Kasvit korissa (akvaariossa)

Kasvien hoito, ongelmat ja sisustus.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
totoro
Senior Member
Senior Member
Viestit: 633
Liittynyt: 14:40, 19.03.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Kasvit korissa (akvaariossa)

Viesti Kirjoittaja totoro »

Satuinpahan eilen katsomaan Satun vedenalaisia sivuja, sieltä huonekasvit akvaariossa (http://satuj.aqua-web.org/huonekasveista.php).
Tuli mieleen, että voisiko kasvit laittaa johonkin koriin tai suodatinmattoon kiinni? Tämä kysymys on varmaan ollut monta kertaa, mutta eipähän ole minulle vastaan tullut. Suodatinmattoon kiinnittämisestä ole kuullut (tai oikeastaan lukenut), mutta korista en ole kovin usein (tai oik. koskaan) kuullut.
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Minkämoista koria ajattelet? Jokin sellainen kelluva häkki -tyylinen? Esimerkiksi Helsingin Akvaariokeskuksessa oli joskus sellaisissa bettaparakeissa kellumassa aasinkorvaa tai jotain muuta juuret vedessä. Ihan näppärä tapa sekin.

Pitää kyllä lisätä sivuilleni, pidin taas niin itsestäänselvyytenä etten muistanut edes mainita koko viritystä. Kiitos kun kirjoitit tuon viestin, en olisi muuten ikinä huomannut ettei sitä ole siellä :D

Suodatinmattoon taas voisi olla aika vaikea kiinnittää varsinkin niitä isokokoisimpia kasveja, mutta jonkin kultaköynnöksen voisi kyllä saada kasvamaan sen pinnan yläpuolella olevaa osaa pitkin. Saattaisi olla aika nätti.
totoro
Senior Member
Senior Member
Viestit: 633
Liittynyt: 14:40, 19.03.2003
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Viesti Kirjoittaja totoro »

rain- kirjoitti:Minkämoista koria ajattelet?
Ajattelin lähinnä sellaista muovista tai jostain muusta myrkyttömästä aineesta tehtyä koria, johon se huonekasvi laitettaisiin samalla tavalla kuin vesiviljelyssä.
rain- kirjoitti:Pitää kyllä lisätä sivuilleni, pidin taas niin itsestäänselvyytenä etten muistanut edes mainita koko viritystä. Kiitos kun kirjoitit tuon viestin, en olisi muuten ikinä huomannut ettei sitä ole siellä :D
Olepa hyvä! [;)]
Kumikala
Starting Member
Starting Member
Viestit: 37
Liittynyt: 16:33, 14.11.2003

Viesti Kirjoittaja Kumikala »

Kyllä kasvit (huone) kasvaa korissa. Vesiviljelyssä kasvit ovat pienessä muovikorissa jossa on lecasoraa tai jmv... Vehkat, saniaiset, kaislat, rönsylilja, kiinanruusu ja traakkipuut esimerkiksi menee ihan hyvin. Suodatinmattoon voi kiinnittää vaikka siimalla. Kannattaa pestä multa hyvin pois. Ja jos ostaa uusia kasveja kannattaa odottaa n:30vrk ennen akvaarioon laittamista. Näin vältytään torjunta-aineilta.
-Kumikala kiittää ja kumartaa.-
Irene
Junior Member
Junior Member
Viestit: 220
Liittynyt: 16:02, 14.12.2002
Paikkakunta: Satakunta
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Irene »

Kyllä se varmaan korissakin menee ja juuri niinkuin tuossa jo neuvoivatkin muut että myrkytön sen olla pitää niin korin kuin kasvinkin.
Myös minun kotisivuiltani löydät omista kokeiluistani vinkkejä ja informaatiota huonekasveista akvaariossa.
Mattoon voi viritellä varmasti kanssa kasveja.

Käyppä tutustumassa.
Alhaalla linkki www. sivuilleni.
Mikään ei ole niin tärkeää kuin puutarhanhoito jos sekään nyt niin kovin tärkeää..
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

Pistänpä tämän säikeen jatkoksi, niin ei tule sanomista turhien ketjujen aloittamisesta... [;)]

Tökkäsin tuossa talvella joskus pari rönsyliljan tainta mattosuodattimen päälle/viereen ja kiilasin lampulla kiinni, etteivät putoaisi kokonaan veteen. Ei kovin kasviystävällinen kiinnitys siis, mutta siitäkös nuo välittävät. Kasvavat tosi kivasti, tosin tekevät juuria maton sisään, eli pitänee välillä tarkastaa, ettei mene ihan umpeen matto.
VesiEläin
Elite Member
Elite Member
Viestit: 5925
Liittynyt: 07:54, 04.03.2004
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Lempäälä

Viesti Kirjoittaja VesiEläin »

Meillä on kasvanut aasinkorvaa ja kultaköynnöstä, plekoaltaan perustamisesta asti, karkeassa mattosuodattimessa. Kasvavat hurjasti!
Kultaköynnös pomppasi siitä seinälle(Kiipimähapsillaan takertunut seinään) ja nyt on edessä ongelma, kun allas vaihtuu, mattosuodatin vaihtuu toiseen. Kuinka saan juuret ehjänä mattosuodattimesta, ettei se kasvi kuole, kun se on kiinni tapetissa. :roll:
Onneksi uusi akvaario tulee enstisen paikalle niin kasvisten juuret ylettyisi veteen, jos vaan saan ne elossa siirrettyä.
rain-
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3519
Liittynyt: 02:55, 04.11.2001
Sukupuoli: N/A

Viesti Kirjoittaja rain- »

Itsellä kasvaa mattosuodattimessa kiinni tällä hetkellä kultaköynnöstä, viirivehkaa, peikonlehteä, kodinonnea, värinokkosta, pilkkulehteä, Marsileaa, kelluhankasammalta, elämänlankaa, kääpiököynnösviikunaa, jotain Peperomia-lajia ja suikeroalpia. Juurensa maton sisälle kasvatti myös jättivesitähdikki (puoli senttiä paksuja juuria oli aika mukava nykiä irti kun otin kasvin pois altaasta). Matto on akvaarion takaseinän kokoinen ja se ei toimi suodattimena, ainoastaan kasvien juurtumisalustana ja tummana taustana (johon on kätevä kiinnittää sammalia kasvamaan niin pinnan ylle kuin alle). Odotan kauhulla kesällä tapahtuvaa muuttoa.
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

Kiitos rain! Ratkaisit juuri taustapulmani! Minulla on paksua (7 cm) suodatinmattoa, josta saa kirurginveitsellä leikattua epätasaisen kalliotaustan, ja siihen vaan kasveja päälle! Olen miettinyt pääni puhki, miten saisin runsaskasvisen, mutta kuitenkin valoisan ja avaran altaan... Periaatteena se, että "taustaa ei tarvita, kun se ei näy kasvillisuuden takaa". Ongelma on se, että ei sieltä palojn muutakaan näy kasvillisuuden takaa... :?
kirby
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 20:43, 02.01.2005
Paikkakunta: oulu

Viesti Kirjoittaja kirby »

Kertokaa nyt vinkkejä mistä olette ostaneet isoa suodatinmattoa? Ja innolla odotan niitä kuvia taustasta.... :D
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kasvit ja sisustus”