut kenelläkään, akvaariokauppakaan ei yksinäistä tahdo ottaa kun eivät myy tuota lajiketta.

Periaatteesta kaloja ei tapeta, varsinkaan kun nyt on nähty ekaa kertaa kalan kasvu 0,5cm rääpäleestä jo tuohon nykyiseen +5cm jötkäle-kokoon, ei tuota kehityskaarta passaa katkaista.

Siis mieleen alkaa tulla että pakkohan se on ressu sitten pitää akvaariossa vaan kuten tähänkin asti.

#1. Olenko eläinrääkkääjä jos tuo asuu yksinään tuolla, eli onko parvikala / parikala vai voiko elää yksinkin? Ei se ujo tai pelokas ole, todella rohkea yksilö.

#2. Mitäs jos ostan tuolle jostain kaverin, onko akvaarioni täysi katastrofi sen jälkeen ennemmin tai myöhemmin?
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Seeprakalat ja piikkisilmät katoavat myöhemmin 100% varmasti parempiin suihin, todennäköisesti leviksetkin jos yksilösi sattuu olemaan koiras (30cm!)...

Älä nyt ainakaan "seuraa" mene sille hommaamaan, jos sattuvat olemaan eri sukupuolta niin ottavat ensin lehtikalat hengiltä, kutevat maailmaan n+1 uutta tilapianpoikasta ja lopulta koiras ottaa naaraan hengiltä.

Eli sanoisin että eroon hankkiutuminen lienee ainut järkevä teko...
/jari
helunia
Member
Member
Viestit: 301
Liittynyt: 01:40, 28.11.2003
Paikkakunta: Jkl / JAS --> Alajärvi / AAH
Viesti:

Viesti Kirjoittaja helunia »

Voi, miten harmi, jos yksinäinen täpliksesi on terrorisoinut altaasi rauhaa! Hain juuri omaani kolme kappaletta kyseisiä täplätilapioita ja ovat osoittautuneet aivan mukaviksi affeniksi. Jos joskus satut Jyväskylään päin, niin tuo se yksinäinen ahvenparka "parveni" jatkoksi! :P

Täplätilapiat ne vasta hyviä levänsyöjiä ovat!!! Rihmalevät ovat yrittäneet tukehduttaa jo monta kuukautta tuota vaivaista jaavansammaltuppoa, mikä kantoon on jäänyt kiinni. Välillä olen rihmoja nyppinyt, mutta harmittaa kun samalla sammalta on lähtenyt niin paljon pois, ettei se parka ole kerennyt kasvaa välillä ollenkaan. Tuppo on vaan pienentynyt ja pienentynyt... Kohta se varmaan kyllä katoaa noiden ahvenien suuhun! Ovat meinaan syöneet joka ikisen rihman sitä levää pois siitä "sammaltuposta"!!! Aivan uskomatonta! Siis huomatkaa, ahvenet asuttivat altaani eilen! Hmm, pitänee hankkia paljon kasviksia ruuaksi... :mrgreen:
"Tuleeko kaikista norsuista talvella mammutteja?" - kummipoika Miro 4v.
---------------------------------------------------------
Milloin viimeksi olet kokenut jotain erilaista?
http://www.tulivuorikeskus.fi
Kaizu
Imperaattori
Imperaattori
Viestit: 2881
Liittynyt: 16:42, 21.10.2001
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kuopio
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Kaizu »

helunia kirjoitti:Hain juuri omaani kolme kappaletta kyseisiä täplätilapioita ja ovat osoittautuneet aivan mukaviksi affeniksi.
helunia kirjoitti:Aivan uskomatonta! Siis huomatkaa, ahvenet asuttivat altaani eilen! Hmm, pitänee hankkia paljon kasviksia ruuaksi... :mrgreen:
Heh, eilen sait ja jo nyt olet varma että ovat aivan mukavia affenia :roll:

PS. Minulla ei ole kokemusta noista, mutta joskus mukavilta vaikuttavat ahvenet saattavat yllättäen saada jotain omituista päähänsä...
There are no facts, only interpretations. -- Friedrich Nietzsche
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”