Pulla-ahven?

Ulkolammikoiden ja niissä pidettävien kalojen hoito, ongelmat ym. Mukaan lukien ulkona ja sisällä pidettävät kultakalat sekä kotimaiset kalat.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1268
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Pulla-ahven?

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Onko täysin kuolleena syntynyt ajatus ottaa kesäksi pari ahvenenpoikasta lihotuskuurille akvaan? Nouseeko lämpö kohtuullisesti sisä-akvassa? Entä mikä altaan koko olisi riittävä? Tai onko kellään kokemusta kymmen- tai kolmipiikeistä akvaariossa?
Azkhaeracan
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1302
Liittynyt: 19:02, 04.12.2002
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Nainen

Viesti Kirjoittaja Azkhaeracan »

Ja mitähän ahvenille sen kesän jälkeen 8O? Ei kai ne päädy pataan :cry:?
Arvioisin että altaan minimi voisi olla 300 litraa. Kannattaisi ottaa kalat järvestä pienenä, että ne sopeutuvat elämään akvaariossa. Nim. kokemusta on
Fishy fella.
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1268
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Viesti Kirjoittaja kerttu »

No ihan ajattelin tämmöisenä pienenä kilttinä naiivina tyttönä heittää ne järveen. Ei kai ne kuukaudessa parissa kovin domestikoidu...?? Ei vaan oikein ole kokemusta tällaisesta, ja toisaalta kalat varmasti kasvaisivat aika hurjaa vauhtia - altaani on vain vähän yli 100 litraa eli tuollainen pieni peruspurkki. Se voi olla että pitäis isompi hankkia :mrgreen:
Jami
Junior Member
Junior Member
Viestit: 143
Liittynyt: 23:14, 09.02.2003
Akvaarioseurat: Ciklidistit
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Espoo

Viesti Kirjoittaja Jami »

Mulla on joskus nuorena ollu ahvenia akvaariossa, ja ne syksyllä laskettiin takaisin luontoon. Altaassa ei ollut akvaario kaloja tai kasveja. Nyt olisin kiinnostunut myös kolmi- tai kymmenpiikeistä, eli mistä sais ja miten hoitais ? Ja, taas haluaisin tietoja en luuloja.
kerttu
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1268
Liittynyt: 20:05, 13.04.2003
Paikkakunta: Otava

Viesti Kirjoittaja kerttu »

Koettakaa kestää puoluesidonnainen linkki, mutta löysin tämmöisen: http://www.espoonvihreat.fi/muuta/pikkukalat/ Aika selkeää perustietoa kotimaan kaloista akvaariossa, itselle ainakin tuli tarpeeseen!
maxbooster
Starting Member
Starting Member
Viestit: 1
Liittynyt: 10:42, 20.05.2003
Viesti:

Miten akvaario veden saisi kylmäksi talvella?

Viesti Kirjoittaja maxbooster »

Tuolta edellä tarjotusta linkistä löytyi kyllä hyvää tietoa ja lopuksi mainittiinkin, että jos meinaa pitää akvaariota talvan yli tulisi hankkia kasveja jotka pärjäävät kylmässä, mutta siitä ei sanottu mitään, että kuinka sen veden saisi pysymään kylmänä sisäakvaariossa.
mjalava
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1724
Liittynyt: 16:07, 03.12.2002
Paikkakunta: Siuntio

Viesti Kirjoittaja mjalava »

Siihen kylmentämiseen on omanlaisensa vehkeet, jotka muuten ovat huomattavan paljon mutkikkaampia ja kalliimpia (tai itse tehtyinä työläämpiä) kuin lämmittimet. Periaatteessa tekniikka on kuin jääkaapista. Suunnitelmisssa tuollainen on "sitten joskus", mutta vielä toistaiseksi tilan, ajan ja rahanpuutteen vuoksi homma on jäissä. Tai ainakin jääkaappilämpötilassa :roll:

Mika
Paula Luotola
Member
Member
Viestit: 276
Liittynyt: 01:23, 31.10.2002
Paikkakunta: Oulu

Viesti Kirjoittaja Paula Luotola »

Ja niitä akvaariossa asustelleitahan ei sitten saisi järveen palauttaa tautiriskin vuoksi. Eli mielestäni mieluummin sinne pataan, tai naapurin kissalle kuin lähdetään kokeilemaan onnea ehkäpä koko vesistön kalastolla. Toki jos nyt on 100 % varma, että altaaseen ei mistään kalatauteja voi siirtyä (=kodissa ei ole muita altaita ja kaikki kasvit ja hiekat ja ravintoeläimet ja muut samasta vesistöstä), niin miksei niitä siinä tapauksessa voisi siihen kyseiseen vesistöön palauttaakin. Itse en kyllä mahtaisi ikinä tuollaiseen varmuuteen päästä.
JJVi
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2990
Liittynyt: 16:57, 15.12.2001
Paikkakunta: Oulu /OAS

Viesti Kirjoittaja JJVi »

Joo ja kokemuksen mukaan affennille ei pahemmin kuivaruuat maistu. Meillä ainakin silakka sai aikanaan hyvän vastaanoton. Sinänsä hauskaa oli että samassa altaassa oli täplätilapia jonka kanssa affenet oppi jopa ottamaan "matsia" ihan kirjoahventen tapaan. Kasvoivat parissa vuodessa n. 500 grammaisiksi... Kannattaa huolehtia että lämmöt pysyy alhaalla taikka sitten suodatuksena on hyvin hapettava valutussuodatin. Ei lämmöstä muuta haittaa ole, mutta happiputoisuus laskee ja kalat oksentavat syömänsä ruuat veteen joka entisestään pahentaa tilannetta.

Kotimaisista kaloista suosittelisin kyllä ennemmin esim. ruutanaa... Ja kaverilla ollet mutut olivat kyllä kanssa mukavia pintakerroksissa viihtyviä kavereita

/Jari
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Lammikot, karpit, kultakalat ja kotimaiset kalat”