Oskarin sopeutuminen

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
miro95
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 19:52, 12.08.2010
Sukupuoli: Mies

Oskarin sopeutuminen

Viesti Kirjoittaja miro95 »

Eilen oskarin saapuessa uuteen kotiin, alkoi se heti seuraamaan haarniskamonnien touhua.
Osku kulkee haarniskamonnin perässä joka kiven koloonkin ja matkii jopa sen käytöstä. 8O

Olisiko mahdollista että kyseinen oskari kaipaa niin paljon myyntialtaassa olleita 2 muuta oskaria, että yrittää korvata sen haarniskamonnien seuralla?
Tämä oskari on myös hyvin ujo, jos joku lähestyy akvaariota, niin se ampaisee täyttä vauhtia piiloon kasvien suojaan eikä ole tullut juuri pintaankaan syömään.

Voiko tämä käytös johtua uudesta ympäristöstä ja onko ujous yleensä ohimenevää? :?
TeCe
Starting Member
Starting Member
Viestit: 21
Liittynyt: 10:55, 28.02.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Sysmä

Re: Oskarin sopeutuminen

Viesti Kirjoittaja TeCe »

Oskut taitaa olla parvikaloja? En osaa varmaksi sanoa, mutta itselläni tuossa jokunen osku on, ja vaikka samassa porukassa olivat ennen minulle tuloa niin kotiutuminen kesti kauan. Olivat kovin arkoja porukassakin.

Nyt muutaman viikon jälkeen rohkaistuneet, tulevat kädestä syömään ja seurailevat ihmisen touhuja altaan sisältä. Ihania. :roll:

Suosittelen hankkimaan oskulle kaverin tai kaksi, jos tilaa on.
luri pahanen
Junior Member
Junior Member
Viestit: 83
Liittynyt: 22:50, 18.10.2007
Paikkakunta: Helsinki

Re: Oskarin sopeutuminen

Viesti Kirjoittaja luri pahanen »

miro95 kirjoitti:
Voiko tämä käytös johtua uudesta ympäristöstä ja onko ujous yleensä ohimenevää? :?
Eiköhän kalalla kuin kalalla jonkinlaista ujoutta ole, kun uuteen akvaarioon asutetaan. Kyllä se muutamissa päivissä tai viikoissa pois menee, joskin joskus voi ottaa kauemminkin: Oma krokotiiliplekoni ei suostunut kuuteen ensimmäiseen viikkoon näyttäytymään.

Hieman ot, eikä liity oskareihin, mutta yksi mielenkiintoinen asia on ns. suojakalat, joista aika vähän puhutaan. Itse tuskastelin aikoinaan 30-päisen kardinaalitetraparven arkuutta. Eivät uskaltaneet tulla valojen päällä ollessa edes pikaisesti syömään. Sitten hankin kääpiörihmakalapariskunnan, ja kardinaalit rohkaistuivat kuin SALAMANISKUSTA. Muutos oli niin yhtäkkinen, etten uskoisi sellaisen olevan edes mahdollista, ellen olisi omin silmin sitä nähnyt.

Mutta joo, omien oskarikokemusteni perusteella sanoisin, että osku kyllä rohkistuu muutamassa päivässä - vaikka olisi yksinkin.
zakka
Starting Member
Starting Member
Viestit: 47
Liittynyt: 06:18, 10.03.2004
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Turku

Re: Oskarin sopeutuminen

Viesti Kirjoittaja zakka »

Oskareita mulla ollut jo 9 kpl yhteensä, osku on parvikala paitsi kutuaikana. oskari tutkii akvaarion ensin.katsoo ketä on kiva ja kenestä vaaraa,
esim ostin vuos sitten akvaariokaupasta pienen"terroristin" sano myyjä, pistin sen isoon akvaan suoraan, iso helmiäistonkija hyväksyi sen niinkuin tarkoitus olikin.
Oskari seurasi sitä joka paikkaan, nyt on hieman pihalla kun tonkija kuoli, tekee tiliä tällähetkellä tulisuu uroksen kanssa.
Pointti: oskari on älykäs kala, saat sen tekemään temppuja jos haluat mutta en suosittele jos haluat pitää kalat akvaariossa myös poissa ollessasi.
kudusta sanon sen verran että hoitaa poikasensa siihen asti kunnes kutee seuraavan kerran (4kk), poikaset kun on 2-3 cm pitkiä, jättävät nekin rauhaan jos ei pojat popsi munia.
Joo ja poikasiahan jää noin muutama 2000 munasta, mulla 5 kpl
kasvattivat muuten yhen lopuksi 25 cm saakka kunnes annoin sen jonnekin espooseen:)
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”