Kypsytys: SafeStart "kylmettynyt" käyttökelvottomaksi?!

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Mimsu
Starting Member
Starting Member
Viestit: 3
Liittynyt: 12:48, 05.01.2010
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Kypsytys: SafeStart "kylmettynyt" käyttökelvottomaksi?!

Viesti Kirjoittaja Mimsu »

Hei kaikki,

Olen aloitteleva akvaristi ja kypsyttelen parhaillaan ensimmäistä 84-litraista akvaarioitani pääasiassa Jukka Järven sivujen ohjeiden mukaan (SafeStarttia ja hirvensarvisuolaa). Järven sivuilla mainittiin, että vuorokaudessa pitäisi jo muodostua nitriittiä, mutta itselläni ei parin vuorokauden jälkeen vielä näy mitään. En tiedä olenko vain hätäinen ja epäluuloinen, mutta toisaalta törmäsin akvaarioon.fi -nettikaupassa SafeStartin kohdalla tekstiin
*Tuote ei kestä jäätymistä, joten sitä ei voi postittaa talviaikaan/pakkaskeleillä.
SafeStarttini hankin sattumoisin postimyynnin välityksellä pari viikkoa sitten parhaimman pakkasjakson aikaan. Siksi tiedustelenkin, oletteko kukaan törmänneet siihen, että SafeStart ei olisi toiminut teillä ollenkaan, eli olisi esim. kuljetuksessä jäätynyt ja tappanut bakteerit?!

Tällä välin jatkan nitriitin ilmestymisen odottelua :)
84 l ensimmäinen akvaario, jossa tuoreina asukkeina 6 x Corydoras sterbai ja 13 x Hyphessobrycon amandae. Vielä paljon tiedonhakua ja opiskelua.
Substral
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1394
Liittynyt: 17:24, 21.12.2008
Paikkakunta: Helsinki

Re: Kypsytys: SafeStart "kylmettynyt" käyttökelvottomaksi?!

Viesti Kirjoittaja Substral »

Onhan tuosta aiheesta jo täällä keskusteltu (etsi toiminnolla löytynee), muutamilla on SafeStart kokenut kylmäkuoleman ja sen seurauksena ei ole toiminut. Elävät bakteerit eivät kestä pakkaslämpötiloja, joten sen pullon ruumiit eivät allastasi kypsytä.. Vahingosta viisastuneena hommaa uusi bakteeriymppi ja vältä kylmää. Voi toki olla mahdollista että pieni määrä kavereita olisi hengissä, tällöin kypsytys kestää huomattavasti pitempään ja hirvensarvisuolaa tulisi käyttää pieniä määriä ammoniakkimyrkytyksen välttämiseksi.
Eiköhän tämä ollut tässä..
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”