Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Akvaarioharrastuksen alkeisiin liittyvät ongelmat, kalojen yhteensopivuus ja mikä tahansa muu tärkeältä tuntuva asia.

Valvoja: Moderaattorit

Nniina+++
Senior Member
Senior Member
Viestit: 821
Liittynyt: 14:17, 10.11.2008
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Järvenpää

Re: Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Viesti Kirjoittaja Nniina+++ »

Meillä kanssa isoin levis jahtasi 3 muuta ja sai lähtöpassit ja nyt on rauha maassa akvassa eli ei kaikki levikset ole hulluja uimareita. Nykyään ne 3 jäljelle jäänyttä nätisti vierekkäin kuljeskelevat puhdistelemassa laseja.
Lyhyt muisti takaa hyvän omantunnon
320 l NPT-allas
bj
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2426
Liittynyt: 06:44, 27.12.2006
Akvaarioseurat: TAY, CorydoradinaeFinland
Paikkakunta: Turku

Re: Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Viesti Kirjoittaja bj »

Tittis kirjoitti:
bj kirjoitti:mun tekee aina häijyä, kun jossain joku myy ihan vieraille esim. 8 tai 9 vuotiasta koiraansa.
on omistajalta äärettömän itsekästä kuvitella, että koira ei enää IKINÄ tottuisi keneenkään toiseen omistajaan vaan se ikävöi lopunikäänsä MINUA eikä enää koskaan ole iloinen.
Kukin puhukoon omasta koirakokemuksestaan, tuo oli yleisesti sanottu. Mut piti laittaa nuo kaksi kohtaa, eli puhuin toisten ihmisten tekemistä ratkaisuista, eli eipä ollutkaan itsekkäistä ajatuksista lähtöisin. Jos ny ruvetaan yksilöimään koiria, no joo, eläähän toiset rodut tunnetusti pidempään kuin toiset ja onhan niitäkin, jotka lähtis ihan mielelläänkin jonkun muun matkaan, oli ikä mikä vain. Eikä se välttämättä johdu koirasta itsestään.

Mut ei kait tästä enempää viitti akvapalstalla selvittää.
SaksanpaimenKoira - kotisivut http://www.kamuteams.fi, kalajuttuja http://www.kamuteams.fi/Akvaariokalat.html
Hiekkaranta
Starting Member
Starting Member
Viestit: 7
Liittynyt: 14:30, 05.12.2009
Sukupuoli: Nainen

Re: Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Viesti Kirjoittaja Hiekkaranta »

JJVi kirjoitti:Epäilisin että suurin osa pahimmista meuhkaajista ei ole ikinä edes nähnyt levistä pienessä altaassa... Yllättävää (?) kyllä levis ei 100cm pitkässä altaassa sinkoile päin päätylaseja sen kummemmin kuin isommissakaan altaissa. Joo ja uskallan tunnustaa että täältä löytyy levikset sekä 180L (pituus1m), 300L(pituus1,3m) kuin 650L(1,8m) altaista. Niillä on siellä ikioma duuni johon ei löydy korvaajaa.
Eivätkä sinkoile laseihin edes 80 sentisessä, eivätkä 60 senttisessäkään akvaariossa, jossa ovat joskus joutuneet olemaan. Potkua heissä kyllä on, mutta tietävät missä tulee raja vastaan. Ikää kaloillani on 5 vuotta, kokoa n. 15 cm ja kappaleita neljä. Kovasti ihmettelen noita riitajuttuja, sillä omani eivät ole mitenkään toistensa kurkussa. :o Ovatkohan saaneet riittävästi ruokaa, ettei tarvitse sen vuoksi toisia ajella takaa? 8O
Holstedt
Advanced Member
Advanced Member
Viestit: 2422
Liittynyt: 13:35, 14.11.2001
Akvaarioseurat: HAS
Sukupuoli: Mies
Paikkakunta: Salo

Re: Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Viesti Kirjoittaja Holstedt »

bj kirjoitti:mun tekee aina häijyä, kun jossain joku myy ihan vieraille esim. 8 tai 9 vuotiasta koiraansa. Jos mulle tulis kertakaikkisen pakottava tarve luopua sen ikäisestä, ni varmaan veisin sen viimeiselle piikille, ellei sitten joku koiralle ja mullekin tuttu ottaisi sitä.
Tähän trolliin on sit jo ihan pakko tarttua ihan vain jo eläinsuojelun nimissä koska tällaisilla asenteilla on tapana tarttua mieliin totena, jos ei ole paremmasta tietoa. Jos ihan suurimmat jätit jätetään pois niin tuollainen 8-9 vuotta ei ole monellekaan rodulle vielä ikä eikä mikään. Käytännössä on myös myyttiä ettei aikuinen koira sopeutuisi uuteen kotiin ja voisi elää mielekästä elämää vaan riutuisi aikaisempaa omistajaa ikävöiden. Löyhin perustein jo otettua koiraa ei ole syytä luovuttaa eteenpäin, mutta jos vaihtoehtoina on terveen koiran lopettaminen tai antaminen uuteen kotiin niin kenenkään yhtään järkeä ja empatiaa omaavan ei varmaan tarvii edes kahdesti miettiä kumpi on se mielekkäämpi ratkaisu.
RvaHuu
Senior Member
Senior Member
Viestit: 545
Liittynyt: 19:13, 02.09.2009
Sukupuoli: Nainen
Paikkakunta: Pori
Viesti:

Re: Milloin leväbarbien tarvitsema akvaariokoko kasvoi?

Viesti Kirjoittaja RvaHuu »

Seeprakala-asia jäi näköjään hampaankoloon, kun on pakko tulla kertomaan, että nyt 4 kk altaassa (joka siis on alle sen maagisen metrin pituinen) uiskennelleet seeprakalat ovat rauhoittuneet kovasti. Ilmeisesti oli alussa vain parveen sopeutumisen nujakkaa. Eivät minun silmääni ainakaan ui mitenkään häiritsevän raivokkaasti, enemmän kyllä kuin vaikkapa kuusiraitabarbi, mutta ahtaalta tuo tila ei vaikuta.
http://ralma.blogit.fi
Tyttären 126l akvaarion virallinen valvoja. Mustatetroja, rubiinitetroja, kuusiraitabarbeja, albiino- ja kuparimonnisia, partamonni, imunuoliaisia, petokotiloita.
Vastaa Viestiin

Palaa sivulle “Alkeet”