Vesi muuttunut vihreäksi!

Akvaarioiden ja kalojen hoito, ongelmat, sairaudet jne.

Valvoja: Moderaattorit

Alueen säännöt
Ennen kuin esität kysymyksesi, huolehdi, että ainakin osa seuraavista tiedoista ovat viestissäsi:
  1. akvaarion tilavuus ja mitat
  2. Valaistus (millaiset putket, esim. 58W Philips 86)
  3. Suodatus (suodattimien merkit ja mallit)
  4. Akvaarion hoito (vedenvaihdot, ruokinta, kasvilannoiteet yms.)
  5. Akvaarion asukit (kalat + muut eliöt)
  6. Vesiarvot (pH, GH, KH, NO2-, NO3-, lämpötila)
  7. Mikä on ongelma ja miten se esiintyy? Täysi kertomus kalan/kasvien oireista
  8. Milloin huomasit ongelman, onko jatkunut jo kauan? Onko ollut jotain muita ongelmia?


Ilmoittamalla ainakin osan em. tiedoista heti ensimäisessä viestissä, varmistat että muilla on helppo työ vastata viestiin ja näin ratkaista mahdolliset ongelmat. Kiitos!
Vastaa Viestiin
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

Moi. Jotain jutuntynkää löysin aiheesta mutta en saanut mitään järkevää vastausta.
Akvaario on 450 litran loota, loisteputkivaloilla.
Kaloja mm. 3 kultakalaa, 2 tiikerinuoliaista, 3 parta?monnia, 2 täplämonnia, 2 mustamollia, 6 miljoonakalaa, 2 platya, 5 lyhtytetraa, 4 punatetraa.
Vedenvaihtoväli noin 3-4 vk, vaihdan noin 1/3.
Ulkoinen suodatin. Ruokaa saavat vähän aamulla ja vähän illalla.

Mikä kele tuolle on tullut kun vesi on vaihtunut vihreäksi? Jos katsoo pitkinpäin akvaariota niin ns. "takaseinää" ei näe. Ongelma ilmeni noin viikko takaperin.
Jotain ohjeita oli, että vaihda 80% vedestä. Vaihdoin reilut puolet. Noh vesi oli parin tunnin päästä TAAS vihreää. Jotain pimennys/ruokkimiskikkoja löysin, mutta nuo isot kalat (kultakalat/tiikerinuoliaiset) kuolevat nälkään jos ruokinnan lopettaa tai pienentää minimiin.

Apu olisi enemmän kuin tarpeen, en ole ongelmaan törmännyt ennen, joten olen ulalla mitä pitäisi tehdä.

Mikä avuksi?


Tekstiä muokattu luettavampaan muotoon. -ylläpito
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

Olethan tietoinen kalastostasi, joka sopii äärimmäisen huonosti toistensa olosuhteisiin? Kuten kultakala, joka elää kylmässä, alle 24 asteisessa vedessä ja tiikerinuoliainen, joka elää yli 28 asteisessa vedessä. Ja jotka kummatkin ovat parvikaloja, eikä pari kolme kalaa täytä vielä parven määritelmää. Ja platyt sekä mollit, jotka elävät kovassa ja emäksisessä vedessä, toisin kuin muut kalasi, jotka ovat pehmeän ja happaman veden asukkeja. Suosittelen lämpimästi, että alat harkita kalastosi muokkaamista siten, että siellä on vain tietynlaisiin vesioloihin sopeutuneita kaloja.

Mutta itse kysymykseesi: tuo on todennäköisesti vihersamennus, jonka aiheuttaa keijulevä. Yksi tehokas keino poistaa se, on hankkia tai lainata jostain UV - suodatin, joka tappaa vedessä leijuvia eläväisiä, kuten juuri keijulevää ja vapaita bakteereita. Haulla löytyy tästä aiheesta runsaasti keskustelua. Näistä esimerkiksi:
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A
http://www.aqua-web.fi/forum/viewtopic. ... ersam%252A

Edit: Lisäyksenä vielä, että vettä tuollaisella kalamäärällä tulisi vaihtaa huomattavasti useammin ja enemmän. Itse lähtisin siitä liikkeelle, että vaihdat aluksi joka viikko neljänneksen, sitten muutaman viikon päästä kolmanneksen ja lopuksi puolet joka viikko. Tällainen hidas alku siksi, että kalastosi on tottunut suureen kertyneiden yhdisteiden määrään ja kalat saattavat ottaa itseensä, jos vettä aletaan vaihtaa yhtäkkiä liikaa ja liian usein. Myös yksi leväongelmien syy voi olla liiat kertyneet ravinteet, koska vettä ei vaihdeta tarpeeksi.

Ja täysikasvuiset terveet kalat pärjäävät ilman ruokaa vaikka viikon, kokeiltu on [;)] Siitä se lähtee, kysymyksiä saa ja täytyykin esittää jos niitä on!
IkanIkan
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 13:13, 08.09.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku/Brändö

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja IkanIkan »

Alsshon ehti väliin, mutta lähetetään kuitenkin: :D
S1mppa_ kirjoitti:nuo isot kalat (kultakalat/tiikerinuoliaiset) kuolevat nälkään jos ruokinnan lopettaa tai pienentää minimiin.
Hyväkuntoinen kala pärjää hyvin ainakin viikon ilman ruokaa, että sikäli ei pitäisi olla huolta. Kalastosi kaipaisi hieman katsastusta tilavaatimuksissaan, vesiarvojenvaatimusten yhteensopivuudessa sekä muutenkin yhteensopivuudessa, mutta siitä minä en nyt saarnaa.

Ongelmasi kuulostaa keijulevältä. Se johtuu yleensä korkeista nitraatti- ynnä muista arvoista (tietävämmät täydentäköön), ja nitraattiarvon taas saa laskemaan vain suuremmilla vedenvaihdoilla useammin tehtynä. Yleisesti suositellaan noin 1/3 vedestä vaihdettavaksi viikon välein, sinun vedenvaihtovälisi on hiukan pitkä. Koeta nyt ainakin tihentää sitä joka toiseen viikkoon, jos viikottainen luonnistu, ja katso jos ongelma häviää.
Itse levän, tai siis veden vihreyden saa pois sisäsuodattimen kanssa, kunhan siinä on tarpeeksi hieno suodatusmateriaali. Tämä täytyy myös puhdistaa usein koska se tukkiutuu päivässä, jos ongelma on paha. Lisä sisäsuodatin ei poista ongelman syytä, joten tämä on vain oireiden hoitoa. Ongelma uusiutuu, ellet vähennä ravinteiden määrää altaassa vedenvaihdoilla.
Kasvien, varsinkin nopeakasvuisten, lisääminen saattaa myös auttaa vähän, mutta vedenvaihtojen pitäisi auttaa heti.

Yksi muu juttu millä saa aikaan komean vihersamennuksen on akvaarion valojen jättäminen päälle vuorokauden ympäri, että jos et ihaile akvaa öisin pimeänä ja käytät kellokytkimiä valojen säätämiseen, niin tuonkin voi tarkistaa. Kellokytkimissä on nappi sivussa mikä valitsee jos kello päättää koska sammutetaan tai jos valot saavat sähköä kokoajan, ja tämä nappi tulee helposti tyrkättyä väärään asentoon kun kellokytkintä jostain syystä käsittelee. Tai se voi olla muuten viallinen, eikä siksi sammuta valoja lainkaan.
Mutta tässä tapauksessa epäilen liikoja ravinteita vedessä.
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

Kiitos vastauksista. Tiesin jo ennen tänne kirjoittamista, että joku, paljon enempi akvaariohommiin perehtynyt lyttää ja hakkaa maahan akvaarion + sen kalojen pitämisestä. Heh. Ja seuraava juttu (tästäkin joku lyttää ja tilittää): Itä-Suomen Lemmikkikeskuksessa sanovat, jotta nuo kaikki kalat sopivat yksiin, mutta en sitten tiedä, että miten tietoista porukkaa siellä on töissä. Mutta sen olen huomannut, että kultakalat ovat perseestä. :)
Pitää ruveta vedenvaihtoon ja seurailla mitä tapahtuu.


Tekstiä muokattu luettavampaan muotoon. -ylläpito
nepis76
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2122
Liittynyt: 20:22, 19.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja nepis76 »

Moikka ja tervetuloa joukkoon. [;)] Hienoa, että löysit tiesi tänne.

Ei täällä tarkoituksella ketään lytätä, vaan annetaan vinkkejä kalojen pitoon.

Valitettavasti kalat ovat sellainen eläinkunta, etteivät kaikki kauppiaat ajattele niiden hyvinvointia. Ja monesti on eläinkaupoissa sellaisia myyjiä, jotka eivät tiedä akvaarioista mitään eivätkä vaivaudu ottamaan selvää vaan myyvät ihan mitä sattuu. Jatkossa kannattaakin ensin käydä katsomassa kaloja ja sitten tulla vaikka tänne kyselemään, sopisko ne kalat porukkaan. Täällä on sellaista porukkaa, joilla on tai on ollut kaloja laidasta laitaan. He osaavat kertoa paljon myös kalojen käyttäytymisestä.

Eli kuten tuossa ylempänä onkin neuvottu, tiuhenna veden vaihtoväliä. Muttei liian nopeasti, etteivät kalat saa stressiä. Stressaantuneena ne ovat alttiita erilaisille sairauksille. Vaihda nyt aluksi vaikka 1/3 kerran 2 viikossa ja kuukauden parin päästä vaihda vettä 1/3 kerran viikossa. Sitten siitä voit parin viikon päästä siirtyä vaihtamaan 1/2 vedestä kerran viikossa, mikäli hanavetesi ei poikkea paljoa altaan vesiarvoista. Kun olet tähän päässyt, voit seurata altaan nitraattiarvoa, ettei se nouse yli 25. Nitraattikin on korkeina pitoisuuksina ja pitkäaikaisena altistuksena myrkyllistä kaloille.

Kun olet tuosta samennuksesta päässyt, itse aloittaisin sillä, että laittaisin altaan kalaston kuntoon. Eli tosta porukasta valitset ne kalat, joista pidät eniten. Rakennetaan sitten niiden pohjalta toimiva porukka altaaseen, jottei jatkossa enää ongelmia syntyisi. Kannattaa joko myydä taikka lahjoittaa niitä pois vaikka tän aqua-webin kautta. Eli jos haluat pitää miljoonakalat, platyt ja mollit, niin niille pitäisi olla kovempaa ja emäksistä vettä, noi muut ovat taas pehmeämmän ja happaman veden kaloja.
Tupu ja 128 litraa sekametelisoppaa seuraarion muodossa
http://www.karvakasat.net
IkanIkan
Junior Member
Junior Member
Viestit: 62
Liittynyt: 13:13, 08.09.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Turku/Brändö

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja IkanIkan »

nepis76 kirjoitti asiaa.

Ei ole tarkoitus ketään lytätä ja hakata maahan, mutta foorumeilla yleensä on tapana että kun apua rohkenee kysyä niin sitä tuleekin sitten roppakaupalla eikä aina edes siitä aiheesta mistä kysyi. :D
Lemmikkikauppiaana on pakko myydä jotta saa leivän pöytään, ja se johtaa usein monenkirjaviin neuvoihin. Parempaa olisi tietysti jos joka kerran kun uusi harrastaja haluaa ostaa kaloja jotka eivät sovi yhteen kauppias sanoisi että "Tuo ei oikein sovi akvaarioosi, mutta mitä pitäisit tästä tai tästä lajista sensijan" tai jotain siihen malliin, mutta harvoin sellaiseen on aikaa tai intoa vuodesta vuoteen.
On hyvä itse selvittää kalojen vaatimukset, vaikka ottaa kalakirja mukaan kauppaan ja selata siellä esiin ne lajit mitkä on myynnissä ja miellyttää omaa silmää. Mutta aloittelijoita me ollaan oltu kaikki, ei sille voi mitään että jostain täytyy aloittaa. :)
Niin ja tervetuloa Aqua-web:iin minunkin puolestani. :mrgreen:
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

S1mppa_ kirjoitti:Kiitos vastauksista. Tiesin jo ennen tänne kirjoittamista, että joku, paljon enempi akvaariohommiin perehtynyt lyttää ja hakkaa maahan akvaarion + sen kalojen pitämisestä. Heh. Ja seuraava juttu (tästäkin joku lyttää ja tilittää): Itä-Suomen Lemmikkikeskuksessa sanovat, jotta nuo kaikki kalat sopivat yksiin, mutta en sitten tiedä, että miten tietoista porukkaa siellä on töissä. Mutta sen olen huomannut, että kultakalat ovat perseestä. :)
Pitää ruveta vedenvaihtoon ja seurailla mitä tapahtuu.
Joo, ei täällä tosiaan ketään olla polkemassa, sori jos sellaisen kuvan viestilläni annoin :roll: Neuvojen antaminen puolin ja toisin hyvässä hengessä kantaa tätä harrastusta pitkälle. Mutta tosiaan. Tuota sinun kalastoasi voisi lähteä tuon samennusongelman yhteydessä pohtimaan. Onko joukossa joku tietty kalalaji tai -lajeja, jotka haluaisit erityisesti pitää? Niiden pohjalta voisi sitten lähteä muuta kalastoa miettimään. Kun olet selvillä siitä mistä kaloista olet valmis luopumaan ja mitä haluat tilalle, voit laatia ilmoituksia Myydään ja Lahjoitetaan - osastoille, missä on helppo löytää kaloille hyviä koteja. Omistatko vesitestejä? Kalasto voi olla helpoin valita sen mukaan, millaista vesi altaassa on ilman, että sitä tarvitsee käsitellä millään kovuuteen tai happamuuteen vaikuttavilla aineilla tai muilla menetelmillä.

Millä ruualla muuten ruokit kalasi? Markkinoilla on olemassa ruokia, joiden käyttö on vähän "arveluttavaa" niiden huonojen ravintoarvojen takia ja jos ruoka sotkee altaassa liikaa, se voi omalta osaltaan edistää ravinteiden kertymistä ja levänkasvua. Entä mikä on altaasi pohjamateriaali? Kultakalat ovat melkoisia sontakoneita, joten niille tulee olla melko tehokas suodatus. Osaatko sanoa minkä merkkinen suodattimesi on? Entä onko sen lisäksi sisäsuodatinta, joka kierrättäisi vettä altaassa ja keräilisi kuolleita kasvinosia ja muuta roskaa?
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

vesi testejä ei ole tullut hankituksi. mutta pitäisikös tämä testi tehdä suoraan hanavedestä vai jo altaassa olleesta vedestä?
hanasta tuleva vesi on ilmeisesti pehmeää, koska aiemmassa akvaariossa muutama miljoonakala koki kuoleman, ennen calcifix-aineen käyttöä. tämä aine muutti vettä kovemmaksi(?)
epäilen tuon veden vihertymisen johtuneen seuraavasta asiasta. tuli hätävara ruuaksi ostettua normi ruokakaupasta best-friend pohjatabletteja. näyttivät enemmän lohenongintaan tarkoitetuilta syöteitä :| näitä kun syötti, niin siitä se veden sotku sai oletettavasti alkunsa.

en osaa suorilta sanoa mitkä kalat on "suosikkeja" ja mitkä vähemmän suosikkeja. mutta nuo kultakalat! niitä vein jo kaksi ylisuurta lemmikkikauppaan kun kääpä paloi sotkuisenveden ja niiden riehumisen takia. :mrgreen:
unohtui tuosta aiemmasta mainita että tuolla uiskentelee vielä viisi punapäätetraa/romminokkaa, miksi niitä kutsutaankaan..
mikä olisi yllä mainittujen kalojen kohdalla sellainen helpoin/vähiten hamstrausta vaativa operaatio, millä saisi kalat elämään terveesti. siis mitkä pois ja mitkä jättää?

ruuat on pääosin Tropicalia ja Tetraa.
pohjamateriaali on 3-5mm sora.
suodatin on Eheim:in ulkonen, sisäsuodatinta ei ole.

tämä harrastus taitaa olla paljon vaativampi mitä alkuun luulin. 8O
tso
Member
Member
Viestit: 380
Liittynyt: 12:27, 30.10.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Lempäälä city

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja tso »

S1mppa_ kirjoitti: tämä harrastus taitaa olla paljon vaativampi mitä alkuun luulin.
En tiedä mitä luulit tästä harrastuksesta, mutta loppujen lopuksi tämä on harrastus jossa oppii (melkein) joka päivä jotain uutta. Kun perusteet on kunnossa, tästä tulee itse asiassa todella helppoa :) Lueskelet aktiivisesti AquaWebbiä ja imet kaiken tiedon, niin ei mene montaa kuukautta kun voit kalakaupassa neuvoa myyjiä. Vesitestit kannattaa tosiaan hankkia tai viedä paikalliseen kalakauppaan testattavaksi. Ja perustestit tosiaan kannattaa tehdä hanavedestä, ei altaasta - että tiedät mitä sinne altaaseen laitat.

Lisätään vielä, tuo Alsshon on livenä kyllä erittäin leppoisa ja mukava tyyppi, eikä millään tavalla pahaa tahtova :)
Akvaristi vuodesta -77.. välillä (puoli)pakollisia taukoja. GSM: YV saa vastauksen.
The confidence of amateurs is the envy of professionals.
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

tso kirjoitti:
S1mppa_ kirjoitti: tämä harrastus taitaa olla paljon vaativampi mitä alkuun luulin.
En tiedä mitä luulit tästä harrastuksesta, mutta loppujen lopuksi tämä on harrastus jossa oppii (melkein) joka päivä jotain uutta. Kun perusteet on kunnossa, tästä tulee itse asiassa todella helppoa :) )
Tähän yhdyn! Olen itsekin vain reilun vuoden harrastaneena suhteellisen tuore tapaus näihin vanhoihin ja kokeneisiin patuihin nähden ;) Jossain vaiheessa tiedonjano tahtoo vain ylittää tarjotun tiedon määrän ja siinä vaiheessa siima alkaa vetää toiseen suuntaan :mrgreen: Juuri tätä foorumia selailemalla ja siihen linkitettyjä sivuja lukemalla hoksasin nopeasti perusteet ja sen jälkeen tämä olisi ollut helppoa.

Huom: olisi, mutta kun tästä pitää jostain syystä tehdä itselleen koko ajan haastavampaa... :roll:
tso kirjoitti: Lisätään vielä, tuo Alsshon on livenä kyllä erittäin leppoisa ja mukava tyyppi, eikä millään tavalla pahaa tahtova :)
Kiitos :mrgreen: Kyllä tso:nkin kanssa voi livenä keskustella, ja vielä paremmin jos sattuu olemaan joku kokeellisiin havaintoihin pohjaava, sopiva keskusteluaihe :twisted:
nepis76
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2122
Liittynyt: 20:22, 19.09.2007
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Porvoo
Viesti:

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja nepis76 »

tso kirjoitti:Ja perustestit tosiaan kannattaa tehdä hanavedestä, ei altaasta - että tiedät mitä sinne altaaseen laitat.
Kuten tso kertoikin, vesitestit kannattaa tehdä myös hanavedestä. Mutta pääasiassa vesitesteillä mitataan akvaariossa olevaa vettä. Se akvaariossa olevan veden arvot ovat kalojen kannalta tärkeämpiä kuin hanaveden arvot. Vesiarvot tuppaavat muuttumaan akvaariossa joko itse niitä muuttamalla taikka sisustuksesta johtuen. Esim. juurakot, yms. pehmentävät ja hapattavat vettä, kun taas kalkkikivet kovettavat vettä. Tällöin GH ja KH saattavat olla ihan jotain muuta kuin hanavedessä. Ja yleensä pH:kin laskee altaassa verrattuna hanaveteen.
Tupu ja 128 litraa sekametelisoppaa seuraarion muodossa
http://www.karvakasat.net
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

kolme päivää oli akvaario totaalisessa pimennyksessä.. viherrys lähti pois, tai ei ole ainakaan niin vihreää mitä aiemmin. ja kultakalat lähti. :D :D
viikonlopulla pitänee käydy ostamassa niitä vesitestejä. niin voi spekuloida enempi vesi/kala juttuja.. ehdotuksia seuraavista peliliikkeistä? :) :)
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

nyt se prkl viherrys teki kam päkin! mikä avuksi.. ei oo kovin nätin näkönen akvaario, kun on vihreä. [:I] saako tuota jollain myrkyillä/hoito aineilla yms pois?
sani
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2417
Liittynyt: 09:43, 23.01.2003
Paikkakunta: Jyväskylä

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja sani »

Myrkky ei auta kuin hetken ja samennus palaa taas (ja samalla menee todennäköisesti kasvitkin hengiltä). Kuinka monta tuntia päivässä valaistus on päällä? Onko altaassa kasveja? Miten ne voivat? Millä lannoitat? Lappoatko sorapohjaa ja missä kunnossa se on?
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

13 tuntia päivässä valot päällä. kasveja on ja hyvin voivat. silmin nähden ei tauteja tai muita vikoja kasveissa.
en ole lannoitteita käyttänyt, kun en ole niin pitkälle vielä selvinnyt tässä akvaristin ihmeellisessä maailmassa. lappoan juu (jos meinaat puhdistusta "imurin" tapaisella vehkeellä) sora näyttää puhtaalta, eli ei ole p**kaista niinkun jossain olen nähnyt..

---------------------------------------

miten lie, toimiiko tuollanen uv suodatin?
http://www.kalajuttu.fi/product_catalog.php?c=124
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

S1mppa_ kirjoitti:miten lie, toimiiko tuollanen uv suodatin?
http://www.kalajuttu.fi/product_catalog.php?c=124
Melko varmasti ja kannattaa kokeilla, jos vain jostain tuollaisen saat. Eikä sitä omaksi tarvitse ostaa, jos saat jostain lainaan. Jotkut akvaarioliikkeet lainaavat/vuokraavat asiakkailleen UV -sterilisaattoreita juuri tällaisia tapauksia varten.

Koeta vähentää valaistusaika kymmeneen tuntiin, hanki reilusti nopeakasvuisia kasveja, kuten karvalehteä (siis niin paljon kuin käsiisi saat), vaihda vettä niin paljon että saat veden vähäksi aikaa kirkkaaksi ja aloita nestemäisen kasvilannoitteen käyttö. Aloita aluksi puolella annostuksella suositellusta ja lisää annostusta hiljalleen, ettei yhtäkkinen ravinteiden kasvu kiihdytä levänkasvua entisestään. Tuo samennus tosiaan voi olla siitä hankala, että se estää kasveja yhteyttämästä kunnolla ja syömästä ravinteita vedestä. Mutta kokeile pitää vesi kirkkaana vaihtamalla siitä reilusti vettä vähän aikaa vaikka joka päivä ja lisäämällä nestemäistä lannoitetta.

Ja jos jostain UV - sterilisaattorin saat järjestettyä, niin kokeile ihmeessä.
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

jeps, soittelin tuossa itäsuomen lemmikkikeskukseen. sieltä kyseisen koneen saisi lainaan, pitänee huomenna porhaltaa hakemaan. :) en vain vielä vuokrahintoja tiedä :| sitten noista lannoitteista, minkä merkkistä/laatuista lannoitetta kannattaisi käyttää? kysyn ennenmmin täällä kuin lemmikkikaupassa, kun siellä myyvät melkein koiranlelutkin akvaariotuotteina.. :x kasvien hankinta on ollut listalla jo jonkin aikaa, ex kultakalat meinaan vetivät naamariin aika paljon kasveja pimennyksen aikaan.
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

Niitä kasveja kannattaa harrastajilta hommailla AW:n kautta varsinkin kun ei ole vielä hirmu pakkasia. Myyntipalstalla niitä vilisee ja halpaa on. Tarkoitatko Lemmikkikeskusta Joensuussa? Jos tarkoitat, käy mieluummin Paras Kaveri - lemmikkiliikkeessä. Sen liikkeen omistajalta, Karilta, saat kyllä varmasti toimivat neuvot kaikkiin keksimiisi ongelmiin. Ja juuri tuon mainitsemasi linkin UV - sterilisaattorin lainaan. Muistaakseni Kari ei veloittanut sen lainasta mitään, mutta en ole ihan varma. Tätä liikettä suosittelen myös siksi, ettei siellä oikeastaan suostuta myymään kaloja vääriin olosuhteisiin ;)

Nestemäiseksi lannoitteeksi suosittelen PMDD:tä sen hinnan ja tehokkuuden takia. Myös akvaarioliikkeistä saatavat lannoitteet käyvät hyvin. Jos satut Joensuun seudulla pyörimään enemmänkin, ota ihmeessä yhteyttä paikalliseen akvaarioseuraan: http://www.susirajanakvaario.net/.
S1mppa_
Starting Member
Starting Member
Viestit: 24
Liittynyt: 18:35, 23.11.2009
Sukupuoli: Mies

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja S1mppa_ »

nyt sain hinnan selville, ei paha. :D 20€ ja saa käyttää niin pitkään kunnes viherrys on kadonnut. suositteli käyttämään varmanpäälle viikon.
tuosta parhaasta kaverista en ole kuullutkaan että joensuun seudulla olisi, pitää pyörähtää sielläkin katsastamassa :)
onkos tuon lannoitteen käyttö välttämätöntä? (tietämättömän kysymys [:I] )
Alsshon
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 1067
Liittynyt: 23:30, 21.09.2008
Akvaarioseurat: TAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Tampere
Viesti:

Re: Vesi muuttunut vihreäksi!

Viesti Kirjoittaja Alsshon »

S1mppa_ kirjoitti:nyt sain hinnan selville, ei paha. :D 20€ ja saa käyttää niin pitkään kunnes viherrys on kadonnut. suositteli käyttämään varmanpäälle viikon.
tuosta parhaasta kaverista en ole kuullutkaan että joensuun seudulla olisi, pitää pyörähtää sielläkin katsastamassa :)
onkos tuon lannoitteen käyttö välttämätöntä? (tietämättömän kysymys [:I] )
Lannoitteiden käyttö auttaa kasveja kasvamaan hyvin. Ideana on, että kasvit hyvin kasvaessaan syövät ravinteita pois levien käytöstä. PMDD:n kaltaisella mikroravinneliuoksella taataan kasveille ne ravinteet mitä kalasto ei muuten tuota. Makroravinteita ovat sitten nitraatti, fosfaatti, rauta ja kalium. Eli ei nyt täysin välttämätöntä, mutta suositeltavaa ja kasvien määrästä riippuvaa.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Hoito, ongelmat ja kalataudit”