Akvaan vain monnisia ?

Monnit, nuoliaiset ja muut pohjalla elävät kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
ontto
Starting Member
Starting Member
Viestit: 18
Liittynyt: 08:41, 05.10.2001

Akvaan vain monnisia ?

Viesti Kirjoittaja ontto »

Olen ihastunut monnisiin ja haluaisin laittaa pienempään akvaariooni (n.60l) vain niitä.

Mitä tulisi ottaa huomioon sisustuksessa, kivet, hiekka, kasvit, juurakko, piiloja, veden virtaus jne.

Onko joku laji herkempi kuin toinen?
Liisa S
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1129
Liittynyt: 11:39, 02.11.2001
Paikkakunta: Espoo HAS, Monniklubi
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Liisa S »

No ensinnäkin kannattaisi ottaa huomioon se, että tuonkokoiseen altaaseen ei mielestäni pidä laittaa normaalikokoisia monnisia lainkaan. Ei siinä ole tarpeeksi pohjatilaa kunnon parvelle. Mutta kun hankit satalitraisen ja laitat sinne hiekkaa niin siitä se lähtee. Mielummin laakeahko, matala allas kuin joku korkea.
prboy
Monnispesialisti
Monnispesialisti
Viestit: 1693
Liittynyt: 09:59, 16.10.2001
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja prboy »

quote:
No ensinnäkin kannattaisi ottaa huomioon se, että tuonkokoiseen altaaseen ei mielestäni pidä laittaa normaalikokoisia monnisia lainkaan.


En nyt olisi ihan noin jyrkkä. Kaikkia korkeintaan 5-senttisiä monnisia voi mielestäni pitää pikkuparvea kuusikymppisessä. Edellytyksenä on, että akvan hoito on säntillistä ja että akvan muoto ei ole mahdoton. Matala 60-litrainen on jo oivallinen monnisakvaario.

Seuraava ei ole mainos:
Nykyisin on muodostunut yleinen käsitys, että akvaariotieto on hankittavissa, kunhan kysäisee netistä jotakin. Internet on kuitenkin aika arveluttava tiedonlähde. Valtaisa osa kaikesta ns. tiedosta on silkkaa roskaa, joka koostuu vielä yleensä pienistä tiedon murusista. Miten voi mitenkään varmentaa tiedon antajan pätevyyden neuvojen lähteenä? Siihen vaaditaan aikamoinen määrä omaa tietämystä ja siinä vaiheessa ei enää netistä välttämättä olekaan niin kovin paljon apua.

Minä luotan edelleen kirjoihin. Niiden avulla on hallittavissa suuri määrä tietoa varsin vaivattomasti. Kirjojen julkaisukynnys on niinikään huomattavasti nettiin kirjoittamista korkeammalla. Mikä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että huonoja kirjoja ei olisi olemassa.

Edellä olevalla en tarkoita sitä, että ei pitäisi kysyä vaikkapa Aqua Webissä mitään. Mutta jos kysymykset ovat niin laajat kuin sinä "ontto" esitit, on melko varmaa, että et saa tyhjentäviä vastauksia. Ne löytyvät kirjoista. Miksi siis et hankkisi kirjaa? Se maksaa kyllä itsensä nopeasti takaisin.

Eli en edes laiskuuttani yritä vastata kysymyksiisi, kun olen jo joskus kirjoittanut aiheesta 150 sivua.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Monnit ja nuoliaiset”