Tulirihmakala

Rihmakalat, kiipijäkalat, pusukalat, taistelukalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
appura
Member
Member
Viestit: 484
Liittynyt: 16:10, 23.01.2005
Paikkakunta: Lieto

Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja appura »

Altaassani on kohta uiskennellut jo kaksi viikkoa neljä tulirihmakalaa. Kalojen värit eivät ole muuttuneet mihinkään suuntaan, vaan ovat edelleen ruskeita. Joillain yksilöillä häviää välillä se yksi ainut pystyraita, joka on kyljessä.
pH altaassa on 6,5 ja sitä on vielä tarkoitus hieman laskea.
Voiko olla että minulla on käynyt niin huono tuuri, että kaikki yksilöni ovat koiraita. Rohkeita ja reippaita nämä kalaset ovat, eivätkä lainkaan arkoja.
-Tassu-
Senior Member
Senior Member
Viestit: 669
Liittynyt: 18:54, 11.05.2006
Akvaarioseurat: Labyrinttiyhdistys, Lapin Akvaristit
Paikkakunta: Rovaniemi

Viesti Kirjoittaja -Tassu- »

Koita vain laskea pH:ta vielä, vaihda vettä tiheään ja syötä paljon vahvaa ruokaa. Turvetta saa lisätä todella reilusti!

Mulla kesti muistaakseni pari kuukautta oston jälkeen, ennen kuin naaraan värit alkoivat todella hehkumaan. Harmi vain, että koiras kuoli enkä ole löytänyt uutta :(

Näitä kuulemma saa ollakin useampi koiras yhtä naarasta kohti, toisin kuin rihmakaloilla yleensä.
Koira, käärmeitä, liskoja, hiiriä, sirkkoja, kaloja, rapuja, kotiloita, sekä pari poroa. "Milloin alatte periä tänne pääsymaksua?" kysyi lapsen kaveri meillä käydessään..
tamiso
Junior Member
Junior Member
Viestit: 70
Liittynyt: 22:04, 15.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja tamiso »

Nostan tätä ketjua hieman.

Minulle on liikkeessä odottamassa 1n+3k yhdistelmä näitä upeita yksilöitä, tulirihmoja. Ensi viikonloppuun mennessä olisi tarkoitus saada 100litraisen (kyseisiä rihmoja varten perustettu, kypsä ja stabiili allas) suht suokeat olot. Eihän se ph siitä viikossa laske (nyt 6.7 kh2), mutta pitäisi olla keinot tiedossa siihen. Turveuute (7,5ml/10l), tammenlehdet ja turvelitkulisäys. Kysyisinkin tuosta turvelitkusta, miten te muut "labyristit" valmistatte turvelitkunne? Varsinkin näin talvella kun maa on luminen ja roudassa, eikä turvetta saa luonnonsoilta keittelyä varten oikeastaan mitenkään? Mikä on hyvä "aloittajan" annostussuhde/10litraa? Alle ph6 tavoittelen.
JenCa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 123
Liittynyt: 20:53, 05.10.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja JenCa »

Onko tulirihmat millaisia käyttäytymiseltään? Ovatko äkäisiä tai ujoja? Ja onko kuinka herkkiä? Millainen saatavuus näillä on? Suosittelisitteko haaremia vai pariskuntaa?
3 koiraa, pari allasta kellarissa odottelemassa kalatauon päättymistä
akvaristi
Senior Member
Senior Member
Viestit: 976
Liittynyt: 20:53, 09.06.2004
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Satakunta

Re: Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja akvaristi »

Nostellaanpas. Onko kenelläkään näitä tällä hetkellä? Vähän hinkuisin näitä, mutta naaras kaiketi voi kohdella urosta aika kovakouraisestikin...? Ja olisko näitä parempi pitää parina, haaremina vai miten? Yleensäkin olisi kiva kuulla kokemuksia :).
- 720l Afrikka-allas, 25l nano -
Pullahiiri
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 3362
Liittynyt: 16:50, 22.12.2008
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki

Re: Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja Pullahiiri »

Täällä on nyt vihdoin ja viimein yksi tulirihmakala. Hoikka naaras, yritän nyt saada sen syötettyä pumpeloksi ja sit ostan koiraan. 63-litraisessa asuu kierteisten kanssa. Ruokinta on hieman hankalaa, suostuu syömään kyklooppeja ja äsken napsi muutamat silputut palaset survaria. TODELLA pieni suu kalalla, ihan hämmästyttävän pieni.

Jos on muita tulirihmojen omistajia niin miten ja mitä ne teillä syö? Mikromatoja on myös mutta eka kokeilu meni sivu suun, kokeilen uudestaan kun saan ymppiä vähän kasvateltua.
325: M. festivus, H. pyrrhonotus, C. duplicareus, CW021, Hypancistrus sp. L-066
250: T. espei, P. kuhlii, Hypancistrus sp. L-066
100: Axelrodia riesei
100: Carinotetraodon travancoricus
Carmila
Member
Member
Viestit: 491
Liittynyt: 02:12, 19.03.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Espoo

Re: Tulirihmakala

Viesti Kirjoittaja Carmila »

Minulla tulirihmat aikoinaan kutivatkin. Surviainen kelpasi hyvin ruoaksi näille, en muista että olisi ollut mitään ruokintaongelmia. Altaan pH oli muistaakseni todella matala, ihan oli viitosella alkavava luku, mutten enää tarkemmin muista. Samoin vesi oli hyvin tummaa. Ihan rauhallisia kaloja olivat. Ihannekokoonpano olisi ehkä 3k/1n, niinkuin aika useilla suuhautojilla meillä on hyväksi todettu. Jos kudetusta miettii, niin ehdottomasti lajiallas. Koiraan haudonta häiriintyy tosi herkästi. Oma virheeni oli se, etten siirtänyt hautovaa koirasta pois. Melkeinpä suosittelisin kutuajatuksissa perustamaan koiraalle oman altaan, josta naaras poistetaan, kun on "pullat uunissa".
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Labyrinttikalat”