Keisaritetra

Tetrat, seisojakalat, piraijat, tapparakalat jne.

Valvoja: Moderaattorit

Vastaa Viestiin
Vilhelmiina
Starting Member
Starting Member
Viestit: 4
Liittynyt: 15:46, 22.11.2001

Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja Vilhelmiina »

Onko keisaritetra jotenkin harvinaisempi akvaariokala Suomessa, kun siitä ei ole juuri koskaan puhetta missään keskustelupalstoilla. Vai onko kyseessä todella ongelmaton tapaus?

Itselläni noita polskii altaassa 9 kpl, ostin pari vuotta sitten kaikki, mitä kaupasta löytyi :)
Indigo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 37
Liittynyt: 11:32, 16.01.2003
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Indigo »

Jotenkin tuntuu, ettei niitä helpolla kaupoista löydä... itselläni on yksi kappale altaassa polskimassa (rescuetapaus) ja olen yrittänyt sille kavereita löytää mutta turhaan... :roll:
Lehdykkä
Junior Member
Junior Member
Viestit: 193
Liittynyt: 12:28, 18.01.2002
Paikkakunta: Pielavesi

Viesti Kirjoittaja Lehdykkä »

Kyllä ainakin minä olen nähnyt niitä useastikkin akvaarioliikkeissä, joten en usko niiden nyt olevan kovinkaan harvinaisia/tuntemattomia.
Ovat kyllä kerrassan upeita kaloja! Niiden käyttäytymistä, varsinkin urosten kisailua, on mielenkiintoista seurata :D
Lisa
Katalysaattori
Katalysaattori
Viestit: 7365
Liittynyt: 17:01, 03.10.2001
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Helsinki
Viesti:

Viesti Kirjoittaja Lisa »

Ainakin neljässä vakikäyttämässäni akvaariopuodissa täällä Helsingissä on lähes aina keisaritetraa tarjolla. Tuntuu esim. Faunattarissa olevan aika lailla peruskala. :)
Indigo
Starting Member
Starting Member
Viestit: 37
Liittynyt: 11:32, 16.01.2003
Paikkakunta: Kotka

Viesti Kirjoittaja Indigo »

No Helsingistä varmaan löytyykin [;)] Mutta täällä skuugessa ei oo paljoo kauppoja mistä etsiä :D
kankaanp
Junior Member
Junior Member
Viestit: 167
Liittynyt: 18:16, 06.01.2002
Paikkakunta: Kuopio, Finland
Viesti:

Viesti Kirjoittaja kankaanp »

Kuopiolaisella on sama ongelma. Kaupungin ainoasta kelvollisesta liikkeestä korjasin talteen vajaa vuosi sitten 14 keisaritetraa, kaikki mitä liike oli niitä saanut enkä ole niitä sen jälkeen siellä nähnytkään. Tiedustelin niitä ja myyjä/omistaja lupaili pistää pian lähtevään kalatilaukseen ehdolle.

Kuopion seuran porukasta joku tiesi kertoa että niitä on usein myös Mikkelin Reporangassa. Itse käyn säännöllisen epäsäännöllisesti Jyväskylässä jossa on saman ketjun liike mutten ole ehtinyt tarkastaa löytyisikö niitä sieltäkin.

Heti kun vaan saan niin lisää otan. 400 litran altaaseen mahtuu kyllä partisten ja kirjoahventen kaveriksi vielä kymmenkunta tetraa. Ovat viihtyneetkin aika hyvin. Parvessa on vain kolme neljä koirasta mutta se lienee vain hyvä asia, ovat melkoisia donjuaneja. Olin aluperin suunnitellut kerritetroja mutta nämä sattuivat oikeaan aikaan kohdalle.
Tero Kankaanperä
Mefeas
Junior Member
Junior Member
Viestit: 96
Liittynyt: 20:33, 09.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Hyvinkää

Re: Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja Mefeas »

Onkos kenelläkään kokemusta voiko näitä keisaritetroja pitää taistohaaremin tai ukon kanssa samassa altaassa?
catze
Member
Member
Viestit: 437
Liittynyt: 17:26, 30.03.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turun seutu

Re: Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja catze »

Ovatko nämät kokemustenne mukaan ns. keskiveden kaloja vai enemmän pinnassa / pohjassa ?
Seeprapleko L-046 poikue videolla ♥ http://www.youtube.com/watch?v=DYc1NzgmBf0
Sisso
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 3033
Liittynyt: 19:51, 30.11.2010
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Parainen

Re: Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja Sisso »

Sanotaan vaikka näin ^: meillä enimmäkseen keskivedessä, aika usein pinnan tuntumassa, harvoin alhaalla edes ruokaklimppien perässä.

On musta lähes kirjoahvenen veroinen kala. Koiraat kisailee ja pullistelee toisilleen, mahtailee naaraille. Ei ihan tusinatetroja, siis.
Popularity of an idea can never imply validity. Truth is never democratic.-Clive Ei muita YV-viestejä kuin myynti- ja ostoilmoituksiin liittyvät, kiitos
tervaatio
Junior Member
Junior Member
Viestit: 122
Liittynyt: 22:16, 26.11.2010
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Kivijärvi

Re: Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja tervaatio »

Onpas vanha ketju. No, ei kait se haittaa. :D Ostin omaan 200:seen pyttyyn eilen viis keisritetraa. Tänään vaihoin kasvien järjestystä ja lisäsin samalla pari uutta puskaa kalojen oloja vielä mukavoittamaan. Onko mahollista, et nää keisarit kutivat nyt jo enkan kerran!? Kalat näytti hieman "rauhattomilta" ja nuo kaks urosta vähän uhittelivatkin toisilleen. Aina uroksen lähestyessä toista saman lajin edustajaa kalat värisivät jännästi. Sitten huomasin toisen uroskista kiertelevän pohjan tuntumassa pientä kannon palasta, jossa kasvaa kääpiökeihäslehteä ihan kivasti, samalla kalat "jähmettyivät", ei liikkuneet muuten, mutta värisivät ja uros tutki naaraan vatsaa. Olivat Kylki kyljen ja sitten kääntyivät t-asentoon. Kun nuo kaks tuohusivat keskenään, toinen uros pyöri kahden naaraan kanssa kasvi pusikossa, eikä sitä nyt tällä hetkelläkään pahemmin näy näkösällä. Välillä häätää muita keisareita pois pöheiköstä. Naaraat "seisovat" lähellä pintaa yksinään, eikä uroksia näy kun välillä.. 8O
Huomasin myös, että kalojen tullessa meille, noin tunnin päästä kotiutuksesta niiden värit hohtivat tosi kirkkaasti ja urokset olivat punertavia...

Oon hieman innoissaan ja samalla hämmentynyt, meillä kun ei oo ku hammaskarpit lisääntyneet joskus kauan sitten...
200 litraa pehmeää vettä ja 30 litranen rapu-/poikasallas.
jejoka
Member
Member
Viestit: 363
Liittynyt: 00:01, 26.10.2011
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: nummela

Re: Keisaritetra

Viesti Kirjoittaja jejoka »

Keisaritetrat kutevat todella helposti ja usein, mutta se että selviääkö sieltä jälkikasvua riippuu ihan muusta kalastosta ja kuinka paljon siellä on sitä pöheikköä. Meillä edellisessä akvaariossa kutivat jatkuvalla syötöllä, mutta nyt ovat vasta totuttautumassa uuteen purkkiin niin jännittävät vielä ja uintityyli on kuin kulmatetroilta peritty. Harmikseni olen tosin huomannut lajin olevan suhteellisen herkkä muutoksille (mm. stressi) joten meilläkin nyt altaan vaihdon yhteydessä kuoli jo sangossa 1kpl ja toinen on akvaariossa hyvin huono kuntoisen oloinen. Silloin kun olivat isommassa akvaariossa ja sieltä kuoli keuhkomonni niin 13kpl parventyngästä jäi jäljelle 3 kalaa. Raato ei ehtinyt olla kauaa akvaariossa, mutta kun nyt myrkyllinen kala oli kyseessä niin epäilen sen vaikuttaneen asiaan.
Minä, lapsi vm -11, pari koiraa vm -10 & -12 sekä vettä ties missä ja miten paljon. Sit viel pitäis keksii mitä tekee vapaa-aikanaan...
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Tetrat”