Akvaarion sisustuksesta ollaan eri mieltä

Täällä keskustelu on vapaata, kunhan homma pysyy hyvän maun ja käytöksen rajoissa ja keskustelu jotenkin koskettaa akvaarioita. Muu yleinen keskustelu -> ""Off-Topic" ja äänestykset"-ryhmään.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Akvaarion sisustuksesta ollaan eri mieltä

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

Siis ihmisen kannaltahan paras sisustus olisi, kun pohja on edestä alempana ja hiekan määrä nousee takalasia kohden. Ikävä kyllä, minun kalani (+kotiloni?) ovat aivan toista mieltä. Hiekkaa kannetaan ja löyhytellään, siirretään kaikin keinoin, etulasia päin, ja etenkin juurakkojen alta hiekka on saatava pois niin että rumat tasaiset leikkauskohdat saadaan näkyviin.
Että tämmöstä vuodatusta, millä ihmeellä muut saa akvaarionsa hiekan pysymään nätisti? Väärä kalavalinta?
rohanna
Junior Member
Junior Member
Viestit: 90
Liittynyt: 13:09, 03.04.2007
Paikkakunta: Joensuu

hih

Viesti Kirjoittaja rohanna »

:D, heh. Mulla on todella hieno hiekkapuhallushiekka altaassani ja lähes joka aamu kun herään toisen juurakon alunen on myllätty niin, että juurakko on kallellaan. Sen lisäksi JOKA YÖ ilmestyy etulasin vasempaan nurkkaan aivan julmetun kokoinen kuoppa! Oletettavasti partiksen puuhien jäljiltä. Siinä sitten pölyttelet hiekkaa takaisin tai odottelet, että suodatin, monniset mylläävät hiekan taas takaisin. Noh, oletettavasti nuo oavt onnen tekoja! :mrgreen:
miss-tetra
Junior Member
Junior Member
Viestit: 218
Liittynyt: 21:11, 25.01.2007
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja miss-tetra »

Sama juttu täällä. Monnit ei kertakaikkiaan kestä hiekkää kookoksien alla ja aamulla kookos onkin puilla paljailla :mrgreen:
nuorempana katsoo ihmistä ja etsii puolisoa - vanhempana katsoo puolisoa ja etsii ihmistä.
Vilpsu
Junior Member
Junior Member
Viestit: 92
Liittynyt: 00:53, 18.02.2007

Viesti Kirjoittaja Vilpsu »

Eikös akvaario olekaan kalojen, vaan ihmisten koti? :o Antaa toisten sisustaa koti mieleiseksi :D
Hermen
Senior Member
Senior Member
Viestit: 909
Liittynyt: 16:26, 21.09.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Rantasalmi

Viesti Kirjoittaja Hermen »

Höh, no aika kurjia tuollaiset tapaukset. Kaverin akvaariossa on kaksi partamonnia, jotka ovat yhdessä päättäneet, että uusia kasveja ei heidän valtakuntaansa enää tule. Kaveriparka yrittää kovin uudistaa pitkään toiminutta ja välillä vähän hunningolle joutunutta akvaariota, mutta monnit pistävät vastaan. Niillä on niin vakiintuneet kulkureitit, ettei niille parane asetella minkäänlaisia esteitä... :roll:

Meillä taas saa myllätä akvaariota miten tahansa; kalat eivät pistä millään tavalla pahakseen. Miten voi olla näin erilaisia akvaarioita ja kaloja?
seura-akvaariot 350l + 112l. Akvaarioharrastuksessa mukana myös kissarouva ja labradorilapsi.
Adrianna
Elite Member
Elite Member
Viestit: 6704
Liittynyt: 01:32, 06.06.2004
Akvaarioseurat: LAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Karhula (Kotka)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Adrianna »

Vilpsu kirjoitti:Eikös akvaario olekaan kalojen, vaan ihmisten koti? :o Antaa toisten sisustaa koti mieleiseksi :D
Heti kun maksavat vuokraa :mrgreen: .

Meillä on eletty osittain kalojen ehdoilla, johtuen lähinnä siitä että pinna palaa kituvien kasvien ja epäonnistuneen sisutuksen kanssa. Ennemmin tingin mielikuvastani ja "siedän" vähän erilaista suunnitelmaa sitten.

Kaikki pohjaa pitkin rönsyävät kasvavat pienet miekkakasvit yms. ovat muuttuneet vanhemman noitamonnikoiraan vihollisiksi. Useimmiten ruokailun jälkeen noitis aloittaa taistelun tuulimyllyjään vastaan: Se hivuttauttuu rönsyävien kasvien ekaan niin pitkälle kuin vaan mahtuu (ei, siellä ei ole edes ruokaa tms. järkevää syytä) kunnes se on aivan jumissa, kuin kärpänen hämähäkin verkossa. Sitten se kääntyy liioitellun hitaasti U-mutkalle ja aloittaa. Viuh viuh, puolelta toiselle huitoo pyrstö ja koko kala pomppii samalla ylös alas. Hiekka nousee jopa 15 cm korkeuteen pohjasta ja monniset uivat kauhuissaan karkuun. Lopulta "Don Noitamonni" peruuttaa pois työmaaltaan ja ihastelee lopputulosta... parhaillaan 20-25 cm miekkakasvin rönsyjä lilluu vedessä vapaasti. Siinä se sitten tyytyväisenä tutkailee (ihan varmasti olen nähnyt se hymyilevän, mokoma piru!) jälkiään ja hiljalleen hissuttaa kotikannon koloon nukkumaan.

Sama peli joka hemmetin päivä. Huoh.

:mrgreen:
1-2-3 sydäntä särkyy , vielä löytyy se joka ehjänä säilyy
ehdin myöhemmin viettää aamuni jonkun kylkiluuhun kasvaneena.
Kun herään laivat on lähteneet, kortti kuivuu ja junia ei mee.
Laiturilta tuuli vie pois nekin jotka ei kelvanneet
cichlid
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 17:04, 08.10.2006
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kajaani / Oulu

Viesti Kirjoittaja cichlid »

Ja meillä kaksi yli 20 sentin mittaista rengasripsimonnia rymistelevät joka yö niin, että kaikki juurtumassa olevat tai vain vähän juurtumaan päässeet kasvit kelluvat aamulla pinnalla. Ja tämäkin on siis jokaöinen jutu. Aamulla ennen töihin lähtöä ei viitsi kainaloitaan myöten vedessä uida, kotiin tultua sitten alkaa se istutusurakka ja aamulla kaikki alusta.
720 + 125 litraa (ja tyhjillään 240 + 40 litraa)
piperita
Junior Member
Junior Member
Viestit: 89
Liittynyt: 20:26, 21.03.2005
Paikkakunta: Etelä-Karjala

Viesti Kirjoittaja piperita »

Miulla partamonni Monni Lonninen oli aluksi tyytyväinen sisustukseen, mitä nyt kookoksensa ja kantonsa alta pöllytti pohjalasin näkyviin. Niiden annoin olla sellaisenaan, koska toinen niistä tuntui niin tykkäävän. Mutta nyt on pari viikkoa (oikeasti pari vuotta jatkuneen hiljaiselon jälkeen 8O ) joka aamu ollut pari kunnon kasaa hienoa puhallushiekkaa etulasia vasten, pari melalehteä ja miekkakasvi kelluvat pinnalla ja vesi on sameaa kuin paremmassakin mutalammikossa... Ja aamulla ei tosiaan ehdi siivoilemaan Lonnisen sisustusvimman tuloksia vaan siellä ne töiden jälkeen odottelevat. Tänäänkin :roll:
Juuri kun luulet, ettei mikään voisi olla huonommin, joku varastaa häntäsi.
millia
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 5666
Liittynyt: 16:10, 10.11.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hämeenlinna
Viesti:

Re: Akvaarion sisustuksesta ollaan eri mieltä...

Viesti Kirjoittaja millia »

ParratonMonni kirjoitti:Että tämmöstä vuodatusta, millä ihmeellä muut saa akvaarionsa hiekan pysymään nätisti? Väärä kalavalinta?
Sitkeällä työllä. Plekot siirtävät hiekan kantojensa alta akvaarion etulasille ja hoitaja kiikuttaa hiekan etulasilta takalasille. Takalasilta hiekka sitten ajan myötä tasoittuu ja päätyy plekojen kantojen alle jne.
Mylläyksen olen saanut loppumaan sillä että olen laittanut pyöreää soraa (raekoko n. 6-10 mm) niihin paikkoihin missä ei saa pöllytellä kuten suodattimen imun alle, isojen miekkojen juurille ja etulasille siihen kohtaan mihin ruokanapit putoaa.
partis<3
Senior Member
Senior Member
Viestit: 673
Liittynyt: 14:08, 24.03.2006
Paikkakunta: Jyväskylä

Viesti Kirjoittaja partis<3 »

Minä taasen luovutin 128-litraisen kohdalla ja päätin ettei vedensuosikki tule menestymään samassa altaassa partamonnin kanssa. Joka ikinen yö se oli kaivettu ylös ja pätkitty parin sentin paloiksi. Nyt 300-litraisessani ajattelin laittaa kyseistä kasvia takanurkkaan ison puskan kun partis ei tähän altaaseen muuttanut, niin mitä tapahtuu: Banjo(!) riehuu kasvin ylös joka ikinen yö, ja joka aamu sen saa istuttaa uudelleen. Kaiken lisäksi kasvi kasvaa nurkassa, jonne on kaikista hankalinta yltää tälläisen ei-niin-pitkäkätisen ihmisen. Hitto. Tällä kertaa en luovuta. Katsotaan missä vaiheessa kala luovuttaa. Toivottavasti sitten kun saa kavereita. Tai sitten altaassani on sitten kaikki kasvit ylhäällä aamusta...

128-litraisessa annan hiekkojen siirtyä juuri niin kuin herra Partis haluaa. Istuttelen kasvit vain vähän kauemmas herran kaivuu-alueelta, jos ovat irronneet työn tuloksena. Kannon alla on mieletön kraatteri, vallisneriat kasvavat kuopassa ja matalia melalehtiä saa välillä pelastaa hiekkakasan alta, mutta herra näyttää rauhoittuneen kun kuoppia ei enää täytetä.
40l, 65l, 128l (80x40x40) ja 300l (120x50x50)
Blogi
Malys
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1413
Liittynyt: 12:02, 23.06.2004
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Kuusamo

Viesti Kirjoittaja Malys »

Kasviongelmaa 250 litraisen kanssa mullakin. Leväbarbit nakertavat vallisneriat poikki ja irtolehtiä löytyy jatkuvasti jostain, partis vetelee miekkakasveja naamariinsa. Tosin nyt on syystä tai toisesta alkanut jättää jättiläismiekkakasvia rauhaan ja kasvi on kasvanut roimasti. Joku pirulainen altaasta vetelee sitten hentolehtiset kasvit naamariinsa, karttulehteä muutama hento oksa jäljellä ja karkeaviuhkalehti järsitään kaljuksi toistuvasti. :roll: Yritäpä siinä rakentaa viehkeää kasvipuutarhaa, kun kalat on toista mieltä. Altaassa olevista köynnöstävistä ainoastaan rasvalehti kasvaa jotenkuten, rusolehti ja punarotala sitten paremmin, tosin rotalakin kohtaa parturointia aina silloin tällöin.

Ei mikään ihme että leväbarbit on kauheita tynnyreitä. [}:)]
tellie
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 20:12, 11.01.2005
Paikkakunta: Lappeenranta

Viesti Kirjoittaja tellie »

Leikkauskohtien esiinkaivelua voi hillitä yksinkertaisesti tyäntämällä kantoa huomattavasti syvemmälle tai jättämällä kannon suhteellisen pintaan niin, että kala mahtuu "omalle paikalleen" ilman sistustuksia.

Näppärä konsti on myös se, että kääntää kantoja sen verran, että otukset pöllyttävätkin hiekkaa kohti takalasia tai edes sivulle. Epätasainen pohja on loppujen lopuksi ihan kivan näköinen, kunhan kukkulat eivät nojaa etulasiin :)

Ainakin minun partiksellani on "oma paikka" tietyssä kohdassa kantoa, ja sille paikalle tosiaan neti pyrkii riippumatta siitä, miten kanto on akvaarioon aseteltu. Jos kaivelijalla on vastaavia taipumuksia, niin niitä tosiaan kannattaa pyrkiä käyttämään hyväksi taistelussa sisustuksen herruudesta.

Joskus meilläkin kala kyllä kaivelee muutakin, esimerkiksi uudet kasvit saavat tuta nahoissaan. Niiden juurtumisen aikana voi yrittää totuttaa kalaa uusiin rehuihin esim. pinoamalla sopivankokoisia kiviä kasvin juureen. Sopivankokoinen tässä yhdeydessä niin iso, että kala ei sitä juuri saa pyrstöllään siirretyksi viuhtoessaan, mutta samalla niin pieni, että jos imusuu yrittää tarttua kiveen suullaan ottaakseen sen "viuhtomistukipisteekseen", kivi liikkuu kalan mukana tehden kaivamisesta hankalaa.
Kissan nimi on Naunau, koiran Hauhau, kalan Pulpul, Tippi tai Sergei.
ellaf
Senior Member
Senior Member
Viestit: 569
Liittynyt: 13:12, 10.01.2005
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku

Viesti Kirjoittaja ellaf »

Minun altaassani taas on sellainen komento, että kalat eivät sisustuksesta päätä. :twisted: Kaikki, jotka kajoavat kasveihin, saavat välittömästi häädön uuteen kotiin. Näin on käynyt katinkultamonneille, ja mitään vastaavia kaloja, jotka möyrivät pohjaa ja syövät miekkakasveja tms., en enää aio hankkiakaan.
Kolme pientä kalallista kasviallasta
Sanna.Kaisa
Junior Member
Junior Member
Viestit: 91
Liittynyt: 15:26, 03.03.2007
Paikkakunta: Tikkurila,Vantaa

Viesti Kirjoittaja Sanna.Kaisa »

Oma noitamonni naaraani Velmu osaa irrottaa ulkosuodattimen imuputken, en tiedä miten se sen tekee mutta kova huiskinta käy ja imukupit putoavat pohjaan, nyt viimeiseen viikkoon Velmu ei ole kajonnut ulkosuodattimeen koska sillä on kesäromanssi meneillään uuden miesystävänsä kanssa. Olen kuitenkin ankkuroinut tuon imutusputken ilmastointi teipillä tuohon alumiinikehykseen.
"Mitäs matoja noi on?"
Kysyi isä nähdessään sukaravut.
160 ja 21 litraa
pleko_88
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3024
Liittynyt: 21:18, 27.01.2004
Akvaarioseurat: TAS
Paikkakunta: Kangasala & Tre / TAS

Viesti Kirjoittaja pleko_88 »

Antaa sisustaa. :mrgreen:

Meilläpäin on 780litran plekoaltaan hiekat kaikki toisessa päässä, puolet altaasta on lasi paljaana. 8-)
Ilkka Takala /
Tampereen Akvaariotukku
http://www.facebook.com/akvaariotukku
Calatar
Junior Member
Junior Member
Viestit: 159
Liittynyt: 16:20, 01.01.2007

Viesti Kirjoittaja Calatar »

Hauskoja juttuja teillä. :P

Minun partamonnini on vasta puolivuotias joten ei ole vielä keksinyt kaivella monttuja tai repiä kasveja. Toivottavasti sitä aikaa ei tulekaan.
tillukka
Junior Member
Junior Member
Viestit: 154
Liittynyt: 16:05, 13.02.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Eura

Viesti Kirjoittaja tillukka »

Aina ei ole kaloissa syy; meitin pikkuinen fluval oli taannoin pudonnut imukuppeineen irti lasista hiekalle ja tarmokkaasti puhaltanut kolmasosan pohjaa "puhtaaksi" kasveista ja hiekasta..
180-L hohtomiljoonat, 720-L tiikerinuoliaiset
Koikarpit 200-L/lämmin, 720-L viileä ja 72 000-L ulkolammikko
ParratonMonni
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1579
Liittynyt: 13:56, 03.04.2005
Paikkakunta: Kuopio

Viesti Kirjoittaja ParratonMonni »

pleko_88 kirjoitti:Antaa sisustaa. :mrgreen:
Totta, juuri eilen katselin taas huokaillen tuota allasta uudelleensisustettuna, mutta sitten tuli mieleen, että oikeastaan se on ihan hauskaa, varsinkin jos sattuu näkemään tuota touhua! Minulla oli ennen isompi raekokoista sora/hiekkaa (1-3mm), ja kaikki pysyi kohdallaan, mutta toisaalta nyt tuon 1-2mm sora/hiekan kanssa nuo elukat pääsevät toteuttamaan itseään :mrgreen:
tricolour
Senior Member
Senior Member
Viestit: 574
Liittynyt: 18:41, 08.04.2006
Paikkakunta: Myyrmäki (juu se on Vantaalla)
Viesti:

Viesti Kirjoittaja tricolour »

Aivan. Loppupeleissä kuitenkin akvaario on kaloille ja kalojen kodiksi tarkoitettu, antaa niitten sisustaa miten lystään. Pääasia että viihtyvät :D

Ja onhan tosiaan tuo kalojen luovuus hauskaa katsottavaa :mrgreen:
Kuvia
317L kalakippo.
mollylady
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1084
Liittynyt: 01:30, 03.09.2006
Paikkakunta: pks

Viesti Kirjoittaja mollylady »

Meillä sisustetaan niin vähän, että saavat pikkuiset toteuttaa itseään. :)
Yllättävän vähän oikeastaan, koska täälläkin asustaa partamonnia, noitamonnia, banjomonnia, ahvenia, monnisia jne. joiden voisi olettaa olevan kiinnostuneita ympäristönsä uudelleenjärjestelystä.
Ainoat kuitenkin, ketkä 'sisustavat' ovat rusokirjot kaivellessaan kutukuoppia kaikkien kasvien juurille ja siinä sitten toisinaan irtoileekin kasveja. Muuten kaikki ovat ihan liiankin kiltisti...lisätäänköhän meidän veteen jotain rauhoittavaa..? 8O
I'm #1 so why try harder?
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Yleistä keskustelua (akvaario)”