Mikä kirjoahvenpari tähän altaaseen?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
suski-87
Junior Member
Junior Member
Viestit: 240
Liittynyt: 13:31, 25.04.2004
Akvaarioseurat: TAY
Paikkakunta: Turku

Mikä kirjoahvenpari tähän altaaseen?

Viesti Kirjoittaja suski-87 »

Eli jonkin verran noista eri lajeista onkin jo tullut lueskeltua, mutta nyt kaipaisin ehdotuksia sopivaksi kirjoahvenpariksi tulevaan altaaseeni. Litroja tulee olemaan 344 (altaan mitat 125*55*50cm). Muina kaloina parvi intiaanisulkia, parvi musta-aavetetroja, muutamia hunarihmakaloja ja partamonni. Vesiarvot tulevat varmaan olemaan aika samaa luokkaa mitä nykyisessäkin altaassani, eli ph 6,6, gh 5, lämpötila 26 astetta. Tärkeimpinä kriteereinä olisi etteivät tuhoaisi kasveja, hätyyttelisi kauheasti muita kaloja tai lisääntyisi holtittomasti. Kuitenkin olisi ihan mukava, jos laji olisi sellainen, joka saattaisi ihan normi seura-akvaariossakin intoutua kutemaan ja muutama poikanen saattaisi joskus hengissäkin selvitä.

Pari lajia mitä olen miettinyt ovat avainkirjoahven tai lippukirjoahven, molemmat valtaavat ilmeisesti reviirinsä pohjalta, joten jos muita pohjakaloja tuon partamonnin lisäksi ei tulisi ne ilmeisesti mahtuisivat ihan hyvin? Entä mitä muita sopivia lajeja löytyisi?
jokelamaniac
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2040
Liittynyt: 11:12, 28.05.2004
Paikkakunta: keuruu

Re: Mikä kirjoahvenpari tähän altaaseen?

Viesti Kirjoittaja jokelamaniac »

Tuon kalaston kanssa suosittelisin ehkä lippukirjoahventa mieluummin - jos sen lämpötilavaatimukset sopii (en ny muista).

Myös jokin lämpimpämmän veden apistogramma-haaremi voisi mennä.

Avain tai muu hieman isompi voisi jo tehdä selvää rihmakaloista ainaski.
Minä juon nyt kahvia!
möhkökala
Junior Member
Junior Member
Viestit: 169
Liittynyt: 15:16, 24.10.2002
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Joensuu

Re: Mikä kirjoahvenpari tähän altaaseen?

Viesti Kirjoittaja möhkökala »

Itselläni on samankokoisessa altaassa 5 avainta (keskenkasvuisia vielä) ja helmirihmakala, lisäksi 3 plekoa ja haarniskamonneja. En usko että avaimet tekevät mitään vahinkoa, varsinkin jos poikasesta asti tottuvat tuohon seuraan. Omassa altaassani tulevat hyvin toimeen, eivätkä ole agressiivisia muita kaloja kohtaan.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”