Onko kenelläkään neitotonkijanaarasta akvaariossaan?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Inneremont
Senior Member
Senior Member
Viestit: 608
Liittynyt: 11:48, 24.09.2004
Paikkakunta: Helsinki, HAS/Ciklidistit

Onko kenelläkään neitotonkijanaarasta akvaariossaan?

Viesti Kirjoittaja Inneremont »

Haluaisin tietää uiko kenenkään akvaariossa varmuudella tunnistettu naaraspuolinen Neitotonkija (Biotodoma cupido)? Omassa akvaariossa vaikuttaa olevan 6 koirasta, tosin kahdesta pienimmästä en ole vielä varma. Neljä isointa ovat niin näyttäviä ja pullistelevat toisilleen, joten ovat luultavammin koiraita. Jos ovat kaikki koiraita, edessä on muutaman myynti (tai mieluiten tietenkin vaihto naaraisiin, YV:tä tulemaan jos heti löytyy ehdokkaita!) ja uusien osto. Kun pari on muodostunut, muille "neidoille" on löydettävä uusi koti. Tavoitteenani on yrittää kudetusta ja onnistua siinä.

Olen kuullut mitä erilaisempia teorioita siitä miksi akvaarioihin eksyy usimmiten koiraita. Yksi oli että naaraat eläisivät syvemmällä joessa, mutta kysyin asiasta Heiko Bleheriltä ja hän kertoi nähneensä sukelluksillaan samalla alueella molempia sukupuolia, sekä isoja että pieniä. Sain häneltä varsin hyvää tietoa biotoopista, mutta hänkään ei osannut vastata varmuudella kysymykseeni miksi koiraita tulee myyntiin enemmän. Yhdessä kirjoituksessa pohdittiin mahdollista sukupuolen vaihtumista tilanteen mukaan, mutta tälle teorialle ei ole mitään vahvistusta. Mitään selvää vastausta en ole saanut, mutta se tosiasia että kyseinen laji kasvaa ja kehittyy varsin hitaasti akvaario-olosuhteissa on koettu nyt omakohtaisesti.

Kuulin että Mikael Westerlund olisi aikoinaan saanut kyseisen lajin kutemaan, pitää kysäistä jos hän ilmestyy huutokauppaan...
Biotooppiharrastaja
Inneremont
Senior Member
Senior Member
Viestit: 608
Liittynyt: 11:48, 24.09.2004
Paikkakunta: Helsinki, HAS/Ciklidistit

Re: Onko kenelläkään neitotonkijanaarasta akvaariossaan?

Viesti Kirjoittaja Inneremont »

Eli ilmeisesti ei kovin monella...


Mikael Westerlundilla on Neitotonkijat kuteneet, mutta ilman suurempaa menestystä. Juteltiin keväällä (kirjoitusinto hoi!) vedestä ja muutenkin kaloista ja olin löytämäni informaation pohjalta saanut kaikki varsin lähelle "optimia". Nyt toivotaan, että tämä tuottaa tulosta. Omassa altaassa kaksi neitoa viihtyvät taas yhdessä ja jos en ihan väärin katsoniin toisella leukaviiva näyttää muuttuvan pisteviivaksi. Pitäisi olla varma merkki siitä, että kyseessä on naaras. Kyseistä yksilöä olen jo aikaisemmin epäillyt naaraaksi, mutta eihän näistä ota kukaan selvää. Katsotaan jatkoa ja sormet ristiin! (Tuurillani kutu tapahtuu perjantaina... Muutto edessä lauantaina :roll: )
Biotooppiharrastaja
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”