Affenet adoptoi toisiltaan!?

Kirjoahventen hoito, ongelmat ym.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
affenainen80
Senior Member
Senior Member
Viestit: 918
Liittynyt: 20:47, 23.07.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Raisio
Viesti:

Affenet adoptoi toisiltaan!?

Viesti Kirjoittaja affenainen80 »

No nyt on sitten sekin nähty, kun ahvenet adoptoi lapsia toisiltaan! 8O En tiedä onko tuo ihan normaalia, mutta minä ainakin olen onnistunut sivuuttamaan jutut moisista perhetapahtumista.

Meillä 400-litraisessa kutee sulassa sovussa kaksi seeprakirjoahvenpariskuntaa. Kutupaikat on vielä kaiken lisäksi altaan samassa päässä, joten käytännössä noin 200 litran vesialueella nämä pariskunnat 90% ajastaan viettävät. Joskus on uhittelua puolin tai toisin, mutta vain sellaista turvallisen välimatkan päästä pörhistelyä. Leukalukkoja tai muuta yhteenottoa ei ole ollut kertaakaan.

1. pariskunnan ensimmäinen kutu meni aika lailla harakoille, eikä siitä selvinnyt kuin yksi poikanen. Huonoja vanhempia. :roll:
2. pariskunta onnistui ensimmäisellä kerrallaan paremmin, ja pikkusormen kynnen kokoisia poikasia tuolla ui kymmenisen kappaletta.
Nyt on toinen kutukierros menossa. 1. pariskunta ehti taas ensin, ja sen poikaset lähti uimaan pari päivää sitten - kun aivan samaan aikaan 2. pariskunnalla oli juurilaskettu kutu omassa kutupaikassaan.

Seuraavana päivänä saatiinkin ihmetellä, kun 1. pariskunnan poikasista suurin osa oli tämän 2. pariskunnan hoivassa heidän kutukuopallaan! Nyt tämä adoptiokaappauksen tehnyt pariskunta huolehtii ottolapsistaan ja löyhyyttelee omaa "biologista kutuaan" samaan aikaan. Muutama tenava jäi omille vanhemmilleen 1. pariskunnalle, mutta niiden epäilen jo päätyneen ruoaksi. Kutupaikka on sellaisessa suojassa, ettei sinne näe kunnolla. Tämä "parempien vanhempien", eli 2. pariskunnan kutupaikka taas on ihan etulasissa anubiasten alla.


Onko muilla tapahtunut tällaista adoptointia/lapsenkaappausta?
1000L tyhjillään, 400L aasiaa ja 350L afrikkaa + 9 viljakäärmettä
en
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1921
Liittynyt: 13:55, 20.05.2007

Viesti Kirjoittaja en »

No niin... niin meilläkin :roll: ... Eli 300l on 3 rusokirjoahvenen kutua/poikasia... ja tuntuu nuo poikaset vaihtavan osoitetta myös kutua vartioiville vanhemmille... Selvästi kaikki samanlajiset käy vanhemmista ja pikasista :roll: Aika jännä muuten että ne mahtuu kaikki ½ altaaseen, eli 40*60 kokoiselle pohjalle...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Kirjoahvenet”